Praskání boilies i při pomalém sušení .

Ahoj všechni ,
Vyzkoušel jsem si udělat své kuličky , směs jsem si chtěl složit sám . Směs je poskládaná z různých receptů , nechtěl jsem nic kopírovat , možná to je chyba , ale chtěl jsem si to prostě vyzkoušet jen tak ze zvědavosti .
Jenomže to na toto boilies parádně jezdilo a proto by byla hrozná škoda ho nedoladit .

Šoulení a vaření bylo bez problémů , cca po 20 hodinách se povrch začíná drobně trhat , chytat a házet kobrou s něm bylo bez problémů
, může to být velkým množstvím pšeničných klíčků ? nebo málo vejci ? něčím jiným ?

Poprvé jsem si myslel že boilie jsem rychle sušil ale další pokusy byly se stejným koncem.

Tady jse složení směsy: vše krmivy Hulín

Kukuřičná mouka : 250G
pšeničná krupice : 250G
Pšeničné klíčky : 250G
Sušené mléko : 150G
Krevní moučka a rybí moučka : 120G
mletá řepka 120G
Pivovarské kvasnice : 20G
Kokos : 20G

Celkem to dělá : 1180G

+ tekuté složky jako esence , dipy , tekuté potravy .atd

Na kilogram suché směsi jsem dal 7 vajec těsto se mě zdálo dobré , když dám více vajec tak už je moc měkké a albumin tu kulu prý hodně uzavře , tak nevím co by jste mě prosím poradily, kdyby to na to nejezdilo tak na to kašlu .
Autor diskuse: Jervys - Profil , 8.9.2017 kaprařina - nástrahy, návnady
3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSlavíček - Profil | Pá 8.9.2017 21:16:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jervys >> Ty játra od jet fish mám taky a dobrý .Dávám jak tekutý tak prášek dobrý atraktor je sladidlo i sůl různé koření .Chce to vlacnejsi těsto i to může způsobit že pak praskají. jsou v nich póry ty to nevidíš projeví se až během sušení.

Nviliam1735 - Profil | Pá 8.9.2017 19:47:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jervys >>
Morska riasa je pre mna jeden z naj atraktorov ktory pouzivam.Je velmi lacny a pritom velmi dobry.Spolu s obycajnou krupicou pracuje fantasticky.Vo vode sa postupne uvolnuje z boilies a robi ho priedusnym a otvara ho.Sama o sebe laka ryby svojou jemnou vonou.Co sa tyka vajec. Velkost S- 8/9 velkost M- 6/7.Tu EZT daj rovno do vajec je to mucka na urovni extractu.100g je kvoli rocnemu obdobiu.Boilies ti vdaka tejto mucke bude krasne obmyvat.

Nviliam1735 - Profil | Pá 8.9.2017 8:11:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

100g rybacia mucka. EZT 97 cisty rozpustny rybi protein.
250g psenicne klicky
150g krupica
100g kukuricna muka ta ti to rozbijala spolu s repkou
50 g mletej repky lepsi by bol vtaci dzob slui clo.
100g mlieko
100g gluten ten ti to bude drzat.
50 g kvasnic
50 g morska riasa
50 g kokos

20ml repkoveho oleja.
50ml kukuricny sirup.
10ml scopex.

100g glutenu pouzit len v tom pripade ak zachovas 100g rybacej mucky EZT 97.Pri zmene mucky dat len 50g glutenu.Ak by si pouzil vtacak clo tak recept by sa dal postavit o nieco lepsi.este by sa dala pouzit sojova muka ulahcuje rolovanie miesto tej mletej repky.