Ryobi Zauber 3000

Zdravím vás rybáři. Chci si koupit navijík Ryobi Zauber na přívlač, poraďte jakou velikost..Našel jsem typ 3000 za velmi slušnou cenu, ale má strach aby nebyl moc velikej (woblering, třpytění a twisterování), na netu se to těžko srovnává..Předem díky
Autor diskuse: Performer - Profil , 9.7.2008 dravci - náčiní, doplňky

Kajman60 - Profil | Pá 5.12.2014 22:14:07

Tom - Tuk >> ...proboha co si s tym robil...ty maš v prackách hasák??:--)))...to co se ti rozpůlilo, ten dorazový váleček není ze železa , jak by jsi si přál ve svém "fejetonu"...ale slitina hliníku a zinku, k vůli váze a na pevnost dostačující...Šroubek v průměru čtyř milimetrů dokáže servat každý vůl.-)))Tento typ kliček není primárně určený ke každodenní demontáži, jelikož ji musíš celou vytáhnout z navijáku. Já osobně ji mám dodnes bez demontáže a do futrálu pro dva přívl. pruty se vleze. Na to jsi si měl kopupit s rychlosklopným systémem nebo kličku s kloubem. Co já vím, tak jsi asi první případ , co se mu to stalo..no,,,někdo musí být první...že?...(nic ve zlém:-))

lacozamba - Profil | Pá 5.12.2014 10:42:58

Tom - Tuk >> ja som mal ten prvy model s rychlosklopnou klučkou a od nova sa v tom klbe klucka kyvala pri točeni pri love to sposobovalo take ťukanie akoby bol navi vybehany alebo poškodeny ale potom som dal tu klasiku ako na fotke a ok

TiIak - Profil | Pá 5.12.2014 10:09:18

Tom - Tuk >> nie nepredám :D

Tom - Tuk - Profil | Pá 5.12.2014 10:02:17

TiIak >> Nádhera. Prodáš mi 3-4 kousky? =)

Jj, vím, blbej fór.

TiIak - Profil | Pá 5.12.2014 9:54:05

Tom - Tuk >> inak sa mi zdá,že šetrili aj na oske je nejaká tenšia než obykle.Z výberom navijáku na vláčku Ti neporadím,každý preferuje niečo iné:) Ale ak by si chcel kúp si toto,vydrží nabeton vela sezon a originál japan :))

Tom - Tuk - Profil | Pá 5.12.2014 9:47:10

lacozamba >> Jj, snad už je kolega domluven u Adlera, uvidíme co s tím.

A ano, vím že je to máša pevná a uvnítř trvanlivá. Ale o to víc mě žere kořen, že tam dají takový šmejd. To je ŠPATNĚ ŠPATNĚ ŠPATNĚ.

Toho prvého Zaubera (Tvé foto kličky) má též, je s ním spokojen a koupil si na to konto "nový, lepší, inovovaný..." KU..A PÍ.A PR..L Neumím se k tomu šlendriánu slušně vyjádřit =)

Tom - Tuk - Profil | Pá 5.12.2014 9:46:15

TiIak >> =)))))

Hoď sem něco co nabeton vydrží =) Mám několik mnoho roků 2ks spherosů, pohoda drží, sice od začátku škvrdlají a kvílí a hrkají ale drzák neuvěřitelný. A další pohoďáky jsou US B. 6ks. Totéž v bleděmodrém, kravál jak v zákopech, člověk by řekl že se mají cochvíli rozpadnout... avononic! Makači jak sviňa. Na obojím šňůry na 60 a více kg...

Ale poraď co takového na vláčku!!! Buď jsem už tak otrávený nebo možná jen líný v záplavě "značek" a výrobců a prodejců a mrkrad hledat a už mě bolí ruce od psaní.

T.

lacozamba - Profil | Pá 5.12.2014 9:42:37

Tom - Tuk >> daj tam klasiku da sa zohnat, inak je navijak urcite ok

TiIak - Profil | Pá 5.12.2014 9:27:59

Tom - Tuk >> no ešte je tu možnosť nekupovať takéto navijáky ale navijáky na šrobovaciu kluku :)

Tom - Tuk - Profil | Pá 5.12.2014 9:22:39

TiIak >> Vystihl jsi to naprosto přesně.
Ale jak píše rybomil výše - dnes je to standard i u nejlepších navi, nikoho to nijak zvlášť nesere, samolitr pohodadžez. Vždyť o co jde - dáváme vám k tomu náhradní, počítáme s tím...

rybomil - Profil | Pá 5.12.2014 9:14:18

Tom - Tuk >> sic úplně nevím, jak to tedy myslíš, ale mám za to, že tohle je tak udělaný schválně, buď se při silným utažení toho upevňovacího šroubu kličku v zeslabení šroubek přetrhne ( tvůj případ ), nebo se vytrhne ten šroubek ( kovová část ) z toho plastu, za který se to drží a točí při utahování ( záleží od způsobu konstrukce této části roláku ).
Konkrétně třebas u Daiwy mi už dávno - min. tak 10 roků zpět řekli, že je to schválně, aby se nepoškodily další části roláků, když si spotřebitel hraje na siláka. Konkrétně některý typy roláků tohle měly hodně snadno poškoditelný. Např. Capricorny a jim podobné jsou tím pověstné, těch takto " " nemocných " " budou v CZ stovky. Zalomený - vytržený šroubek se dá vyndat / vyměnit. lepší prodejny nebo servisy udělají /prodávají jako ND. Pokud jsi VIP zákazník dobré prodejny velkoryse dají zadara.

Něco jako opatření proti blbosti - promiň ale je to asi tak ? Jednomu kámošovi jsem na velmi ceněný a používaný značkový rolák dával tuhle součástku z obyč roláku od ťamanů za cca 100 CZK, cena celého roláku nižší než cena " značkového " šroubku. Podobně to dělám při poškození / ztrátě matice brzdy.

Víc nevím co k tomu dodat.

Tom - Tuk - Profil | Pá 5.12.2014 9:11:35

Milan 66 >> Mám na mysli toto.

Neuveřitelně šmejdsky provedené, plastik ala víčkovodpetky, fujtajxl...

Kovové díly - osa kličky, šroubky a protikusy šroubků - se ostýchám nazvat kovovými. Je to zasraný spečený/slisovaný prášek. Šmejd, šmejd, šmejd. Klasická ukázka, jak do relativně kloudné věci naprat kurvítko.

Učebnicový příklad "katování kchostů" // (c) www.dfens-cz.com //.

Kdyby s tím navi bylo zacházeno bůhvíjak, neřeknu ani popel, ALE...!!! Je to máša kolegova - má navijáků mrtě, jestli je s tím odchytáno 200 gumoprutohodin, tak možná přeháním...

Tož tolik k RYOBI, kteroužto značku jsem jsem miloval a chytal s ní jako špunt. Byla TOPTOPTOP na celém světě. Už není. Jestliže někdo zamontuje do asi "vlajkové lodi" takovýto šit, nech ať si vysere voko. Howgh!

Sranda stranou - prosím náhodně kolemčtoucí přívlačmany/závodníky, ať seriózně písnou, co si koupit, aby to drželo alespoň dvě sezóny. Obávám se, že z výrobků pět let starých a současných a budoucích NIC!!!

A ještě něco vám povím - děláme si to sami! Žádní oni, ale MY sami. Protože šmejd kupujeme. Říkáme tím dfcto "ano, totoť nám hoví, ano, totoť se nám líbí. A je celkem šumidlo, jde-li o navi, auta, igelitové oblečení nebo jedovaté jídlo.

"Zlo má zelenou, když slušní drží hubu a krok"

Optimista dnes - stále ještě se učí rusky

Pesiimista dnes - konečně přešel z ruštiny na čínské jazyky

Realista dnes - vyzbrojil se a učí celou svou rodinu včetně nejmladších vnoučat střílet

Nechci a nebudu se hádat aniž s nikým polemizovat stylem "...ale nikdo Tě nenutí..." nebo "...blebleble ale Tobě minulý týden smrděli nohy!". Toto je můj náhled věci a děkuji za pozornost.

T.

zapoměl jsem - neulomený závit šroubku v nezlatém deklíku je totálně zničený a strhaný. A ano, naviják byl po každém chytání ukládan do krabičky s povolenou/odňatou kličkou. Naproti tomu např. moje 2200 BB jsou staré xy let, dostávali čočku strašidelnou (na hady, bláto, mráz, tahání xy sezón těžkých plotiček s 10g olovem...atdatp. a závity kličky mají BEZ ZNÁMKY OPOTŘEBENÍ, NEŘKU-LI POŠKOZENÍ.

TiIak - Profil | Pá 5.12.2014 9:01:34

Tom - Tuk >> pekne na houby to urobili:) najlepšie by bolo keby to bolo napevno ako na starých ryobi,alebo starom Tokoze mk100 tam to držalo na hrubú pevnú celokovovú skrutku

Tom - Tuk - Profil | Pá 5.12.2014 8:43:02

černásmrt >> Upnutí, upevnění, utažení, úchyt,konkrátně toto.

Jarda Š. - Profil | Čt 4.12.2014 22:43:40

dewar >> Ale zas na druhou stranu, když objednáváš po kartonech, je vstupní cena v Číně ještě o dost nižší než při objednávání po jednotlivých kusech.

TiIak - Profil | Čt 4.12.2014 22:15:10

dewar >> :)

dewar - Profil | Čt 4.12.2014 21:52:18

TiIak >> vy si budete kupovat v Číně i tak. Když to vezmeš, tak jako prodejce musím zaručit dvou letou záruku, tak to by jsem musel nakoupit nějaké kusy a mít je na skladě, kdyby se někomu rozbil a já ho musel vyměnit, nebo opravit.A další věc, musím zaplatit clo, a to vy nemusíte a pak daň z prodeje a to už je cena zase jinde, proti tomu, když si to objednáš ty soukromě.

černásmrt - Profil | Čt 4.12.2014 19:57:10

Tom - Tuk >> Co to je upínka kličky?

Milan 66 - Profil | Čt 4.12.2014 19:23:08

Tom - Tuk >> jak to myslis, moc jsem to nepobral. Mas foto?

TiIak - Profil | Čt 4.12.2014 19:19:39

dewar >> Aha tak asi tam u toho V.D .budú tie vysoké marže.Kupuj teda priamo v chine a my SK,CZ zákazníci nemusíme objednávať lacnejšie v chine.Možme si potom kúpiť bez vysokých prirážok k cene už dovezené bez čakania :))