VIII. Štěchovický pohár v přívlači

Datum akce: 5.4.2008 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Dravci, přívlač

Zveme vás na další ročník Štěchovického poháru. 



        VIII. ročník ŠTĚCHOVICKÉHO POHÁRU 2008 v LRU – přívlač
Termín: Sobota 5. dubna 2008
Pořadatel: MO ČRS Praha 5 – Radlice pod záštitou ÚSMP ČRS
Garant: J. Horký, B. Křivánek, M.Popelář
Revír: Vltava 7
Dozor a rozhodčí: R. S. a činovníci MO Radlice
Typ závodu:  Náborový pro členy ČRS a MRS

 

                                                            PROPOZICE



1) Účast:  Členové ČRS a MRS, žáci musejí mít doprovod odpovědného zástupce. Každý musí mít platný rybářský lístek a členskou legitimaci.

2) Oprávnění k rybolovu:  Po čas závodu se závodí na hromadnou volnou povolenku.

3) Omezení: Všechny ulovené ryby budou vráceny po změření zpět do vody!                                           

4) Místo srazu:  Na parkovišti pod obcí Vrané n/Vlt., od přívozu 100 metrů po proudu – pravý břeh.

5) Závodní úsek: Pravý břeh od levotočivého zákrutu řeky na Jarově až 100 metrů pod těleso Vranské přehrady – bude označeno u vody cedulemi. Závodní úsek bude po čas závodů uzavřen pro nestartující rybáře.

6) Popis závodního úseku:  Rychleji proudící voda – rychlost proudu záleží na momentálním množství vody vypouštěném z přehrady. Hloubka v korytě až cca 4 metry.

Důležité upozornění:  Brodění je zde pro jámy ve dně a kluzkost dna nebezpečné, to samé platí pro pohyb na strmých srázech!!! Účast v závodech je na vlastní nebezpečí a každý nese za své konání svou plnou odpovědnost!!! Za žáka odpovídá odpovědný zástupce či jím pověřená osoba.

7) Nutná výbava: Metr s milimetrovým dělením, peán či pinzeta, podběrák, propis. tužka, pevná igelitová taška na přenášení ryb. Je možnost mít na uchování ryb: a) vezírek z klasické síťoviny s kruhy o maximální straně oka 10 mm, b) vezírek z ekologické tkaniny.

8) Výskyt ryb: Ryby obvyklé v obsádce parmového a cejnového pásma. Před závodem je přislíbeno  vysazení pstruha duhového (siven).

9) Způsob rybolovu:  Lov přívlačí na umělé nástrahy podle definice přívlače v Rybářském řádu s tímto upřesněním: Je zakázáno používat nástrahy živočišného nebo rostlinného původu a čímkoliv vnadit.

10) Bodované ryby: Štika, candát, sumec, bolen, okoun, hlavatka, lipan, siven, pstruzi, jelci, síhové, ježdík. Ryba se boduje, pokud je zaseknuta v hlavové části ohraničené průsečíkem konce skřelových oblouků a prsních ploutví.

11) Zacházení s rybami, uchovávání ryb a vyhledání rozhodčího: Při měření je nutno rybu položit pouze na navlhčený, dostatečně velký igelit (tašku) – toto platí pro jakoukoliv manipulaci s rybou!!! Je přísně zakázáno rybu pokládat na trávu či na zem a to i rybu ve vezírku či podběráku!!! Ryby se přenášejí pouze v igelitové tašce naplněné vodou!!! Ryby po změření či ryby nebodované se ihned pustí na svobodu!!!

Pokud závodník po ulovení štiky, candáta, pstruha obecného, lipana či hlavatky hodlá tyto přihlásit do bodování, musí s těmito ihned po ulovení (uložené do tašky naplněné vodou) přivolat či vyhledat oficiálního rozhodčího, s ním rybu přeměřit a ihned pustit na svobodu. Tyto ryby se nesmějí uchovávat v žádném vezírku! Ostatní druhy ryb může závodník uchovat v povoleném vezírku (viz bod č. 7.) – v době dalšího lovu je povinen přivolat co nejdříve nejbližšího rozhodčího či s těmito může vyhledat rozhodčího při přecházení, pokud nebyl již kontrolován na místě - každopádně by měl v zájmu ryb tyto uchovávat ve vezírku co nejkratší dobu. Pokud závodník nevlastní žádný povolený vezírek, musí ihned po ulovení každou rybu uložit do igelitové tašky s vodou a ihned vyhledat rozhodčího. Každá ryba se po změření ihned vypustí na svobodu, na což dohlíží rozhodčí, jenž rybu závodníkovi potvrdil!!!

Veškerá manipulace s rybou musí být prováděna šetrně, na rybu je nutno sahat pouze navlhčenou rukou a rybám po opatrném vypuštění je třeba případně pomoci v bezproblémovém odplutí.

12) Bodování a hodnocení:  Měřením – 1 mm / 1 bod. Body z obou částí závodu se sčítají a vítězí závodník s největším součtem bodů.

13) Zápis do bodovacího listu: Druh ryby a čas ulovení si zapisují do bodovacího průkazu sami závodníci ihned po ulovení, délku ryb a body průběžně zapisují do bodovacího průkazu určení rozhodčí. Závodníci si ohlídají, aby u podpisu rozhodčího bylo uvedeno jeho pořadové číslo, jinak je zapsaná ryba neplatná a nepočítá se!!! Zapsaný čas slouží ke kontrole času – viz bod 14, předposlední věta.

14) Závodní místo a chování při závodu: Loví se na pravém břehu. Lov povolen volným přecházením po celém závodním úseku. Je třeba zachovat mezi závodníky vzdálenost 7 metrů, pokud se tito nedohodnou jinak. Každopádně jsou závodníci povinni se k sobě navzájem chovat ohleduplně a při příchodu na nové místo v rámci možností respektovat zvolený způsob lovu souseda. Jakákoliv pomoc při zdolávání ryby až po její vylovení je zakázána -  je povolena pomoc druhé osoby až po vylovení ryby a to při následné manipulaci s ní. Závodník může na jednom místě lovit max. 1 hodinu a poté musí toto místo opustit a přesunout se minimálně o dvacet metrů. Pokud závodník uloví rybu, zkracuje se tato doba na 30 minut od ulovení ryby.  Vstup do vody je  povolen do výše kolen tak, aby nebyli rušeni a omezováni v lovu okolní závodníci.

15) Diskvalifikace: Porušení jmenovaných zákazů a doporučení; Pokus o podvod a podvod.

16) Označení závodníků: Každý závodník dostane při prezenci své číslo, které si připevní viditelně na záda – slouží ke kontrole oprávnění účasti v závodu.

17) Označení rozhodčích: Každý rozhodčí bude označen pořadovým číslem, které bude mít vyvěšeno viditelně na zádech a na prsou.

18) Ceny: První tři závodníci získají poháry. Závodníci podle pořadí budou odměněni cenami. Ceny budou zakoupeny z větší části startovného (pruty, navijáky…). Poháry věnuje výbor ÚSMP ČRS.



19) Časový harmonogram:

Sraz a zápis                                                      7,00 –      8,00

Nástup a instruktáž                                            8,00  –    8,10  – instruktáže se zúčastní všichni přihlášení závodníci !!!             

Rozchod                                                          8,10  –    8,30

1. část závodu                                                  8,30  –    11,30

Přestávka                                                        11,30  –  12,30

2. část závodu                                                  12,30  –  15,30

Odevzdání bodovacích průkazů                          15,30  –  16,00

Vyhodnocení                                                    16,30  –  17,00

Časový harmonogram a propozice mohou být pořadatelem podle potřeby upraveny



20) Startovné:  Dospělí  200,-,  mladí do 15ti let  100,- při prezentaci.



21) Přihlášky:  Přihlášky  - písemně na adresu kanceláře či osobně v kanceláři ČRS, MO P5-Radlice, Lidická 30, 150 00 Praha 5 ve všední dny 10,00-18,00, nebo na  moradlice@seznam.cz    -  označit „Štěchovický pohár“, vypsat své jméno, adresu, MO ČRS, kontaktní telefon a dále počet přihlášených. Lze i telefonicky na tel. 257 941 769 ve všední dny 10,00-18,00. hodin. Účast v závodě omezena max. na 150 osob. Veškeré informace včetně volných míst na t. 6O3-583 014 – Horký, praktické informace a případné !!!změny podle průtoku vody!!! nejpozději 3.4. v kanceláři a na  www.horkyjiri.cz

 

martin37 - Profil - 18.3.2008