Porucha přední brzdy u baitrunneru

Zdravím pánové, nemáte někdo podobnou zkušenost? Právě jsme se vrátil z 10-ti denní výpravy,která nám téměř celá propršela.
Po dvou denním dešti mi zcela odešla přední brzda na všech třech navijácích Shimano Big Baitrunner CI4 XTR-A LC,volnoběžka zůstala funkční. Jakmile naviják proschl,pak brzdy zase začaly fungovat,ale výrazně oslabeně. Jak začalo pršet, tak se vše opakovalo. Dá se to reklamovat? Děkuji za odpovědi,
Autor diskuse: Pruzzo - Profil , 11.11.2013 kaprařina - náčiní, doplňky

Dan.J - Profil | Čt 2.1.2014 19:26:24

Ahoj,mám taky tři kousky a zatím vše ok.Tedy krom jednoho cvrčka co jsem lehce přihnul a maká jak má :-)

Erva - Profil | Čt 2.1.2014 19:04:22

Tak po sezoně jsem se jim podíval letmo na střívka a zatím vše ok ., jen jsem máznul ložiska a zase dal dohromady .

Dida - Profil | St 13.11.2013 9:17:18

Zlaté staré LCčko, tam se ti to stát nemůže...

Erva - Profil | Út 12.11.2013 20:15:20

Fakt nechápu kudy by ta voda měla vniknout na cívce je gumová mažeta , kterou přitláčí "talíř " se kterým se šteluje citlivost brzdy , schválně jsem to byl trochu nafotit a ještě jednou prozkoumat ,i kdyby ty navi. byly utopené tak by brzda šlapat měla , mě teda šlapou ke spokojenosti .

borecrybář - Profil | Út 12.11.2013 13:44:01

Anýzový dědek >> jak?? to prostě nejde, tvá teorie je blábol. Pokud to bude dělané jako navi od daiwy (nedávno jsem kámošovi promazával daiwy) tak je po sundání cívky na rotoru navi náběžka ( ne jak u levných navi jen rovná hrana), matka je proti samovolnému povolení zajištěna většinou šroubem, pod matkou je prachovka, pouzdro a ložisko. Může být i manžeta, pak se teprve dostáváš do samotného těla navi! Další nepravděpodobnost tvé teorie je i z podstaty věci, jak se může větší množství vody dostat do cívky po 3-4mm tlusté ose, když v předu je na cívce plocha cca 50mm?! dále na cívku bude asi pršet opravdu lépe než na osu navijáku!! Za další neviděl jsem nikdy na žádném navi že by voda rozpustila vazelínu na ose, jo možná že by pršela horká voda se saponátem. Prostě má na lamelách brzdy v cívce vodu a ta mu udělá to že prokluzují lamely, ta voda se tam dostane přez matku brzdy. Skusil jsem najít fota toho navi, snad je to on. Jinak skus si osahat nějakej lepší navi v obchodě a skus si sundat cívku a uvidíš jak to je dělané!

ctvrtmile - Profil | Út 12.11.2013 7:37:07

medvidek 1 >> taky čekám na první poruchu...tak doufám,že se dočkám...