Prodejci vánočních kaprů jsou nepolepšitelní, zase šidí, zjistila inspekce

Jarda Š. - Profil | St 21.12.2011 2:43:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mike1977 >> Tradice mít na Štědrý den k večeři kapra není všeobecně až tak stará. Stará tradice to je u mnichů v klášterech, kde to bylo zavedeno už někdy v raném středověku. Po masivním budování rybníků v 16. století tento zvyk převzala šlechta a postupně se pak šířil i mezi měšťany. Mezi prostý lid se dostal až koncem 19. století, kdy vlivem zefektivnění rybničních chovů jeho cena klesla natolik, že si ho mohli dovolit i chudší lidé.

jindraŠ - Profil | Út 20.12.2011 19:09:29

Pvl >> No první položka je silně přemrštěná.Ale jsou to smluvní ceny.Kdo nechce,nemusí :-)

Pvl - Profil | Út 20.12.2011 19:06:22

nofish >> No tak tomu bych taky nefandil !! Ceník níže se mi zdá celkem rozumný .

nofish - Profil | Út 20.12.2011 18:53:27

Jovánek >> hej já nosil vždycky novesťácké neopreny (ty vysoké, ne ty šmejdy) nebo termoponožky a za podpory (rozumné) patřičného vnitřního zateplovadla, se to dá vždycky vydržet. V broďákách bych teda nešel, to neváhej :-) Víš co je spíš docela dobré? Vysokou rohož, pokud kucháš, nebo stojíš na místě u kasy. Občas docela pomůže když nestojíš přímo na té studené zemi.

nofish - Profil | Út 20.12.2011 18:47:02

Cloud >> mě tím číslem neohromíš, vím že 2q není zase taková hrůza ani když to člověk dělá sám. Příjemná zábava, podle velikosti, ale tipnu tak dvě hodinky práce. Metrák slušné jedničky za hodinu cca musíš udělat :-)

nofish - Profil | Út 20.12.2011 18:44:50

Jovánek >> když jdeš hrabat na prodeji na stánku, máš na pořádné holinky :-)

nofish - Profil | Út 20.12.2011 18:39:28

Cloud >> nevěř tomu. Veterina po tom nejde, protože by to nas*alo lidi. Přečti si veterinární předpisy pro zpracování ryb, včetně hygieny.
Spousta věcí se holt toleruje pod záminkou vánoc. V létě by ti to samé neprošlo. Neřeším co se píše na netu, ale to co je dáno zákony, možná proto že jsem prodával a kuchal i jinde než na stánku na vánoce.
Nikomu neubírám právo postavit se na stánek, risknout jesli bude +5 nebo -20.Není to sranda, ale znám prodejce co si pletou výdělek a okrádání lidí.

edit: abvys pocopil o co mi jde. Je rozdíl opracování živé zakoupené ryby a prodej polotovarů z ryb.

Jovánek - Profil | Út 20.12.2011 17:27:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A ona si ta slepice pitoma snad mysli,ze prodejce vynda kapra z kade,v keseru ho necha okapat,pak ho nekde jeste utre nejako osuskou,aby na vaze nebyli zmrazky.