Diskuse k článku: Najdi si svou cestu

Diskuse k článku Najdi si svou cestu

Autor diskuse: Martin-H - Profil , 23.3.2012

Lee-Haney - Profil | Pá 23.3.2012 13:58:03

Shawt >> Zapoměl jsi na to že rybařina není jen o tom támhle chytnout 20 kaprů,ty pustit a jít spokojeně domů.Jsou lidé co provozují opravdovou rybařinu a to jest že si ulovením ryby kterou si vemou prožijou trochu i té zábavy u vody.Prostě si radši chytí čerstvou rybu,než by si ji koupili v obchodě.Není na tom nic špatného.
Mimochodem 20 kilové ryby na našich svazovkách jsou,jen je nechytne kdejaký maňas což samozřejmě te mase rybářů nevyhovuje a řídí se heslem že by ji měl chytnout každý.
K70 kterou začínám vidět na hektarových rybníčcích z toho je mi opravdu na blití....

Darcy - Profil | So 24.3.2012 16:11:33

Dave≻ >> Milý studente, jakékoliv paušalizování je velice nebezpečné. Jsem také poznamenaný minulým režimem a určitě máš minulým režimem poznamenané prarodiče a rodiče. Svádět jakékoliv problémy na minulý režim je zavádějící. Představ si, že úplně stejnou připitomělou argumentaci používali i primitivní funkcionáři KSČ, když argumentovali, že v lidském myšlení zůstává poznamenanost minulým režimem( vztah k osobnímu vlastnictví) a proto nechtějí lidé vstupovat do JZD. Opravdu si myslíš, že až vymřou lidé poznamenaní minulým režimem, nastane ráj na zemi? Není spíše pravdou, že lump zůstane lumpem v jakémkoliv režimu a je to dáno spíše výchovou a případně dědičností a samozřejmě také působením společnosti, která glorifikuje jako úspěch hromadu peněz získaných jakýmkoliv způsobem?

šmudla007 - Profil | Pá 23.3.2012 13:14:03

Shawt >> no vidíš, jsi krásný příklad jak z lidí ždímat peníze aniž bys jim něco dal.. koza se nažrala a kapr zůstal celej.
Když máš zaplacenýho kapra v ceně tak nechápu že si toho jednoho posledního nevezmeš a třeba ho nedaruješ babičce nebo houmlesákovi na rohu(bys udělal dobrej skutek).. ale je to tvoje volba. Bych taky čuměl jako puk... jdu do obchodu, nakoupím rohlíky máslo kuře, u pokladny zaplatím a jdu nakoupené zboží vyskládat zpátky do regálu ..mě totiž baví jenom nakupování a už se s tím nerad doma piplám(kuře se musí upéct, chleba se sám nenamaže ..no prostě jinej druh nakupování. Kdyby takhle nakupovali všichni tak se nemusí neustále do obchodů dovážet nové zboží, rohlíky v obchodech by byly čím dál tím větší a větší, silnice by byly prázdné a mohlo by se po nich jezdit na bruslích a kolech a pěšky.

A hlavně ..kdyby všichni vracely nakoupené zboží tak by i to nakupování jako sport bylo čím dál tím levnější a levnější pro všecky. A když by bylo už veškeré zboží prošlé, tak by to chodily vracet úplně všichni.

Butchi - Profil | Pá 23.3.2012 19:18:45

meteor >>
Smysl to nemá, ten borec je dement, kterej píchá kapry.
:-)))

KóĎA - Profil | Pá 23.3.2012 14:27:55

A myslím si, že v Británii mají tolik obrovských ryb (např. cejn, lín, parma) protože všude nesadí toho posraného kapra.

meteor - Profil | Pá 23.3.2012 14:02:56

Shawt >> OT: hele, kdyby země jako Francie, Španělsko nebo Anglie neměly moře, tak tam mají ty své trofeje do roka vyžrané :-)
A jestli si myslíš, že tam ta množství 20kg+ kaprů mají pro jejich krásné oči, tak to je omyl - IMHO jde v první řadě o byznys, páč jim tam kapraři ročně navozí fůru peněz.

PS: "trofej" je hlavně od toho, že ji nechytáš jak na běžícím pásu a že je jí obecně málo. Pokud budeš tahat každý den jiného 100cm/25kg kapra - je to trofej anebo je to "jen" rutina?

meteor - Profil | Pá 23.3.2012 13:56:59

Martin-H >> Martin Havránek - >> zajímavý článek - na to, že (alespoň podle karty) kapry nechytáš :-)

Tahání živého tvora za pysk podle mého není sport. Stejně tak v tomto koníčku jakože závodit je takové... prapodivné (a nejlépe je ohánět se přitom sympatií k CHaP :-)).
Také nesouhlasím, s tím, že "Kratochvíle, ke které se každý dostane velice rychle, je cílený lov trofejních kaprů, při kterém se snažíme různými způsoby eliminovat záběry od malých nebo jiných nežádoucích ryb." >= lov trofejních kaprů není kratochvíle )spíše naopak) a rychle se k ní každý určitě nedostane :-)
Dále nechápu, proč bych měl na krátkodobé vycházky používat boilies, když jsou mnohem efektivnější nástrahy (kukuřiče, žížaly, brambora, pelety atd.). To jako jenom pro ten pocit, že (jak si psal) "smáčím kuličky ve vodě"? Nejsi (s prominutím) tak trochu zblbnutý reklamou?
Objevování nových revírů a lovišť - souhlas, je to bomba :-)
K-70 je samozřejmě nesmysl...

Tož tak, to je od mě všechno :-)

Lee-Haney - Profil | So 24.3.2012 18:59:20

Dave≻ >> Ty Joude já zmasírován nejsem.To ty tu meleš ho.na o starých strukturách.Kdyby na svazu měly sedět takové jelita s tvým myšlením tak je to konec klasické rybařiny.
Co ty tady můžeš kecat o nějakém minulém režimu když jsi byl na houbách?Prostě zase papouškuješ.Už konečně vyploď i nějaký svůj názor pokud toho jsi ovšem schopen.....
Ono by chtělo změnit pár věcí,ale určitě ne to co si představuješ ty a další egohoniči.

Jakub S - Profil | So 24.3.2012 14:25:28

Delwin >> Jo a ty tvoje fotky z trofejníma rybama doma jsou k ZBLITÍ!!!!Takže ty mě v ničem nepoučuj.Že zrovna ty řikáš něco o velkejch rybách,ty kterej nemá pomalu jinou fotku než z rybou doma kdy si jí evidentně zabil.Pak v těvh revírech maj bejt velký ryby když sou rybáři(dobytkové jako ty) schopný zabíjet trofejní ryby a to třeba i dravce jako na tvejch ubohejch fotkách.Naštěstí těch dobytků jako jsi ty od vody ubejvá tak snad to bude jen lepší a lepší.

martin23 - Profil | So 24.3.2012 0:41:33

Martin-H - >> Dobry den.Super clanek, zvlaste kdyz se tyka moji Mistni Organizace a reviru na kterem sem z rybarenim zacal a stal se za ty roky srdecni zalezitosti.Bohuzel s dorustanim ryb do vetsich rozmeru je na takovych vodach problem.A sem nesmirne rad ze se nase MO k tomuto kroku odhodlala.A snad tam nejake ryby zustanou.Pro nekoho je trofej v podobe 20citky z Labe nebo 30citky z Cassienu.Pro me je to jakakoliv ryba nad 65cm s techto vod do 5ha.A sem za ne nesmirne rad, ale to je asi teske nekomu vysvetlovat...... :)

meteor - Profil | Pá 23.3.2012 21:47:32

Jiří Š. >> K70 vznikla coby iniciativa proti převážení trofejních kaprů z velkých vod na soukromáky - trošku s křížkem po funuse. Problém je IMHO zejména v tom, že se mnohdy zavádí naprosto nesmyslně ze zcela jiných důvodů, a navíc (když už) by si způsob této ochrany zasloužily určitě jiné rybí druhy a ne kapr. Ten ji má pouze pro všeobecnou popularitu a přání viditelné a hlasité skupiny rybářů. Což je špatně.
Jinak je v pořádku, že velcí kapři nejsou přemnoženi - tak to je přeci v přírodě normální: nejvíce mladých, nejméně starých. Akorát někteří by chtěli revíry plné starců :-) Koneckonců - trofej je trofejí zejména proto, že není snadné ji lapit a že se nechytá jak na běžícím pásu :-)

Cappyk - Profil | Pá 23.3.2012 19:52:25

Dave≻ >> Shawt - souhlasím s Shawtem a Davem.S podobným názorem jsme teda už 3. Mám radost a pevně věřím že jsou někde další...")) Zdar!

Dave≻ - Profil | Pá 23.3.2012 14:47:52

Lee-Haney >> Vádí ti to tak moc, že sportuju???.....:)))Ty jseš taky sportovec, protože to jak to točíš z domu k vodě a zpět od vody z kilama masa do mrazáku je taky celkem sportovní výkon.

KóĎA - Profil | Pá 23.3.2012 14:26:13

Shawt >> jsi mě pobavil. Prej anglická převýchova :-))) Kolik takoví Angličané pustí tresek, platýzů, mořských úhořů při mořském rybolovu?

ondra-izsof - Profil | Pá 23.3.2012 11:43:23

Dobrý den,
podle mého názoru je v současnosti posilování stávající populace ryb umělou násadou nejlepším způsobem jak oživit revíry jak soukromé tak veřejné. Pokud se totiž rybáři nepostarají o to, aby se ryby intezivně doplňovali ve všech věkových kategoriích samy se tam nedostanou, nebo jen ve velmi omezeném množství. Vzhledem k přirozeným predátorům a rybářům masařům tak stojíme mnohdy před "mrtvou vodou". Rybářská stráž by měla intenzivně fungovat na všech revírech. Přišli by si na své pytláky a vyselektovali by rybáře poctivé v rámci RŘ a ty které sem nepatří. Velké ryby se dají nakoupit na sádkách rybníkářských společností v hodnotě cca 500 kč/5kg vážící kus. Ale taky se dá koupit rychlený plůdek v ceně cca 70kč/1000ks atp. Tím chci říct, že by v podstatě každý rybář mohl jednou za rok koupit trochu té násady a posílit tak přírodní populaci. Horní míra kapra by se klidně mohla dát na 60 cm. protože jak jste si mohli přečíst trvá opravdu více než 5 let než kapr doroste. Rybářské spolky většinou mají prostředky na to, aby si svoji násadu vyprodukovaly samy pro svoje členy, aby měli šupinu na pánev. Tyto ryby ve váhové kategorii 2-3kg jsou si myslím skvělým bonusem na přilepšenou. Kapr jako ušlechtilá ryba si určitě zaslouží větší a intezivnější ochranu než na jakou jsme zvyklí. Rozhodující je kolektiv ve výborech, který může tato omezující pravidla ustanovit. V tomto směru má rybářský svaz hodně co dohánět. Čeští sportovní rybáři jezdí za velkými rybami do zahraničí, což mi příjde velmi smutné, vzhledem k tomu, že naše republika skýtá neuvěřitelné úživnostní podmínky pro růst ryb, to je ale na samostatnou diskuzi.
Petrův Zdar Ondřej Izsóf

frost862 - Profil | Pá 30.3.2012 11:03:46

Lee-Haney >> Dave je na rozdíl od nás mladej kluk,je potřeba mu to rozumně vysvětlit a ne mu psat,že mele hov.a atd.....nepsal sem ti taky nic o tom,že meleš o minulym režimu,číst eště docela zvládám,horší je to s pravopisem.....

jak.23 - Profil | Po 26.3.2012 19:23:18

to Delwin: tak když neumíš při focení nakládat s rybou šetrně, tak je jasné, že to nemusí rozdýchat....není vždy vhodné vůči rybě fotit za jakýchkoliv podmínek, ale pokud máš vše připravené a naučíš se s ní šetrně a rychle zacházet, tak nevidím jediný důvod si ji nezvěčnit...fotit si co sežeru, to je taky smutné...si vlastně vedeš nekrolog obětí, gratuluji

frost862 - Profil | So 24.3.2012 20:08:04

Lee-Haney >> do mladýho prudíš a sám si asi dost pamatuješ ze školy,že?

Jakub S - Profil | So 24.3.2012 14:27:01

Dave≻ >> Proč se tu vůbec rozčilujeme?Nemá to cenu.Takovejm to nevysvětlíš.Je zbytečný se kvůli nim rozčilovat :-))

Dave≻ - Profil | So 24.3.2012 14:16:08

meteor >> K70 na 1ha rybníku ma stejný vyznam jako K70 na 100ha jezeře.K70-ka vznikla, aby se nepřeváželi kapři na soukromáky.Proč by nemohla být K70 na rybníku, když tam ti velcí kapři jsou???Je podle tebe něco špatného na tom, když MO chce mít rybník s velkýma kaprama a uděla proto příslušná pravidla???Když se na malej rybník vysadí určitej počet větších kaprů a vysazuje se s mírou, tak aby jich tam nebylo moc, tak nedojde k žádnému tzv. přeplnění revíru kaprem, jak se tady někteří tímto pořád dokola ohání.A jinak není rybník jako rybník.Doufám, že takových revírů do budoucna přibude.

Delwin - Profil | So 24.3.2012 13:51:55

Jakub S >> nesvadej svoji neschopnost ulovit velkou rybu na to ze tam ta ryba neni.nazor ze ve vode plavou jen 50ky muze mit opravdu jen tupec.zkus prestat bobkarit s kukurici porad na jednom a tosamem miste a zkus ty kapry hledat a pak uvidis,ale pokud jsi lenost sama,tezko se ti to nekdy podari,jak jsem napsal,pokud chces mit vodu plnou metrovych kapru,TAHNI NA SOUKROMAK.tam tu moznost mas.ae pokud si frajer ulovis takoveho kapra i na svazovce,skus si o tom pokecat s profi kaprari,pak uvidis.a nedelej ukvapene nazory.jinak o tom ze jsou tu chytrolini vi vsichni,a to ze tu jsou blbci taky,to nemusis podotykat,jsi toho dukazem.

Jakub S - Profil | So 24.3.2012 10:40:47

Delwin >> Co to meleš?Na každý vodě která se nedá slovit,že je velkej kapr?Kde žiješ? :-))To co jsi napsal je přinejmenším hodně mimo realitu.

moskyt - Profil | Pá 23.3.2012 22:20:44

Jiří Š. - 2sej co um3.3.2012 22:13:52 >> zítra mě můžeš pravidelné kousat, sice nebudu celý den, ale kousej , co umíš

Jiří Š. - Profil | Pá 23.3.2012 22:04:19

moskyt >> no abych řekl pravdu tak jeden prut mám na feeder a druhej mam na boilies takže jsem takovej polokaprař ;) ale snažím se chytat všechny druhy, moje nejoblíbenější ryba je úhoř a lín

GRUPA - Profil | Pá 23.3.2012 21:53:57

moskyt >>
Ahoj
nerad vstupuju do téhle debaty "o ničem", ale přeci jen bych rád něco málo podotknul....
Pár roků už na svazovkách chytám, někdy i kapry. V životě jsem i "pár" ryb nad 70cm chytil. Poškozenou tlamku jsem ale viděl jen jednou! Byl to kapr okolo 90cm a chyběla mu část koutku. Měl to pěkně zahojené, ale nešlo si toho nepovšimnout.
Takže poškozenou tlamu u ryb na svazovce (70cm +), bych asi počtem přirovnal k rybám (70cm +) co jezdí ve vodě s urvanou srkačkou v tlamě, jak tady (na MRKu) někteří jedinci halekají....
Myslím si že obavy s přerybnění vod kaprem po zavedení K-70, jsou úplně zbytečné, protože se vždy, všude a ve všem najde někdo, kdo to dodržovat nebude! A ten to pěkně od Ká70kuje. Brát v potaz že se to bude striktně dodržovat, je v ČR úplně zcestné......... Bohužel.
Ať ti to hrrčííí.......

Lee-Haney - Profil | Pá 23.3.2012 21:33:09

Jiří Š. >> Když ti větší kapři jsou hůř ulovitelní tak proč se teda ta K70 zavádí?Nějaký Dave nám zde tvrdí že ryba se učí s každým chycením.No když se podíváme do zahraničí tak ty prasata přes 30 kilo mají iq už tak kolem 200 a nebo tomu tak asi není když se chytají několikrát do roka.
Chce li někdo chránit kapry tak budiž,ale je třeba problém řešit tam kde vznikl.Tudíž zakázat lov na boilies,pelety a lov na nástrahu mimo háček a začít dodržovat řád a ne si upravovat pravidla podle sebe.

rover - Profil | Pá 23.3.2012 20:07:03

Velmi hezky, hlavně obecně napsáno, velmi "klidný" článek, který moc zásadních informací nenabízí, hledat v něm pointu může někomu udělat malinký problém, nicméně s tou vlastní cestou se bezesporu souhlasit dá.

meteor - Profil | Pá 23.3.2012 19:55:52

Martin-H >> ad. "feeder": s 2letým synem jsem u vody pravda nebyl, to pak tu kaprařinu chápu :-) a zároveň doufám, že mě moje milá závazky k vodě vybavovat nebude :-)

Lee-Haney - Profil | Pá 23.3.2012 14:54:31

Shawt >> K rybám máš být šetrný,to ti ukládá řád.To že ryby pouštíš je tvoje volba.Takových je spousta.Tím cirkusem myslím to jak někteří mají potřebu tohle povyšovat na něco víc.Třeba heslo:,,Kapr je kámoš'' mluví u některých za vše....

Dave≻ - Profil | Pá 23.3.2012 14:43:13

Shawt >> Taky jsem chodím kvůli srandě a dávám těm nemocným lidem možnost reagovat do tmy...............:)))

Lee-Haney - Profil | Pá 23.3.2012 14:36:22

Dave≻ >> Jistě,aby tací egohoniči jako ty měli kde ukájet své ego.

Dave≻ - Profil | Pá 23.3.2012 14:33:30

Lee-Haney >> Tak davej hlavně pozor, ať se jednou nedobliješ, protože jsem už viděl 1ha rybník, kde je K70 a musíš mít podložku.Revírů s K70 by mělo jen přibývat.

Shawt - Profil | Pá 23.3.2012 14:24:20

Lee-Haney >> jasně a neříkám, že je to špatné si tu rybu vzít...jen jsem napsal můj zážitek...prostě nechápu někoho,kdo jde k vodě a za hodnu balí, hlavně, že má maso v tašce...

Lee-Haney - Profil | Pá 23.3.2012 14:14:38

Sven >> Mě nějak ušel význám toho nadpisu.Najít si svou cestu.Jakou cestu?Tu kterou jdou všichni kapraři kolem?Když si přečtu tenhle článek je to přesně jak píšeš článek přes kopírák.Samozřejmě že se kapraři po takových článcích vždy poplácají po zádech,jen mi uniká nějaká pointa.
Čekal jsem něco víc,ale čekal jsem marně.Nazval bych to ,,opakující se nekonečná smyčka jménem kaprařina''.
Známkovat mi nepřísluší...

Sven - Profil | Pá 23.3.2012 14:05:34

Martin-H >> Martin Havránek - >> tento článek jsem ohodnotil číslovkou 5.....
Protože už mi ty přes kopírák psané články o kaprech lezou z krku............
To jsi fakticky přesvědčený, že neexistuje jiný rybí druh, který by si zasloužil publikaci ?

Denny - Profil | Pá 23.3.2012 13:14:13

ondra-izsof >> To asi nemyslis vazne,ze ne?