DEZA má posudek od VUT Brno, že nemohla způsobit havárii na Bečvě. Je ale tajný

35 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nnekut - Profil | St 22.9.2021 16:47:10

Vážení - i když ne všichni - na tom celém je podle mne největší hrůza to, že není potřeba podplatit ani těch pár lidí, ale že ti, co se v tom pohybují a mám na mysli hlavně státní orgány a jejich úředníky, velmi dobře tuší, co nastane, pokud šáhnou na zoubek někomu, kdo má dlouhé prsty a předvídatelné ( ne ) morální vlastnosti. Ono přijít o práci ve státním sektoru, pokud jsou na ni už ti lidé léta zvyklí, není žádná sranda. Bohužel žijeme ve společnosti, ve které už jedna strana, pardon, hnutí začíná připomínat komunisty z dob ne tak dalece minulých. Aniž bych tvrdil, kdo že to tu Bečvu vytrávil, všechno, co se za tu dobu událo, řeklo a napsalo, v souhrnu ukazuje jedním směrem. Kdyby tomu tak nebylo, tak už dávno by byl viník předložen na stříbrném podnosu, už v zájmu napadeného.

Natislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 10:10:37

hraji >> Už jen fakt že se posudek dělá rok po nehodě značí to že NEMOHL být udělán jakkoli objektivně. Když budeš mít rok příprav na audit nebo znalecký posudek ve své firmě, tak bude výsledek takový jaký budeš chtít. Odborníkům z VUT věřím, některé i osobně znám, ale takový posudek je k hovnu už jen z principu že si ho zadává sama podezřelá firma a ještě ho vydá jako interní. :) Nezapomínejme že na výústích (a to se bavím jen o oficiálních) nebyly ještě 3. den po havárii odebrány vzorky, několik měsíců DEZA tajila havárii, která se stala osudnou noc, než ji v podstatě dobrovolníci z řad občanů objevili (nikoli policie), Brabec věděl že to DEZA nebyla druhý den ráno a to ještě nebylo jasné co ryby otrávilo, DEZA to věděla už 20 minut po nahlášení na základě lži že s kyanidy nenakládá. Neříkám že to musela být ona, ale......

NKáceč - Profil | Út 21.9.2021 20:01:06

Veřejnost to ani číst nemusí, ta v tom má zcela jasno. Kdyby Bečvu otrávila jiná firma než Deza, tak jí ten estébáckej dobytek zlikviduje, aby ukázal, jakej je geroj. Bych blil......

N_Karel_ - Profil | St 22.9.2021 9:43:33

hraji >> Jistě máš od kamarádů z ČIŽP vysvětlení, jak ten jed dokázal nevytrávit ryby na několika km toku, tedy v podstatě jak obelstil fyzikální zákony.
A jistě umíš vysvětlit, jak může Deza vypouštet kyanidy a přitom mít posudek, že je nevypouští.
Vlastně nemusíš nic, stačí věřit, přece by ministr nemohl lhát, a podřízený státní úředník už vůbec. K čemu selský ruzum, stačí věřit.

Neskymak Mrakomor - Profil | St 22.9.2021 3:56:01

Honza7 >> Máme posudek, tajný.....ale výsledek je jasný, ten je veřejný :-)) ..ale stál 1.2mega, takže to bude určitě pravda :-))

Přesně jak píšeš - hlavně co nejvíc balastu. Ta bečva je fakt bizár, tolik marasu, umyslného chaosu, mlžení a podvodů, neuvěřitelné. Normálně by mě zajímalo, jestli se na úplatcích a "nezbytných zametacích" nákladech protočilo už víc peněz než by byla hypotetická pokuta viníkovi.

Nhraji - Profil | St 22.9.2021 8:14:28

Je mi jasné, že všichni diskutující ví vše naprosto přesně a neomylně, ale chtěl bych napsat, že neznám žádný znalecký ústav na VUT, který by za 1,2 milionu (tuhle částku zde někdo zmiňoval) riskoval žalobu za zfalšovaný posudek, ztrátu oprávnění ke znalecké činnosti a tu ostudu, která by kvůli tomu vznikla.
Příznačné je, že ačkoliv je posudek tajný, všichni na MRKu už ví, že je cinknutý.
Mimochodem, před rokem jsem zde napsal, že na základě zjištění ČIŽP ty jedy přitekly kanálem z Rožnova. Od pracovníků ČIŽP jsem se to dověděl 5 dnů po havárii. A pikantní na tom je, že již tehdy pracovník ČIŽP řekl, že to co zjistili, je ještě větší bomba, než kdyby to otrávila Deza, a že to nikdo nebude chtít přiznat. Teď, po roce, ke stejnému závěru došla vyšetřováním PČR, a stále je to špatně. Zdá se, že jediný správný výsledek je ten, že Bečvu otrávil Babiš sám společně s ministrem životního prostředí. Aby bylo jasno, nebráním ani Dezu, ani Babiše a ani ministra Brabce, jen si dávám dohromady informace, které jsem získal.

N_Karel_ - Profil | St 22.9.2021 6:38:22

tomvec >> Aby firma, která legálně oficiálně vypouští kyanidy do řeky přišla s posudkem, že je nemohla vypustit, to se asi jinde než v ČR stát nemůže. Možná v Ghaně.....

NHonza7 - Profil | Út 21.9.2021 22:15:51

tomvec >> Celé toto mediální divadlo má vést jenom k tomu, aby se zpochybnil pokus pana prof. Hrušky.
Scénář se zase opakuje co nejvíce balastu, aby byl v tom co největší chaos, který má vést pouze k tomu, že občané se v spoustě informací ztratí. Nikomu pak nepřijde divné, že se vystavují posudky, které nemají žádnou hodnotu. Má to asi stejnou váhu, jako posouzení duševního zdraví tiskového mluvčího Agrofertu od gynekologa, který ani pacienta neviděl.

NBacha San - Profil | St 22.9.2021 19:28:28

Ona taky Deza měla odebrané personální vzorky z provozu už v neděli 20.9.20 v osm hodin ráno, a to i přesto, že má ve stejném místě odběru automatická vzorkovadla. To ještě padlé ryby nikdo nesbíral a oni už věděli, že ty "nezávadné" vzorky budou třeba.
No nic....

Nzdevac - Profil | St 22.9.2021 11:20:33

Vy jste fakt dementi s tím Babišem a Dezou. Sám Pernický jasně řekl, že kdyby kyanid přitekl stokou, kterou si myslí, že přitekl, tak to vůbec nic nedokazuje.

Pernický přímo říká:

Ta výusť je definovaná jako dešťová kanalizace ze Lhotky nad Bečvou. Je to mezi lávkou ve Lhotce a nefunkčním vepřínem, zhruba v poloviční vzdálenosti, čili to je to místo, odkud se podle nás mohly dostat ty látky do Bečvy.

Mohl tam někdo takové množství jedu do řeky vylít?

To se nedá vyloučit. Ve Lhotce je nákladové nádraží, na něj je napojená vlečka nejmenované firmy a nikdo neví, co je do té dešťové kanalizace zaústěno, jaká další kanalizace se tam nachází.

Už jsem to tu psal cca před rokem. Klidně mohl přijet někdo, kdo likviduje odpad načerno, někde vylít sud a bylo na problém zaděláno. Ale tady pořád jen DEZA, Babiš, DEZA, Babiš... Kokoti.

Ntomvec - Profil | Út 21.9.2021 20:24:21

Samozřejmě mají právo nechat si vypracovat vlastní posudek. Bohužel je tajný a jediná informace o jeho existenci a nějaký náznak jeho obsahu pochází od tiskového oddělení Agrofertu.

<citace>
Předmětem znaleckého posudku bylo zhodnocení možnosti úniku závadných látek z celého výrobního areálu společnosti DEZA ve Valašském Meziříčí do vodního toku Bečva, v souvislosti s ekologickou havárií na řece Bečvě dne 20. 9. 2020.“

A jak posudek prezentuje Agrofert, znalecký ústav neshledal jakoukoliv spojitost mezi výrobními a provozními procesy společnosti DEZA a ekologickou havárií na řece Bečvě dne 20. 9. 2020. Co však přesně v posudku stojí, si ale veřejnost přečíst nemůže.
</citace>

Přitom DEZA s kyanidy jako vedlejším produktem výroby pracuje, snaží se je z odpadních vod odstraňovat a bohužel prokazatelně do Bečvy vypouští v množství desítek až nižších stovek kilogramů ročně.

Z toho mi vychází závěr posudku, který "neshledal jakoukoliv spojitost mezi výrobními a provozními procesy" poněkud příliš optimistický.

Natislav_fishing - Profil | Pá 24.9.2021 11:12:59

Jinak k těm co tu obhajovali ještě Klicperův pokus že to bylo všechno legit. Tento pokus se pak ještě opakoval "přirozeně" bez klicpery (viz fotky). Samozřejmě se nic nenaředilo, tak jako tvrdil. Druhá věc je taky to, že když pan Klicpera dělal pokus se zelenou barvou, dělal to v době kdy má Bečva svou jarní sněhovou vodu, která je zbarvena do zelena sama o sobě (fotka na konci z roku 2017) - v takové barvě, a na tom se asi shodneme, se bude takový pokus se zelenou barvou dělat velice špatně.

NHonza7 - Profil | Čt 23.9.2021 16:41:13

hraji >> Já jsem rád, že jsi nabyl ten dojem k mé osobě ( jsem chemik a jednoduše řečeno jsou věci, které v rámci fyzikálně chemických zákonů nejdou a nemohly nastat, tak jak je prezentuje " znalec " Klicpera ).
Chci se tě zeptat zda-li nejsi taky zavázán mlčenlivostí? Pokud ne, tak máš tady konečně ten prostor, kde můžeš napsat, kdo vytrávil Bečvu. Celkem dost lidí by to tady uvítalo, než číst některé tvoje knížecí rady, které nejsou vyžádány.

NHonza7 - Profil | St 22.9.2021 15:07:03

hraji >> Někdy z tvých reakcí mám pocit, že jsi musel v minulosti být lampasákem ( podle toho jak zde se snažíš prosazovat zákon padajícího lejna ).
Spíš bude lepší přestat dělat Zagorku a konečně nám sdělit, kdo vytrávil Bečvu - tak jak jsi už v minulosti uvedl v jiné diskusi a od té doby čekáme, že to konečně zveřejníš.

Natislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 12:33:13

zdevac >> Tady druhý den říkali že to byla deza jen lidi co bečvu vživotě neviděli. Konspirace to může být jak velká chce, ale pokud někomu příjde v pořádku, to jak se DEZA z vyšetřování vyloučila, tak na to už nemám co říct. Jinak ten deštový kanál vypadá takhle:

Natislav_fishing - Profil | St 22.9.2021 11:37:15

zdevac >> Kdyby si četl co na MRKu od začátku píšu já a ostatní co tam byli, tak se tu DEZA připominá JEN v souvislosti s ČIŽP, která se ji snaží chránit. To jestli to byla nebo ne ví pravděpodobně jen sama ona. O tom dešťovém kanálu jsem tu psal snad už druhý den a také jsem tu psal že DEZA to vůbec nemusela být. Druhá věc je ta, že nikdo (raději) nechce prošetřit co vše na ten kanál je napojeno (místní tvrdí že na něj DEZA napojená je). Proto se tu řeší DEZA a Babiš. Fakt jak u dementů tady.
EDIT: Jo ještě jsem zapomněl k tomu příspěvku níže dopsat že ten 4. den co se na deze udělal průzkum, tak že byl pouze vizuální bez odebrání vzorků. :)

Ntomvec - Profil | Út 21.9.2021 21:14:32

Honza7 >> fakulta stavební možná posuzovala stavebně technické řešení nakládání s odpadními produkty na základě informací poskytnutých zadavatelem. Z toho jim vyšlo, že je technicky nemožné, aby něco uniklo. Což koliduje s tím, že DEZA kyanidy oficiálně vypouští.

NBacha San - Profil | Čt 23.9.2021 15:33:52

atislav_fishing >> Než se to vyřeší, slovutný pan Ing. Klicpera, CSc., jehož jediným oprávněním pro vypracování znaleckého posudku otravy Bečvy je Oprávnění MŽP ČR č.j. 16 091/4310/OEP/92 ze dne 2.3.1993 pro hodnocení vlivů staveb, činností a technologií na životní prostředí, bude už možná ve věčných lovištích, protože mu je už 73 roků, čímž ale nechci říci, že bych mu něco takového přál.
A soudy? Ty pospíchat nebudou, viz třeba průtahy pana Šarocha ohledně ČH. Od začátku tvrdím, že to bude česká ztracenka. Nebo snad rusínsko-slovenská? :-)))

N_Karel_ - Profil | St 22.9.2021 13:14:19

zdevac - 22.9.2021 12:20:36 >Jeden velící policejní důstojník, jeden šéf ČIŽP, jeden mizerný soudní znalec. Kde máš ty chytrolíne uplacenou půlku republiky? Co bys čekal, že jejich podřízení budou vynášet novinářům? Že jejich šéf podivně směřuje vyšetřování, aby druhý den sami skončili na dlažbě? Máš teorie jak z mateřské školky.

Neskymak Mrakomor - Profil | St 22.9.2021 11:31:36

zdevac >> a víš o tom, že když byl zájem tento kanál "proskenovat"....a analyzovat co vše na něj může být napojeno, tak od toho všechny firmy včetně VAKu daly ruce pryč? PČR nikdo neměl zájem...původně se dokonce tvrdilo, že je to nezakreslený kanál, no teď už možná kanál jen s dešťovkou z lhotky:-)

N_Karel_ - Profil | St 22.9.2021 11:25:42

zdevac >> Nemusíš se pod komentářem podepisovat.

Nkakr - Profil | St 22.9.2021 11:22:06

_Karel_ >>
Soudní znalci jsou jen lidé a člověk je tvor omylný ba i úplatný.
Na rozdíl od "sedláků" kteří si vystačí jen svým rozumem musí mít znalci ve svém oboru hodně vysokou kvalifikaci a musí ji také prokázat. To ale nevylučuje, že na stejný problém mohou mít různé názory, třeba podložené mrzkým penízem.

N_Karel_ - Profil | St 22.9.2021 11:05:06

kakr >> Předpokládám, že tím chceš říct, že soudní znalci jsou nezpochybnitelnou autoritou a jsou neúplatní. A pokud i nějací jiní odborníci jejich závěr vyvrátí, rozhodně to není proto, že by znalec -probůh!! - mohl být ovlivněný nejmocnějším a nejbohatším oligarchou v zemi. To se nikdy nestává. Osoba soudního znalce je zárukou nestranosti, protože kulaté razítko dostane jen ten, jehož mravní čistotu prověřil sám Bůh.
Soudy nikdy neodsoudí nevinné a soudní znalci nikdy nelžou https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3270604-znalec-z-kauzy-kramny-odsouzeny-za-zkresleny-posudek-se-obratil-na-nejvyssi-soud

Nkakr - Profil | St 22.9.2021 10:07:22

_Karel_ >>
Babiše nevolím, Bečvu neznám a otrávených ryb je věčná škoda.
Stačí zrušit "soudní znalce" s kulatým razítkem a angažovat pár "sedláků", kteří svým rozumem rozhodnou:-)))

NPYTLAKS - Profil | Út 21.9.2021 20:38:28

ty vole,proč deza hned nezpřístupnila celý areál včetně výpustí a bylo by všem hned jasno,že to být nemohla,mlžením si opravdu na věrohodnosti nepřidá,ikdyž asi všeci ví,odkud větr vane:-(

Neskymak Mrakomor - Profil | Pá 1.10.2021 13:52:06

Neskutečně slizký člověk. Ten potřebuje jen 2 věci - do teplákovky a na dietu.



NBacha San - Profil | Pá 24.9.2021 10:31:22

nekut >> Stačilo napsat, že státní úředníci se rukama neuživí, z práce mají hrůzu a za třicet stříbrných upíšou duši komukoliv. Tak tomu bylo, je a bude.
Ale jinak souhlas:-)

Nfishmen17a - Profil | Čt 23.9.2021 21:48:51

Ten posudek je jako jitrnice,jakou svět neviděl.

NFockeWulf - Profil | Čt 23.9.2021 16:15:55

hraji, přestaň tu plkat nesmysly, vojákem jsi být nemohl, to je každému jasné, to v komiksu není možné ani tam kde bydlíš. Ale, splň svou občanskou povinnost a běž na policii vypovědět co víš. Tady už rok vypisuješ, že vše víš a kámoši ti to řekli. Tak mazej a nebo mlč. Jako v kostele. Jsi už trapný.

Natislav_fishing - Profil | Čt 23.9.2021 8:21:31

Bacha San >> To se tu na začátku taky už řešilo, ale skeptici to odmítli s tím že sedláci z valašska si všechno vymýšlejí a že to nechají na soudech a Klicperovi :D

Neskymak Mrakomor - Profil | St 22.9.2021 11:26:49

kakr >> nevím jestli jsi viděl/slyšel vystoupení soudního znalce Klicpery.

Ten kašpar těm znalcům udělal fakt takovou medvědí službu, že bych nikdy neřekl že mohou být soudní znalci i takoví kokoti :-)

Já poté co jsem vystoupení "hydraulika" viděl a četl, tak mohu prohlásit že ten sedlák by byl s tím kulatým razítkem 100% kompetentnější..

Neskymak Mrakomor - Profil | St 22.9.2021 11:18:55

hraji >> prosím Tě, který kamarád z čižp ti 5dní poté řekl, že to přiteklo z rožnova?

NFockeWulf - Profil | St 22.9.2021 10:47:50

atislav_fishing >> Diskutuješ o příliš proměnných, tomu hraji nerozumí. On nechápe, jak se píšou posudky, že je to jen o zadání výsledku a platbě. On jako komiksová postavička je přesvědčený, že to píše Mirek Dušín a Bratrstvo Kočičí pracky bylo nakopáno.....Je to business univerzitních matadorů, mají z toho živobytí, výuka je je jen prostředek k tomuto jobu, často zcela upozadněná.
Mě by jenom zajímalo, že hrajiho dosud nikdo nevyslechl. Asi to navrhnu, není to nic jedoduššího než to poslat datovkou na PČR, jistý hraji z MRK ví kdo to udělal, jsou mu známé skutečnosti a rád by to řekl doopravdy, páč pravdu zná už rok a nesmírně jej to konsternuje, že ho nikdo nechápe. Je řádný občan a chce splnit svou občanskou povinnost. Jdem na to?

Nzdevac - Profil | St 22.9.2021 8:13:17

eskymak Mrakomor >> A teď si představ, kdyby i jen blbá polovina této částky šla přímo rybářům na obnovu a podporu :-)

NHonza7 - Profil | Út 21.9.2021 20:58:05

Deza si nechala zpracovat znalecký posudek od Fakulty stavební Vysokého učení technického v Brně v kauze vytrávené Bečvy. To už si mohla nechat vypracovat od filatelistického spolku to by mělo stejnou váhu.