Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na Rybářský informační systém

29 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ncomputerfish - Profil | Pá 11.12.2020 23:16:06

Thomic >> Ano, geniální nyšlenka. Všem bude nabídnuto to, co ani využívat nechtěji a zaplatí to těm, co to využívat chtějí. Zaujala mě například velice důležitá funkcionalita z LIPANA která určitě nebude chybět, nazvaná "Hnojení revírů". Ano informační systém bude elektronicky evidovat hnojení revírů. Bez této evidence nemůže přece RIS fungovat! Vše se sjednotí, aby bylo zaručeno, že si svazy pohnojí revíry dostatečně průkazně. Ale abych se vrátil zpět k tématu. Sněm rozhodl o informačním systému v obecné rovině. To je stejné, jako když v epicentru rozhodnete, že si pan předseda koupí nový služební automobil, žádné limity žádné specifikace. Odklepnuto, pan předseda přijede ve svém novém Ferrari 250 GTO za > miliardu. Vše je v pořádku, automobil byl přece schválen. Stejně tak na sněmu, kde při pohledu na stále stejné známé tváře není jasné, ve kterém tisíciletí se sněm konal, se zúčasněnými pravověrnými schválí prakticky cokoliv. Takže už nyní začíná v dělostřelecké terminologii zastřelování pro případ, že dotace nebudou. Pak bude následovat dělostřelecká příprava a následně hromadná přehradná palba s cílem zničit potencionállní rebely. Ano, pravověrmí na sněmu schválí mimořádnou známku a bude peněz dost. Žádná jiná levnější alternativa neexistuje, rybáři to prostě zaplatí ať to stojí co to stojí. A chudák potočák se bude se svou líhní potácet na hranici bankrotu.Už jsem to tady někde četl. Je to sice drahé a možná i předražené, ale pro rybáře je to prý výhodné. Ohledně ceny původního projektu, Je známo, že každá další nabídka od sofwarových firem snižuje cenu o čtvrtinu. Bohužel v Plzni si zvolili (nebo jim byla doporučena) pro vývoj LIPANA prakticky nejdražší firma v ČR tedy UNICORN. Firma která tvoří pro banky a podniky s miliardovými obraty. Pak se nelze divit předpokládáné ceně v roce x-15 nebo ceně nyní. Tečka.

NTheendisnear - Profil | Út 15.12.2020 13:55:41

Thomic >> Dobrý den, dovolím si Vás citovat: "Je to jako kdyby si Rada koupila náklaďák na dopravu ryb, nabídla ho v dobré vůli k použití zdarma územním svazům, a někdo z ÚS Vám teď psal, že se mu v tom náklaďáku blbě jelo na dovolenou". Kdyby si Rada koupila náklaďák "za své", budete mít pravdu. Ale Rada ČRS ten náklaďák koupí z peněz členské základny! A to je sakramentský rozdíl. Nechci do diskuze zasahovat, ale musíte si uvědomit, že i vaše mzda je hrazena z peněz členské základny. Chováte se úplně stejně, jako politická garnitura. A to není dobře.

Nkakr - Profil | Út 15.12.2020 13:55:21

Thomic - 15.12.2020 13:30:50 >>
Pana Novotného osobně neznám, nikdy jsme se neviděli. Mnohdy jsme byli ve sporu. Ale:
jeho program (pro sumarizaci úlovků) byl volně dostupný na webu ČRS. Ze zajímavosti jsem si jej stáhl a konstatuji - byl velmi dobrý, v některých oblastech až přímo puntičkářský. Podporoval všechny ÚS ČRS a dal se použít i pro MRS. Navíc byl zcela zadarmíko.
Něco málo o sumarizaci vím, pamatuji i dobu, kdy nebyly počítače. První "sumarizační" amatérský program jsem měl napsaný v DBF 3, tedy v pravěku pokud ti to něco říká.
Ale dát zadarmo k použití komplexní sumarizační program pro cca 240 000 rybářů bych ocenil, ne shazoval.

NThomic - Profil | Po 14.12.2020 0:37:53

computerfish >> Nejsem si jist, proč se tu s Vámi dal bavím, o své pravdě jste bytostně přesvědčen; takže to píšu spis čtenářům, pro zamezení podobně nesmyslných fám:
1) žádná firma, která splnila kvalifikační kritéria, nebyla vyloučena. To by ani nešlo. V rámci VŘ se zveřejňuje pouze výherce, to je standardní postup. Mužu ale prozradit, ze společnost která zvítězila měla jak nejnižší nabídku (bez ohledu na kritéria), tak nejlepší kvalitativní hodnocení referenčních zakázek. Píšu to proto, že by zvítězila, i kdyby se celá kvalifikace škrtla; to jen pro upřesnění.
2) za ČRS nikdo. Komisi pro posouzení navrhla advokátní kancelář a byla složena z IT architekta, právníka a projektového manažera, všichni mimo struktury Svazu prave kvůli potenciálnímu napadení z predpojatosti nebo nedostatečné odbornosti.
3) Rozlisujte projektový tým, složený výhradně z odborníků (kritéria znáte a napadal jste jejich přílišnou prisnost) a řídící výbor ze strany ČRS, který kontroluje postup prací, dodržování harmonogramu, koordinuje sběr požadavků a dělá oponenturu navrhovaným funkcionalitám. Ten byl složen ze zástupců všech územních svazů (prevazne na úrovni statutárů), sekretariátu Rady, Republikové dozorčí rady a zástupce MRS. Mimochodem pozice v něm jsou nehonorované (Váš zdroj vám asi nedává zcela přesné informace).
Jinak v Vašemu úvodu- přenesení VŘ na nezávislou AK fakt není povinnost, ale obrana před podobnými nařčeními, které tu teď zkoušite Vy. A to včetně návrhu ZD a kvalifikačních kritérií, které byly rovněž outsourcovany a dávají mi docela uspokojujicí možnost konstatovat, že jste vedle jak ta jedle.
PS: pojďme alespoň sjednotit terminologii. Těžko můžete v jednom příspěvku tvrdit, že kvalifikační parametry jsou nadhodnocené, ve druhém, že tým, který tyto parametry splnil, je kvalifikovaný nedostatečně.
Na ctenarich nechám, aby si sami přebrali, zda se jedná o oprávněnou kritiku či je motivace jiná.

NThomic - Profil | Ne 13.12.2020 19:43:13

computerfish >> Pane Novotný, važte, prosím, svá slova uvážlivě. Domníváte se velmi špatně, celá analýza, kontrolovaná řidicim výborem, byla řízena týmem lidí s kvalifikací, která je Vám velmi dobře známa- měl jste ji k dispozici jako jeden z oslovených subjektů pro zhotovení analýzy a pokud vím, považoval jste požadovanou kvalifikaci projektového týmu za příliš přísnou, dokonce až diskriminační. Stejně tak moc dobře víte, jak byla postavena smlouva, která byla součástí VŘ a že nic jako vazba na cenu tam fakt není.
Mimochodem docela mě mrzí, že mi tyto věci neřekneš v rámci Tvých pravidelných pracovních návštěv na Radě, nechápu, na co si tu hrajeme, pane kolego.

NMartin M. - Profil | St 9.12.2020 22:56:57

nekdo tu drive psal, ze to je krabicove reseni za 100 litru, tak kdyby si mohl precist zadani na vyse uvedenem odkaze a poslat tam svou nabidku, at nas to moc nestoji, predem dekuji....

NMrknato - Profil | Út 15.12.2020 11:29:01

kakr >> Nazdar, nějak mě nasral náš rybářský "Ovčáček" a nebyla témata......
P. Mach je naším předsedou, a ten je volen sborem volitelů, něco jako americký president, na rozdíl od Thomici. Na rozdíl od amerických volitelů, nejsou volitelé na Sněmu ČRS zavázáni volbou a vůlí členi a ani konference..... Thomica tu může šířit polopravdy a své novinářské vize, ale předseda ČRS by to neměl dělat .....

NMrknato - Profil | Út 15.12.2020 10:43:23

FockeWulf >> Bengo, nebengo, p. Mach je volený nejvyšší čilimník a jejho názor a činy mě zajímají. Novinářských polopravd navedenejch pumprdlíků je plný internet....

NMrknato - Profil | Út 15.12.2020 9:15:08

computerfish >> Snad jsi nečekal, že ti "Ovčáček" ČRS za tvoji práci poděkuje? Možná ti dají nějaké vyznamenání, to nestojí nic.....

Neznám organizaci mimo ČRS a Kancelář presidenta ČR, kde by nikým nevolený mluvčí, propagoval své názory a vize.

NThomic - Profil | Ne 13.12.2020 19:36:58

boticar >> Dobrý večer, v tom s Vámi souhlasím; plán digitalizace revírů ze strany státní správy, včetně databaze držitelů RL by byl fakt potřeba a je škoda, že stále není na světě. A ano, do určité miry je tím ovlivněn i RIS- už kvůli absenci jednotných číselníků a podobně. Takže jsme se ne zcela úmyslně dostali do pozice, kdy tyto věci stanovujeme na zelené louce v rámci RIS a až bude digitalizace státní správy pokročilejší, napojí se přes API na RiS. A ano, opačně by to bylo fakt jednodušší, ale čekat na to smysl nedává. Klidný večer!

Ncomputerfish - Profil | Ne 13.12.2020 19:18:58

Thomic >> Vážený kolego! Ač jsem to neměl již v úmyslu, musím nutně zareagovat. Nevím, zda je to vaše neinformovanost nebo vědomě překrucujete fakta a šíříte je například zde. Tak už jen pro ověžení vaše a hlavně zdejších čtenářů. Projekt LIPAN začal tradičně velkolepě, úplně stejně jako tento RIS. Projekt vypracovala firma Equica a. s. Bohužel není známo kdo ji oslovil, v zápisech protokol o výběrovém řízení určitě nenajdete. Zato tam najdete projekt z onoho roku. Ten zněl na částku téměř 150 milionů Kč, přesně si již nepamatuji. Nejednalo se jen systém, byla tam i částečná infrastruktura. V projektu si firma Equica nárokovala z této částky cca 20 milionů na zaškolení uživatelů a asi 10 milionů za řízení projektu. Projekt byl samozřejmě odmítnut jako nereálný a firma obdržela slušné odškodné za zmařenou práci. Po 15 letech ve výběrovém řízení vyhrála z množiny uchazečů zase Equica, údajně opět s nejlepší nabídkou. Chlubíte se, jak spolupracuje na projektu vývojový tým ČRS. Já se tedy ptám, kdo je členem toho vývojového týmu v rámci ČRS a jaká je jejich odbornost a zodpovědnost? Nikde tuto informaci nelze dohledat. Domnívám se, že zase vyhrál stejný syndrom megalomanství stejně jako při prvním pokusu, odměna za řízení se určitě odvíjí od ceny projektu stejně jako v prvém případě. Tak to je definitivně vše.

Ncomputerfish - Profil | Pá 11.12.2020 21:04:26

Eraser159 >> LIPAN je systém, který rybářům nikdy nepatřil a nikdy patřit nebude. Je provozován jako objednaná služba a za tuto službu se platí. Takový sofwarový taxík. A že do něj nasedl Západočeský svaz jako první je zásadní manažerské selhání a veliký omyl a ostatní se přidali. Služba kterou poskytovatel může kdykoliv zastavit, neručí za nic, atd. Stačí si pročíst jejich podmínky. Klasický Vendor lock in. Nový systém se ospravedlňuje zastaralostí současného LIPANA v čem je zastaralý se nedá dopátrat. Problém je v tom, že inovace se rovná novému systému a pánové z UNICORNU si to chtěli nechat pěkně zaplatit a zainteresovaným funkcionářům po vyřčené částce pěkně sklapla čelist. Proto má mít nový systém jakýsi RIS po vlastnické stránkce úplně jiné parametry. Ale musí umět minimálně to co LIPAN, takže se z ušlechtilého záměru narodila nová sofwarová obluda, která sežere svazové funkionáře a i jejich rybáře, pokud se nepovede financování z dotací. Asi tak.

NThomic - Profil | Út 15.12.2020 14:09:30

kakr >> Mám daleko k tomu, abych shazoval program pro sumarizaci pana Novotného. Naopak, po těch mnoha letech využívání byl opravdu dobře doladěn. Bohužel, v letošním roce ho pan Novotný odmítl již nadále poskytovat, odmítl i nabídku diskuze na téma finančního vyrovnání za poskytnutí programu. Nezbylo tak nic jiného, než poměrně narychlo vysoutěžit program vlastní.
I proto, že byly ÚS zvyklé na poskytnutí rozhraní pro zpracování úlovků zdarma, byl nový eSumář poskytnut ÚS rovněž zdarma. Některé ÚS nabídku nevyužijí (stejně jako nevyužívaly služby pana Novotného), některé ano; je nastaven tak, že samozřejmě zpracování územních povolenek umožňuje. Reference od těchto zpracovatelů jsou až na několik málo výjímek velmi dobré, což je i vzhledem k faktu, že se stále nacházíme v připomínkovací testovací fázi, docela úspěch. Hodnotit výsledek bude možné až po ukončení připomínkovací fáze (a zapracování akceptovaných připomínek). Hezký den!

Ncomputerfish - Profil | Út 15.12.2020 13:03:32

Mrknato >> Legenda žije, hurá! No "Medaili mi nedajli" na to jsou ve svazu jiní a co píše ten letecký trouba mně nevadí. Mně vadí, že se může stát, že budou rybáři olizovat známku za 30 mega. Kdyby se raději vyškemraly dotace na líhně a sádky, které se rozkradly. To by byla frajeřina zralá na medajli. Takže ve vodě budou dva druhy ryb, svaz bude mít možná i svou družici, u vody bude plno rybářů kteří se bez mobilní aplikace už ani nenažerou. Ale to už není náš vět.

NMrknato - Profil | Út 15.12.2020 9:35:08

Thomic >> Jste záludnej člověk, říkáte si co chcete, kdy chcete, komu chcete, rozhodujete kdo má pravdu a kdo ne a tím zhoršujete obraz ČRS.... To není úkol mluvčího.
Podle mě se ukazuje v plný nahotě, kam to svaz dopracoval. Místo aby podporoval ÚS, aktivitu členů a nákupy násad, podporuje IS, mufčí, Radu a její revíry, její Štědronín. Není divu........ když máme ještě z 90% komunistické stanovy.
Rybáře nezajímá svazočardáš, ale aby měli ke lovit a co lovit. Na obojí rezignujete jako Rada.

Vážení členi ČRS, víte proč Rada a Sněm potřebuje mít info o členi a podrobný IS a BP, které ovládá? No protože se už 2x pokoušela vyšachovat ÚS z prodeje povolenek (a tím i z hospodaření) a na potřetí se jí to skrze IS už snad podaří.....

NThomic - Profil | Po 14.12.2020 23:24:26

computerfish >> Dobrý večer, věřím, že naposledy.
Opakovaně jste naznačoval, že výběrové řízení na zpracovatele ZD bylo vedeno účelově, že byl vyřazen zájemce s vyšší kvalifikací než výherce a velmi zasvěceně jste hodnotil výši odměny řídicího výboru. Zároveň jste konstatoval, že podate podnět k prošetření RDR a pokud nebudou tato obvinění prokázána, omluvíte se, včetně omluvy mě.
Pokud si za tímto názorem nestojíte, s dovolením nebo bez něj já za nim stát budu a pokud tak neučiníte vy, podám podnět k prošetření já. Následně budu trvat na slíbené omluvě.
I v rámci internetu existují jisté hranice i odpovědnost za vlastní slova.
Hezký večer.

NFockeWulf - Profil | Po 14.12.2020 11:59:37

computerfish >> Kde ty žiješ???

NThomic - Profil | Po 14.12.2020 11:39:17

computerfish >> Prosím, udělejte to, avizoval jste to ostatně již několikrát. Na následné omluvě v případě negativního nálezu budu s dovolením trvat. Hezký den.
PS: pro nezúčastněné čtenáře, nebavíme se vůbec o VŘ na zhotovení RIS, které bylo minulý týden spuštěno, ale o zajištění podkladové dokumentace a sběru požadavků na funkcionality, které probíhalo poslední rok.

Ncomputerfish - Profil | Po 14.12.2020 11:14:15

Tak už na závěr. Jak VŘ občas také funguje?
1) Osloví se množina různých firem. Nazývá se to "Výzva k podání nabídky....".Současně se osloví i firma, kterou si přejeme aby zakázku zrealizovala.
2) Firmy podají nabídku. Zadavatel si zjistí o jaké firmy jde a jaké mají reference a co kdy dělaly.
3) Následně se vypíše výběrové řízení a vyloučí se firmy, které nechceme aby se zúčasnily. Udělá se to tak, že se nastaví taková kritéria aby je nesplňovaly. Tím je vyloučíme ze hry. Říká se tomu parametrizace výběrového řízení.
4) Do VŘ se pro jistotu přihlásí ještě další firma nebo firmy, které své poždavky úmyslně nadhodnotí a je jsitota že nevyhrají. Tím se okruh uzavře a cesta pro danou firmu je vyšlapána.
Dle tiskového mluvčího tento postup v ČRS takto neprobíhal a vše je křišťálově čisté. Já tomu tedy chci a budu věřit, ale přesto požádám "Republikovou dozorčí radu" o prověření postupu při výběrovém řízení na "Zadávací dokumentaci". O výsledku budu informovat. Pokud bylo mé podezření liché, omluvím se všem zúčasněným včetně panu "Public relations".

NThomic - Profil | Ne 13.12.2020 21:18:22

computerfish >> Tak teď už tomu nerozumím vůbec; a ano, diskuze s Vámi opravdu nedává smysl. Proces VŘ mimochodem auditovala nezávislá advokátní kancelář, která rovněž hodnotila došlé nabídky.
Zcela odmítám tvrzení, že byly vyřazeny jakékoli firmy, které měly notabene vyšší kvalifikaci než vítěz VŘ. To je nejen očividná lež, ale také lež prokazatelná. Hezký večer.

Ncomputerfish - Profil | Ne 13.12.2020 21:11:48

Ještě jedna poznámka pro ostatní. Kolega zpracovatel jedné MO mi ukázal internetovou aplikaci pro zápis k sumarizaci povolenek za rok 2020. Protože po 20 letech už o tom něco vím, dovolím si zodpovědně konstatovat, že nic horšího jsem ještě neviděl. A tento paskvil si svaz dovolí předložit rybářům? Nevím, kolik svaz za vytvoření této děsivé aplikace zaplatil, někde jsem slyšel že více jak 100 000 Kč. A k tomu za sumarizaci CS povolenek se přidá pravděpodobně dalších cca 300 000 Kč. Takže to máme minimálně 400 000 Kč. A není vůbec jasné, zda je to cena konečná. Když to srovnám, že jsem poskytoval za 290 000 Kč software pro stolní PC a i pro internet, vygeneroval každoročně přes 31 000 tabulek s výpočty, k tomu další výpočty mimo zadání zdarma, nárůst za stejně odvedenou práci je značný a nikomu to nevadí. Paradoxně si někteří funkcionáři léčili své ego výtkami k mé ceně za zpracování a předchozí generalita mě pozvala na kobereček a nabádala ke zlevnění služeb. Nyní najednou nová a mnohem vyšší cena nikomu nevadí! Jestli chcete takto řídit i projekt RIS, no potěš koště. Nakonec už jen poslední dovětek. V rámci ČRS nemám žádnou tabulkovou funkci. Do této chvíle jsem vykonával pro svaz jen funkci takového prostého vizionáře, užitečného idiota a pasáčka vepřů, neb jak mi bylo sděleno se má převážně starat o sumarizaci povolenek a neplést se do jiných věcí. Tedy hrabat se jen v tom hnoji, který někteří rybáři ve formě povolenek každoročně odevzdají. Tak to tedy už ne.

Nboticar - Profil | Ne 13.12.2020 19:23:38

Thomic >> Dobře, napíšu to úplně polopaticky. MZe mělo v první řadě asi tak před 15 lety zprovoznit svůj státní systém, do kterého každý rybníkář a každý uživatel revíru bude hlásit povinné výkazy a každý držitel rybářského lístku tam bude registrován, aby si při jeho ztrátě nemusel shánět papír pro úřad. Pokud vím, tak nic takového neexistuje. Pokud by taková platforma byla, mohla by být kompatibilní s nějakým programem nabízeným pro "rybáře". To ostatní asi nebudu rozvádět, dost jste vysvětlil i tak. Odbočka od tématu: Takhle vytrvale odpovídat "pracovně" v diskuzích v neděli večer vyvolává můj obdiv. Oceňuji to.

NThomic - Profil | Ne 13.12.2020 19:03:26

boticar >> na rovinu přiznávám, ze mám trochu problém sledovat tok Vašich myšlenek, možná už je pozdě večer. OP rybářství, konkrétně opatření 3.1 vychází ze zájmu EU mít přehled o podnicích akvakultury členských států. Z tohoto OP standardně čerpají nejen uživatelé z řad ČRS/MRS, ale i mimo struktury Svazu, včetně produkčních rybníkářů. Takže ano, pokud nějaký uživatel mimo Svaz napíše dobre projekt na vlastní systém, může z něj čerpat.
Upřímně nejsem takhle večer fakt schopen najít propojení mezi RIS a řízením ORP vedoucí k udělení dekretu na revír, ani to, jak by to mohlo v pozitivním nebo negativním smyslu tohle řízení ovlivnit.
Zkusím to tedy ještě jednou; proč myslíte, že by měl Svaz vyvíjet systém, který by byl využíván nesvazovými uživateli (což mimochodem nevylučuji, s určitým zapojením např. subjektů v dodavatelském řetězci se nějakým způsobem počítá), a jaké funkcionality by to podle vás měly být..? Pořad nechápu poznámku o kočce a psovi.
EDIT: nevidel jsem během psaní Vaši druhou reakci. V principu to nevylučuji, minimálně na úrovni využití rozhraní. Ale neumím přesně říct podmínky ani formu, na to je fakt brzo.

Nboticar - Profil | Ne 13.12.2020 18:44:46

Thomic >> Dobře víte, že o rybochovných zařízeních s lovem ryb na udici, která hojně provozuje kde kdo včetně ÚS hl.m. Prahy nebo Stř. Č. se teď nebavíme. Nic s tím nenadělám ani já ani Vy ani svaz, ale než se ten systém vytvoří, může tu být kromě ČRS, MRS, NP, Vojenských lesů a statků, Lesů ČR a Klatovského rybářství celá řada malých uživatelů revírů, například místních spolků, obcí nebo soukromníků. Těm bude také MZe přispívat na jejich systém? Co když prostě třeba obce nebo města začnou při výběrových řízeních na pronájem svých rybníků a pískoven konečně hojně preferovat zájemce, kteří tam vyhlásí revír? ORP tak totiž získá kontrolu nad hospodařením a může tak pozitivně ovlivnit kvalitu vody nebo úroveň ochrany přírody. Český právní řád nebrání vůbec nikomu, aby se stal uživatelem revíru a bylo by vhodné se připravit. MZe zvolilo opět variantu "tady máte peníze a nějak si to vyřešte". Je snad jasné, že nesoudím ČRS, který pomáhá státní správě. Co za to ČRS dostane? Nic. Alespoň oficiálně, protože stát nikoho zvýhodnit nesmí.

NThomic - Profil | Ne 13.12.2020 17:55:39

boticar >> Dobrý večer, můžete být prosím trochu konkrétnější? Systém má opravdu sloužit primárně pro MRS, ČRS a členy obou subjektů; což ale zahrnuje cca 99% všech revírů a jejich uživatelů v ČR. Pevně věřím, že nemáte na mysli “soukromaky”- jejich revíry nejsou revíry a nejsou v pozici uživatele. Zbylých několik málo uživatelů revirů je buď státních (Lesy ČR, NP), nebo “nesvazových”, které ale pověřily některými činnostmi ČRS a v systému tedy budou (typicky Klatovské rybářství).
Řada funkcionalit samozřejmě bude přístupná i pro nečleny (třeba držitele nečlenských povolenek).
Opakovaně jsme deklarovali, že nevyvijime systém pro státní správu, ale systém, jehož výstupy musí být v souladu s požadavky na strukturu dat, které povinně reportuje uživatel revíru nebo rybníkář státní správě. To je docela velký rozdíl.
Které funkcionality, které by mohly být navržené mimo cílovou skupinu organizačních složek svazů nebo jejich členů/držitelů jejich povolenek myslíte, že by bylo fajn zavést?

Nboticar - Profil | Ne 13.12.2020 17:26:01

Thomic >> Celkový můj dojem z toho systému je, že to není ani kočka, ani pes. Jestli se nemýlím, ta k to slouží pouze pro účely ČRS, MRS a státní správy. Bude mít ze systému nějaký užitek i jiný uživatel revíru? Bude mít ze systému nějaký užitek rybář, který není členem ČRS ani MRS? A proč spojuje zájmový spolek systém pro svoje vnitřní záležitosti se systémem pro státní správu v jeden celek?

NThomic - Profil | Pá 11.12.2020 9:13:45

Eraser159 >> Dobrý den, dovolím si reakci; samozřejmě verze využití IS Lipan na stole byla, nicméně je psán na staré platformě, u které již není poskytovatel schopen poskytnout podporu a aktializace a podmínkou (z jeho strany) pro plošné zavedení bylo přepsání na novou platformu s odhadovanými náklady mezi 10 a 20 miliony Kč; druhou věcí je to, že šíře záběru plánovaného IS je o něco vyšší, než řeší IS Lipan (mobilní aplikace, rozhraní Rady a s tím spojené funkcionality - web Svazu, sportovní agenda, systém redistribuce, sumarizace úlovků, plus propojení na orgány státní správy přes API). Shrnuto, nevylučujeme, že se autoři IS Lipan do VŘ přihlásí a své zkušenosti využijí (a budeme za jejich nabídku rádi), ale varianta "tak nějak mimo výběrka" využít IS Lipan v současné podobě jako celosvazový nástroj není ani technologicky možné, ani ekonomicky příliš výhodné, a už vůbec ne "morálně"v pořádku. Hezký den!

Nhraji - Profil | Pá 11.12.2020 8:25:12

Eraser159 >> Informační systém LIpan, při vší úctě k němu a jeho tvůrcům, již není dostatečným a hlavně všechny požadavky svazu řešícím systémem.

NFockeWulf - Profil | Pá 11.12.2020 7:23:21

Martin M. >> Za 100 litrů to nestojí nikomu ani pořádně analyzovat před podáním nabídky. Je to dobře sepsané, odhad ceny včetně maitenance a SLA je kupodivu správný, desítky mio to stát bude. Zadání psal profík, dobrá práce.