Redfish Dešná cup 2012

Datum akce: 10.5.2012 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Jihomoravský

Program: 9. 5. 2012 (středa) 16:00 – dobrovolný sraz účastníků – zahajovací večírek 10. 5. 2012 (čtvrtek) 8:00 – 9:00 – sraz účastníků 9:00 – losování 11:00 – začátek závodu 13. 5. 2012 (neděle) 12:00 – ukončení závodů 13:00 – vyhlášení výsledků

Pravidla závodů Soutěžit bude maximálně 27 týmů na nádrži Dešná, která je dobře zarybněna kaprem dosahujícím hmotnosti až 21 kg. Chytá se 74 hodin. Soutěží dvoučlenná družstva (mohou mít třetího, který může rovněž chytat a má veškerá práva a povinnosti jako první dva soutěžící). Jeden soutěžní tým chytá na maximálně 4 pruty. Každý prut bude pouze s jedním návazcem a jedním háčkem bez protihrou. Povolen pouze lov na položenou. Nesmí se používat feederová ani jiná krmítka. Nesmí se namačkávat vnadící a krmítková směs na olovo a háček. Povolen pouze lov na odhoz. Zavážení návnad a nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při vnadění, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený prostor svého lovného místa. Pokud se ryba dotkne sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Protest musí být podán neprodleně. V případě oprávněného a uznaného protestu se ryba nebude počítat. Protest se podává písemně a po složení kauce 1000,– Kč za každý protest. Vstupovat soutěžících do vody je během celého závodu zakázáno. Rovněž je zakázáno používání lodí a potápění. Během závodu smí do lovného sektoru vstoupit pouze úsekový či hlavní rozhodčí, ostatní osoby jen se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na žádost rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole, při nerespektování pokynů rozhodčího, hrubém porušení pravidel (nedodržení povolených návnad a nástrah, nepsaných zákonů sportovní rybářské etiky, nebo porušení rybářského řádu) bude tým postižen napomenutím, při opakovaném porušení bude tým diskvalifikován. Při hrubém porušení může být tým diskvalifikován ih­ned.

Povinná výbava: Každý závodní tým bude mít 1 ks podložky na ryby a 3 ks Eko vaků na přechování ryby. Každý tým bude mít podběrák o délce ramen minimálně 80cm.

Povolené nástrahy a návnady: Vnadění je povoleno pouze ze břehu a to jen peletami, boilies a method mixem. Chytat se smí rovněž jen na boilies a pelety. Je dovoleno používat tekuté i práškové dipy a obalovací pasty.

Systém hodnocení: Bodovanou rybou je kapr a amur od váhy 8 kg včetně. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou či více týmů, rozhoduje nejtěžší ulovená ryba.

Přechování a vážení úlovku: Ryby, které nebudou ihned po ulovení zváženy, musí být uloženy v Eko vaku. Větší ryby pouze po jedné v jednom saku. Ryby váží úsekový rozhodčí spolu s minimálně jedním členem závodního týmu a její váhu neprodleně zapíše do dvou úlovkových listů, z nichž jeden má závodní tým a druhý úsekový rozhodčí. Stvrdí ho svým podpisem jak člen týmu, tak i rozhodčí. Ryby se budou vážit ve stejných sacích a stejným typem váhy. Bude počítat čistá váha po odečtení hmotnosti saku. Po zvážení a zapsání se ulovená ryba vrátí zpět do vody.

Ceny pro vítěze

    Cena za největší počet bodů – 15000 Kč + poháry + další hodnotné ceny
    Cena za největší počet bodů – 10000 Kč + poháry + další hodnotné ceny
    Cena za největší počet bodů – 5000 Kč + poháry + další hodnotné ceny
    Cena za nejtěžšího kapra – 5000 Kč + pohár + další hodnotné ceny

Startovné: 2000 Kč (první závodník) + 2000 Kč (druhý závodník) + 1000 Kč (pomocník) Na místě bude možnost objednání obědů a večeří. Platba startovného bude prováděna na účet organizátora akce:

 

mates202 - Profil - 10.5.2012