Aféra olovo. Rybáři a myslivci se bojí unijního zákazu munice a závaží

73 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NHawk123 - Profil | Po 26.8.2019 8:41:12

Honza7 >> Tyhle lidi, stejně jako ti zelený jedou podle něčeho co nejlíp popíšu jako "ideologický příručky". Ideologie má s eskutečným životem pramálo společného. Takže nafta je zlá - zničíme tedy ornici řepkou s tunami pesticidů a budem vzniklý sračky lejt do aut a ničim jim motory. Ostatně zaslouží si to protože jsou to diesly zlé. Každá další norma EUR na motory kterou prosadil imbecil bez znalosti spalovacích motorů nejenže zhrošila emise, ale taky životnost motorů, takže zvedla uhlíkovou stopu. Atom je zlý, takže ho zavřeme a otevřeme místo něj uhelný elektrárny. (Němci). Uhlí je zlé, postavíme větrníky, které sice vybíjí hmyz a ptactvo a mají nerecyklovatelné kompozitní listy, ale budeme z nich mít dobrý pocit, co na tom, že mají nejnižší výtěžnost (až na fotovoltaiku) vůbec. Auta jsou zlá, tak budeme mít elektroauta, děcka v kongu už ten kobalt a coltrain narejžujou, dělají jen za misku rejže denně. Mám odpor k masu, zakážeme ho všem (vegoši). Když je někdo moc starý zatěžuje systém, proč mu neodepřít lékařskou péči, to socialistické letadlo předpokládá, že staří budou včas umírat (evropští zelení). A proč hned nezavést eutanazie bez konsentu (evropští zelení). Že se nás to netýká? Naši kriplové se inspirují u jejich kriplů. Já fakt nestojím o mandatorní veganskou stravu, nestojím o genderaudity, kde mě bude lustrovat nějaká neukojená pyzda a o spoustu dalších věcí co se sem hrne, především ve formě zákazů. Takhle teda svoboda nevypadá.

N1Mara - Profil | Čt 22.8.2019 19:42:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdyby se to autorovi diskuse nelíbilo, může to smazat :-)

https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723616

„Žádáme kritické zpravodajství o Gretě Thunbergové“
8. 08. 2019 16:36:59
Švýcarská mládež sepsala manifest proti švédské podvodnici. Zde přináším jeho český překlad a komentář.
Ve švýcarském Lausanne probíhá tento týden další velká konference klimatických demagogů, tentokrát pod názvem Smile for Future (Úsmívej se pro budoucnost). Účastní se Greta Thunberg, zakladatel hnutí Extinction Rebellion, organizátoři pátečních protestů z různých zemí. Účastníci se budou několik dní usmívat ve prospěch klimatu a po pěti dnech nic nedělání uskuteční veřejnou stávkou za klima. Poté půjdou na disko. Další rána klimatické krizi.

Nicméně tentokrát Greta a její spolek mírně narazili. Mládežnická organizace Junge SVP (Junge Schweizerische Volkspartei) začala kongres kritizovat a v první den zasedání vydala veřejný manifest „Smile for Future je krajně nebezpečný“ (Smile for Future ist brandgefährlich). Myslím, že dosud si žádní evropští politici nedovolili vydat proti Svaté Gretě a jejím podporovatelům veřejné programové prohlášení.

Udělal jsem si k věci malou rešerši. Kritické hlasy proti této nedůstojné šaškárně se v novinách ozývaly prakticky již od prosince 2018, na příklad ve Švédsku (Göttenborg Posten 5. 12.2018), u nás napsal Ondřej Štindl v Echo 24 článek Kýč pro naši dobu 25. 1. 2019, ve Francii vydal Drieu Godefridi kritický komentář v listu Contrepoint 30. 1. 2019. Ovšem všechny tyto kritické komentáře, pokud jsem měl možnost soudit, se soustředily na to, že je jen nastrčená figurka a kritizovaly celé divadlo jako případ manipulace s dítětem. Švýcarské prohlášení jde jiným směrem. Stejně jako já si oni všimli výzev ke „změně systému“ a kritizují tuto snahu o utopistické přebudování společnosti.

Z řad politiků se proti Gretě ozvali již dříve ve Francii. Bylo to v souvislosti s vystoupením Grety Thunberg v Národním shromáždění 23. 7. 2019, kam ji pozvala skupina poslanců z několika stran. Jakmile se zpráva o pozvání zveřejnila, vyzval Guillaume Larrivé ze strany Republikánů k bojkotu Národního shromáždění. Jenže k tomu vydal jen krátký vzkaz na twitteru, který vám rád přeložím: „Vyzývám své kolegy poslance, aby v Národním shromáždění bojkotovali @GretaThunberg. K inteligentnímu boji proti oteplování klimatu nepotřebujeme apokalyptické guru, ale vědecký pokrok a politickou odvahu.“ Pak se na twitteru a v novinách ozval ještě republikánský poslanec Julien Aubert, ale tím to skončilo. Na ponižující zasedání s projevem švédské podvodnice se část poslanců ze strany Republikánů skutečně nedostavila. Švýcaři ovšem nasadili docela jinou laťku. Tady přináším překlad jejich manifestu z 5. 8. 2019:

„Smile for Future“ je krajně nebezpečný

Odkaz na originál: https://jsvp.ch/blog/smile-for-future-ist-brandgefa​ehrlich/

Pod neškodně znějícím názvem „Smile for Future“ se od 5. srpna koná [v Lausanne] kongres tvrdého jádra mladých socialistů z celé Evropy, kteří se maskují jako klimatičtí aktivisté. To vše se děje pod zástěrkou boje proti „Climate Change“, avšak místo opatření proti změně klimatu zde jsou slyšet hlavně velmi nebezpečná hesla o „System Change“.

JSVP požaduje, aby se konečně začala kriticky hodnotit socialistická síť, která stojí za Gretou Thunbergovou, a to kvůli její populistické rétorice, krajně nebezpečným požadavkům a strachu, který šíří ve svých demagogických projevech.

Kongres bude uveden samotnou Gretou Thunbergovou, která bude celý týden přítomná na kongresu i na demonstraci. Přitom bude opět pronášet prázdné fráze a banality, které ignorují komplexitu hospodářství a společnosti a nejsou tudíž nic jiného než laciný ekopopulismus. Uniformní a nekritické zpravodajství, které o Thunbergové a tomto kongresu přinášejí po týdny média, je důkazem jejich ubohosti. Požadavky, které chtějí stávkující za klima, totiž nejsou uskutečnitelné a ani obyvatelstvo by je nepřijalo. Také se vědomě přehlížejí podstatné aspekty. Stávkující za klima i Greta Thunbergová mluví třeba neustále o „klimatické spravedlnosti“, což mimo jiné znamená i neomezenou migraci. Údajně zlý Západ má prý totiž vinu za bídu ostatních částí Země. Aktivisté za klima ovšem zapomínají, že právě migrace povede k tomu, že Švýcarsko nedosáhne svých klimatických cílů. Hodnotí se totiž celé národní hospodářství a ne jen emise CO2 na obyvatele. Kvůli přistěhovalectví jsou naše snahy z větší části obráceny vniveč. K tomu přidejme, že ve Švýcarsku vyprodukuje jeden člověk více CO2, než kdyby zůstal v Africe. Greta Thunbergová a její stoupenci zapomínají také, že daně a zákazy žádné inovace nevytvoří. Povedou spíš k tomu, že odsud odejdou podniky, které inovace mohou vytvořit a financovat a my kvůli tomu ztratíme náš pokrok i blahobyt. Ve své naivitě a neznalosti se tito lidé chystají zničit celá národní hospodářství, a to v mylné víře, že se tím dá zachránit klima.

JSVP žádá naléhavě pracovníky médií, aby kriticky osvětlili nelidskou ideologii, která se skrývá za kongresem „Smile for Future“ ve Švýcarsku. K tomu jsme poskytli materiál zde a také v našem posledním tiskovém prohlášení „Radši Kréta než Greta“.

Prohlášení „Lieber Kreta statt Greta“ (3.8.2019) https://jsvp.ch/blog/lieber-kreta-statt-greta/

ČT Události 8. 8. 2019, od 28 min 06 s. je série o klimatu včetně propagandistického vylíčení konference v Lausanne,

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udal​osti/219411000100808/

pište ombudsmanovi ČT ombudsman.ct@ceskatelevize.cz

Zdroj: https://ivocerman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723616

NDědek - Profil | Po 19.8.2019 10:59:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slečna Greta, žije celý svůj život v přepychu a v nadbytku, který jí zaručili její rodiče. Využívá veškerých moderních výdobytků, které ovšem znečisťují planetu. Po světě jezdí auty, létá letadly a pluje loďmi, má přepychové hotelové pokoje chlazené klimatizací, což jí ale nebrání, přesně proti tomuhle způsobu života plamenně bojovat, podporována těmi, co z uhlíkové stopy pořádně bohatnou a což je horší, mnohem víc zbohatnout chtějí.
Jen podporujte děti, které ničemu nerozumí, aby jednali a dělali to co ona, využívaná a zneužívaná jak okolím, tak hlavně svými rodiči a můžete se zanedlouho těšit na přímé uhlíkové daně. Z toho se ale finančně posereme.

NHonza7 - Profil | Po 26.8.2019 18:09:39

Hawk123 >>
Člověk obsadil místa na naší planetě díky tomu, že se dokázal přizpůsobit podmínkám dané lokality. Při pokusech s opačným zadáním ( tedy když člověk mění danou lokalitu za účelem zachovaní svého způsobu života a nebo pokud možno se co nejvíce přiblížit nějakým představám ) vždy se daná lokalita na tolik změní, že drtivá většina tvorů, která do té doby tam žila má existenční problémy.
Přizpůsobivost lidí daným přírodním podmínkám je dosti velká - stačí se podívat na Inuity, ti si poradili jak kompenzovat nedostatek vitamínů z rostlinné stravy. Většinou pojídají syrové maso - nejen, že jim nechybí vitamíny, ale netrpí civilizační chorobou infarktem myokardu.
Jakou statistiku v dané diagnóze mají vegani? Už se těším až se budou rodit děti, které budou odmítat mateřské mléko a budou se nedočkavostí třepat na mléko kokosové.
Blbost lidstva je velká a stupidní reklama je často zaměňována za edukační činnost.

NDědek - Profil | St 21.8.2019 11:36:38

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 21.8.2019 10:35:10 >> neskutecna traparna, levna, plytka urazejici nas, jako cechy a ty si v tom libujes. Co jineho od tebe taky cekat.
Vidim, ze autor sel opravdu hodne hluboko k samotne podstate veci.
Ztrata casu tady s tebou diskutovat. Tyhle levne, cechy urazejici blbosti mas v o libe a velmi rad je pouzivas. Nikdo tady tu nemocnou loutku nepotrebuje, to co po nekom papouskuje, vime vsichni, ale nejsme zajimavi, na nas nikdo neda, je potreba vytvorit celebritu, nejlepe hloupe decko, pomoci nej oblbovat lidi a potom to radne zpenezit. Cechum zadna poblbla Greta nevadi. Vadi ra fales, to jak se prezentuje, jako by byla novy Kristus a bez ni bychom po vychcipani nebyli spaseni. Jako by to jinak neslo. Kolik vedcu tady dlouha deseti varuje a to na zaklade dlouholetych vedeckych studii? Jsou to tisice, presto tady nekdo ma potrebu, vytvorit tuhle celebritu a vozit ji po svete s naucenym cirkusovym cislem, jako opicku. Proc neposlouchame ty, co tomu rozumi, to musime strpet nejakou nemocnou zfanatizovananatickou blbku, ktera tomu oproti tem vedcum nerozumi a koukat na ni temer denne v tv, na netu, nebo cist o ni v novinach? My obycejni lidi to vime a divime se, ze politici se chteji z te holky najednou pretrhnout a ziskat tak tase politicke body. Jinal by ji meli stejne u prdele, jako ty vedce. Vse je jen dobry marketingovy tah, na kterem zucastneni vydelaji, my lidi dole nikoli. To je to, co cechum vadi, ne ty sracky, co pise autor clanku. Jedine co z tech jeho slov vylezlo, jsou nesmysly a urazky ceskeho naroda. A tobe se to libi, neprekvapils.
Diskuzi davam do ignoru, tak se nemusite snazit na me reagovat.

NDědek - Profil | Po 19.8.2019 19:24:58

Knedla12 >> vidím, že jsi vzdělán ve velkém množství oborů, že si si tak jistý, že autor nepíše pravdu. Ty jsi to nějak spočítal, že je to hloupost, nebo jen slepě věříš podobným, jako je ta blbka?. Pokud jsi to spočítal a stojíš si za tou svou pravdou, tak nám to tady předestři, rád se poučím. Děkuji.
Ti co za tím stojí, potřebují přesně takové lidi. Stejný typ, jako byl na Letné, kterou jsem musel služebně protrpět, tedy z ní mám vše z první ruky. Hloupé, nebo zfanatizované občany, kteří jim zobou z ruky.
Greta je nemocný magor, který patří do léčebny. Jestli je pro tebe opravdu tak cenná a má podle tebe pravdu, tak jí následuj.
Opravdu jsi pro ně ten nejlepší a nejsprávnější občan. Já jsem jen póvl, který by chtěl zaneřádit planetu tak, aby to tady vše vychcípalo. Končím. Nebudu se tady hádat s lidmi, kteří jsou schopni sežrat vše, co se jim naleje do koryta :-)
Volte zelené, s nimi to vyhrajete. Já bych spíš poradil Piráty, s nimi se profetujete až do hrobu, nebo jiné fanatické levičáky. Já budu volit ty, co takovým Gretám co nejrychleji utnou tipec a budou ochotni se zabývat opravdovou ekologií, ne nějakými žvásty pohlupavé aktivistky.

Nsven - Profil | Út 27.8.2019 14:55:41

Knedla12 >> ..."Omlouvám se, první týdny přijímá mléčnou bílkovinu samozřejmě. Později ale už ne a rozhodně jim to nevadí."...

Každé prasečí mládě mládě, samozřejmě saje mateřské mléko.
Pokud se bavíme o praseti domácím určeném k výkrmu, pak opravdu tímto příjem živočišné bílkoviny, v řadě odchoven končí. Nikoli z nepotřeby prasete ale z důvodu úspory..
Ovšem v řadě jiných odchoven a především u odchovu určených na chov, se podává i nadále a to ve formě rybí moučky, sušeného mléka, syrovátky apod..

Prase domácí stejně jako prase divoké, živočišnou bílkovinu instiktivně vyhledává a preferuje.
Nemá-li jiný zdroj, pak se uchyluje ke kanibalismu. Ve velkochovech proto musejí už selatům, kupírovat ocasky, které jsou nejzranitelnější.
Tím se sice kanibalismus minimalizuje ale nikoli eliminuje. Stačí aby se prase ve velkochovu poranilo do krve a do rána z něj nezbyde ani prd...
Každá prasnice samozřejmě po porodu sežere plodové obaly, včetně mrtvých mláďat, občas přibere i živé ... Kdyby živočišnou bílkovinu nepotřebovala, jistě by to nedělala..

Ndrvoštěp - Profil | Po 26.8.2019 22:29:30

Knedla12 >> Nejlepší jídlo pro vegany😂 Prase sežere zeleninu, já sežeru prase. A kruh se uzavře😂

Nsven - Profil | Ne 25.8.2019 18:03:56

sliver >> nejenže nevytrhne ale žrát kytičky je navíc nehumánní ... :-)

Ntomvec - Profil | So 24.8.2019 12:06:47

Knedla12 >> S tím masem souhlas, snížení spotřeby emise skleníkových plynů sníží. Ale jak jsem psal, významný skleníkový plyn, horší než CO2, je metan, a ten vzniká i v rýžových polích, a to jen tak neodstraníš, produkci rýže neomezíš.

Další problém je (on už je teď), že snížení živočišné výroby přináší snížení produkce chlévské mrvy, významného kvalitního hnojiva. Za bolševika snad byla povinnost hnojit pole mrvou, teď není, do země se pere jen čistá chemie, humusu v půdě ubývá, půda ztrácí schopnost zadržovat vodu a pole jdou do kopru. To že se nedodržují ani osevní plány a seje jen to co je nejvíc dotované, tento problém jen zhoršuje. Ničíme si prostředí sami a toto nás dostane dřív než emise CO2.

NRezeň 5,125 - Profil | St 21.8.2019 10:35:10

btw- článek vystihující podstatu věci:-), autor se zde musel inspirovat:-))
https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komenta​re/stanislav-biler-sach-mat-greto
Může vystřihnout sebelepší projev o důsledcích klimatické změny, ale s tím si na prohnané Čechy nepřijde! Zcela bezpečně se totiž zaměří na nejpodstatnější část sdělení - jedla ve vlaku z plastové misky.
Greta vyrazí lodí na klimatický summit OSN, kde vystoupí. Jakápak je asi klíčová otázka její cesty: Proč to dělá? Na co upozorňuje? Co řekne? Ne ne. Klíčová otázka zní: z čeho je vyrobená loď, na které pluje. Šach mat, Greto! Na Čechy si nepřijdeš.
Kdyby vychytralým Čechům uprostřed vyčerpávající války někdo přinesl návrh mírové smlouvy, tak budou místo obsahu sdělení zkoumat, proč je napsaná černým písmem.
Kdyby Einstein vynalezl speciální teorii relativity v Česku, vysmějí se mu, že Newtona nebude zpochybňovat nějaký mladý cucák bez ponožek a pokud je čas relativní, proč nosí hodinky? Šach mat, rozumbrado.
Když se nedá řešit, co má Greta na svačinu nebo čím cestuje, vždy je možnost “zamyslet” se nad tím, kolik jí je, jak moc je postižená, kdo ji platí, proč není ve škole nebo jak je to hloupé, uctívat dítě.
Určitě totiž není vůbec hloupé ignorovat všechno, co skutečně říká a na co upozorňuje.
Předpokládám, že když se tihle naši chytráci - kteří by měli být součástí světového dědictví UNESCO - prochází po holosečích našich uschlých smrkových lesů, po vesnicích s vysychajícími studnami, okolo domů, kterým praskají zdi v důsledku vysychání podloží, tak že u toho myslí na to, že Greta jí salát z plastový misky a jezdí drahou lodí, takže se s tím nedá vůbec nic dělat. Prostě budeme jen tupě koukat, jak se vše zhoršuje a u toho vymýšlet vtipy o “gretenismu.”
Ať už přijde kdokoli s čímkoli, vždy se seběhne padesát našich strejdů, aby dotyčné nebo dotyčnému vysvětlili, proč to nejde.

N1Mara - Profil | Út 20.8.2019 20:57:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dědek >> já to vidím takhle 😉

Nsliver - Profil | Út 20.8.2019 17:44:51

Knedla12 >> jednoduše, zajímáš se o to pouze z jedné strany. Třeba ten tvůj článek je ryzi propaganda, ukaž mi to Česko na grafu CO2. A jak Greta mele o OZE, tak to je cesta do pekel, hlavně u nás. A když na jaře přiznala, že jádro není až tak špatné, hlavně němečtí zelení pošuci si ji hned podali a ona to odvolala. Celé je to maškaráda. Kde by byla, kdyby na tom trvala ? Momentálně je to modla vymletých fanatiků a vezoucích se na vlně proradných politiků. Doufám že ji brzo někdo sfoukne jak svíčku.

NHawk123 - Profil | Út 20.8.2019 17:44:09

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 20.8.2019 17:35:08 >> Podle klimaaktivistů jsme měli touhle dobou už umrzat. Oni původně (ještě co si pamatuju) razili, že se jedná o ochlazování, pak to změnili na "climate change" aby to nebylo tak blbý, ale z politických požadavků neuhnuli ani o milimetr. Taky měla ropa dojít v roce 2005. A pěstování rostlin na biopaliva výbornej nápad, ještě ted´si vzpomínám na Bursíka jak to tlačil a televize se mohla přetrhnout s tim jaký je to terno a jak to pomůže životnímu prostředí. A výsledek jsou naše žlutý pole smrti a unikátní ekosystémy madagaskaru a jávy pálený na podklad pro palmový plantáže na olej. A to jsou furt ty samý - ekologisti. Německo je zamořený větrníkama který vybíjejí ptáky a hmyz a mění klima a mají vrtule který s enedají recyklovat. Mimochodem skutečnejch vědců nebo techniků se na nic neptaj, oni vědí úplně přesně co chtějí. Něco jako Polpota s lidskou tváří. Nebo i bez ní.

Nsliver - Profil | Út 20.8.2019 15:45:01

Knedla12 >> tys ten článek nečetl pozorně nebo si preskakoval.
Oteplování planety podle všeho nemá nic společného s CO2. Stejně je hlavní generátor tohoto i jiných skleníkových plynů, třeba metanu, fauna, rostliny a Země. Lidská činnost ho tvoří jen několik málo procent. A kdyby to někdo myslel se snižováním vážně, tak jak vysvětlíš, že Němci odstavujou JE a zvyšují emise CO2 tepelnými elektrárnami na uhlí a plyn. Proč nikdo nenutí USA, cinu, rusko, indii přistoupit na kjotsky protokol a nenutí je snižovat emise. Evropa produkuje asi10% světových emisí, tak proč se tu jebem po ušách ? To skončí jenom jednou věcí, uhlíkovou daní, o to jde, hovno emise.
Hotovo Greta.😎

NDědek - Profil | Po 19.8.2019 13:15:46

poldeci >> Já ti ve fandění těmhle Gretkám vůbec nebráním. Pro mě je to jen ochočená, ovlivněná, nemocná opička, kterou všichni zneužívají, což ona zatím nechápe. Kdyby byla mentálně zdravá, věřím tomu, že by se za deset dvacet let, za sebe styděla.
A co ona vlastně robí??? Jen tlachá a tlachá o hovně, kterému vůbec nerozumí, jen ho má usazené pevně rodiči v hlavě, stejně jako ty tady na MRKu. Ta nikdy robit nebude. Pár let z ní budou dělat celebritu - cvičenou opici a nakonec stejně skončí v psychiatrické léčebně, kam evidentně patří.

NHawk123 - Profil | Po 19.8.2019 11:48:29

Co se týče toho rozdílu. Klaus Ml. má sice křivou hubu, ale hlava mu funguje jako šachistovi a učiteli matematiky OK. Asi bys nesedal do autobusu kterej řídí mentálně postiženej, ani by ses jím nenechal operovat. Tak nechápu proč by taková osoba měla udávat směr světové politiky, který se dotkne života nás všech a který budeme všem těm ekofašistům muset opravdu pořádně zaplatit.

NHawk123 - Profil | Po 19.8.2019 11:45:23

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 18.8.2019 15:54:17 >> Hawkwing měl titul i ten výzkum z akterej dostal nobelovku hotovej v době kdy se u něj objevily první příznaky. Oba se shodneme na tom, že tělesné postižení a mentální postižení - a hne d3 kumulované poruchy je u těchhle věcí tak trochu zásadní rozdíl. Mimochodem, její sestra je taky postižená, vizualně Greta vypadá že má spíš FAS než cokoli se tvrdí, což by dávalo smysl, protože ta její prominentní matka byla v době těhotenství diagnostikovaná alkoholička. Holka je to chudák, neštasnějc fakt vypadala v tom vlaku, když jí dally ten Happy Meal.

Nkakr - Profil | Ne 18.8.2019 15:31:38

Knedla12 >>
Vůdci(kyni) byl diagnostikován Aspergerův syndrom, obsedantně kompulzivní porucha a selektivní mutismus.
I u nás se k novým myšlenkám hlásí hodně studentů. Přes prázdniny si odpočinuli a hned v září začnou každý pátek stávkovat.

Nsliver - Profil | Pá 16.8.2019 19:20:57

Honza7 >> hele, ty chytroline , takže podle tebe budou myslivci střílet zaludama a rybáři se nastehujou do loděk nebo budou moct chytat pouze na vydlazdenem dně.
Až pojedeš na ryby na kole v tvidovem saku a vlněných kalhotách, s bambusakem a palickovanou šňůrkou, z ryb se vrátíš do hliněného domku, kde tě bude čekat pět dětí, koza, kravka,slepice a králíci, zahrada plná vlastní zeleniny, všechno bez elektřiny a benzínu nebo nafty, tak můžeš poučovat o ochraně přírody. Já budu používat olovo pořád stejně, dokud budu schopen chytat ryby.
Potrhlá Greta je vaše vysvobození. A mám jedno auto, které je příští rok veterán a budu v něm používat benzín s olovem.

Nsliver - Profil | Út 13.8.2019 21:56:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sven >> jen bych dodal, že dokud budou fabriky vypouštět do odpadních vod tolik olova v opravdu škodlivých formách, je jakékoli omezování oluvek rybářů a střelců úsměvné. Něco jako kotlíkové šílenství alias emisní normy na kotle v domácnostech.

Nzdevac - Profil | Út 13.8.2019 13:12:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> Na tebe jako jednotlivce kálí pes. Jde o společenské strategie dlouhodobé, tedy ne že se den ze dne přestane olovo používat, ale postupně zmizí z obchodů a nabídek a za 20 let bude používání alternativ naprosto běžné a olovo rarita. Jde o masy, stejně jako tomu bylo v případech klasických žárovek nebo rtuťových teploměrů. Pár jednotlivců někde ještě olovo najde, to není problém (trubky, baterie, závaží...), ale při tom, kolik olova se bežně ve vodě utrhá, opravdu půjde o zanedbatelné množství, protože z omezených zdrojů absolutně nebudeš stíhat zájemce zásobovat. Takže ty osobně asi na pravidlo šikovně vyzraješ, ale trend bude jasný.

NMrTom - Profil | Út 13.8.2019 11:18:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Tak s olovem je to zbytečná fáma. Potáhne se vrstvou oxidů a je prakticky inertní. Osobně si myslím, že příroda zaslouží ochranu a péči, ale mělo by se začínat u nejzávažnějších problémů a poté pokračovat těm menším. Ne obráceně.

NTarn - Profil | St 23.1.2019 8:24:56

Martin M. - ® [Poslat soukromou zprávu.] Po 21.1.2019 13:08:52
tohle mi ted prislo na mail:
Dobrý den,
v Česku se šíří zavádějící zprávy, že EU chystá plošný zákaz mysliveckých broků a rybářských závaží kvůli jedovatému olovu. Evropská komise už ale potvrdila, že navrhuje pouze zákaz v oblastech mokřadů, který už v ČR dávno platí a půjde tak jen o sjednocení legislativy. Nepřesné zprávy (hoaxy) jsou založené na výsledcích studie agentury pro chemické látky ECHA ze září 2018. Agentura skutečně zákaz lovecké munice s olovem doporučila, sama o něm ale rozhodnout nemůže, to je úkolem Komise. Z jedné zprávy nejde dělat záměr celé EU. Pokud by to náhodou někdo přeci jen navrhl, pan Zdechovský proti tomu bude aktivně vystupovat, protože je to fakt nesmysl.

S přáním hezkého dne,
Jitka Fialová
Tisková mluvčí/ PR manažer europoslance Tomáše Zdechovského

Nmascha - Profil | Čt 29.8.2019 14:06:44

jen si sem k té diskuzi o vegetariánech mezi zvířaty něco odložím...
https://www.instagram.com/p/B1izYa6hbYV/

Nsven - Profil | St 28.8.2019 14:49:00

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 28.8.2019 14:38:09 >> Hovězí nemusím vůbec, vepřové sporadicky, jehněčí jsem neviděl pěkných pár pátků...takže bych celkem zapadl do kolektivu..:-)
Občas bych si do udírny přilepšil nějakým tím lidožravým sumcem z Gangy, jak je prezentoval JV .... :-)
Ti můžou být docela pěkně vyžraní... :-)

Nkakr - Profil | St 28.8.2019 14:06:47

Je neuvěřitelné, kam se diskuze o potencionálním zákazu olověných zátěží posunula.
Něco podobného je možné jen na MRKu:-)))

NKnapík - Profil | St 28.8.2019 14:00:07

sven >> to je taky možný, nicméně jsi mě inspiroval, abych si tu knížku našel a osvěžil, nejradši jsem měl příběh Rikki-tikki-tavi.

NToM1977 - Profil | St 28.8.2019 11:58:36

Honza7 >> toto tvrzení je často mylně používáno. Počítá totiž automaticky s tím, ze clovek, ktery ji maso je 100% zdravý, což pochopitelně neplatí. Zjednodušuje se to pak tak, že když jsou dva lidé se stejnými problemy tak jednomu je řečeno, že to má z toho, že neji maso a druhému se řekne něco "jinyho".
Nepíšu to jako zastánce vegetariánství, to je každého věc, ale spíš reaguji na zažité, mylné stereotypy ohledně tohoto tématu.

NKnedla12 - Profil | Út 27.8.2019 21:09:29

Jenom si tady něco odložím:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&ur​l=http://web2.mendelu.cz/pcentrum/publikace/32_sloz​eni_ks_prasat.pdf&ved=2ahUKEwiY8aTd3aPkAhVGTBUIHWce​ArEQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw1eufLZA8UkHPzZfPub3ugl - odkaz z mobilu, tak proto.

Pánové já fakt nevím kam míříte, krom výkrmu kanců nad 130 kg (což je velice malé procento a samozřejmě chovných matek), se prakticky vždy prase nad 30 kg vykrmuje bez živočišných bílkovin. Prase se prakticky celé zpracuje, tzn všechny orgány musí být ve 100% zdravotním stavu a taky že jsou.

Tímto zde končím a třeba v další diskusi :)
Hezký večer

Ndrvoštěp - Profil | Út 27.8.2019 15:47:37

OLOVO né🐷🐖, to je to oč tu běží😂

Nsven - Profil | Út 27.8.2019 15:20:22

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 27.8.2019 15:11:25 >>

Nsliver - Profil | Po 26.8.2019 18:22:40

Honza7 >> to nebude zajímavé do diskuze, počítám.😎

NRezeň 5,125 - Profil | Po 26.8.2019 11:21:01

Nejméně doceněno je to tzv. Bretharianství, to by řešilo spousty problémů:-)

Npoldeci - Profil | Po 26.8.2019 11:07:52

Hawk123 >> nič si nepočítajú,tak ako každý rozumný človek si občas pozrú čo žerú, o to viac , že skoro všade v potravinách sú nejaké živočíšne zložky
Mám kolegu vegána, pravidelne zdr prehliadky , nič mu nie je

Začínate tu strašiť veganmi ako utečencami

NHonza7 - Profil | Ne 25.8.2019 23:07:58

Knedla12 >> Fatálním pochybením lidí je že do spousty věcí nevidí a v takovém případě dají nulovou hypotézu všemu co je jim neznámé. Pak zůstane nejlépe jedna veličina, kterou spočítají stupidní trojčlenkou a jsou se vším rázem u konce.
Pokud tvrdíš, že máš snížený obsah draslíku díky pocení, tak jak vypadají koncentrace ostatních iontů - především jak jsi na tom s natriem, chloridy ? Jak ti dopadla osmolalita? Nemáš pocit, že koncentrace dalších iontů by měly být nízké a nebo jsi jediný jedinec, který potem vylučuje pouze kalium?
Nejhorší jsou experimentátoři se svým tělem, kteří do toho ještě chtějí zapojit vlastní rodinu, včetně svých dětí.
Vyloučit živočišnou stravu ze svého jídelníčku z dlouhodobého hlediska se časem podepíše na zdraví každého jedince a můžeš si o tom myslet co chceš.

Nsliver - Profil | So 24.8.2019 13:30:48

Knedla12 >> dyť píšu že se musí vařit, takže hodnoty sou jinde.
No tak si měl štěstí nebo to bylo krátkou dobu. Víš jak končí vegani a zkoušel bys to na svých dětech ? Kdo není zblbly, tak mu stačí česká krava, ty žerou max.kukurici.
Nějak mi nedochází proč do CH4 a CO2 motas životní podmínky dobytka.

Já pořád pouze poukazuju na to že veškerá naše snaha zabraňovat oteplování (které má pravděpodobně zcela jiné příčiny, než je sugerováno společnosti), produkuje CO2 pouze a jen více. Je to jen o ksefte, o ničem jiném, elektroauta další picovina.

NKnedla12 - Profil | So 24.8.2019 13:09:50

sliver >>
Chybí tam jednička, ale to bude asi k prvnímu odstavci.

1. Inhibitory enzymů jsou termolabilní, takže asi chápeme kam tím mířím...
2. Esenciální aminokyseliny - rozmanitá strava, víc k tomu není třeba dodávat
3. Asi 1/4 roku jsem jedl hlavně luštěniny kvůli bílkovin a shodou okolností jsem se poté dostal do nemocnice, z krevního rozboru zjistili jediné - nedostatek draslíku, což bylo způsobeno nadměrným pocením. Takže to mám na sobě vyzkoušeno a i lékařsky potvrzeno.
4. Všechny luštěniny (jak taky určitě víte) fytoestrogeny neobsahují, navíc u sóji, která jí obsahuje nejvíce, lze snížit množství fermentací. MImochodem co je hlavním bílkovinným krmením přežvýkavců v západním světě a na co EU podepsala obrovský kontrakt s USA? GMO sója.
Takže na jednu stranu říkáte jak špatná je v luštěninách, na druhou jí přijímáte v mase. To se nebavíme o množství estrogenů v mléce.

Nechci omezit chov zvířat kvůli CH4, chtěl bych omezit spotřebu živočisných výrobků a především zlepšit welfare zvířat, chtěl bych otevřít oči lidem kteří žerou hnusy dovážené z Jižní a Severní Ameriky, chtěl bych zamezit převozy zvířat kdy většinu skotu vyvážíme do Turecka kde je vykrmí a pak porazí,...

Bioplynky nejsou špatný nápad, ale jsou těžce zneužity, stejně jako FVE v minulosti. Kdyby byly plněny např. zbytkovým jídlem místo kukuřice, neměl bych s tím jediný problém.

NHawk123 - Profil | Pá 23.8.2019 13:16:03

hraji >> Naopak, klimaaktivisti jsou ti , co si představujou, že když přestaneš jezdit dieslem a nebudeš žrát maso tak to má vliv na klima.

Ntomvec - Profil | Út 20.8.2019 22:33:11

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 20.8.2019 22:29:22 >> Spíš bych řekl že lithium se nachází na našem území. Vytěží a odveze to někdo jiný, tady nechá ekologickou zátěž a pár drobných za práva k těžbě. Pár politiků si nahrabe, to zas jo.

Ntomvec - Profil | Út 20.8.2019 22:17:21

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 20.8.2019 22:01:33 >> Zrovna ta elektromobilita je pokrytectví nejhrubšího zrna. V zemích třetího světa se těží lithium, kadmium a jiné sračky do baterií s vysokým podílem dětské práce, vysokou úmrtností a nenapravitelnými ekologickými škodami, ale hlavně že my se tváříme jako vzor ekologického chování, protože máme elektromobily.

Nsliver - Profil | Út 20.8.2019 19:56:49

Dědek >> já vím, ale zrovna mě to bavilo, hrách na zeď házet.

NDědek - Profil | Út 20.8.2019 19:52:17

sliver >> zbytečně přesvědčuješ, nepřesvědčitelné... Každý se na to dívá jinak a to je asi dobře. K tomu, abychom se chovali ekologicky, nepotřebujeme aktivistické duševně nemocné a zfanatizované děcko. K tomu stačí mít slušné a hlavně ne nenažrané politiky, kteří nebudou podléhat globalistům a nebudou nás vysávat jak to dělají. Je toho moc, co můžeme udělat sami i jako Evropa. Jen se musí přestat krást podvádět, jenže tady se rozkrade vše, i ta lidská slušnost a ohled na druhé a své okolí. Nic se neudělá, pokud to někomu nevynese balík, tam jsme to dopracovali.

NHawk123 - Profil | Út 20.8.2019 17:37:55

"Johanka svou zem nezměnila". Oni se v tu dobu střídali královský dynastie, víš a skutečný moci se chopili mladý a progresivní vojáci jako Jean d´Alencon, pozdější maršál francie a ti začli po 70 letech sody ty angličany porážet. Oni se jí taky hned zbavili jak mohli.

Nikdo se z Grety nehroutí, to za prvé. Druhá věc, nikdo se neptal na to jestli existujou mentální poruchy se kterýma můžeš řídit autobus - ujištuju že že neexistujou, na řízení auto busu se dělaj psychotesty, jasný? Má otázka byla jednoduchá - nechal by ses někam vézt autobusem kterej řídí člověk co má 3 mentální poruchy? Já ne. Proč bych teda měl nechat takovou osobu řídit politiku směrem kterej ovlivní doslova miliardu lidí.

Nsliver - Profil | Út 20.8.2019 17:27:47

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 20.8.2019 17:22:36 >> lepší je nejít do kopru.

Nsliver - Profil | Út 20.8.2019 17:19:24

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 20.8.2019 16:55:19 >> a tak kurva Evropa to vytrhne ? A jak ? Že komíny přesuneme do Číny nebo je zrušíme a už nikomu nebudeme konkurovat ?

A Němci už dost pochybujou, toho jádra se už chytli politici.

NRezeň 5,125 - Profil | Po 19.8.2019 21:52:55

tomvec >> ok,tak to nevíme dva:-)
Btw- furt se tu objevuje starej Klaus- který jakožto vystudovaný ekonom, dokonce z ekonomického ústavu u nás celou porevoluční ekonomiku dost slušně rozjebal....
Tak mi nějak nejde věřit tomu, že by v ekologii, o které ví řádově méně, než o volné ruce trhu, dokázal udělat prospěšného...

Ntomvec - Profil | Po 19.8.2019 21:22:55

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 19.8.2019 21:06:57 >> Abych pravdu řekl tak nevím, ale ne ti, o kterých jsem psal. Nebo myslíš že boom silně dotovaných solárních a větrných elektráren a bioplynových stanic tak jak proběhl (nejen) u nás má něco společného s ekologií? Prostě chybí respektovaný popularizátor. A ne, Greta a její vrstevnici to nejsou.

NRezeň 5,125 - Profil | Po 19.8.2019 21:06:57

tomvec >> a kdo by ji měl realizovat? Každý odborný pracovník, co se v tomto oboru pohybuje a má k tomu odpovídajíci vzdělání, je pro širokou veřejnost automaticky ekoterorista, zachraňbrouk, panelakovej ochránce přírody a já nevím co ještě dalšího...
Tak by mi to zajímalo, kdo to tedy má být...

NDědek - Profil | Po 19.8.2019 13:17:36

poldeci >> Kdo potřebuje mít víc než soused? Já? Ty? Tady většina kolegů se kterými pokecáme? Nebo ti, co celý uhlíkový problém hrnou proti všem a bohatnou a bohatnou a bohatnou?

Nsliver - Profil | Po 19.8.2019 13:07:40

poldeci >> nemám rád klimafasismus a tím tuplem klimajugend. Přichází pomalu ale jistě klimatotalita. Končím

Npoldeci - Profil | Po 19.8.2019 12:52:11

sliver >> ty berieš do pozornosti iba jednu premennú a to je sopka ale
Však sú zhumpľovane lesy, oceány , vymiera hmyz ..... tá skladačka nie je tak jednoduchá a za všetkým tým negatívnym je hlavne ľudská činnosť a na toto hlavne to dievča poukazuje vo svojich protestoch
... všetci sa chceme mať dobre,to čo potrebujeme musí byť 2xviac ako má sused , ak sa niečo pokazí tak to radšej vyhodíme ako opravovať, jednorázové veci na použitie-zdroje niesú nekonečné....pokračoval by som dlho ale ty tie veci určite tiež vidíš, veľa vecí sa dá meniť k lepšiemu

Nsliver - Profil | Po 19.8.2019 12:45:45

poldeci >> ale na to stačí nepustit osobaky do centra nebo podle situace vůbec do města. Ale takové opicarny ? Navíc, při snaze omezit CO2 ve zplodinách aut, roste množství oxidů dusíku, které sou pro nás horší. Je to fraška.

Nsliver - Profil | Po 19.8.2019 12:25:27

poldeci >> v r. 1980 vybuchla sopka na ostrově Sv. Heleny a za jediný den poslala do atmosféry 520 mil. tun popílku, během celé erupce 2,8 miliardy kubíků materiálu, což znamená, že uvolnila víc skleníkových plynů než lidstvo za celou dobu své existence. A takových vulkánů jsou stovky. Jaktože žijeme ?
A za co, že ta Greta bojuje ?

N1Mara - Profil | Po 19.8.2019 11:05:50

Dědek >> S tím souhlasím a také to tak vidím. Bez elektriky by byla v prdeli na jejich sraz či schůzi či jak to pojmenovat si přiletěli s tryskáči, ať chodí pěšky kravka, když se jí tohle nelíbí...........

Nkakr - Profil | Po 19.8.2019 7:29:36

Knedla12 >>
Nabízenou ukázku si pustit mohu, ale bohužel, jazykem "imperialistickým" nevládnu. Základní i střední školu jsem absolvoval v době, kdy byla ke studiu jazyka nutná znalost azbuky. Pokud nevíš co to je, jsou to takové malé hieroglyfy.
Mám pro tebe ba i pro dříve narozené jinou ukázku, je v jazyce mateřském a pochází z Neviditelného psa. Stačí jen umět číst......
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/svet-sl​ecne-grete-do-pamatnicku.A190817_151445_p_zahranici​_wag

NPYTLAKS - Profil | Ne 18.8.2019 17:45:43

Od olova přes poblaznenu svedku k fyzikovi, mrk je perla

NPYTLAKS - Profil | Ne 18.8.2019 17:39:10

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 18.8.2019 15:54:17 >> srovnavas kapacitu se slušně řečeno blaznem-fanatikem, opravdu to není přímá úměra

Nkakr - Profil | Ne 18.8.2019 17:24:19

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 18.8.2019 17:16:24 >>
Ať se staví třeba na hlavu, je mi to šumák.
Myslím, že i ve Švédsku je povinná školní docházka..........

Nkakr - Profil | Ne 18.8.2019 17:07:46

Řízek 5,125 >> Rezeň 5,125 - 18.8.2019 15:54:17 >>
Stephen Hawking na sobě tvrdě pracoval a neseděl před školou či parlamentem.
Nikoho nesoudím, pouze jsem konstatoval, že je dívka nemocná a to skutečně je. Kdo jí dělá vodiče nevím, ale dělá to dobře, Nobelovka ji určitě nemine.

NPYTLAKS - Profil | Ne 18.8.2019 14:15:09

Knedla12 >> to nemyslíš vážně, že ne?

Nhraji - Profil | St 14.8.2019 20:02:00

jurasoft >> nekouřím, a obaly v přírodě nenechávám, naopak, uklízím po jiných. Ale to jsi utekl od tématu. Tématem bylo olovo a tvůj postoj k jeho případnému zákazu. To bylo to, co mě zaujalo.

NHonza7 - Profil | Út 13.8.2019 19:10:54

zdevac >> To co kolega uvedl je taková úvaha k zamyšlení.

Nnofish - Profil | Út 13.8.2019 14:11:19

hraji >> tvl.... Tak to chces resit rybarske zateze jako zdroj kontaminace vod? Jestli jo, tak to je ulet.... Myslim si, ze zrovna tohle ma oproti jinym zdrojum fakt maly vliv...

Njurasoft - Profil | Út 13.8.2019 12:47:31

hraji >> olovo patří do přírody. kouříš? a co děláš se špačkem? víš jak dlouho se rozkládá v přírodě a co všechno do ní dá? jedna pitomá petka co udělá v přírodě..a sáhni si do svědomí kolik obalů od kdečeho jsi nechal v přírodě od narození...

Ndrvoštěp - Profil | Út 13.8.2019 12:43:28

vokounek >> Olovo z autobaterií a ze závaží berou jenom zoufalci😂

Nj.c. - Profil | Út 13.8.2019 12:36:01

tam by měli zakázat auta, kdo to má pořád čuchat ten smrad, existuje alternativa - jízdní kolo a MHD

Njurasoft - Profil | Út 13.8.2019 10:16:35

Kdo z vás co máte řidičák jezdíte naprosto podle předpisů? Kdo z vás ostatních, chodců, přechází tak, jak mu zákon nařizuje? Tak proč se čílíte z nějakého zákazu? To chci vidět jak mi někdo zkontroluje u vody co mám na dně položené když to bude mít gumový potah. Už vidím jak s sebou budou převážet pojízdnou laboratoř aby mi dokázali, že je to olovo co máchám ve vodě.

Nnofish - Profil | Út 13.8.2019 9:52:11

Petr64 >> udelej mi z toho 15g jigovku :-) na 6/0 hacek

NPetr64 - Profil | Út 13.8.2019 6:11:33

drvoštěp >> Stačí naporcovat a zabudovat obratlíky.;-)

Nmarmyš - Profil | St 23.1.2019 7:24:27

Řiť je spojená míchou s hlavou,takže kdyby někdo Vermouzka pořádně nakopal,možná by se mu v hlavě rozsvítilo.