Carpsonbaits Cup I. Aqua Tršice

Datum akce: 29.8.2024 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Olomoucký

Ve spolupráci s sportovní rybolov Aqua-Tršice.

72 hodinový závod jednočlenných až čtyřčlenných týmů. Pokud v týmu chytá jen jeden člen, může lovit dle pravidel revíru na 3 pruty.

Datum akce: 29.8.-1.9.2024
Místo konání: Sportovní rybolov Aqua-Tršice, https://aqua-trsice.cz/
Počet týmů: 21
Startovné: 20 000,- Kč
Finanční ceny v hotovosti v celkové výši 321 000,- Kč, kromě věcných cen, pohárů a denních cen. A to i díky finančním darům od sponzorů. Děkujeme moc za podporu závodu👌. A toto není poslední verze cen!!
Typ závodu: položená
Typ bodování: 5 bodovaných ryb s neomezenou výměnou (není podmínkou mít 5 bodovaných ryb) od 8 kg
Návnady + nástrahy: pouze boilies, pelety 8-30mm v neomezeném množství, boostery, dipy, obalovací těsta povoleny, method mix povolen pouze do pva, partikl zakázán
Zákaz lovení na žížaly a červy a na housku, chleba a měkčené a umělé nástrahy.

1. Místo 100 000,- Kč + 2x poháry + věcné ceny
2. Místo  75 000,- Kč + 2x poháry + věcné ceny
3. Místo  50 000,- Kč + 2x poháry + věcné ceny
4. Místo  20 000,- Kč + 2x poháry + věcné ceny

Jezero bude rozčleněno na 2 sektory, jednotlivé umístění v sektorech bude oceněno následovně:

1. Místo v sektoru 12 000,- Kč + 2x poháry + věcné ceny
2. Místo v sektoru 8 000,- Kč + 2x poháry
3. Místo v sektoru 5 000,- Kč + 2x poháry sponzorský dar Rukestav, s.r.o. od týmu R&P Rudolf a Pavlína Kedžuchovi

Sektor A: 0-10
Sektor B: 11-20

První 4 umístěné týmy nemají nárok na umístění v sektoru.

První bodovaný kapr: 3 000 Kč + pohár + věcné ceny

První bodovaný amur: 3 000 Kč + pohár + věcné ceny

Nejtěžší ulovený kapr závodu: 10 000 Kč + 2x poháry + věcné ceny

Poslední bodovaná ryba závodu: 5 000 Kč + pohár + věcné ceny

Tipovačka: 5 000,- Kč finanční dar od  sponzora, každý tým má tři tipy vítěz bere vše.

Po celou dobu závodu budou vyhlašovány denní ceny, které budou postupně zveřejňovány na facebookové události.

Hlavní sponzor: Carpsonbaits.
Mediální partner: RECREW
Ostatní sponzoři:
LOVÍME RYBY-rybářské potřeby Mošnov, IMHOTEP carpbaits, Sportovní rybolov AQUA TRŠICE- Robert Rizman, SÁDKY ŽABEŇ- Tomáš Folta, R&P Carpsonbaits-Rudolf a Pavlína Kedžuchovi, RUKESTAV s. r. o., WATTHOUSE s. r. o., SOLARPLAN s. r. o., Rybník ROSED, PŘEMEK zástavárna, MEDVĚDÍ jezero Vražné, CT Carpsonbaits- Radim a Tomáš, ARIZONA CARP- prodejna rybářských potřeb Ostrava-Poruba


Další sponzory závodu budeme v průběhu zveřejňovat.

Průběh a výsledky závodů lze sledovat na Facebookové události Carpsonbaits Cup I. Aqua Tršice a na https://carpsonbaits.mrk.cz/. Všichni soutěžící svou účastí udělují souhlas s pořizováním a zveřejňováním fotografií a videí ze závodu.

Na závodech pro Vás budeme mít rovněž připravené uvítací občerstvení. Možnost příjezdu na jezero v 28.8. od 18:00 hodin. Možnost zajištění obědů a večeří, před závody upřesníme info. Bude možnost zajištění stravy v podobě obědů a večeří za úhradu, začíná se čtvrteční večeří a končí sobotní večeří. Jídelníček a cena budou zveřejněny včas před závody, úhrada na místě.

Přihlášky na:
Email: carpsonbaitscup@seznam.cz
Telefon: 739 002 029 Radim

V přihlášce je třeba uvést název týmu, jména a příjmení všech členů týmu a telefonní kontakt na kapitána týmu. Platební údaje Vám budou sděleny po akceptaci přihlášky.
Záloha je stanovena na 8 000,- Kč splatných do 31.3.2024. Tým je do soupisky zapsán až po připsání zálohy na účet. Zbytek startovného se doplácí na místě. Pokud dojde k odhlášení týmu, záloha se nevrací, v případě doplnění týmu ano. Závodníci závodí na vlastní nebezpečí. Upozorňujeme, že na přehradě je kolísavý příjem signálu pro operátory T-Mobile a O2, stálý je jen pro operátora Vodafone.

Časový harmonogram:

Čtvrtek 29.8.2024
8:00-9:00 prezence, pohoštění
9:00-10:00 zahájení, losování
10:00-12:00 přesun a příprava lovného místa, zákaz krmení a markerování a použití deeperu!
12:00 start závodu

Neděle 1.9.2024
12:00 konec závodu
13:30 vyhlášení závodu


1. Losování: V první řadě se losuje pořadí, v jakém budou jednotlivé týmy losovat sektory a v tomto pořadí pak kdokoli z týmů vylosuje svůj sektor. Týmy budou k prvnímu losu přizvány podle data zaslání zálohy. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná. Sektory budou řádně vyznačeny a týmy s nimi budou seznámeny před začátkem závodu. Pokud nebude tým, nebo člen týmu přítomen včas na losování, vylosuje za něj pořadí, či sektor hlavní rozhodčí.
2. Soutěžící tým loví na čtyři pruty s použitím průběžné montáže, soutěžící je povinen dodržovat pravidla, která platí pro přehradu Sportovní Rybolov Aqua-Tršice.
3. Nahazování je povoleno pouze ze břehu. Není povoleno zanášení nástrah či brodění při nahazování. Při podebírání a zdolávání ryby možnost vstupu na vlastní nebezpečí do vody po pas. Povinnost mít u sebe prsačky nebo prdelačky v případě, že bude potřeba podebrat rybu ve vodě, či při nízkém stavu vody na pouštění ryby vedle mola.
4. Zakrmovat a dopravovat návnadu do vody se smí pouze pomocí kobry, vnadící lopatky, praku, ruky, PVA. PVA materiál je určen pouze k montáži, nikoliv jako forma pravidelného zakrmování. Délka PVA max 5 cm a průměru 3,5cm. Krmit se smí pouze ze svého sektoru.
5. Povinná výbava: Podběrák s minimální délkou ramene 80cm, 3 plovoucí saky, desinfekce na ošetření, podložka typu kolébka/vanička o minimální délce 100cm, trojnožka na vážení, háčky s protihrotem, vyprošťovač háčků, vlasec o min. průměru 0,30mm. Samozřejmostí je šetrné zacházení s rybou. Z důvodu bezpečnosti ryb je nutností po podebrání ryby pod podběrák umístit sak a přemístit rybu na podložku v saku včetně podběráku. Každý tým má za povinnost po setmění mít osvětlené lovné místo a to u každého stojanu (vidliček)
6. Každý soutěžící tým smí lovit pouze ve svém sektoru a nesmí zasahovat do sektoru sousedního týmu. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a zamotá se do sestavy sousedního týmu, musí tento tým být maximálně nápomocen druhému týmu při zdolávání ryby z důvodu šetrnosti bez možnosti podání protestu. Během celého závodu smí do sektoru lovícího týmu vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčího, případně ohlášená návštěva týmu, ostatní pouze se souhlasem závodníků.
7. Bodování: Boduje se kapr a amur od 8 kg včetně s neomezenou výměnou. Vážení bude probíhat za přítomnosti rozhodčího, člena týmu a jednoho člena sousedního týmu (týká se i nočních hodin) při použití stejného vážícího saku a váhy, počítá se váha po odečtení 1 kg (váha vážícího saku). Každý ze soutěžících je sám zodpovědný za okamžité nahlášení svého úlovku a přivolání rozhodčího. Nahlášení bude pomocí telefonu, nebo osobně. Každá bodovaná ryba bude vyfocena a stvrzena v úlovkovém listě podpisem rozhodčího a člena týmu a člena sousedního týmu. Pokud ulovená ryba nebude vyfocená nebude počítána do výsledků závodu. Po zvážení, zapsání a vyfotografování ryby musí být šetrně vrácena co nejdříve do vody.
8. Na žádost rozhodčího je soutěžící povinen vytáhnout prut z vody ke kontrole. Každý den proběhne vylosování 2-4 týmů pro namátkovou kontrolu.
Při zjištění jakéhokoliv přestupku proti pravidlům je rozhodčí oprávněn udělit danému týmu pomyslnou 'žlutou kartu' a bude jim odebrána nejtěžší ulovená ryba. Pokud v době přestupku tým nemá bodovanou rybu, bude mu odečtena první ulovená ryba. Při opakovaném či hrubém porušení řádu může být soutěžící vykázán z rybníku bez nároku na náhradu. Žlutou kartu může po celou dobu závodu udělit kdokoliv z pověřených rozhodčích.
9. V případě, že se všichni soutěžící z týmu vzdálí nebo opustí své stanoviště, musí být jejich pruty vytaženy z vody.
10. Použití backleadu po celou dobu závodu zakázáno.
11. Zig rig povolen na 2 pruty tým. Při použití návazce nad 50cm je nutno použít vlasec nebo fluorocarbon a olovo o maximální váze 50 gramů.
12. Zákaz použití pletené šňůry v celém návinu či jako šokový návazec, možno použít pouze jako návazec pod olovem. Olověnou šňůru možno použít maximálně na poslední metr sestavy.
13. Návštěvy povoleny pouze po předchozí domluvě a nahlášení rozhodčímu v čase 10-20:00.
14. Loví se pouze na položenou, zákaz používání krmítek či namačkávání obalovací pasty na olovo.
15. Marker povolen po celou dobu závodu pouze po dobu nezbytně nutnou, nelze použít jako bójku. Deeper povolen po celou dobu závodu, zavážecí lodičky jsou zakázány. Spombování zakázáno. Při použití markeru a deeperu je potřeba stáhnout jednu udici.
16. Dojde-li k záběru těsně před koncem, soutěžící je povinen ihned upozornit rozhodčího a vedlejší tým, poté má libovolný čas na zdolání úlovku. Pokud nebude upozorněn o této skutečnosti vedlejší tým, ryba nebude uznána.
17. Po celou dobu závodu platí zákaz nadměrného užívání alkoholických nápojů a jiných omamných látek, samozřejmostí je slušné vystupování a fair play. Porušení tohoto pravidla bude bráno jako vážný přestupek a bude za to udělena žlutá karta.
18. Jedná se o soukromou akci a pořadatelé si vyhrazují plné právo na změnu propozic či na akceptaci/zamítnutí přihlášky. Co není povoleno, je zakázáno.
19. Z důvodu obtížnějšího přístupu k některým lovným místům doporučujeme vzít s sebou transportní vozík

Hlavní rozhodčí + pořadatel: Radim Závodný
IT zázemí : Tomáš Huser

Soupiska:
1. CT Kapraři Ostrava - Petr Wrožyna, Marcel Wrožyna, Jiří Popelka záloha ✅
2. CT Dyckyrybáři - Kamil Loch, Pavel Donoval, Jan Sekerka záloha ✅
3. CT VALMIR - David Valdemar Matuška, Miroslav Zilvar záloha ✅
4. CT Arizona - Přemysl Přichystal, Milan Pulc, Renáta Balátová záloha ✅
5. CT Carpsonbaits R&P OSTRAVA - Rudolf a Pavlína Kedžuchovi, Igor Balog záloha ✅
6. CT Black Carp Metrix - Martin Podivínský, Petr Podešva záloha ✅
7. CT No Catch - Michal Dědič, Pavel Vybíral záloha ✅
8. CT Carpsonbaits T&T - Tibor Chodelka, Tibor Chodelka záloha ✅
9. CT Megafish - František Škoda, Jaroslav Dohnal, Petr Vala záloha ✅
10. CT TF Baits - Tomáš Fojtík, Mirek Foltýn záloha ✅
11. CT Vamos (SK) - Robert Stary, Martin Ružička, Tomáš Keckes záloha ✅ 
12. CT Mikbaits_Kryston - Karel Kuchař, Petr Vybíral záloha ✅
13. CT WYWAR (SK) - Ladislav Šenigla, Štefan Sládek záloha ✅
14. CT Floyd CPT - Aleš Honzek +1 záloha ✅
15. CT TF Baits Bratranci - Pavel Kozik, Jan Slíva záloha ✅
16. CT Kamikaze - Raimund Chlápek, Roman Plaček záloha ✅
17. CT Žábra - Vrága, Vrága záloha ✅
18. CT Zlatá Štika - Radek Horák +1 záloha ✅
19. CT S.P.C.A. Carpfishing - Pavel Šenk, Petr Šenk, Jakub Šenk  záloha ✅
20. CT BAF - Michal Kouřil +1 záloha ✅
21. CT L&M Imothep - Lukáš Kala, Marie Kala záloha ✅

 

TominoH - Profil - 7.10.2023