Velikost háčku / počet záběrů

Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s velikostí háčku na počet záběrů? Všude se píše malý háček víc záběrů...Používám skoro celý rok 6ka a 8ky. Při přechodu na menší mi padá dost ryb.
Autor diskuse: F.Jack - Profil , 14.1.2015 kaprařina - náčiní, doplňky

honza271 - Profil | St 14.1.2015 7:08:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

F.Jack - >> Jak píše TWIN 69 jediná chyba musí být v koncové montáži, osobně používám ztuženou šňůrku, kde svléknu 15cm, klasicky bezuzlové vázání ( jen dát pozor na koncový vlas aby vycházel z vnější strany obloučku háčku a né z boku - jeden z důsledků špatného vyklonění při nasátí boilie do tlamky ) řádně stáhnu a došteluju pro krásu oka, hodně používám rovnátko háčku od fy. FOX, krásně to dá že zbyde cca 2 - 5cm, dle velikosti háčku, přechod mezi měkkou a ztuženou částí, kde umístím tungstenové závažíčko odměřím cca 15 - 20cm, nasadím převlek na rychloobratlík, udělám očko a šup s tím do vody. Pro nához nemotající se montáž. Jinak boilie dávám 1 - 2 cm od háčku, použité háčky FOX - SSC, XSC ( vel. 6, 8 ) nikdy s nimy nebyl problém a ostrost kontroluji přejetím hrotu po nehtu, pokud se nezasekne dávám nový. Háček vážu až po špičku hrotu háčku. toť asi vše a přeji petrův zdar.

TWIN 69 - Profil | St 14.1.2015 6:28:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

F.Jack - >> Ahoj,chyba není ve velikosti háčku.Pokud TI padá na menších háčcích více ryb,tak je chyba jedině v montáži.Projdi si na Mrku diskuse o montážích a zkus ty svoje změnit.Běžně chytám na háčky vel.8 a 10 a nemám s tím problém.