ostroretky - podle mě nejkrásnější říční ryby

jaké náčiní používate ne ostroretku?? svoje první a zatím poslední ostroretky jsem chytil na sestavu -feeder medium delphin magma 330 cm / 90g ,kmen i návazez 0,25 mm velikost háčku asi 8-9 .
Autor diskuse: magmaman - Profil , 18.3.2021 feeder - druhy ryb, rekordy

jaké načiní uprednostnujete

A) feeder51%

B) plavaná 33%

C) UL přívlač3%

D) muškaření13%

Od 18.3.2021 hlasovalo 39 čtenářů.

splavek - Profil | Ne 21.3.2021 18:21:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Palusko >> Nejsem si jistý tím, že 90% členské základny bere ze zásady všechno. Podle vykázaných úlovků většina členů spíš bere všechny kapry, což mně vůbec netíží. Protože kapři se vysazují pravidelně a v množství až nadlimitním. A při tom se mu dostává ochrany, která mu ani nepřísluší viz. K-70 , která je u nás nesmyslně celoplošná. Nebo početní limit úlovků na povolenku.Bílé ryby, nebo reofilní druhy v těch přehledech jsou jen okrajová záležitost.
Dokonce jsem zjistil, že jsou rybáři co ani tu ostroretku nepoznají, chycená na stojáku a velké dohadování co to vlastně je, nakonec se udatní lovci shodly na maréně, což mně pobavilo. Kolega rybář chytil jelce proudníka a tvrdil pěkná plotice, nenechal si to vymluvit a až mu došly argumenty, tak řekl, že stejně jsou pro něho všechny tyhle ryby plotice.

Abath - Profil | Čt 18.3.2021 13:21:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ostroretky patří mezi moje nejoblíbenější ryby. Nemám jich uloveno mnoho, ale vždy to byly ryby přes 40 cm. Uloveny na Labi, Blanici, Otavě a Berounce. Z mého okolí zatím žádná... Všechny chyceny v proudu na feeder, montáž s krmítkem, dlouhý návazec a ve všech případech byla nástraha bílý červ. Všechny vráceny vodě ! Byl bych rád, pokud by někdo použil mozek a v budoucnu prosadil celoroční hájení (to samé platí v případě parem, lipanů...a dalších ryb). Z hlediska kulinářského - asi - nebude ostroretka gurmánský zážitek, ale jako sportovní ryba je super. Ať se při jejich lovu daří a vracejte je zpátky do vody. Je hezký pohled pozorovat jejich hejna v čisté vodě při sběru potravy :-)