Lov na cit

Kedysi davno ked som bol chlapec a feeder sa objavil az o dost rokov neskor a ja som na rieke s teleskopom sona do hora sledoval na spicke zabery, som obcas hlavne ked sli mreny prut drzal aspon ciastocne v ruke a sekal podla citu. Teraz to obcas pouzivam pri love ked ryby beru opatrne, polozim ruku na sedlo navijaku a pri zabere viem okamzite jemne priseknut. Pouzivate niekto tuto techniku a ak ano ake mate skusenosti?
Autor diskuse: Palusko - Profil , 5.8.2015 feeder - techniky lovu

splavek - Profil | So 10.12.2016 19:58:15

Dnes to bylo na cit. Parádní lov, jenom kdybych si nezlomil podběrákovou tyč, tak by byl umělecký dojem na 100%.

mlíčnák - Profil | Pá 9.12.2016 20:57:54

Petr64 >> vypada to na fajn jehlovinu :-)

Roman88 - Profil | Po 7.11.2016 14:21:03

Rybařit jsem začal teprve letos a přes začátečnickou mizérii jsem se díky plavané prochytal i k prvním kapříkům. Položená mne moc nebrala, vše se mi motalo, ryby jsem nezasekával, ale občas to přece jen zkouším. O chytání "na cit" jsem se dočetl na tomto serveru. Zrovna včera jsem vyrazil na dopolední vycházku na místo (stará pískovna), kde jsem na položenou chytil pár plotic a násaďáků obdobné velilosti pár dnů zpátky. "Policajt" mi občas poskočil, hlásič občas písknul ,ale zásekávání byla z mé strany jako vždy pomalá, do práznda a obecně jsem myslel, že snad nechytím slušnou rybu. Pravdou je, že se mi pár plotic a minikapříků zaseklo samo, ale to není ono. Bez původního naplánování či zkušenosti jsme vzal do prstů silon a zkoušel jsem zasekávat vždy, když jsem ucítil tah/vibraci a skutečně jsem každou chvíli z vody vytáhl rybku. Nejdříve jsem jen popotahoval silon, pak jsem v jedné ruce držel prut a v druhé silon,přičemž prutem jsem přisekával ryby. Kontakt s rybami byl parádní, něco jako pevná linka k rybám. Během tohoto zkoušení jsem cítíl i pár větších popotáhnutí. Když už jsme chtěl odcházet, přišlo opět popotáhnutí jako od malého násaďáká, po přiseknutí se 2,75lb dělička pěkně prohla a zřetelně jsem cítil cukání hlavy, nechtěl jsem rybu ztratit, tak jsem jí dal čas a povolil cívku, ale šla poslušně k podběráku viz foto. Po skoro 2 měsících bez kapra byl tento šupináč parádním zakončením nedělní vycházky.

Shafi - Profil | Čt 6.8.2015 17:05:06

Palusko - >> Díky lovu na cit s feederem mám i svou největší parmu, ale lov na cit funguje i při lovu nástražek na splávek. Splávek nad hladinou ti sice záběr ukáže, ale silon v prstech informuje o záběru o mnoho dřív a lépe. Ale stále u mě vede lov feederem v proudu i na delší vzdálenosti, kdy kopanec ucítíš v prstech. Kolikrát se jedná jen o drobné brnkání, kdy se špička ani nehne a přesto o záběru vím.

Petr64 - Profil | Čt 6.8.2015 6:18:54

Palusko - >> Lov na cit používám víceméně stále.Sice ne při položené,ale v podjezí je prst na přišponovaným vlasci hodně velkej pomocník.