Naviják na feeder, Aspire RA nebo Twin Power FB/FA?

Zdravím všechny. Rád bych si přečetl více názorů na téma naviják s přední brzdou nebo bojovou brzdou pro využití na feeder. Konkrétně se mi jedná o volbu mezi výše zmiňovanými modely. Jde o to, že TWIN POWERy už používám ale primárně je mám na přívlač. K FEEDERu mi nějak víc sedí navijáky s bojovou brzdou ale nemám to odzkoušené. Jde mi o to, že Aspire RA by byla nová investice a nejsem si zcela jist jestli by měla nějaký významný přínos. Zejména se mi jedná o případné zkušenosti s citlivostí nebo spolehlivostí brzdy a celkovou trvanlivostí navijáku Aspire RA i v případě zdolávání bojovných ryb jako jsou např. parmy nebo kapři. Předem díky za názory nebo případné zkušenosti.
Autor diskuse: acam - Profil , 23.2.2009 feeder - náčiní, doplňky

rapadek - Profil | Pá 27.2.2009 16:56:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já používám ASPIRE převážně na feeder a někdy na vláčku. Nikdy jsem s ním neměl sebemenší problém. Brzda pracuje ukázkově.

snoopy - Profil | Čt 26.2.2009 11:36:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

aspire 2500 RA mám na vláčení, mám ho dva roky (možná víc, kdo si to má pamatovat) a nemůžu proti němu ani jeho bojové brzdě říct ve špatném ani slovo. šlape parádně.

Tomasson - Profil | Út 24.2.2009 20:26:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám twina xtrb a nemám s ním problém, ale jak psal tomm twin s předkem je už hodně dobrý naviják. Zrovna se chystám na 2 kousky(přívlač,feeder).

Anýzový dědek - Profil | Út 24.2.2009 11:42:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

acam >> k tvoji reakci mohu jen dodat, ze rozdil mezi bojovkou a baitrunnerem je jeden a podstatny. Bojovka je urcena jako pomoc pri AKTIVNIM zdolavani ryby, kdezto bait slouzi v tzv.KLIDOVE POLOZE (t.j. Kdyz mas prut polozeny ve vidlici a cekas na zaber ryby).
Do polemiky o spolehlivosti predni a zadni brzdy se nechci poustet, aby me neukamenovali zastanci opacneho nazoru.
Co se tyce obou zminenych navijaku - o nich nevim nic, tak tady nebudu blbe kecat. Dal jsem ti jen vseobecnou radu!

Milhauz - Profil | Po 23.2.2009 20:27:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych si Twina s bojovkou ani Aspire už nekoupil, ač jsem také zvyklej na bojovky, měl jsem nového Twina i Stradica s bojovkou a kvalita i rozsah bojovky oproti staré škole je mizernej.U Twina se mi brzda začala lepit už u nového navijáku.Takže jediný bojovky co používám jsou staří japonci, až doslouží, přeorijentuji se jen na přední brzdu.Už jsem pořídil první vlaštovku :)

tomm - Profil | Po 23.2.2009 19:54:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle mě zbytečná ivestice. Twin Power FA i FB jsou jedny z nejlepších strojů co znám a dá se s nimi chytat snad všemi metodami (kromě muškaření). Osobně bych nic neřešil a začal je používat i na feeder, rozhodně to nebude žádný kompromis. Dřív jsem byl taky zvyklý na bojovou brzdu, ale s těmi předními se mi chytá stejně dobře, je to jen o zvyku.

plavan - Profil | Po 23.2.2009 19:47:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

acam - s tím Aspire to je stejné jako s Twinama RB . Když to chodí, není na feeder lepší naviják. Ale stéká do podložek vazelína a když jsou pruty dlouho na stojáka jak u vody ( na řece ) tak doma, začnou lepit podložky zadní brzdy a občas zlobí i bojovka. pro servismana je to prkotina, rozdělat , vyčistit a smontovat. Když se to udělá dvakrát do roka, je to v pohodě. Jinak někteří mají jak Aspire tak i Twiny několik let bez problémů. Já mám několik Twinů s bojovkou a problémy jsou pořád stejné. Chce to mít vždycky jeden naviják navíc a ten použít, když je nějaký Twin nebo Aspire v servisu na vyčištění. Co se týče rozdílu mezi Twinem XTRB a Aspirem je prej v tom, že překlapěč u Aspire je z jednoho kusu a oproti twinovi má jedno ložisko navíc, nevím kde a jak je účinné. Já osobně bych sundal toho twina s předobrzdou z vláčky a použil ho na feeder. Není to tak pohodlné jako s bojovkou, ale nic tě to nebude stát a budeš mít klid.