C&R Tour Slovakia 2008 - Etapa 4 - Vindšachtské jazero

Datum akce: 26.9.2008 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina

POPIS:
Cílem C&R Tour Slovakia 2008 je podpora svazových revírů v režimu C&R na Slovensku. Každý účastník svou účastí přispěje k tomu, že tyto revíry dostanou šanci i do budoucna. NEJEDNÁ SE O ZÁVODY !!!!

TERMÍN:
26.09 - 28.09.2008
Maximální počet účastníků 20  (aktuální seznam přihlášených na stránkách etapy)

POŘÁDÁ:
C&R Klub

WEBOVÉ STRÁNKY ETAPY:
http://www.crklub.com/rs/index.php?p=44

CENÍK RYBÁŘSKÝCH POVOLENÍ:
Slovenský rybářský lístek nutný!!! Možnosť zakúpiť priamo s hosťovačkou!
Povolenka na revír Vindšachtské jazero - 200.-Sk/deň (pre nečlenov SRZ 500Sk/deň), alebo 500.-Sk/4dni : cena platná počas akcie C&R Tour

PŘIHLÁŠENÍ:
Zájemce o účast v etapě odešle svou přihlášku na email tour@crklub.com. Následně bude kontaktován organizátory .

ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠENÍ ÚČASTNÍKA:
Tímto se přihlášený účastník stáva po uhrazení částky za povolenku, případně rybářský lístek. Vzhledem k tomu, že povolenky i RL se musí vyřídit předem, je toto nutností. Počet míst je limitován velikostí a možnostmi revíru.

SEZNAM ZÁVAZNĚ PŘIHLÁŠENÝCH ÚČASTNÍKŮ:
Je konečný, po naplnění kapacity revíru se další účastníci nepřibírají bez závislosti k pořadí prvotního přihlášení.
Po přijmutí platby se u jména přihlášeného v seznamu účastníků doplní písmeno „Z“ – tedy závazně přihlášený.

STORNO PLATBY:
Platbu, respektive závaznou přihlášku je možné stornovat maximálně 14 dní před zahájením etapy. V případě překročení této lhůty Vámi odeslaná částka propadá. RL i povolenky jsou vydávány na jméno přihlášeného, tedy nepřenosně.

..........................................................................................................

INFORMACE O REVÍRU

Revír obhospodaruje MO SRZ Banská Štiavnica

LOKALIZÁCIA: Leží na ľavej strane cesty pri vstupe do obce Štiavnické Bane (od Levíc), neďaleko Banskej Štiavnice - mesta, zaradeného medzi pamiatkové rezervácie UNESCO. Ide o klasickú zbernú vodnú nádrž (tajch), slúžiacu v minulosti ako zdroj energie pre pohon banských čerpadiel . Je strednou nádržou v systéme troch tajchov medzi Bakomi a Evičkiným jazerom.

VÝSKYT RÝB: Rybiu osádku tvorí hlavne kapor, amur, pstruh a biela ryba, v malom množstve šťuka. Kapitálne kapre presahujú 20 kg!
PRAVIDLÁ LOVU RÝB: Lov rýb povolený len s použitím háčikov bez protihrotu (prípadne zacvaknuté), podberákom s dostatočne veľkými ramenami (min.90cm) a povinná výbava rybára musí obsahovať aj vyhovujúcu odháčkovaciu podložku pod ryby!

PODLOŽIE: Málo členité, pevné -kamenité dno, s niekoľkocentimetrovou vrstvou usadenín, plynule klesá od vtoku zberných jarkov až k hrádzi, kde dosahuje hĺbku až 12 metrov (pri plnom stave vody).

VZHĽAD BREHOV: Za hostincom je strmý breh s porastom storočných jedlí. V zadnej časti ľavého brehu je tzv. malá pláž, kde sa dá pre lovcov bivakovať. V časoch letných horúčav je zaplnená kúpajúcimi sa rekreantami. Pravý breh začína malou čistinkou, kde sa dá bivakovať, potom je neprístupný terén zastavaný miestnymi obydliami. V zadnej časti je tzv. veľká pláž, kde je kosený breh vhodný na bivakovanie. Protiľahlý breh hrádze je väčšinou neprístupný, husto zarastený vŕbami a inou vegetáciou. Pod hrádzou jazera je Penzión „Vila Vážka“, kde sa dá občerstviť, najesť príp. vyspať. V penzióne sa dá kedykoľvek kúpiť hosťovačka aj Rybársky lístok. Sú tu aj sociálne zariadenia. V čase konania C&R Tour nebudú pláže prístupné pre kúpajúcich rekreantov (okrem rybárov).

BIVAKY, STANY A PRÍSTREŠKY: Na prespanie je potrebné používať bivaky bez podlahy. Budú k dispozícii aj prenosné sociálne zariadenia.

PRÍSTUP K LOVNÉMU MIESTU: Prístup autom je možný z oboch strán jazera. Nie je dovolené ísť autom až k vode a musí byť odstavené na príjazdovej ceste, alebo na parkovisku! Na jazere je lov povolený aj z telesa hrádze. Pred Hostincom je informačná tabuľa s pokynmi pre lov, ako aj s kontaktami pre zakúpenie hosťovačiek.

KLADENIE OHŇOV: je bez výnimky zakázané-loviaci však môže použiť gril, plyn. varič, rošt s podložkou, alebo iné zariadenie; resp. uzatvorenú nádobu z vyhovujúceho (nehorľavého) materiálu.

ČLNY-LOĎKY: Použitie člnov v súvislosti s výkonom rybárskeho práva je povolené, okrem "malých plavidiel". Tzn. čln do 250cm nie je považovaný za malé plavidlo.

...........................................................................................................
ZÁVĚR:
C&R Klub na této akci nijak neprofituje a veškeré finanční prostředky slouží pouze k uhrazení nákladů na jednotlivého účastníka

............................................................................................................

AKTUALNÍ INFO KE DNI 20.8:2008:  posledních 13 volných míst

 

Mikyrybář - Profil - 16.5.2008