Tovačovská jarní čtyřiadvacítka 2017

Datum akce: 22.4.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Olomoucký

Tovačovská jarní čtyřiadvacítka.
Dne  22-23.4 2017  se budou konat rybářské 24.hodinové závody jednotlivců na revíru Tovačovská Jezera – jezero ANNÍN III.
Závody pořádá Jiří Zahradníček – Rybářství Tovačov.
Časový harmonogram:
Pátek 21.4 možný příjezd - večerní program
Sobota 22.4.2016
Prezentace – 6:00- do naplnění lovných míst.
Zahájení závodu – 9:30
Přesun na místa lovu – 10:00  před touto dobou nesmí být nikdo na vybraném místě.
Zahájení lovu – 11:00
Neděle 23.4.2016
Ukončení lovu - 11:00
Vyhlášení výsledků  předání cen -12:30
Přihlášení do závodu.
1. Přihlášení pomocí přihlašovacího emailu odeslaného na adresu zavody.tovacov@seznam.cz  obratem obdržíte pokyny k uhrazení startovného se seznamem volných míst.
2. V místě závodu při prezentaci
3. V místě prodeje povolenek na Tovačovská Jezera
Informace na tel: 733 180 036
Startovné: 1000.- Kč
Lov:
Lovná místa se nelosují.  Místo si každý vybírá z připravené orientační mapky v pořadí, ve kterém byla přijata platba startovného. Výměna jednou vybraného místa je možná jen se souhlasem pořadatele, a to pouze za neobsazené místo a jen před zahájením závodu. V průběhu závodu nebude výměna míst povolena.
Loví se dle rybářského řádu platného pro RR Tovačovská Jezera v režimu povolenky speciál, bez možnosti zavážení návnad, nástrah, použití bójek a lodí. Před a ani v průběhu závodu nesmí nikdo se zúčastněných na vodu. Úsek bude pro lovící uzavřen od pátku 21.4.  24:00 hod. do neděle 23.4. 12:00 hod. Zbývající jezera – Jih a Troubky uzavřena nebudou. Každý lovící si může ponechat 1. ušlechtilou rybu dle platného rybářského řádu Tovačovských jezer. Ponechaná ryba musí být výrazně označena rozhodčím v úlovkovém listu a nesmí být vyměněna za rybu jinou.
Bodování: 
Boduje se kapr obecný od 45cm, amur bílý od 60cm, bolen dravý od 40cm, lín obecný od 25cm,jelec tloušť od 25cm a cejn velký od 25cm. Tedy jen vyjmenované, které dosahují minimální povolené míry stanovené v rybářském řádu Tovačovských jezer.
Bodování provádí rozhodčí, který bude pravidelně obcházet svůj úsek. Body se zapisují do „startovní karty“ a do „sektorového výkazu“. Neponechaný úlovek musí být po zapsání neprodleně a s největší ohleduplností vrácen zpět do vody.
Vyhodnocení:
  Pořadí bude stanoveno: dle délky ulovených ryb
1. Místo – nejdelší Kapr
2. Místo – nejdelší ryba mimo kapra
3. až xx (dle počtu cen) místo další největší délka jednotlivých ulovených ryb včetně kapra.
Při rovnosti délky ryb v jednotlivých kategoriích rozhoduje jejich váha.
Protest:
Každý závodník má právo podat protest. Podání protestu je zpoplatněno částkou – kaucí 500.-Kč. O oprávněnosti protestu rozhodne ihned po jeho podání ředitel závodu spolu s hlavním rozhodčím. V případě neuznání protestu propadá kauce ve prospěch pořadatele.
Závěrečné ustanovení:
Každý startující  se závodu účastní dobrovolně. Souhlasí s pravidly a rybářským řádem Tovačovských jezer, což potvrdil uhrazením startovného.
V případě závažného porušení výše zmíněných pravidel může být závodník bez náhrady ze závodu vyloučen.
Každý závodník startuje na vlastní nebezpečí.
Po celou dobu závodů občerstvení zajištěno.

 

RST - Profil - 13.3.2017