Krmné boilie - dává někdy smysl?

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zkušenějších jestli podle Vás někdy dává smysl používat "krmné boilie" - tj. vědomé použití méně "nabitých" kuliček. V jakých případech to může být racionální? Jestli to správně chápu, dřív na trhu taková kategorie prakticky nebyla a roztrhl se s tim pytel až po úspěchu decathlonu a tak zavedení výrobci reagovali novými levnými krmnými řadami, aby jim neutíkal business. I když to pak podle mě moc nedává smysl, kdy na jednu stranu u top drahých řad tvrdí, jak jsou super nabušené a že právě to je potřeba na supr ryby. Na druhé straně u krmných teď píší, že jsou tam taky kvalitní suroviny a stáhnou a udrží ryby. Což ale nejde podle mě dohromady s tím, že jsou pak potřeba ty nejnabušenější, nejdražší koule, když dokáží ryby stáhnout a udržet (tzn. ryby to žerou) i ty "levné krmné".

Osobně by mi dávaly smysl třeba krmné koule teoreticky k tomu:

1) na rychlejší chytání: výživová hodnota by byla sice menší, ale koule by byly silně aromatické - velký objem levnějších koulí přitáhne do širší oblasti lovu díky vůni ryby, s tím, že v užší oblasti lovu tam bude i menší množství "kvalitnější" návnady, která by jim asi měla víc chutnat a být výživnější, která je tam pak udrží. Levné koule by tedy fungovaly spíš jako "lákací" něco jako zákrm směsí při plavačcce/feederu, s tím, že na místě je ale udrží a odloví živá nástraha jako červi (u kkaprařiny tedy analogicky "kvalitnější" koule).

2) na pomalejší chytání: krmné koule naopak dostateně výživné, ale bez dražších aromat (díky tomu levnější) - sice bude rybám trvat déle, než je najdou, ale pak je udrží na místě, když jej budou ryby spolehlivě žrát - nástraha v podobě kvalitnější kuličky bude pak takový vonavější "bonbónek" v rozkrmenné oblasti, který bude třeba trochu atraktivnější z hlediska vůně, lákacích složek..

Nevím, třeba jsem úplně mimo, ale přemýšlím nad tím a hodil by se pohled zkušenějších kolegů. Díky za názory.

Pindˇa - Profil | Pá 4.8.2023 12:23:31

😆

agig - Profil | Ne 30.7.2023 21:33:05

Johny_bream - >> Ahoj z hlediska financí to má cenu určitě pro masivní krmení by se dalo říct že to je nutnost. Pokud se chystáš na týdenní rybičku tak na stažení a udržení supr plus pelety kukuřice pšenice Řepka a výsledky se dostaví pokud tam jsou ryby a mají chuť spolupracovat. No a na háček něco lepšího pěkně nabostrovaný kulky a výsledky by se měli dostavit. 😜👍

Pindˇa - Profil | So 29.7.2023 17:01:57

haas >> Ale fuj😁