Recept na boilies.....

Ahojte...Viem,ze dnes uz nieje "moderne" si vytvarat zmesi na boilies a malokto to este robi,ale aj tak by som chcel poprosit o nazor a rady ludi znalych v tejto veci...Pridavam recept.Nejde mi o to ci bude drahy,skor co si myslite..Ci to bude dostatocne pojit,presakovat atd.....Dakujem.

Pstruzie pelety pomlete... 150g
LT 97 100g
Biela rybia mucka 100g
LT 94 150g
Sardinka Ancovicka mucka 100g
CLO 100g
Kukuricna krupica 100g
Pivovarske kvasnice 50g
Lanove semienka a repka-mlete 50g
GLM extrakt 50g
Pecenovy extrakt 50g
Sol 1 lyzica
Mlete chili 1 lyzica
Ryby protein 50 ml
Tekuta pecen 30 ml
GLM tekuty 30 ml
Autor diskuse: MisoPO - Profil , 6.1.2015 kaprařina - nástrahy, návnady

NSlavíček - Profil | So 10.1.2015 12:38:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MisoPO >> 100g albuminu plus malá úprava by tohle dokázalo spojit . Ale proč nemá smysl dělat něco zbytečně drahý . Doporučuji abys udělal 2 verze z extrakty a bez a pak to porovnal . Mám ještě doma glm marine játra celkem víc než 500g . Dávám to občas přeci to nevyhodim ale nevidím žádný zásadní rozdíl spíš jde o to čemu člověk věří . Už samotný rybí moučky játrový prášek jsou výborný atraktor a nejsou drahý . Pak tekutý složky fungují rychleji co je práškové to se musí nejdříve rozpustit a to chvilku trvá .

NSlavíček - Profil | Pá 9.1.2015 13:21:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MisoPO >> Práškové koření dává hlavně chuť .Es oleje se dávkuji v tak malém množství že chuť neovlivní unikají rychleji lépe do vody . Třeba asofoetida je dobrý olej silný není potřeba moc jak samotný tak s esenci

NKocháč - Profil | Pá 9.1.2015 12:26:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi je dost podstatné říci, že současné boilies není jen o selekci menších ryb, ale o kaprech všeobecně. Dalo by se poznamenat, že v tom případě stačí kukuřice a člověk do vody nemusí házet relativně drahé kuličky, když si chce jen zachytat. Jenže výrobci už před časem přišli na to, že jen koule, které budou " selektovat" malou rybu jsou cesta do pekel. Valná většina rybářů stejně neumí koule používat a prostě je jen napíchnou pod háček a čekají na zázrak. A byť je to asi proti původnímu účelu boilies, většina je ráda, že vůbec něco na boilies chytí a z toho důvodu se dělají i voňavky, koule co se postupně a mnohdy velice rychle odplavují. Je to prostě hlavně obchod a kuličky co opravdu chytají velké ryby by výrobce neuživily. Kdo by dnes kupoval velké tvrdé koule bez esencí? Jen pár jedinců co ví jak s takovou zbraní zacházet a jsou si vědomi, že to ulovení velké ryby může stát spoustu času a úsilí :o)

Tím bych jen doplnil tu obrovskou škálu složek a všech věcí kolem boilies a jejich různorodost. Já si třeba udělal možná předčasný závěr, že koule s extrémním množstvím soli jsou pro ryby všech velikostí atraktivní. O ceně atraktoru pod názvem sůl se nemá cenu rozšiřovat. Pozitivum této složky je minimální cena, negativem atraktivita. Ale i s tím by se možná dalo pracovat i přes zachování soli v mixu.

Nmeďo1 - Profil | Pá 9.1.2015 11:35:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslim si, že receptik je nadupaný akurad nebude pojit. Môj nazor je, že je tam zbytočne veľa druhov rybích múčok, podľa mojich skúsenosti by postačili max. dve, ale to je len moj nazor. Pstružie granule by som nahradil pojivom napr. pšeničnými klíčkami alebo pšeničnou krupicou. Lanove semienka by som nahradil nejakou mliečnou bielkovinou (napr. syrovatka). Aromy by som dodal take stredne davkovanie, pretože uz sam o sebe to bude dobry puch. Čo by som este odporucil by bol sušený gamarus, asi tak za hrst, dodá tej zmesi, taku prirodzenost (pozor, ak sa da vačšie množstvo celých gamarusov, bude to kusok plavat :-))

NSlavnýLovecPampalini - Profil | St 7.1.2015 14:59:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MisoPO - >> Podle mě je nejlepší postavit směs na kvalitním ptačím zobu s bisquitama, kterej dobře lepí a zároveň je to pórovitý.. koukni se na ptačáky od Haiths http://www.haiths.com/haiths-baits/ jak krásně lepěj, už na ně samotné se dá chytat... jsou to např(Honeyred, Nectarblend, Redfactor, CLO atd), některé z nich už obsahují robin red, takže už žádné další koření kromě soli nemusíš přidávat, v mixu bych dal tak 25% ptačáku. Další věc kterou vždy přidávám je určitý podíl pšeničné krupice, já dávám jemnou krupičku pro děti. Krupice je obvykle první co ve vodě změkne a díky tomu se boilie omílá. Schválně se podívej až to budeš vařit (pokud to budeš vařit ve vodě), že na dně hrnce bude právě krupice a to samý se bude dít ve vodě a navíc se s těstem o něco líp pracuje, dal bych jí 5-10%. Věc kterou taky dost používám je syrovátka(někdy napůl s sušenym mlíkem), tak 10%. Další věc je sojová mouka, díky který se s mixem dobře pracuje a taky tak maximálně 10% a pšeničný klíčky zhruba 5%. Takovymhle způsobem by jsi měl uvažovat, každá surovina tam musí mít nějakou funkci, pokud nemá tak jí z toho vyhoď.