Obalovací těsta na boilies - zkušenosti

Zdravím, chtěl bych letos zkusit obalovací těsta, jak vám fungují? Kombinujete příchuť boilies s jinou příchutí těsta nebo jen stejnou? Neozobou to těsto cejni než k tomu přijede kapr?
Autor diskuse: Morus - Profil , 15.5.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

Lexoun - Profil | St 15.5.2013 23:41:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Morus - >> Jak se tu už psalo,do studené vody super.Pak to láká hlavně menší a bílou rybu.Před lety jsem s úspěchem používal method rozmíchaný s vodou,dobře propracovat a přidat trochu esence,nebo t.potravu.Když se přidalo ještě trochu rybí moučky,tak supr.

sfox - Profil | St 15.5.2013 20:31:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kapr555 >> Hele ,a myslíš že kdybych tím obalil mouchu ,že by lipani stáli v zástupu .)))

Straspytlik69 - Profil | St 15.5.2013 20:15:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Používám obalovačku hlavně v létě,dělám jí trochu hustější aby vydržela trochu déle na kouly.Rozmixuji hov.játra+sůl+trochu rybí moučky+suš.syrovátka+piv.kvasnice+krupici,udělám to trochu řitší těsto,ono to pak malinko ztuhne.Obalim to,třeba mám boilie 16mm ale když to obalím,tak to má třeba 30mm.Zatím mi to takhle funguje.Játra používám hodně,jak na těsto,tak třeba i na dip,jezdím jenom na víkend,tak ty játra vydrží

Carpmasters138 - Profil | St 15.5.2013 19:43:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec. Obalovačka nebo boilí těsto je super taktika. Já obalovačku používám jen z jara a na podzim až do zámrzu. V létě je to okamžitě rozebráno cejnem a bílou rybou. Co se týče příchutí, tak vždy jen takovou co mám v boilí. Zkoušel jsem to i kombinovat, ale bez zvláštních úspěchů. Dostat se dají kvalitní obalovačky od různých firem-Nash,Mikbaits,Dinamite baits atd. Já si ho vyrábím vždy při výrobě boilisu a to tak, že prostě uždíbnu cca 200gramů z boili těsta před vařením. To pak vložím do igelitového sáčku a zamrazím. U vody pak stačí opět uhnětat v rukou a je to ok. Vyrobit se dá i u vody. Stačí boilí směs,vejce a ingredience co jsou v boilí. Na pozdní podzim doporučuji přidat více koření(Robin Red) Někdy obalím těstem jen plovoučku, někdy celého panáčka a jindy obě boilí včetně háčku. Fakt skvělá věc, ale ne na pozdní jaro a léto. To se prostě nedá z důvodu atakování bílou rybou. Těsto dobře funguje i na řekách, kde působí jako magnet na veškeré ryby a hlavně na velké cejny.

Červené karty: CIKAČIK, MetríkVetrík2