Lov z hladiny na bahnáku

Zdravim, kdyz jsou takova horka chtel jsem vyrazit na amury z hladiny. Ale nevim zda potravu vidi. Rybnik je silne zakalenej a dno je pokryto bahnem a hloubka max 1,5m. Dekuji za vsechny rady :)
Autor diskuse: stepecsumec - Profil , 24.7.2019 kaprařina - techniky lovu
3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nhraji - Profil | St 24.7.2019 8:31:16

Kolego, ty ten rybník znáš a nevíš, zda amur uvidí, a co my, co ten rybník neznáme, my máme vědět, jestli amur uvidí? Myslím, že nad tím moc přemýšlíš. Kdyby ten amur neuměl najít potravu v zakaleném rybníku, už by dávno umřel hlady, ne? Ryba se neorientuje pouze pomocí zraku, a pokud bude amur hledat tvoji nástrahu pomocí pachové stopy, je mu zakalená voda jedno.
Chce to méně přemýšlet nad zbytečnostmi a více času trávit u vody. Protože: pokud je nástraha ve vodě, záběr ryby nelze stoprocentně vyloučit. ;-)

NVladk - Profil | St 24.7.2019 23:52:59

Nalamej ty rakosy do vody, aby na ne mohli. až to evidentně skusí urvat, tak bych tam nějak dopravil kuku , klidně slanou v pva. A pak čekat, nehejbat s tím... On to sežere..

NKreja - Profil | St 24.7.2019 19:10:42

Normálně trochu jemnější prut jen s háčkem na konci před nahozením napíchnutý chleba lehce namočíš ať je těžší a lítá to dobře i bez bubliny.Nejraději tak chytám na feeder ten záběr pěkně vypruží.Hlavně musíš mít volnější brzdu protože ke břehu jde skoro sám ale pak se otočí a jede jak tank.A to ti udělá několikrát.Spousta kaprařů kvůli utažené brzdě o rybu přišla.Pak je možnost na bublinu (často se mistalo že kapři víc bouchali do bubliny než do chleba) Na delší hody můžeš použít olovo s obratlíkem které má větší očko.Po dopadu na hladinu lehce stáhneš olovo k sobě ať se to pro jistotu nezamotá a uvolníš silon.Chleba pak krásně vyplave na hladinu.Chytání je to parádní.