ostroretky - podle mě nejkrásnější říční ryby

jaké náčiní používate ne ostroretku?? svoje první a zatím poslední ostroretky jsem chytil na sestavu -feeder medium delphin magma 330 cm / 90g ,kmen i návazez 0,25 mm velikost háčku asi 8-9 .
Autor diskuse: magmaman - Profil , 18.3.2021 feeder - druhy ryb, rekordy

jaké načiní uprednostnujete

A) feeder51%

B) plavaná 33%

C) UL přívlač3%

D) muškaření13%

Od 18.3.2021 hlasovalo 39 čtenářů.

4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsplavek - Profil | Pá 19.3.2021 18:13:09

Abath >> Je docela veselé, když chceš použít zdravý mozek a celoročně hájit nějakou rybu. A přitom si neuvědomuješ, že celoročně hájenou rybu nejspíš nebudeš moct chytat. Ostroretka má svoji dobu hájení a je to dobře. Ale také je dobře, že se může chytat a kdo si jí chce ponechat tak může. Trochu tě vyvedu z tvé kulinářské nevědomosti, ale ostroretka co do kvality masa je jedna z nej mezi kaprovitými. Její problém pro spoustu lidí jsou kosti, ale když si neumí poradit, tak jejich chyba. Musím se přiznat, že mi také vadí označení sportovní ryby, docela by mně zajímalo za kolik udělá hladkou stovku. A také jsem ještě žádnou ostroretku nikdy v životě kupodivu neusportoval, všechny jsem poctivě ulovil. A to v množstí větším než malém a občas nějaké skončí i na talíři. Za což se vůbec nestydím, nechodím ryby chytat jenom proto, abych je pouštěl , jak už jsem psal nejsem sportovec a vůbec ne ortodoxní pouštěč.
Jinak k té anketě rád je lovím jak na plavanou, tak na feedr. Je to tak půl na půl. Záleží jak moc je silný proud. Ale nejraději to mám na tu plavanou s boloňkou.

NAbath - Profil | Čt 18.3.2021 13:21:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ostroretky patří mezi moje nejoblíbenější ryby. Nemám jich uloveno mnoho, ale vždy to byly ryby přes 40 cm. Uloveny na Labi, Blanici, Otavě a Berounce. Z mého okolí zatím žádná... Všechny chyceny v proudu na feeder, montáž s krmítkem, dlouhý návazec a ve všech případech byla nástraha bílý červ. Všechny vráceny vodě ! Byl bych rád, pokud by někdo použil mozek a v budoucnu prosadil celoroční hájení (to samé platí v případě parem, lipanů...a dalších ryb). Z hlediska kulinářského - asi - nebude ostroretka gurmánský zážitek, ale jako sportovní ryba je super. Ať se při jejich lovu daří a vracejte je zpátky do vody. Je hezký pohled pozorovat jejich hejna v čisté vodě při sběru potravy :-)

NShafi - Profil | Čt 18.3.2021 10:34:20

magmaman - >> Většinou je chytám na feeder , ale když vyrazím na MP vodu s mušákem, je to zážitek.

NEli - Profil | Čt 18.3.2021 10:02:37

Asi bych neřekl nejkrásnější, ale pěkná je, to zas jo 😉. Jinak sestavu nepřizpůsobuji ostroretce, ale místu, kde lovím 😉. Nej zatím ryby do 53...