Feeder | MRK.cz

Feeder

556 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NJozef K. - Profil | Út 21.3.2023 20:39:24



Niekedy mi pride sprava s otazkou, ako to zvladam na rybach ked som na voziku. Tak nejako takto :) Naschval som vybral miesto s lepsim pristupom, aby to nebolo az take dramaticke, ale nie vzdy to ide takto hladko.

Nnumen - Profil | Po 29.5.2017 1:04:27

můj nový osobák na feeder 96cm

NJozef K. - Profil | So 31.3.2018 17:12:23

Info zo Szegedu - pretek druhy den.
Prve miesto v sektore za 9,2kg.

Celkovo druhe miesto o cca 400g.
Zamrzi, ale aj tak super.

NDědek - Profil | Ne 18.8.2019 15:17:55

Tak k věci :-)
Nebyla to spešl rybářská dovolená, ale odpočinek s rodinkou od všeho. Místo kde jsme byli, je specifické v tom, že tam ryba bere po setmění. Vzhledem k tomu, že nám i pršelo a to občas vydatně, chytila se nějaká ryba i přes den.
Nějací násaďáci od 45 do 62 cm, líni kolem 50 cm, cejni od 40 do 60 cm, amur. No a Karča měla na prutu dvě velké ryby. Obě ryby jsme viděli, ale první upálila v rostlinách v návazci - 0.25 mm, ta měla do 80 cm a druhou v kmenovém vlasci asi po desíti minutách boje. Taky zajela do rostlin a když jí potáhla, mrskla sebou a odplula i s rostlinami. Ta měla kolem 85 cm. Voda je tam čistá, že jde vidět na dno do dvou metrů, tak jsme měli na obě ryby pěkný náhled i pod vodu. Cíl, aby si Karča chytla velkou rybu, byl tedy téměř splněn, škoda, že se jí to nepodařilo dotáhnout až do konce.
Moc ryb vyfocených není, s foto s cejny a dalšími rybami, mi odjela prvorozená dcera, tak ty fotky nemám.
Každopádně tam bylo fakt krásně. Mé poděkování oběma hostitelům, kteří se o mě starali jako o vlastního. Fakt to byla i přes nepřízeň počasí, pěkná týdenní oddechovka.
Foto jsem musel vybírat tak, aby nebylo vidět, okolí, kde je chytáno, na přání hostitelů.
Pokud to jen trochu půjde, budu rád, když si tam dáchnu někdy až to půjde, zase. Ty najeté kilometery dvěma auty, stály za to.
Fotky jsem vkládal bez ladu a skladu :-))

NMartin M. - Profil | St 7.4.2021 19:19:15


NDědek - Profil | So 20.3.2021 19:33:08

Martin M. >>
Heslovitě...
Melasa není dobrá pro plotice. Krmení po ní ztěžkne a leží na dně.
Dává se ze tří důvodů. Dává se tehdy, když chceš chytat větší ryby, kvůli její sladkosti a tím i sytosti. Další je kvůli její sladkosti. A melasa je klih, tedy se dává na slepení krmení a dělá dobrou pachovou stopu na dně.
Výhody. Výrazný zápach po karamelu Na závodech je jí futro ovoněné a odlišuje se od ostatních. Také je to přírodní konzervant. Velká výhoda je v její dobré chuti a je důležité, jestli rybám futro chutná, k čemuž melasa dopomůže. Podle něj je důležitější dobrá chuť futra, než jeho vůně. Výhoda melasy je, že vlhčí krmení. Dává se 2-3 dny dopředu, aby se vpila do krmení, ale bez vody, aby se vpila jen melasa. Za tři dny, je krmení zase dost suché, melasa se vpila.
Někdo tvrdí, že se jí má do krmení dávat málo, protože přebije samotné krmení, jak vůní, tak chutí, tak cukrem. On tvrdí, že je jí potřeba dát hodně, značně hodně. Zvlášť, když se použije hlína. Neumí říct, jaký poměr melasy na krmení dát, už jen proto, že každá melasa je jiná. Řídké mívají malou sladkost. Čím je hustší, tím více lepí, protože obsahuje více cukru.
Je potřeba dát do krmení tolik melasy, aby bylo následně potřeba, dát už jen málo vody.
Oponenti tvrdí, že bude krmení přeslazené. Na jezeře připouští, že se to může stát, ale spíše ne. Na řece vůbec, tam se přesladit nedá, opačně od soli, která může rybám ve velké koncentraci vadit.
Vypráví, že byla havarie v cukrovaru a že vyteklo do Odry kolem 6 t. toho, co je těsně před oddělením melasy od produktu, což je násobně více sladké, než ta nejtužší melasa. Pod tím chytali rybáři ryby a vyprávěli, že pod tím byly v řece obrovské množství cejnů, které chytali. Efekt přeslazení vody v řeve naopak rybu stáhl pod cukrovar.
Říká, že v některém krmení, to je pro něj hlavní složka, hlavní komponent. Do některých se ale nehodí, to neupřesnil.

To po tu teoretickou část cca. do 30 minuty.

Ntulen20 - Profil | Čt 29.3.2018 12:38:42

Dnes jsem se vydal na ryby zhruba na dvě hoďky a dočista jsem si vychytal mozek z hlavy.Chytil jsem hodně pěkných línú nějakè cejny a pár kapříkú.Myslel jsem si že na záběr budu čekat zhruba hodinu po zakrmení ,ale mýlil jsem se záběr přišel hned na první nához.Začal jsem chytat na mastňàky kteří se my osvědčily tak už jsem nàstrahu neměnil.Výbava: Delphin opium black feeder,spro passion 740 ,falcon feeder 20gr,kroucenka cca 15cm,návazec milo12 cca 40cm, preston12,rozmixovana bonduelka sensaz black feeder salee mastňáci

Nnumen - Profil | So 6.6.2015 15:56:53

Labský feeder hlásič :-))))

NMartin M. - Profil | Ne 12.4.2015 22:26:02

Tak uz jsem doma - vysledky s Madarska:
http://horgaszklub.eu/letoltesek/cikkek/1477/1
Clanek bude snad do tydne, hodne zajimavy zavod.

NKaso - Profil | Pá 4.4.2014 11:00:17

45ka z Váhu

NJozef K. - Profil | Ne 19.11.2023 20:06:54

Nas clen reprezentacie Denis Rovensky sa stal v Spanielsku v jednotlivcoch vicemajster sveta!!!!

NMartin M. - Profil | Pá 20.10.2023 20:26:29

podle mne jeden z nejvetsich uspechu ceskeho feederu, proste borci! Dnes nejlepsi a celkove druzi. Moc gratuluji!

NMartin M. - Profil | Út 11.5.2021 22:24:04

V garazi mi probehl bez meho souhlasu klinicky test apetitu hlodavce v zajeti, s jehoz vysledky se jeste jen postupne seznamuji. Zatim jsem objevil 3 hlavni veci, ktere mu nejvice chutnaly, pricemz nabidka pozivatin zahrnovala desitky ruznych vzorku. Kuprikladu krmeni sensas se ani nedotkl. Pelety, boilie a jine masovky taky nic. Dalo by se rici, ze co melo nejakou prichut, tak nezajem. Ale vynechal treba i konopi a repku.... Na pomyslnem tretim miste se umistil pytel prvotridni francouzske hliny. Druhe misto obycejna sucha kukurice. A prvni misto pytel kukuricneho krmeni, co jsem propasoval z Afriky... Jdu do sebe a beru si z toho pouceni, letos to bude vice natural.

NJozef K. - Profil | St 7.9.2022 14:19:38

Prvy septembrovy vikend sa konali Majstrovstva Slovenska vo feederi a nasmu timu sa podarilo umiestnit na 3. mieste a mne ako jednotlivcovi sa uslo rovnako 3. miesto.
Kratky report o tom ako to prebiehalo si mozete precitat na nasom FB profile:
https://www.facebook.com/abramisfeederteam

NFishky - Profil | Pá 17.7.2020 10:44:53

RK >> A proč si tedy mezi ty kluky s krmítky nejdeš sednout a nenatřeš jim to? Chápu, že někoho třeba závody nebaví, ale na MRKu se všemu teoreticky tak pěkně rozumíš, a dokážeš se zapojit do mnoha témat, proč si nenajdeš chvilku a neukážeš jim i v reálu s kým mají tu čest? Tomuhle třeba nerozumím. Víš jak by tě tady všichni pak obdivovali (ale hlavně by to přestali zpochybňovat)? Zatím jen možná opravdu neví, s kým mají tu čest. Nedávno bylo nějaký method feeder klání, tam jsi se mohl parádně blýsknout. Nemyslím to špatně, jen mi nejde do hlavy, jaký smysl má diskutovat a neustále mít "svůj názor" ale reálného lovu se stranit? K čemu to pak je? Mně to trochu přijde, že to snad děláš schválně. Jakože byla by senzace, kdybys nasekal dalším desítkám feedrařům na závodech v reálu, nedej bože jet na nějaké "uznávanější" závody a nasekat elitě a klidně opakovaně. Nechci být ošklivý, fakt ne... ale jestli jsi nikdy nezávodil, pak by tě i průměrný závodník nejspíš posnídal. Ono u klávesnice je každý borec, oto to vypadá jednoduše, ale u vody, jakmile to nebere ale sousedovi to jezdí, to je zcela jiná liga. Tam to nejde ukecat, tam to musí uhrát každý sám a to je hodně jiné, než tady.

Nnumen - Profil | Pá 7.4.2017 21:06:22

Rybkin >> vedu kroužek s nejmenšíma, musím říci že z bičem loví jen u nás na rybníku,jak je vezmu na řeku ,ikdyž nad jez kde to dá se říci stojí tak každý chce feeder.
problém je s rodiči,drtivá věčina jim dá teleskop který je i na kapra tvrdý a nazdar...
mám v báglu vždy více feederů,tak je rozpůjčuji.... nerad ,ale kluci si zachytají,někteří si konečně doma vydupali své feedery.
Důležité je aby byli spokojení ty děti. a ono to není o tom co je pro ně nej,ale příklady táhnou. já chytám feeder .vidí že tahám ryby snaží se chytat taky tak.mají mě jako příklad.
Kolega z jiného kroužku (co pode mě patří,mám nastarost zárověň všech 7 kroužků pod MO Litoměřice) chytá kaprařinu a ani ty děti chytají podobně jak on. a chodí mu do kroužku 17 dětí...

NVětrák - Profil | Pá 31.3.2017 22:30:28

Čau, tak dnešek začal dobře, kolegyně v práci mi přinesla od souseda z chaty štípanej tokoz - docela slušnej stav, za láhev vína. Pak mi odpadli klienti v práci. I nelenil jsem a vyrazil na ryby do Poříčí nad Sázavou. Sluníčko svítí, pohoda. Trénuju podle Martina Maťáka nahazování na přesnost se zaklipovaným navijákem. Nefouká, voda trochu táhne, tak mám špičky nahoru. Celkem trefuju jedno místo a možná na tom něco bude, nejdřív choděj malý cejni, pak větší, na druhém prutu po proudu pod místem dva kapříci. Doteď dobrý a bylo by to dobrý dál, nebejt tý svinský kachny. Proletěla podle, chytla o vlasec a naviják udělal jednu otočku ke klipu a pak celej prut do vody. Jen koukám jak odjíždí. U břehu mělko, tak jsem udělal krok do vody, no tak si naberu, nevadí. Rázem stojím do pasu v černým, smradlavým bahně. Na prut jsem došáhnul a chytil. vyhodil ho na břeh, daleko těžší bylo dostat na břeh mě. Nakonec jsem vylez. Obsah kapes - mobil, klíče s dálkovým ovládáním od domu, elektronický klíč od auta, peněženka se všemi doklady a penězi. Vše vypadalo stejně - mokrá, černá, smradlavá hrouda. Zabalil jsem asi nejrychleji v životě a šel k autu zanechávaje za sebou černou čáru. U auta striptýz do trenek a ve spodním prádle po D1 domů.

Ale zbylo mi dost krmení, tak budu muset v neděli asi vyrazit znovu.

NJozef K. - Profil | Čt 8.2.2024 20:46:21

Po viac ako dvoch mesiacoch konecne pri vode a to hned dva dni po sebe. Prva ryba kapor cca 3kg a po nom dalsich 10 podobnych. Dnes som uz vymyslal ako sa im co najviac vyhnut, pretoze vody su kaprom poriadne zamorene. Ale nejako sa mi to podarilo a chytil som aj zopar pleskacov.

NMartin M. - Profil | So 11.5.2019 23:24:17

Dnes jsem snad po 20 letech bezel pro prut do vody :-)

NTomVl - Profil | Čt 21.2.2019 23:23:44

Knapík >> pokud mohu k bambus feederu ...v to mám prsty já a to očko tak vychází a s ohledem na akci prutů jsem potřeboval, aby se vlasec opřel o spodní díl...bohužel to tak vyšlo, kdyby tam nebyla spojka, tak bych ho posunul, ale nebylo kam. Ten prut není na dlouhé hody a tak to nebude vadit....jinak pro zajimavost další mé bambus feedery v akci tento víkend.....jsou jemnější, ale již se pracuje na dalších....

Nnumen - Profil | St 20.2.2019 7:52:00

Nový přírůstek. Dárek k narozeninám od manželky

Niva - Profil | Po 18.5.2015 17:02:18

Jedna momentka z 1.ligy - tento víkend, ryba ihned po ulovení zvážena a vrácena vodě, váha 15kg bez deseti deka:-))))))). Forpas 0,12, háček odpovídající vlasci. Nechápačka, šok, radost.

Nnumen - Profil | Čt 24.12.2020 10:35:21

Novákovi přejí klidné a pohodové vánoční svátky

Nnumen - Profil | St 31.12.2014 21:07:58

Přeji všem hodně zdraví a hlavně spousty ryb v roce 2015. dnestni foto z rozlučky.

Nnasus - Profil | So 1.11.2014 18:58:02



Dnešní super dopoledne s feedrem na rybách.



Na páteční pravidelné schůzce našeho rybářského kroužku Cyprinus carpio Kojetín jsme se s dětmi domluvili, že si půjdeme v sobotu zachytat na naši řeku Moravu. Ráno přišli pouze tři skalní členové kroužku. Rybám se do braní, moc nechtělo. Za dvě a půl hodiny lovu jsme měli ve čtyřech lidech jenom asi devět záběrů, ale výsledek nakonec předčil všechna naše očekávání. Postupně se na břeh podívaly tři parmy a jeden jelec. Pro úplnost uvádím jména lovících. Lukáš Opelík (parma 65 cm), Martin Nosek (parma 64cm), Adam Šoustek (parma 62cm), u Martina a Adama to byly vůbec první parmy. Na mně zůstal, ten jelec s rovnými padesáti cm. Ke cti mladých rybářů slouží to, že všechny ryby byly vráceny vodě.

NŠtípa - Profil | Čt 13.3.2014 9:00:08

Tak, ještě něco okoukáme od Martina a zítra to půjdeme zkusit :-))

NTICHEJ BLÁZEN - Profil | So 7.1.2012 21:03:04

Chtěl bych vám ukázat svoje úspěchy na feeder tady jsou.... :-)

NJozef K. - Profil | Po 5.11.2018 10:22:33

Moj posledny pretek tejto sezony sa konal 04.11. na reviri Stary les Aggerdó (mrtve rameno maleho Dunaja) za mestom Galanta.
Od domacich som pozbieral par dolezitych informacii a podarilo sa 4. miesto v sektore za 18 540g.
Celkove poradie zatial neviem, ale bol sektor kde sa chytali vahy 30+. Ale osobne som s vysledkom som spokojny. Na neznamej vode medzi prvoligovymi pretekarmi to bol zazitok.

Dakujem Sensas Feeder Teamu Mso SRZ Galanta za pozvanie na preteky!

Nsven - Profil | Pá 26.5.2017 21:33:22

bonhof >> Mihuli čas od času, minohu kdykoli :-) Prostě musíš hledat, tam kde jsou...

Nnasus - Profil | So 1.11.2014 19:01:36

A poslední

Nnasus - Profil | So 1.11.2014 19:00:27

A ještě jedno foto.

NLejboj - Profil | Ne 9.3.2014 11:41:07

Tak na jihu uz to jde ve velkem, poter pod hladinou, pakosi se lihnou jak v kvetnu a bez slunecnich bryli se spicka sledovat neda :)

Nnumen - Profil | So 10.8.2019 22:13:57

cang >> aha trochu jsem se ztratil. Mé nejoblíbenější krmení je sensas. Z levnějších lorpio. Občas mvde a Sága metod mix. Záleží jen co a kde chceš chytat. Třeba teď cílová ryba lín a cejn lorpio médium, voní po magi. Do něj zbytky drceného bojlii, pelet a vařená řepka pšenice. Na kapra sága vanilka fish, bonduelka a pop kulička Václavík. Top nástrahy týdne u řeky.

Npepson - Profil | So 8.6.2013 15:19:30

Včera som konečne chytil lieňa (43 cm),na 12ku peletku,myslím,že foto poteší:
Ozaj a dnes som chytal pleskáčiky cca 20 cm a pri vyťahovaní jedného,ho prišla obzrieť zvedavá šťuka cca cez 60 cm.Dokonca mi dovolila ju natočiť-to sa mi stalo prvý krát,myslím to,že som to natočil a neušla ;-)

Nboyscout - Profil | Ne 29.4.2012 23:55:43

Až teď jsem si všiml, že na fotce je vidět jak kvalitní krmení používám. Vydrží všechno, i zdolávání. Skrátka, správná konzistence je na řece velmi důležitá :-)

Nex007 - Profil | St 1.4.2015 20:12:00

tak dnes mě skutečně pobavila nabídka na jednom bazárku :-)

NTT_Mirec - Profil | So 19.5.2012 2:08:46

mrena 80cm

Njkros - Profil | Út 20.3.2012 14:14:46

Káceč >> JJ ty jsou nej :), nebo i bez nich :)))

NMartin M. - Profil | Pá 14.4.2023 21:02:58

MS klubu v Irsku jiz brzy. Budu se snazit sbirat info kde to pujde a davat sem.
Z tech MS, kterych jsem se drive ucastnil, bylo Irsko nejlepsi, rad na to vzpominam, zaroven nas to nejvice posunulu dopredu. Tentokrat to je na jinem jezeru a pocasi ma byt trochu lepsi jak u nas.

NMartin M. - Profil | Út 4.5.2021 19:44:31

Letos se lihnou obzvlaste velci komari.

NDědek - Profil | Ne 18.8.2019 9:24:30

numen >> Krásná dovolená :-)))

NJozef K. - Profil | Pá 30.3.2018 16:45:21

Info zo Szegedu - pretek prvy den.
Prve miesto v sektore za 7,17kg.

Nstandas - Profil | Čt 7.12.2017 15:28:43

nukleon >> nic moc:-)

Nnumen - Profil | So 8.4.2017 15:50:00

Kondrakar >> mě se zase líbí,že třeba ty jsi mi dal věci které jsi již vyřadil,oni je dorazí. minulý rok mi je zase dali kluci z Bulvaru. Pavel Velebný mi zase dal krmení.

ono je složité sehnat něco pro jeden kroužek,ale já dělám ještě vedoucího mládeže při MO . to znamená že zastřešuji dalších 6 kroužků. něco dostaneme z MO,dotace,nějaké dary... to je hodně času a běhání.v koužcích je 121 dětí! loňský rok je za dlouhá léta rekord.
do toho jsem RS a vedu odbor feeder sevrní čechy...:-))))

zapoměl jsem na tu fotku.již tu někdy byla,ale je povedená.

Nnumen - Profil | So 25.2.2017 20:41:39

dneštní vycházka s pikříkem na dvě hoďky. pár rybek se povedlo ,bylo nádherně. voda 3,8 stupně a přesto ryby spolupracovaly.

NMartin M. - Profil | Pá 8.4.2016 20:52:51

Zdravim vas z Madarska - Szeged. Po treninku se zda, ze to bude o milionu sumecku, berou vsechno a vsude. Sem tam kaprik a karas, ale velmi malo. Na to ze se nasadilo 6 tun kapru... Je nas tu cca 14 Cechu. Zitra je zavod, moc chytri z toho nejsme. Bude to hodne o stesti - kdo zatne vetsi rybu a zdola ji.

Nnumen - Profil | Ne 3.4.2016 19:41:35

tak jsem dnes zahájil ..

Nnumen - Profil | St 23.9.2015 16:44:41

8,3 kg cejn ,nádhera

NJitkagold - Profil | Čt 25.12.2014 8:52:52

tucnak11 >> tak koukam,ze uz jsi vylezl z nory a zase z vesela pises a tu a tam nakupujes. Co kdyby jsi nam k Novemu roku vyrovnal dluh co nam dluzis, uz te o to zadame druhy rok ??!!
5.500.-KC by pro tebe asi nemel byt problem ne,nebo se zase odhlasis ?
Kdyby jsi ty veci obratem ruky neprodal,tak bych mozna mlcela,ale prodal jsi je nasim kamaradum a nam zaplatit nechces.
Jsi ten samej hajzl jako byl Paulus !!

Vsem se omlouvam,vim,ze se to sem ted moc nehodi,ale mozna vanocni atmosfera s nim hne a pokusi se s nama dohodnout,jak vyrovna letity dluh a nebude delat mrtveho brouka.

NFishky - Profil | Po 2.6.2014 13:35:31

Éčko:-) >> poctivě jsem to každou 4. hodinu přehodil, nikdy to tam půl dne neleželo :)

Nnumen - Profil | St 7.8.2013 13:16:30

Darcy >> občas něco zkouším vyfotit ,ale hlavně natočit pod vodou. Když vidíš kolik ryb se ti pohybuje na krmeném místě a kolik jich zabralo,nechápeš. nedávno jsem chytl tuším čtyři ryby za 2,5hodiny. Když jsem vyndal kameru a zhledl video,nevěřil jsem svým očím. na místě byla ryba vedle ryby. Kolem háčku prijelo mraky ryb ,než se jedna opovážila a zabrala. Pod vodou to vypadalo na razantní záběr,na feederu to nebylo ani znát.

Nsage - Profil | So 14.4.2012 16:39:46

Včerejší podvečer u řeky.-))

NPedro1 - Profil | Čt 23.5.2024 9:38:50

CHaP >> Na lov línů určených k lovu sumců Ti doufám neporadí nikdo nic!

NMartin M. - Profil | Pá 19.1.2024 22:52:38

Ravl >> tak mne to porad bavi, ale uz nejsem takovy blazen a nebudu si ohybat zivot kolem zavodu, ale zavody kolem zivota.

NMartin M. - Profil | Út 3.8.2021 22:03:28

Fishky >> F. - 3.8.2021 21:54:41 >> mne se ty reporty hodne libi, z kaprariny to je uplne unikatni, kdyz pominu vylozene online prenosy. To by kazdy mel drzet hubu a soupat nohama, kdyz je nekdo uspesny ochoten poustet rozumy.

NMarNus - Profil | St 12.5.2021 5:01:53

Martin M. >>
Přesně jak píšeš, myš ve sklepě vynechala vše kromě Sonubaits Gold a Silver. Do každého balení vyhlodala řádnou díru. Vše ostatní ( peletky, Sensas Dark, nějaké Decathlon krmení, rybina od Sonu) zůstalo bez poškození.
A nejhorší na tom všem je to, že jsem na ty díry přišel až když jsem si to krmení bral z regálu. Tolik sociálních pracovnic ta myš asi ještě v životě neslyšela. 😁

Nbrach - Profil | So 28.12.2019 14:33:23

Willow >> Krmítko mám tak 17oz 520 gr. a pobere 509 gr. futra...

NTomVl - Profil | Pá 22.2.2019 13:24:37

dbb >> jde o staré blanky, ale razantně předělán ne pouze očištěné viz níže....jinak připravují výrobu vlastního blanku, ale vyrábím si stroje a nemám ještě vše hotové. Spolehlivé mi funguje můj elektrický vázací stroj s pedálem a sušící stroj...ostatní je v plenkách

Nnumen - Profil | Po 4.2.2019 15:48:19

Einstein >> kluci, tak ten sníh pošlete sem. Mě vůbec nevadilo. Já bych si ho užil. I na kontrolu jsem kdysi jel na běžkách.

Nprdakcb - Profil | So 8.4.2017 14:37:22

Tady bylo klukovi 3 roky, feeder ho baví, ale musí to kousat

Ntym - Profil | St 7.10.2015 12:16:43

plavan >> Maličký vrtáček jednoduše dírku vyřeší. Problém je v tom, že při nekonečné zarážce peleta volně klouže po přívěsu a není fixovaná na jednom místě. Díky tomu pak občas nějaký zásek nesedne, protože háček není správně natočený .... Ale existuje i jiné řešení. Na vlasovém přívěsu udělám jen malou smyčku kterou protáhnu peletou a místo zarážky použiji kousek obyčejné gumičky, kterou vtáhnu do pelety. Zabiji tak dvě mouchy jednou ranou. Dostanu to snadno i do malé dírky a ještě peletu zafixuji tak, že po přívěsu nejezdí ....

NMakka - Profil | Čt 15.5.2014 22:45:07

Dnes počasí nic moc,ale výsledek dobrej...

Nnumen - Profil | Po 21.4.2014 22:27:02

Kendy.007 >> taky jsem sem tam něco chytl... ten spodní měl 56cm!

Nvaereckoff - Profil | Pá 17.2.2023 9:12:41

Jinak Vás kluci tady zdravím, chtěl jsem Vás jen pozvat ke sledování noveho projektu “method” už takhle toho dělám málo :D
O co se jedna? Ve spolupráci s SÚS jsem vytvořil nové miminko a tím je V4 Team method feeder cup. Jedna se o třídenní závod tříčlenných týmů z Polska, Maďarska, Slovenska a Čech. Zavod se bude konat na Pískové Lhotě v termínu 13-15. Říjen. Tento pohár by měl být putovní a každý rok by se měl konat v jiné zemi. Ve všech zemích , které se zúčastní jsou z tohoto projektu nadšeni a já doufám, ze se to vyvede a vy tak budete mít možnost vidět evropské hvězdy u nás v ČR, což se Vam jentak nepostesti :) za českou republiku budou startovat první tři týmy z celkoveho pořadí roku 2022. Tzn. Haldorádó method feeder Team CZ, BS Method a Sarfix
Method Team. Za slovenskou republiku je již potvrzen dvojnásobný vítěz ligy a účastník 2 MS v methodu, kde na prvním skončili na 3 místě a na druhem na 6. Haldorádó method feeder Team SK. Z Polské strany máme startovní listinu již zaplnenou a tam se můžete těšit na týmy Bartoše Lelka, účastníka MS a majitele firmy Feeder Bait, Martina Kubalaka taktéž účastníka MS a zřejmě největší hvězdu Polského methodu, vítěze několik prestižních GP v Británii, spousty závodů v Polsku a majitele firmy Solbaits Premka Solkeho. U Maďarů to vypadá, ze díky spolupráci přijede s týmem dvojnásobný mistr světa v methodu, mistr světa v klasickém feederu a televizní hvězda Dome Gabor. Jsem rad, ze díky kontaktům mých a hlavně členů mého týmu, jsme schopní dostat do ČR taková jména a rad bych vás tímto pozval přímo na zavod aby jste se podívali jak to vlastně ve světě funguje :) protože takové ikony proste po hromadě uvidíte nejdřív za 4 roky. Dále bych chtěl říct, ze pokud se povede tento zavod opakovaně uspořádat v dalších zemích, máme v SŘ ligy zakotveno…. Aby se česky method zlepšoval… toto. První dva tymy právo startu na MS a dalsi tři v pořadí start na V4. Což dává v součtu možnost porovnávat se na nejvyssi úrovni s těmi nejlepšími 5ti týmům z ČR což je 25 závodníků!!! Zadny jiny odbor závodní rybariny takovou možnost v ČR nemá a já pevně věřím, ze nám do těchto nominaci nebude nikdo házet vidle a ze český method jako celek se bude posouvat rychle kupředu. Jinak na závěr musím napsat, aby se předešlo spekulacím:) žádné peníze z toho já, ani nikdo jiny, mít nebude, nedělám to pro peníze, ale pro podporu methodu a pokud nějaké koruny zbydou, půjdou do SÚS na děti tak zní domluva. Díky ze jste docetli až sem. Pokud mate FB najdete si prosím V4 Team method feeder cup a sdílejte. Děkuji Vam moc “buldok”

Nbrach - Profil | Pá 30.9.2022 14:20:53

Martin M. >> Také starší, ale neslouží a jsou v archívu...

Nnumen - Profil | So 26.3.2022 20:15:36

Ciffik >> mám dvě tohle je top, všechny nohy kolmé,.druhe má kolmé jen přední, zadní ne. Na většině míst v pohodě. Ale na hodně prudkém břehu, to nedám.to máš pravdu.

NMartin M. - Profil | Po 31.1.2022 21:29:10

Lepsi nez jsem cekal. Nasucho to funguje jak ma. Klip pri odklopenem preklapeci drzi, pri zaklopenem se guma ohne a pusti vlasec. U vody zkusim pozdeji.

NJozef K. - Profil | St 18.8.2021 14:23:18

Ja si feeder links vyrabam sam pretoze tie znackove mi nevyhovovali. Ale popravde som ich tento rok nahradil klasickym obratlikom s karabinkou.

NJozef K. - Profil | Út 29.6.2021 11:00:21

VIII.TOP MIX Preston Feeder Kupa 2021, Madarsko
Miroslav Hirjak 3.miesto
Ja (iba) 5.miesto

Viac info a foto v mojom Zapisniku. https://www.mrk.cz/clen.php3?id=79796#zapisnik

NLada66 - Profil | So 6.3.2021 16:06:29

Tak nové foto. 🤭🤭🤭

NPateráček - Profil | Po 17.2.2020 17:16:08

Dnes jsem se opět vydal na moji oblíbenou řeku. Tentokrát jsem chytal na 2 pruty, jeden krmení do sladka a na konci miniboilies a druhý, kořeněná masová směs a na konci mastnaci. K mému překvapení miniboilies dnes jasně vedlo a zaslouženě vyhralo😃 také nesmím zapomenout na kolegu, který mě došel navštívit že, díky za pomoc při podebírání 😁👌 všeho všudy kolem 10 kapriku, 1 cejn a nějaká drobotina🐟💙💣 ať se vám to ohýbá a choďte k vodě kdykoliv můžete 👍

Notéčko - Profil | Čt 9.1.2020 17:16:37

zdarec tak tento eshop mě fakt pobavil kdyby jste někdo náhodou potřeboval ))

Nsven - Profil | Út 18.6.2019 23:24:35

fheavy >> jj. to už je dávno zahraný do autu :-))
Já tenhle styl neuznávám, nepraktikuji a ani mě nikdy neoslovil.
Výrobcí koulí a jiných ptákovin (produktů) kaproprůmyslu jsou mi ukradení, jeden jako druhý..
Není to tedy nic osobního, vůči nějaké konkrétní osobě.
Ale z principu mě séře, když se prachsprostý, spotřební byznys, který znásilňuje původní pojetí rybařiny, myšlení lidí a nakonec i tu přírodu, prezentuje jako spasení světa a ještě se k tomu tleská ...

Čistá rybařina kráčí do řiti...

NPetr Havlíček - Profil | Ne 15.4.2018 18:02:56

V rámci závodu kutnohorsko-kolínské zimní ligy se podařilo uspořádat malé představení fídrového chytání dětem z rybářského kroužku v Týnci nad Labem. Tři kompletní týmy Kaprňáků, Barbusáků a Rybího řevu (už se jmenují jinak) + další účastníci závodu si "rozebrali asi 40 dětí a ukázali jim, jak si připraví krmení, pruty apod. V neposlední řadě si i děti sedli na připravené bedny zkusili si nějakou rybku chytit. Podařilo se snad každému.
Super neděli nejen pro děti.
P.S. Děti si i odnesli malé dárky věnované firmou LK Baits Lukáše Krásy.

NMartin M. - Profil | Čt 21.12.2017 15:09:30

Od vody. Zima neni, ale prsi durch.

Nsven - Profil | Út 30.8.2016 16:50:43

nekut >> souhlas. Filetování je mrhání surovinou. Co mám povědomost, tak téměř všichni kdo filetují, pouze odkrojí dva plátky z boku a zbytek vyhodí. Někteří jdou tak daleko, že z toho filetu odříznou a vyhodí i kůži. Takovým lidem jedině n...... a ne rybu...
Když ji neumí jíst, ať si koupí bůček bez kosti....nejlépe "křehčený" aby nemuseli ani moc kousat..
Kdy jindy se má dítě naučit jíst rybí maso, když ne v dětství....
Děkuji svým rodičům, že nás naučili ryby jíst. Nejprve kousky s velkými kostmi a později zbytek.
Pro nás bylo vybírání kostí podobné dobrodružství, třeba jako první cigareta, dodávající pocit dospělosti...
Dnes někteří rodiče ze svých dětí vychovávají nesvéprávná, nesamostatná a nešikovná telátka, která jim pak visí na krku, málem do čtyřicítky.......

Nnumen - Profil | St 10.8.2016 10:11:20

Zdravím s Finska. již jsem tu prubnul i feeder,oni to tu vůbec neznaj. v prodejně se prodává jen přívlač,nebo pár věcí na sportovní rybolov po Seversku. jinak je tu ale nádherně,ryby,grilování,sauna,krásná příroda, jen zvířat tu moc nepotkáte. jediné co jsem potkal je asi los,dosti mě postrašil. nejdříve něco frklo,pak jsem viděl jen jak něco láme třímetrové břízy a mizí...
drobné bílé ryby (do 20cm) mraky,ježdíci,sem tam malý okoun. na přívlač štiky do 65cm. dosti fouká ,vlny větší jak na mušově a to jsme chytali v malém zálivu. jezero 4377km čtverečních... hloubka do 82m ,ale zalivy jsou mělké hodně zarostlé hloubka do 3m.
večer v půl jedenácté se dá ještě chytat.... do vody se dá vlézt jedině po sauně,vody 16st..

Nnumen - Profil | St 29.6.2016 15:16:26

Tom 2 >> nepochopils můj příspěvek. neomlouvám dotyčného,ano neměl by to dělat,ale není to zase nic tak hrozného za co na něj volat RS a podobně. Občas jsme na hraně předpisů dá se říci všichni. včetně tebe,nebo mě. záleží na výkladu řádu a hlavně zákona(ten je nadřazen řádu) . Dějou se u vody všude dosti drsný věci.
Já dosti často sháním někoho kdo by rychle šel se mnou někomu sebrat povolenku. je to problém.. ono spousty lidí tady na mrk řeší ptákoviny a skouší jestli dočůrá dál než ten druhý... ale skutek utek. RS dělám dobrovolně,bez nároku na koruny,vedu kroužek a zároveň vedoucího všech 9 kroužků u nás na MO. včetně dotací atd... bez nároku na odměnu. rád přivítám každého kdo mi pomůže,ale nikdp se dotoho nehrne. jen tady čtu chytráky řešící drobnosti klidně čtrnáct dnů dokola. tady máš fotku tohle je praxe jedna kontrola,tak čtyř mě bylo líto,ostatní by zasloužili flastr jako............. , dost lidí jsou pouze teoretici. jinak RS nespadá pod Český Rybářský svaz. oni mě mohou jen navrhnout na odvolaní,odvolat sama ne.
kdybychom podobvný problém řešili u vody,asi bychom ho vyřešili za chvilku....

NMilda - Profil | St 30.12.2015 17:08:24

RK >> A k té evoluci..
Jak jsem psal,method krmítko ji za svůj krátký život prodělalo docela znatelnou.A v tom má prsty někdo,kdo nad tím přemýšlí a o chytání a taky fyzice něco ví.
Takže obr.1 a obr.2 jsou původní verze krmítek od Prestonu.
Rovná žebra,rovná zátěž na spodu.
Pak přišla ona "evoluce"-obr.3 a obr.4.-Žebra byla vyhnuta do stran,aby bylo více prostoru pro háček s nástrahou,zátěž zůstala rovná a byla barevně upravená(asi zbytečně).
No a poslední krok,obr.5 a obr.6 je,že jsou vyhlá žebra a barvená zátěž,ale naznala změnu ta zátěž-její koncentrace je více v přední části,kdy to má zřejmě lépe pomoci přiseknutí ryby.
Klasické,trubičkové krmíko,mi přednosti method krmíka nikdy nenabídne a mužeš to popírat jak chceš a pořád dokola psát ty své "pravdy",ale kdo je chytá a má tak možnost porovnat,tak ví své..

NMilda - Profil | St 30.12.2015 16:59:10

RK >> V různých diskusích omíláš pořád to samé dokola,aniž máš reálné zkušenosti s method krmítkem.
V něčem ti dám z části za pravdu-myšleno ohledně "samoseku".
Jakákoliv montáž napevno,kde je protiváha,je svým způsobem samosek.
Stejně tak průběžně,když mám vcelku vyšponovanou špičku,a zvláště tužší-ano vždy to pomůže přiseknutí ryby,ať je to klasické krmítko nebo klasické feederové nebo method.Na tom vůbec nesejde.
Jde jen o to vyladění a vyšponování sestavy.
Jen si něco namlouváme a omlouváme.
Ale ono to tak bylo vždy,jen se o tom díky internetu tak nějak více kafrá.
Ale nakonec bychom si zakázali vše a mohli bychom všichni chytat leda tak s nástrahou na háčku bez čehokoliv dalšího a s povoleným vlascem a odlomeným hrotem háčku,abychom té rybě dali jako více šancí a neměli jsme to tak lehké...
Osobně chytám method krmítka celkem často a rád.A mnohokráte jsem měl možnost porovnat jejich účinnost oproti klasickému krmítku-jsou prostě učínnější,ať se ti líbí nebo ne.
Už ono slovo "method" znamená "propracované" a to jednoznačně je.
Už jen to,že mám nástrahu vždy nahoře.To mi klasické nikdy plně nezajistí.
Osobně jsem ještě nikdy method nechytal tak,že bych vtlačil obrtlík dovnitř.Vždy jen na průběžno nebo dám za něj plavačkový stoper.
Je to podle mě bezpečnější a funkci plní stejnou s vyšponovaným vlascem.
No a letos v půli listopadu jsem zkusil něco,k čemu jsem se chystal už delší čas a měl to naplánováno na chytání do studené vody.
Mírně tekoucí řeka,hloubka cca 2m,cíl cejni a bílá ryba.
Jak MM na videích často důrazňuje,tak je důležitá přesnost,zvláště v chladnější vodě.
Já tak přesný,jako on,být nedovedu.
A ryba se mi už tak nebude asi hýbat,jako v teplejší vodě.A ač nechytám páter,tak je prý často mnohem úspěšnější na některé ryby,než průběžka..Tak proč nezkusit páter s method krmítkem a mít tak nástrahu de facto v krmení či co nejblíže u něj?
Takže jsem to zkusil.
Napřed jsem jankovitě asi 2.hodiny ztratil tím,že jsme chytali průběžku-jeden cejn a jeden malý,zažraný okoun a občas brnknutí,ale jinak nic a nepomohlo prodlužování a zjemňování návazců a zmenšení háčku a nástrahy.A přitom ryby tam byly,to bylo na hladině krásně vidět,že jsou na krmném místě.
Tak přišlo to,o čem jsem psal.
A jakoby někdo mávl kouzelným proutkem.
Záběr za záběrem,jeden krásnější cejn než druhý.
Ani se tomu nechtělo věřit.
Tak jsem pak zkusil ještě jednu změnu,že jsem místo method krmítka použil klasické.
No a naráz zase téměř bez záběru,tak jsem zkusil nástrahu přimačkávat do spodu klasického krmíka.
Nějaký záběr byl,ale nedalo se to srovnat,když bylo použito method krmítko.
Už jsem se nedostal k tomu,abych zkusil ten den method na průběžno.
Proč drtivě vyhrál páter s method krmíkem i nad stejnou sestavou s klasickým krmítkem,to se mohu jen domnívat,ale myslím si,že to bylo proto,že se z něj vyplavovalo krmení pěkně do stopy a s ním i návazec s nástrahou a ryba mi to brala právě z toho.
Z klasického krmítka se vyplavovalo prostě jinak a návazec s nástrahou byl,byť jen třeba o kousek, jinde a to rozhodovalo.
Prozatím jsem nikde a nikoho,ani na netu,neviděl,že by použil metod krmítko s páterem.
Já to zkusil jen jednou a tak nějak jsem si myslel,že tak to bude a ono to tak bylo.
Nejde to použít vždy a všude,má to omezené použití,ale na vodu,kde jsem byl,se to v daný moment ukázalo jako nejlepší volba.
Ale byla to jen jediná zkušenost,vícekrát jsem to prozatím nepoužil,to je nutno dodat.
Takže to mohla být klidně náhoda a vše se domnívám mylně.
Jen to zmiňuji,že vlasně to method krmítko nemusí být vůbec vždy použito napevno či s klasickou průběžkou.
Jde jen o to jak,kdy a proč...
A něco k té "evoluci"..tu method krmíko prodělalo za svou krátkou dobu taky slušnou,tak v dalším příspěvku ti to popíšu a dodám foto.

Nnumen - Profil | St 24.12.2014 21:31:59

Přeji všem Hezké a klidné svátky. Dnešní chvilka u vody super.

NKendy.007 - Profil | Út 9.12.2014 17:35:19

trocha zimní poezie

Nnumen - Profil | St 5.11.2014 7:11:39

Dneska by to šlo. Aktuální labe.

NKendy.007 - Profil | Ne 26.1.2014 16:12:52

podběrák minutu po rybě

NStandič - Profil | Út 21.5.2013 19:23:33

Dnesni urban fishing v Hradci

NMiPo - Profil | So 16.3.2013 18:55:05

plavan >> na tyto už se asi žádné ryby nechytnou

Nnumen - Profil | Út 11.12.2012 12:24:12

dneštní Labskej,vánoční..:-(

Nsage - Profil | Po 28.5.2012 17:57:37

.-když se jde na námluvy,je třeba se řádně zmalovat!)))

Ntym - Profil | Út 17.4.2012 16:35:29

Zajda >> Celkem to šlo a k tomu ještě pěkní karásci

NTiberian - Profil | St 7.3.2012 15:08:31

Michal K. >> Ako Light Feedre pouzivam Matchove pruty 15-25 gr... Nahazujem s nimi v extremnych pripadoch aj 60 gr krmitka na vzdialenost 40 metrov... Vytiahol som s tym prutom 10 kg kapra - ten suboj - to bola nirvana - cim jemnejsie nacinie - tym väcsi zazitok .... Feder medium s 25 gr krmitkom snad nedokazes zlomit.

Nvisage - Profil | Čt 18.4.2024 17:07:38

dusan-feeder >> modrásky sú doma :-)))

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 14.6.2023 9:40:21

Ahoj parto, dneska vychází přelomová kniha Rybář Jarmil Koloušek plná dechberoucích povídek od vody, které chytnou za srdíčko.

Jako první samozřejmě s touto informací přicházím k vám. Mezi mé milované feederaře. Odjakživa totiž považuju feederaře za rybářskou šlechtu s vybraným vkusem nejen na literaturu ale i na vše ostatní.
Na vás feederařích vždy obdivuji ten precizní výběr feederové špičky. Přijdete k vodě, podíváte se na hladinu a hned víte, jakou špičku zvolit. Vy se ve volbě nikdy nezmýlíte, takže věřím, že i při výběru literatury budete mít správnou ruku.

Na feederařích miluju to vaše pěchování krmítka krmením. To je pro mě úplný koncert s jakou ladností ucpete spodní část krmítka krmením, dosypete červy a vršek opět „zašpuntujete“ krmením.
A zaklipování vlasce? To mám na vás nejradši. Jste správní lidé a já si vás cením.
Pokorně tak oslovuju výhradně vás, mé milované feederaře a správné lidi, a nabízím vám čtení, abyste vyplnili na rybách čas mezi chvěními feederové špičky. Knihu lze sehnat na všech internetech nebo u vašeho knihkupce. Mějte se feederově a správně namíchanému krmení zdar. Váš vždycky přítel Netipa

NMartin M. - Profil | St 30.11.2022 14:44:56

video od Portyho z JAR

NMartin M. - Profil | Ne 9.10.2022 19:43:32

tak ze fakt jo!

Nhraji - Profil | St 2.2.2022 9:19:51

FRANK71 >> tohle je velmi zvláštní argumentace. U nás na revíru je parma také celoročně hájená. Přesto, při cíleném lovu podouství a ostroretek, dojde k tomu, že zabere parma. Je to špatně?
Dokázal někdo v tom článku, že ti rybáři něco porušili? Sami zástupci toho spolku uvedli, že se ničeho protiprávního nedopustili.
Když budeme pokračovat tímto způsobem, za chvíli si nenahodíme skoro nikde, protože, co kdy náhodou zabrala ouklejka pruhovaná?

NP3 - Profil | So 29.1.2022 11:45:13

fheavy >> raději se měl týpek zaměřit na úklid kolem vod a tam dávat odměny.To by bylo alespoň smysluplné..Já dnes za dvě hodky, víc času nebylo.

Nbrach - Profil | Pá 5.11.2021 9:05:48

numen >> Fotka mě nenapadla a dnes už Trabku nemám. Měl jsem kombíka a první, co šlo pryč, byly zadní sedačky. Pak už jakýkoliv převoz, pomalu čehokoliv, byl jednoduchý.

NLenochod - Profil | Čt 11.3.2021 14:41:12

Přátelé, když už jdu náhodou kolem..., zásadně si zde na Mrku nehodlám dělat a nedělám reklamu, nejen z úcty a respektu k Martinovi Maťákovi. Nechci, aby moje příspěvky nebo postřehy k produktům Maver vedly k diskuzím jestli to ještě není nebo už je reklama. Každopádně poradím rád, myslím si, že o věcech, které Maver nabízí mám velmi slušný přehled, ale doporučuji kontaktovat přímo mě (email, telefon, FB profil, www stránky). Je to moje práce, takže směle do toho :-).
František Hanáček

NMarNus - Profil | Čt 4.2.2021 13:31:39

Byl jsem dnes chvilku na Bečvě, než mě asi pátá přeháňka vyhnala domů. Tady moje dnešní uspořádání.

Nnumen - Profil | Ne 30.8.2020 13:43:18

plavan >> mě se líbí tahle. Není z Čech ale ten cejn 😃

Červené karty: Fish man, 46547513248512348941