Na štikách z boatu

Diskuse k rybářskému videu Na štikách z boatu

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 15.8.2011

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 17.8.2011 9:20:15

pepa-č >> Přijde mi to a nebo se tady vyloženě kasáš, jak jsi dobrej vláčkař a jak do toho vidíš? Jenom se ptám. Podle mě to je dobře. Já jsem taky dobrej (věřím, že lepší než ty) a vidím do hodně věcí.

Carchy - Profil | St 17.8.2011 9:18:55

Fishky >> Ty nic pochopit nechceš.....zbytečná debata s tebou.

Už to,že srovnáváš kapry s dravcema.To nejde.Kapr je blbec co se vytře i ve vezírku a nikdy ve vodách nedojde.Přirozenej výtěr a ještě se do vod furt přisypává...

Mam podobnou zkušenost jako P.Č


DVD a různý provarmediální instituce maj špatnej vliv.Většina lidí se chytne naaranžovanýho videa a chce to zkoušet taky a pak se vody brakujou a je na ní tlak...

Na co někoho budu něco učit?

Abych příště chyt sám hovno?

Já nevim,co na tom nechápete.

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 9:18:08

vokounek >> nevím, nespíš nijak. ale na P vodách už to skoro všude pod tlakem davu zjemnili, smí se 7dní v týdnu, někde se smí mrtvá ryba, lidi tam chytají s vláčákama v září. tvrdá nařízení jsou pryč. svaz jde na ruku "zákazníkům" na ryby kašle. povoluje 24h. upravuje hájení, dává vyjímky, a pravidla co má nedokáže vymoci.

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 9:15:45

Fishky >> chytají cíleně malé ryby, protože těch velkých je omezený počet, který je daný velikostí a možnostmi vody. a nikdy jich nebude více. lvů nemlže být více než gazel (sliver copyright) a i tak.
ty velké ryby nejsou blbé.
oni ti vláčkaři nedokážou jít k vodě dvacetkrát a být bez záběru, tak to raději otočí a jdou chytit 4 padesátky. bo je to snazší. neudělat to, nevydrží.
v tom to je. většina vždy zvolí snadnější cestu. nevidím proč by mělo být správné jim to ještě usnaďnovat

vokounek - Profil | St 17.8.2011 9:15:12

pepa-č >> ako to dostaneme do zákona? Martin má pravdu na pstruhovkách sa to kedysi tiež zriadilo takže by to nemalo byť nemožné

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 9:10:51

Fishky >> mě to unavuje držet si náskok před tím davem, vážně. něco pro sebe jsem si v tom našel. (to je to, že chytám jinak než 99procent - nepřeháním)

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 9:09:06

vokounek >> nejen na přívlač. na dravce. i bobkař s rybičkou by si musel vybrat zda kapra nebo dravce - v jeden den jen jedno z toho a na dravce by musel s jedním prutem max. žádné bokem rybička na "co kdyby" a jistotu násaďáka na druhý prut :-)

Fishky - Profil | St 17.8.2011 9:08:24

pepa-č >> jaké trička? O těch jsem přece nepsal, řeč se točila o zacházení s rybou a faktu, že ten "zblblej dav" co vláčí, vláčí z valné většiny špatně a chytá malou produktivní rybu, načež jsem se ti snažil nastínit, že pokud se dokáží kapraři chovat k rybě s úctou, pak by to mohli svést i vláčkaři. To že je kaprařina masovou záležitostí přeci nemůže mít na rozumně smýšlejícího jedince dopad. Ať si chodí k vodě s tričkej, příposlechem či bůstrem, no a? Pokud umíš u vody přemýšlet, pak si svůj náskok před davem udržíš vždy a to mě v mnohém dává motivaci, prostě si v tom něco najít, najít pro sebe.

vokounek - Profil | St 17.8.2011 9:03:43

pepa-č >> jediné ruzumné riešenie si už uviedol. povolenka na prívlač alebo lov 3x do týždňa..

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 8:59:40

Fishky >> ne - nepřekrucuj to. ty jsi demagog jako Brno :-)

nechodím k vodě, abych chytal jen trofejní ryby. navíc je nechytám. chytám protože mě to baví, chytám jinak než 99procent vláčkařů - tím jsem si jist. chodím, tam co nikdo, tehdy kdy nikdo atd.
letos jsem přestal chodit na jedno místo, bo tam začali chodit davy. zhnusili mi to. dřív tam nepáchla noha a vegetací nešlo projít, dnes jsou tam cestičky. může za to i blití na webu. kdy se každý, chlubí, ukazuje, radí. chápeš? je to sobecké, egoistické a elitářské. já to tak nechtěl a vinou "učení" ostatních jsem přišel o fajn flek. neskuhrám, popojel jsem. a přijde to zas a zas. jsem s tím srovnaný, ale nezačne se mi to kvůli tomu líbit.

ale kdyby se z dravců stal stejně masový, marketingově vytuněný lifestyle komerční hurátrend s týmama, tričkama, povinným CaR, podložkama, klinikama apod jako z Wostrých a Moderních, tak bych se na to vykašlal, bo bych s tím hnusem nechtěl mít nic společného.

Fishky - Profil | St 17.8.2011 8:55:03

pepa-č >> to chodíš k vodě jen proto, abys chytal ty velké ryby a jak by bylo víc zkušených rybářů (a méně velkých ryb), ztratil bys důvod? Tak to je celkem síla. Jsem rybář a je mi u té řeky fajn, nemusím chytit nic a stejně tam budu spokojený. Božínku asi na to fakt koukáme jinak :-)

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 8:39:44

Fishky >> když jim podáme pomocnou ruku, tak se to nezlepší. naopak. oni chytí ještě více ryb. co na tom nechápeš? já vím, že tu jsou, ale nevidím důvod, proč by jich mělo přibývat, což se děje a nemám z toho radost. stejně tak nemám radost, že věci, na které jsem přicházel roky pak někdo vysmaží do časáku do článku a pak to fastfermenteři začnou dělat taky.

tohle je zbytečná debata. ty si myslíš, že z dravců by šlo udělat druhou kaprařinu. to by nešlo, doufám. a proč by to proboha někdo vůbec chtěl? proč? pokud by to tak dopadlo, přestal bych chytat, fakt.

Fishky - Profil | St 17.8.2011 8:31:33

pepa-č >> ale oni už tu jsou, teď máš na výběr se buď koukat, jak ti omatlávají budoucí trofejní ryby, nebo podat ruku, aby se to třeba polepšilo ;-)
PS: mi neříkej, že jsi o5 vstal levou nožkou (bez smajlíka)

vokounek - Profil | St 17.8.2011 8:31:11

pepa-č >> čo je to kýbel s futrom ? :)

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 8:26:45

Fishky >> protože těch kaprů je pořád víc než kaprařů. a když chceš, tak uděláš z každýho brčálníku kapří polívku, že si tam polezou po zádech. velkých dravců může být snadno méně než rybářů - většinou tak tak i je. těch prostě nikdy nebude víc než určité množství na hektar. tečka. a "povinné" (jinak ti dá dav do držky) CaR a chytání těch samých ryb pořád dokola taky není řešení. možná je to kaprařské řešení.

já si prostě trvám na svém, že učit lidi chytat ryby je hloupost. čím míň lidí čím méně ví a zná a umí, tím lépe, čím více lidí zůstane u kýble s futrem taky lépe. hotovo. o opaku mě nikdo nepřesvědčí.

Fishky - Profil | St 17.8.2011 8:09:00

pepa-č >> božínku, vláčkaři už jsou a je jich kopec. Můžou být všichni jeliťáci a pak budou všichni v tom levelu opatlávání, ošmatlávání, píchání a matlání ryb a nebo budou malinko jinde a můžou se chovat kultivovaněji, prostě šetrněji k rybě. Případně tu malou rybu vůbec nechytat. Když přišel kaprařský boom, tak na tebe všichni krmítkáři na rybníku koukali jak na magora, co měl velký podběrák, háčky bez protihrotu či podložku a hlavně ryby pouštěl... Jasně že se dá k rybě chovat šetrně i bez těchto kravin, vtip je ale v tom, že i když je kaprařů většina, tak tito se z velké části dokázali začít chovat k rybě fér. Ikdyž je má kde kdo na talíři a pranýřuje je za rádoby sportovní přístup lovu z lehátek, no na druhé straně oni tu velkou rybu pustit dokáží. Proč by se tohle nemohli naučit i vláčkaři, proč? :-)
Sliver: no jestli Ty jsi v levelu 0, tak to se pak nedomluvíme, to fakt ne ;-)

sliver - samolibý vůl - Profil | St 17.8.2011 0:34:57

Fishky >> no to video nemůže prospět, protože třeba hlavní protagonista používá vlasec 0,20. Takové věci mají opravdu velký dosah. Čím si myslíš, že by todle video postrčilo začátečníky do dalšího levelu ? Hmm, já se po několika desetiletích vláčky nacházím v levelu 0.

Carchy - Profil | St 17.8.2011 0:24:22

S osvětou nesouhlasim i když to může znít sobecky.Nevim,že si plno lidí neuvědomuje,že jsou tim sami proti sobě a hlavně proti rybám.(jedno s druhym furt dokolečka)Mam stejnej názor jako "sobci" co tu píšou.

(nedržim ze stádem,na to jsem přišel sám a jsem za to rád a nikomu netakám....to jenom aby si někdo nemyslel,že se chci nějak paktovat,nebo někomu vylizovat mozek)

Jinak teda hodnotim video jako takový nervózní i když jsem ho spíš přetáčel a čekal nějakou mega ochočenou štiku.A nějak mi tam nehraje,že Scanix pustil rybu bez fotky,takže nevim jestli si nemam myslet jestli to neni celý fake.

sliver - samolibý vůl - Profil | St 17.8.2011 0:18:19

XAXAP >> ale jo , neblbni. Já tak jenom přimo kratce , já nic nerozkazuju. To není možné, že to tak zní, asi jsem debil.

pepa-č - Profil | St 17.8.2011 0:17:26

Fishky >> viz boyscout - plus bych dodal, že dravce taky nikdo permanentě nedoklouzává po metrácích.