Jihočeské feeder klání

Datum akce: 9.3.2014 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Feeder
Kraj: Jihočeský

Jihočeské feederové klání na Vltavě 20 Nový dvůr - známá trať na soutoku Lužnice a Vltavy 9.3.2014, kde se odehrálo už několik různých závodů.

Harmonogram:
6:00 sraz, prezentace, rozlosování, příprava sektoru
6:30 vstup do sektoru a příprava loviště
7:00 zakrmování
7:10 začátek 1. kola
9:40 konec 1. kola+přesun na nové stanoviště
10:00 začátek 2. kola
12:30 konec 2. kola
13:00 vyhlášení výsledků


Závody probíhají podle „rybářského řádu“, bližších podmínek JčÚS a Soutěžního a Závodního řádu odboru LRU feeder při radě ČRS. Každý závodník musí mít rybářský lístek a platnou povolenku na daný revír.
Dvě kola. Každé kolo bude vyhodnoceno samostatně, zvítězí ten, který bude mít nejnižší součet umístění jednotlivých kol, při shodě rozhodne vyšší počet bodů.
1 cm = 1 bod, ryby si měří každý závodník sám a délku hlásí sousedovi po levici, který mu ji zapíše (poslední závodník na levé straně hlásí délky sousedovi po pravici). Chycené ryby se po změření co nejšetrněji pouští.
Na každé kolo jsou povoleny 3 litry vlhké a prosáté připravené vnadící směsi na kolo (upraveno dle EDIT2) a celkem 1 litr živých návnad a nástrah dohromady. Hlína se počítá do objemu vnadící směsi. Bude provedena kontrola před závodem. Z živých návnad a nástrah jsou povoleny pouze masní červi a hnojáci.
Každý závodník musí mít vlastní vyprošťovač háčků, metr, podběrák.
Přihlášením se závodníci automaticky zavazují respektovat pravidla závodu v plném znění a bez výhrad. Případné hrubé porušení soutěžního řádu muže vést k diskvalifikaci bez náhrad.
Každý závodník si přinese 2 rybářské vidličky na vytyčení vlastního sektoru.

Občerstvení není zajištěno.
Každý závodník se zúčastňuje na vlastní nebezpečí a odpovídá za škody jím způsobené a jemu způsobené. Musí dbát na pořádek ve svém okolí. Po skončení závodů je povinen své místo řádně uklidit a to včetně odpadků, lahví a různého dalšího odpadu.

Vyhlašuje se vítěz sektorů a na konci vítěz závodu. Počítá se součet pořadí v jednotlivých kolech, vítězí nejnižší součet. V případě rovnosti rozhoduje vyšší celkový součet délek.

Přihlášky prosím posílejte na becetka@gmail.com nebo do SZ kvůli předzávodové prezentaci. Napevno počítám s ronnym a dewarem :-)

Rád bych kladl důraz na absolutní šetrnost k rybám během celého závodu a také bych nerad, aby se vedle chytání soutěžila picí liga :-)

Před závodem na místě může po rychlé diskusi a hlasování proběhnout eventuální doladění pravidel.

Budeme chytat pro radost a předpokladem je absolutní férovost co se měření týče - nebudeme si lhát do kapsy.

Pokud vše klapne, může tento závod dát vzniknout neoficiální jihočeské feederové lize.

EDIT: účast je otevřena všem zájemcům, tj. i registrovaným závodníkům
EDIT2: 3 litry na kolo závodu, ne na hodinu závodu

 

Bečetka - Profil - 5.3.2014