Kádě s kapry musí prodejci včas nahlásit veterinářům, jinak hrozí pokuta až 300 tisíc

3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NTomáš - Tom - Profil | Čt 24.12.2015 9:54:59

Zanechme sporu a nesmyslných diskusí jsou vánoce. Přeji všem vše nej do Nového roku a klidné prožití vánoc Tom . Pro představu posílám pár fotek z vánočního prodeje.

Nsven - Profil | St 23.12.2015 23:42:22

computerfish >> možná by se slušelo pověsit na tu digitální váhu i upozornění, že "Třebonský kapr" pro Prahu, nejspíš nepochází z Třeboně ale kousek od Prahy..
Třeba by si ho ta babka ani nekoupila...

NChosé 2 - Profil | Út 15.12.2015 19:35:47

Sa(l)micka >> Prodával jsem kapry kdysi povinně( to ještě bývaly opravdové zimy) venku vedle prodejny s masovým sortimentem. Ze základních úkonů prodejce by mělo být, když pokládá kapra na váhu, že neponechá závaží na váze aby nakupující viděl vytárovanou váhu. Stejně se najdou lidi, kteří tě pomluví. Zkušený inspektor ČOI se přišel podívat k váze zpoza fronty a viděl..., takže si odškrtnul zkontrolováno a šel dále.Ovšem dnes už musí písemně vykazovat činnost a nosit si v batůžku notebook i s kopírkou. ( Co kdyby doma dámy místo kontroly na stáncích pekly cukroví).Nikdy není ispektor sám.Vždy nejméně ve dvou, jako policajti :-o)) Dokonce i fotoaparát mají ve výbavě.

Nyní trochu odbočím. Bez urážky proti těm co umí prodávat a hlavně počítat. Vedle nich se ve stánkovém prodeji objevují fakt talenti.Letos v létě jsem stál ve frontě na pivo při výročí povodně z r.2010 v Heřmanicích.
Přede mnou si řekla paní s dcerou o čtyři limonády.Zatímco jeden chlapec limonády natáčel, druhý tam byl přes peníze (třetí točil pivo). Chlapec povídá: "Čtyři limonády, to máme 4x20=120"!!!
Kouknul jsem se pro jistotu ještě na ceník a povídám mu: "Odkdy je 4x20,120"? Kolega co točil pivo ho opravil a paní jsem předhodil poznámku:"Pokud budete potřebovat finančního poradce, obraťte se na mně".
No, napovídal jsem toho tady dost, tak nechť se ti daří:-)