Kde můžeme zavážet a zakrmovat ?

prozkoumáním Rybářského řádu a soupisu revírů 2009 jsem došel k závěru, že pokud tam pod revírem není napsáno, že je zakázáno zavážení a vnadění, tak je to povoleno...tento víkend jsme to tak prováděli (na nafukovacím člunu..revír 441005) na jednom rybníku a docela jsme zvedli obočí ostatních rybářů...pokud mě při zavážení objeví rybářská stráž má nárok mě nějak sankcionovat...porušuji něco ?
Autor diskuse: mi-ku - Profil , 3.8.2009 kaprařina - RŘ, MO, svazy

jak dostáváte svou udici a krmení na velkou vzdálenost od břehu?

A) nahazuji prutem a krmím kobrou47%

B) používám zavážecí loďku9%

C) vše ze člunu36%

D) jiná metoda8%

Od 7.12.2009 hlasovalo 144 čtenářů.

b.gun - Profil | Út 4.8.2009 12:19:45

Turňa >> Jak již Minnow upřesnil, už ne bakalář, ale inženýr. A z osobní zkušenosti plynoucí z několikeré mailové komunikace s Ing. Kavou mohu dodat, že dotazy s problematikou týkající se rybářských předpisů konzultuje před zodpovězením s právníkem ČRS.

mi-ku - Profil | Út 4.8.2009 12:18:32

Minnow67 >> dobrá rada...jen jeden problém...když krmím a zavážím hodně daleko...tak tam prostě nedohodím...ale jinak by to na blízko šlo

Turňa - Profil | Út 4.8.2009 12:18:05

Na rozpory mezi BP a právními přewdpisy jsem psal už dříve, viz: http://www.mrk.cz/bleskovky.php?id=8561 a pokud jde o plavidla tak taky
http://www.mrk.cz/bleskovky.php?id=9075
a bacha jsou tu zase prudiči?
To musí vyřešit až nová legislativa resp. novela rybářského zákona, ale tento letní ministr to neudělá a příští????

Pro Minnow67; No jestli si hospodář může z práva dělat cochcárnu, tak se nedivím, že tento stát tak dopadá. Namísto aby vymáhal právo, tak od něj ustupuje, fuj.

mi-ku - Profil | Út 4.8.2009 12:16:52

Mrknato >> to je si jediný bd, který je najasný a to ta doba co se pruty vnadí...jsme na to většinou dva, ale stejně tam není moment, kdy jsme u svích nastražených prutů a přitom, se zrovna zavážejí kolegovo...jedině si najímat někoho z ÚP na jako krmiče

Minnow67 - Profil | Út 4.8.2009 12:15:12

Mrknato >> No, že si to ty :-) Dva rybáři na břehu. Všechny pruty venku z vody. Dvě nástrahy vezmu do lodi (nikoli pruty) a jedu zavézt. Zbylé dva pruty nahodím ze břehu a vše je OK.

Jozka - Profil | Út 4.8.2009 12:15:08

b.gun >> proč posílám docela často§!
Mrknato:já,ale tvrdím to samé a to,že se nesmí zavážet tam,kde to není napsáno,že je povoleno zavážení.

Mrknato - Profil | Út 4.8.2009 12:13:15

Minnow67 >> A podělíš se?

Minnow67 - Profil | Út 4.8.2009 12:12:21

Mrknato >> To neřeš, to už máme vyřešeno :-)

Mrknato - Profil | Út 4.8.2009 12:11:41

Jozka >> Neumím si technicky představit, jak zavážet na revíru, kde není povolen lov z loďky (s prutem v loďce) a zavážení, zaplavávání jen nástrahy, když je nutná rybářova přítomnost u prutů (které jsou na břehu)? To nemá legální řešení.

b.gun - Profil | Út 4.8.2009 12:10:32

Jozka >> Ty asi moc emailů neposíláš, co?

Minnow67 - Profil | Út 4.8.2009 12:08:44

Turňa >> Pan hospodář je možná nezbedným (již)inženýrem, ale v tom mailu má pravdu.

Mrknato - Profil | Út 4.8.2009 12:05:57

Turňa >> A že BP výkonu RP si běžně a legálně stanovují občanská sdružení? Mohou existovat tajné dodatky .... stejně jako povolování lovu 24hod na revírech, kde ryb. orgánem není MZe..... Jinak neznám žádnou RS, která by neměla "kořeny" v MO, nebo ÚS občanského sdružení.

Jozka - Profil | Út 4.8.2009 11:57:46

Turňa >> taky si myslím,že ten vytisknutý e-mail by mu byl k ničemu!!

Jozka - Profil | Út 4.8.2009 11:56:08

mi-ku >> Jo raději si to zisti,ale pak nechápu proč teda v povolence píšou,třeba Zavážení nástrah je povoleno jen na hlavním toku!!!Proč by to psali,když by bylo povolené všude!!Podle mně se může zavážet jenom tam,kde je to povoleno.

Turňa - Profil | Út 4.8.2009 11:55:07

mi-ku >> Hlavně nějaký "hospodář" nemůže diktovat RS, neb není jejich nadřízený, kterým je příslušný rybářský orgán-tedy státní orgán a ne nějaký zástupce občanského sdružení.
Bacha na takovéto rádoby moudré rady, pan bakalář je zřejmě bakalářem nezbedným!

mi-ku - Profil | Út 4.8.2009 11:50:38

Jozka >> díky za upozornění...asi raději zavolám ČRS SČ

Jozka - Profil | Út 4.8.2009 11:46:23

mi-ku >> ahoj mně něco na tom e-mailu nesedí!!!
Je tam psané from to znamená od:Tomáš Kava
to:to znamená komu:rybářskému svazu!!
a nakonci je podepsaný ten samí človek Tomáš Kava a je tam za rybářsky svaz!!

mi-ku - Profil | Út 4.8.2009 11:17:27

já to už mám díky tomuto pokecu vyřešené...jednoduše jsem vytisknul tento e-mail:
----- Original Message -----
From: "Tomáš Kava"
To: "Český rybářský svaz"
Sent: Friday, January 05, 2007 1:19 PM
Subject: Re: zavážení návnady? ANO či NE?

Dobrý den,
zákaz zavážení nástrah a návnad byl obecně zrušen, především z důvodu
obtížné vymahatelnosti. Bylo možné využít řadu způsobů jak zákaz obejít.
Rybářská stráž Vás proto sankcionovat za uvedenou činnost nebude, nebo by
alespoň neměla (případně lze argumentovat i touto odpovědí).
S pozdravem Petrův zdar
Bc.Kava Tomáš, rybářský hospodář ČRS SÚS Ústí n.L.


a v případě kontroly bych jim h předložil, ale jisté je že bych jim za tento "přestupek" papíry nedal...tedy pokud mě je nebudou chtít sbrat za něco jiného...uznávám, že je to na hranici zákona a budu si muset dát pozor na takové detaily, jako je ůklid prostoru do ca 20 metrů od sebe by mě za to nepersekuovali...jde tedy o to, že to pltí v Severočeském kraji ,ale jako precedent by to mělo kromě Stř. kraje platit ve zbytko ČRS, tj tam, kde to výslovně není zakázáno...

Jarda Š. - Profil | Út 4.8.2009 11:04:06

kritik >> Ztrátu na výdělku, protože se musel uvolnit z práce kvůli projednání. Zkusil bych tam ale uplatnit ii tzv. morální újmu.

NOVAS - Profil | Út 4.8.2009 11:00:40

Toufi >> Dvě odpovědi z http://www.rybsvaz.cz/?page=vase_dotazy&lang=cz

Dotazč. 46: Chtěl bych se zeptat, zda se neuvažuje o zákazu zavážení a zaplavávání návnad a nástrah a označování zakrmeného místa (navíc ještě PET lahvemi a kusy polystyrenu) na Slapech, tak jako je to na mnoha jiných revírech. Vzhledem k silnému rybářskému tlaku začíná být situace neúnosná.
Odpověď: Rybářský řád ČRS od roku 2007 již v bližších podmínkách výkonu rybářského práva nijak neupravuje možnost zavážení a zaplavávání návnad a nástrah. Případná omezení můžou platit v rámci bližších podmínek u jednotlivých územních svazů nebo na jednotlivých rybářských revírech ČRS.
Zákaz používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa je ošetřeno v Rybářském řádu ČRS od roku 2007 v rámci bodu VI. bližších podmínek výkonu rybářského práva a platí na všech rybářských revírech ČRS.
Odpovídal: Ing. Branislav Ličko

Dotazč .77: V bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech ČRS ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. je v bodě VI. Chování při lovu ustanovení, které zakazuje používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa.
Krmné místo není ale nikde specifikováno, a když budu mít nějaké místo označeno tyčovou bójí nebo H - bójkou, nemusí se jednat právě o krmné místo, ale může se jednat o označení lovného místa nebo překážky na dně (spadlý strom ve vodě).
Zajímalo by mě jak je to s možností použití bóje k označení lovného místa a překážky na dně a jaký je přesný výklad tohoto ustanovení.
Odpověď: Smyslem zákazu používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa v bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech ČRS není znemožnit rybářům přesné nahazování nástrah při lovu ryb, ale zamezení umísťování předmětů jako takových na vodní hladinu. Tyto ukotvené předměty tvoří překážky pro plavidla a proto se stávaly předmětem kritiky ze strany státní plavební správy v místech, kde se nachází plavební dráhy. Vzhledem k tomu, že rybáři ponechávali tyto předměty na vodní hladině i po skončení lovu ryb (PET lahve, polystyrény, kanystry atd.) bylo v minulosti na jednání rybářů často upozorňováno i ze strany příslušných orgánů ochrany přírody a správců povodí. Dalším problémem je používaní těchto předmětů k umístnění, ukotvení šňůr s návazci k lovu dravců atd. Pojmenování krmného místa jako místo lovné atd. by na smyslu tohoto ustanovení nemělo tedy nic měnit. V případě dalších diskuzí a nejasností se otevírá do budoucna ještě možnost upřesnění tohoto ustanovení v bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech ČRS.

Mimochodem , na Slapech se na to z vysoka s...e . Je tam jedna petka vedle druhý a hodně jich tam zůstane celou zimu. RS je asi slepá .