Není kaprařina už moc přetechnizovaná ?

Když pročítám pokec, otázky a další, stále častěji si kladu otázku, jestli už kapraři co chytaj na bojlís a na montáže a na kmenovou pletenku která se nedá přetrhnout a používají spostu různých systémů a systémků a pomůcek a naházejí do vody metráky krmení a chytají zásadně na bojlís které kupují a vedou vášnivé diskuse o tom, které bojlís je lepší ... atd atd.... nejsou už někde úplně jinde než na rybách. Myslím to ve smyslu tom, že třeba já a věřím že i řada dalších vyznávají spíš takový ten způsob lovu blíže přírodě - jeden prut, nakonci jedenm háček, na háčku kolínko nebo žížalka, když jdu k vodě tak jedu na kole a všechno se mi vejde do jednoho tlumoku. U vody mě nebaví sedět dlouho na jednom místě , taky sice chvílema bobkařím, ale spíš se pohybuji kolem vody s prutem v ruce a hledám rybu. Kaprař jede k vodě s celým konvojem a založí na břehu základní tábor na několik dní , připomíná mi to spíš výpravu na Nanga-Parmat. Takže moje otázka , vlastně několik optázek :


1) Který způsob lovu z výše popsaných preferujete a proč ??


2) Myslíte si, že počet a velikost ulovených ryb je přímo úměrný kvalitě a množství výbavy a krmení a pomůcek ??


3) Vím, že kapraři chytají velké ryby.
Ale zajímalo by mě kolik jich chytnou ??


Není lepší zachytat si , chytit a pustit třeba 20 malých za 3 hodiny a nějakou větší pokusd přijde vzít domu, než čekat celej den na jednu velkou rybu ??


Poznámka: Nevyznávám zásadně "chyť a pusť " , když domu aspoň občas nepřinesu rybu, jsem naštvanej. Ale snažím se postupem času víc si vážit toho, že jsem u vody a koukám do zelenýho a že je u vody hezky,a mít radost jen z toho. A když chytnu rybu, tak je ta radost o to větší.



Tak mi sdělte svoje názory a hlavně mi nenadávejte, mě by to fakt zajímalo. Pepe.
Autor diskuse: pepe - , 26.6.2003 kaprařina - nástrahy, návnady
Žádné zápisy.