popůvská liga 2011

Datum akce: 22.4.2011 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina

POPŮVSKÁ  LIGA  2011



PRAVIDLA SOUTĚŽĚ :
Každé kolo trvá 50 hodin.Každý z dvojice chytá na dva pruty(družstvo na 4 pruty).Každý prut s jedním návazcem s jedním háčkem bez protihrotu.Lov povolen jen na položenou(na těžko). Při nahazování,zdolávání,podebírání a krmení nesmí závodník opustit svůj sektor.Nahazování pouze do svého sektoru.Pokud vjede zdolávaná ryba k sousednímu týmu a tam se dotkne jejich montáže,může toto družstvo podat protest a ryba se nebude počítat.Běhěm závodu smí do sektoru závodících pouze sektorový rozhodčí a kameraman,ostatní pouze se souhlasem závodícího týmu.Popřípadě,že by se nemohl některý ze závodníků uvolnit ze zaměstnání,je možné aby nastoupil do závodu se zpožděním,např. v pátek večer v 18.00.


DRUŽSTVA:
Loví  POUZE !!! dvoučlenná nebo tříčlenná družstva.Sestava družstva přihlášená pro příslušné období (po zahájení prvního kola) je neměnná.Dvoučlenné družstvo má možnost v průběhu ročníku dopsat třetího člena na soupisku.Třetí závodník má stejná práva a povinnosti jako ostatní členové týmu.Pokud se na losování dostaví jen jeden člen družstva musí mu zbytek týmu nastoupit nejpozději v pátek do půlnoci jinak bude lovit jen na dva pruty.


LOSOVÁNÍ:
Losování bude probíhat ve dvou kolech.V prvním kole se bude losovat pořadí dle registrace na druhé kolo kde se budou losovat sektory.Začátek losování je v 8.00!!!!!!Pokud se tým nedostaví včas na losování bude při losování vynechán a dostává sektor který zbývá  v osudí.Pokud zůstane více míčků zbylé sektory vylosuje rozhodčí!!!!


HODNOCENÍ ÚLOVKŮ:
Bodovanou rybou je pouze kapr a amur.Rozhodující je váha v kg.Boduje se ryba od 3 kg včetně.Vyhrává družstvo které bude mít největší počet ulovených ryb.V případě,že na konci kola budou mít stejný počet ulovených kg více týmů,rozhoduje nejtěžší ulovená ryba,popř. druhá,třetí.U konečných výsledků bude brán zřetel na tým,který bude mít v celkovém součtu více ulovených ryb.



HODNOCENÍ KOL:
Na konci každého kola budou vyhlášeny výsledky a výherci.Bodování probíhá tak,že tým který bude mít uloven největší počet kilo dostává 1 bod,druhý 2,třetí 3 ………Celkovým vítězem popůvské ligy se stává tým,který bude mít na konci roku nejméně bodů.V každém kole bude vyhlášena POUZE jedna nejtěžší ryba závodu.Pokud ji uloví  některý tým přihlášený do ligy,tak se mu z celkového počtu získaných bodů odečte jeden bod a dostane  pohár.Pokud takovou rybu uloví některý tým přihlášený pouze do maratonu,získá jen pohár a nikomu se bod neodečítá!!!!!V případě,že některé družstvo neuloví bodovanou rybu.bude mu přičten plný počet bodů(tolik kolik bude družstev).Při nenaplnění ligy bude dosazen závod do plného počtu týmy přihlášených jen do maratonu.Ti nezasahují do bodování ligy.Pokud se někdo z týmů z „ maratonistů“ bude chtít dodatečně dohlásit do ligy,musí to provést ještě před losováním prvního kola.Jinak na něj už nebude brán zřetel!!!


POVINNÁ VÝBAVA:
Podběrák – rameno min. 80cm.Podložku pod rybu(pokud možno dvě),háčky bez protihrou(pokud možno originál aby se předešlo problémům s protihroty),peán.


POVINNOSTI ZÁVODNÍKŮ:
Dobré zacházení s ulovenou rybou.Akceptování pravidel popůvské ligy.Asistenci u vážení!!!Závodník ulovenou rybu donese k váze,kde bude zvážena rozhodčím,po zvážení jí závodník zase pouští zpět.


POVOLENÉ NÁSTRAHY :
Boilie,peleta,nástraha se může dipovat v tekutých a suchých dipech.Do dipu pouze nástrahu.


POVOLENÉ NÁVNADY:
Boilie,pelety max. průměr 24mm!!!


KRMENÍ:
Prak,kobra,lopatka,PVA


ZAKAZUJE SE:
Používání jakýchkoliv krmítek,háčky s protihrotem,obalovací těsta a Dry pasty,methodmixy,foukané extrudy,jakákoliv živá nástraha,imitace nástrah,Zákaz lepení pelet jakýmkoliv způsobem(lepidlo,hlína…).
CO NENÍ POVOLENO JE ZAKÁZÁNO!!!!!!!

ROZHOČÍ:
Rozhodčí má právo kdykoliv v průběhu závodu zkontrolovat některé z udic a nástrah jednotlivých družstev.A to kdykoliv v průběhu závodu.Soutěžící je povinnen na požádání rozhodčího vytáhnout udice z vody ke kontrole.V případě neuposlechnutí následuje okamžitá diskvalifikace týmu pro dané kolo a výsledky mu budou anulovány a přičten plný počet bodů plus 5 trestných do celkového počtu.Po diskvalifikaci nemá tým nárok vrácení startovného.Při odstoupení z ligy mu nebude vrácen ani registrační poplatek.

V případě,že družstvo předčasně ukončí závod bez vážného důvodu bude mu připsán plný počet bodů.
Při porušení pravidel popůvské ligy bude trestáno v první případě žlutou kartou,v druhém přičtení 5 bodů a při třetím okamžitou diskvalifikací,bez nároku vrácení poplatku.Protesty se řeší okamžitě,na konci kola k nim nebude přihlíženo!!!!!!!!

Týmy přihlášené do ligy dostanou večeře.Tuto možnost mají i družstva přihlášené do maratonu ale musí si je doplatit.Výdej večeří bude cca od 19.00 do 21.00.

Termíny závodů:

22.4 – 24.4 2011
20.5. - 22.5 2011
24.6 – 26.6 2011
2.9  -  4.9 2011
30.9 – 2.10 2011

Závod:
Pátek      7.30 prezentace
              8.00 losování
              9.00 začátek losování
            10.00 začátek závodu

Sobota  11.00 průběžné výsledky

Neděle  12.00 ukončení závodu
              12.00 – 14.00 vyhlášení výsledků


1.místo    -  9000 Kč,poháry
2.místo    -  6000 Kč,poháry
3.místo    -  3000 Kč,poháry

Celkové ceny při naplnění plného počtu startujících.Při nenaplnění plného počtu startujících se bude konečná částka počítat z přihlášených týmů do ligy.

  1.místo  -  50000 Kč,poháry
  2.místo  -  30000 Kč,poháry
  3.místo  -  16000 Kč,poháry 

Registrační poplatek činí 6000 Kč.Startovné na každé kolo je potom 2200 Kč na tým.Z toho 200 jdou na provoz rozhodčích.
Maratonisti potom 3200 Kč.
Po zaplacení registračního poplatku,startující souhlasí s podmínkami a pravidly popůvské ligy a s přítomností kameramana.

              STARTUJÍCÍ STARTUJÍ NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!!!!!!!!!!!


Registrace družstev:
Registrace probíhá od 2.1.2011 do 31.3.2011. posláním emailu na adresu popuvky.liga@seznam.cz  se závaznou přihláškou. Přihláška musí obsahovat jména závodníků platná pro daný ročník s uvedením kapitána týmu,název týmu a kontaktní email.Po obrdržení přihlašovácího emailu,bude obratem posláno číslo účtu k zaplacení registrace.Místa jim budou drženy do konce března kdy tyto týmy musí mít zaplacenou registraci. Po tomto datu budou zbylá volná místa nabídnuta dalším zájemců.Termín pro uzavření startovací listiny se stanoví do 31.3.2011.Kdo ve stanoveném termínu platbu neprovede, automaticky ze startovní listiny vypadává a jeho místo bude nabídnuto dalším zájemcům. Po zaplacení jsou automaticky zaregistrování. Počet týmů je maximálně 19 družstev.

 

Peta Dobeš - Profil - 2.1.2011