C&R Tour Slovakia 2008 - Etapa 3 - Lábské jazero

Datum akce: 29.8.2008 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina

POPIS:
Cílem C&R Tour Slovakia 2008 je podpora svazových revírů v režimu C&R na Slovensku. Každý účastník svou účastí přispěje k tomu, že tyto revíry dostanou šanci i do budoucna. NEJEDNÁ SE O ZÁVODY !!!!

TERMÍN:
29.08 - 31.08.2008
Maximální počet účastníků 22  (aktuální seznam přihlášených na stránkách etapy)

POŘÁDÁ:
C&R Klub

WEBOVÉ STRÁNKY ETAPY:
http://www.crklub.com/rs/index.php?p=45

CENÍK RYBÁŘSKÝCH POVOLENÍ:
Slovenský rybářský lístek nutný!!!
Povolenka na revír Lábské jazero - 200.-Sk/deň (pre nečlenov SRZ 500Sk/deň)

PŘIHLÁŠENÍ: 
Zájemce o účast v etapě odešle svou přihlášku na email tour@crklub.com. Následně bude kontaktován organizátory .

ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠENÍ ÚČASTNÍKA:
Tímto se přihlášený účastník stáva po uhrazení částky za povolenku, případně rybářský lístek. Vzhledem k tomu, že povolenky i RL se musí vyřídit předem, je toto nutností. Počet míst je limitován velikostí a možnostmi revíru.

SEZNAM ZÁVAZNĚ PŘIHLÁŠENÝCH ÚČASTNÍKŮ:
Je konečný, po naplnění kapacity revíru se další účastníci nepřibírají bez závislosti k pořadí prvotního přihlášení.
Po přijmutí platby se u jména přihlášeného v seznamu účastníků doplní písmeno „Z“ – tedy závazně přihlášený.

STORNO PLATBY:
Platbu, respektive závaznou přihlášku je možné stornovat maximálně 14 dní před zahájením etapy. V případě překročení této lhůty Vámi odeslaná částka propadá. RL i povolenky jsou vydávány na jméno přihlášeného, tedy nepřenosně.

...........................................................................................................

INFORMACE O REVÍRU

Revír obhospodaruje MsO SRZ Zohor

LOKALIZÁCIA: Revír leží medzi obcami Láb a Vysoká pri Morave, v okrese Malacky, 32 km od Bratislavy. Napájané je vodou zo Zohorského kanála. Od roku 2005 je zaradený medzi revíry s režimom Chyť a pusť.

VÝSKYT RÝB: Kapor obyčajný (šupináč aj lysec), Štuka severná, Sumec veľký, Ostriež zelenkavý, Karas striebristý, Pleskáč vysoký, Lieň sliznatý, a sprievodná biela ryba.

PODLOŽIE: Dno je pokryté vrstvou tažkého nánosového bahna so zbytkami vodných rastlín, bez výraznějších terénnych zmien. Postupně klesá do hĺbky cca 3-3,5 m. V okolí brehov je dno zarastené koreňmi leknín a stromov a často dochádza k zachyteniu udice v prekážkach !

VZHĽAD BREHOV: Lov je povolený iba z pravého brehu. Je zde vytvorených 11. lovných miest. Každé lovné miesto má vybudované “mólo” o rozmeroch približne 4 x 4m, kde sa pohodlne zmestia dvaja lovci aj so stojanmi (ktoré však nie sú podmienkov, keďže na mólach je nahrnutá mäká pôda, do ktorej idú dobre zapichnúť vidlice). Na brehoch boli odstránené kroviny a pri každom lovnom mieste je priestor pre postavenie dvoch bivakov. Medzi jednotlivými stanovištiami sú vybudované 3 sociálne zariadenia (latríny). Breh mezi jednotlivými lovišťami je zarastený vegetáciou. Úsek vpravo za miestom 11 je chránená rybia oblasť, kde platí celoročný zákaz lovu! Prottiľahlý breh je zarastený rákosím a leknami, s množstvom padnutých stromou a vetví.

BIVAKY, STANY A PRÍSTREŠKY: Sú povolené len bivaky a prístrešky bez podlahy.

PRÍSTUP K LOVNÉMU MIESTU: Odbočka z asfaltovej cesty medzi obcami Vysoká pri Morave a Láb, pri záhradkárskej osade Láb na poľnú, dosť vymlátenú cestu. Tou treba ísť cca 100m - k lovnému miestu č.1, maximálne 500m - na lovné miesto č.11. Parkovanie automobilov loviacich, je povolené v blízkosti lovných miest, avšak min. 10m od vodnej plochy. Je možné parkovať na príjazdovej ceste, prípadne vo výsekoch stromového porastu nad lovnými míestami, ak spĺňajú požadovanú vzdialenosť!

KLADENIE OHŇOV: je bez vynímky zakázané - loviaci však môže použiť gril, plyn. varič, rošt s podložkou, alebo iné zariadenie; resp. uzatvorenú nádobu z vyhovujúceho (nehorľavého) materiálu

ČLNY-LOĎKY: Na revírech menších jak 10 ha je všeobecný zákaz použití plavidel

............................................................................................................
ZÁVĚR:
C&R Klub na této akci nijak neprofituje a veškeré finanční prostředky slouží pouze k uhrazení nákladů na jednotlivého účastníka

............................................................................................................

AKTUALNÍ INFO KE DNI 20.8:2008:  poslední 4 volná místa

 

Mikyrybář - Profil - 16.5.2008