Vaření partiklu - Kotle , Brutary

Ahoj chci se zeptat v čem a jak dlouho vaříte partikl ( kuku , řepka ,pšenice a atd.) Fotky kotlů a brutarů potěší
Autor diskuse: kaly - Profil , 21.2.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Co používáte nejčastěji na zákrm ?

A) Boilies6%

B) Partikl ( kuku,pšenici,řepku)56%

C) Obojí39%

Od 13.6.2016 hlasovalo 18 čtenářů.

Malda512 - Profil | Ne 6.9.2015 12:12:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaly >> Vařit a vařit. Přesně jak píšeš :-)

Warell - Profil | So 5.9.2015 15:02:42

A znova :-D

Warell - Profil | St 10.6.2015 19:49:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Aktualni foto-kukurice uz uvarena ve vanicce, na ohnu se vari konopne seminko a v bilem kyblu den nalozena psenica ve vode! Po smichani a nechani zhruba tyden na slunku to udela pekny smrad a pak uz s zim pujdem primo do vody ;-)

Warell - Profil | Út 9.6.2015 21:09:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar kaly,
my jedine takhle ;-)

Labute z Ostrova :-)

pivovarskej - Profil | Pá 9.1.2015 13:02:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud by někdo chtěl mám tento podobny kotel na prodej

ZM70 - Profil | Čt 8.1.2015 20:22:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak to já si kukuřici nasbíral na podzim na poli a nechal v garáži doschnout :-)

arnošt - Profil | Ne 9.11.2014 19:33:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaly - >> Takhle vařím partikl já.Nechal jsem si od kolegy zámečníka vyrobit kruhovou silnou plotnu s nástavbou a partiklovou směs vařím v obyčejném velkém sudu.Plotna je kruhová,aby na ní šel postavit přesně sud,je z 10mm materiálu a je přivařená k tomu spodku,to jediné jsem zapoměl vyfotit.Vyndám plotnu,na ní dám sud a nasypu kukuřici.Zaleju vodou a nechám pár dní odstát.Pak roztopím oheň a pár hodin vařím,aby byla kukuřice rozvařená jako máslo.Přidám řepku a podle potřeby i nějaké další ingredience...Občas zamíchám pádlem od lodi a když vyvařím přebytečnou vodu,nechám odstát a stáčím do velkých uzavíratelných kýblů od Primalexu...
A myslím,že jsou spokojené ryby i já... ;-)

JOP - Profil | St 26.3.2014 20:29:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takže vyzkoušeno vaření kuku v tlakovém hrnci - paráda :) Naložená kvasící asi 14 dní. Uvedeno do varu a ponecháno do druhého dne, zopakováno a kuku je krásně měkká (nechá se rozmáznout mezi prsty).
Dnes jsem prvně povařil pšenici, tak zítra uvidím.
Nic se neucpávalo.
Fotka již připraveného partiklu.

Tomajo - Profil | Čt 6.3.2014 11:30:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jinak tedy i k tematu. Tohle ted chystam ja. Neni to tedy primarne na partikl ale varit ho v tom budu taky.

Obiš - Profil | Čt 6.3.2014 8:55:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čao chlapi,tak sem to tady proletěl... Uvařit kuku není problém.... Ale zajímal by mne váš názor na krmení suchou kukuřicí a jiným partiklem. Máte s tím nějaké zkušenosti? Dřív sem si myslel,že to může rybu zabít,ale to je blbost. Z omylu mne vyvedl až můj dobrý kamarád,co pracuje na rybnících. ,,15 metráků suché kuku na rybník a za 3 dny se může krmit znovu."

Vitali - Profil | St 5.3.2014 15:09:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska jsem si uvařil kukuřici, abych měl v sezóně z čeho brát...
1.foto - kotel, ve kterým to vařím
2.foto - suchá kuku
3.foto - uvařená kuku
Vařil jsem to hodinu a půl, zrna kukuřice rozmáčknu v prstech, tak to dělám já :-)

Kajman60 - Profil | Po 3.3.2014 12:15:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...myslim že na jaro bude stačit...:_.))))))

Murko76 - Profil | So 1.3.2014 7:10:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

karloson >> karloson® - 28.2.2014 13:33:52 >> Ahoj,je to úplně stejné jako u fermentace na alkoholové bázi jen tam nedávám cukr.Včera jsem se šel podívat na várku co mám založenou z loňska někdy kolem jara a vše v poho.Snad jen ten smrad jak jsem s tím pohnul.

domino - Profil | Po 24.2.2014 23:13:39

já jsem naposledy vařil tak a už budu vařit vždycky tak :-) Funguje to parádně! Stará pračka a jedem :-)

mikos12 - Profil | Ne 23.2.2014 16:12:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdyby někdo chtěl tak je na prodej,cenu nebídněte.

Dida - Profil | Ne 23.2.2014 12:10:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Naložený partikl, Je třeba ho občas kontrolovat a dolejvat vodou, aby nesplesnivěl.

Viktorin - Profil | So 22.2.2014 21:23:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Příprava na kapříky.

Čík - Profil | So 22.2.2014 16:29:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaly - >> Pokud vařím kukuřici ve větším množství,tak to dělám v brutaru.Na menší množství mám starej prádelní hrnec cca 25litrů,kterej dám na sporák.Když mám kuku vařenou,tak jí ještě vařící smíchám s řepkou a nechám přikrytý v kýblech pěkně spařit.U vody požívám 12litrů hrnec na trojnožce.
jinak popátrej tady,brutar se dá sehnat kolem dvojky.
http://search.seznam.cz/?q=brutar+bazar+&sId=w-n0HY​Xkw8hHYWP-eLR-&sourceid=top&sgId=xiPI6xP0hvPBkePGQG​I_xhwozi-izSqNzS-aYGqNkw%3D%3D&oq=brutar+bazar+&aq=​-1&su=b

waxmax - Profil | So 22.2.2014 10:30:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kaly - >> Ahoj já to vždycky vařil doma ve sklepě, vzal jsem velký plynový hořák, dal pod hrnec a už jsem vařil. Jenže bylo všude spousta bordelu a pak všechno uklízet, umýt atd. Potom jsem si našel v kovošrotě tenhle spodek od brutaru. Venku v tom rozdělám oheň posadím nahoru hrnec a během chvilky mám uvařeno navíc neudělám doma žádný nepořádek a mám s tím méně práce. A když jedu na delší výpravu vezu kamínka s sebou kukuřici vařím přímo na místě, vody všude spoustu, žádný nepořádek, když nějaká ta kukuřička upadne myšky se o ni postarají. A nejlepší na tom je že si partikl vařím čerstvý a nestane se že by zasmrádl v teple, hlavně v létě s tím byl problém. Další výhodou je že pokud je to na podzim a je poblíž kukuřičné pole je krmení dostatek... :-) Ahoj PS: ta fotka není moje našel jsem ji na netu ale jak je vidět dá se na tom i grilovat