Carp,carpfishing,carpfisherman -terčem kritiky ,aneb hledání cesty k pochopení a toleranci

Jako u názvu mé otázky si poslední dobou všímám jak na"mrku" tak i "live" u vody s negatívem a někdy i pořádně tvrdou kritikou na tento styl rybolovní techniky a druhu ryb - kapra. Reaguji dle mne už i na početnou skupinku lidí-kolegů, kteří by kapra nejraději...
Kaprař s výbavou i s cílenou rybou je jako jedinec považován, hodnocen a měřen jako individum, který prakticky u vody a kapr ve vodě nemá co dělat. Je možné u takových kritiků ještě považovat kaprařinu jako hobby? Je možné provozavat své hobby u vody v klidu a pohodě?
Poslední dobou v častých případech,"NE"
Ono někdy stačí stát se terčem urážek,když jen vnadím kobrou a samotný lov v úmysle nemám provádět. Krmím...
Přirovnání např. k filatelistům nebo jiných zájmových činností. U nich nikdo nekritizuje druhého, že se věnuje jiné edici známek. Jejich chování je v normě, vedené k vzájemné úctě a pochopení.
Ptám se - Kaprařinu mám jako zálibu aneb zájmovou činnost. Kapra mám jako cílenou rybu. Proč Vy jako kritici mi - nám chcete tuto zálibu znechutit? Mohu říct, že početná skupina slušných kaprařů Vás toleruje, nevadíte jim.
Najde se, nebo pomůže tato diskuse k cestě pochopení a tolerance?
Věřím, že ANO
Autor diskuse: Arsenal - Profil , 29.8.2011 všeobecné - ostatní
2 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NArsenal - Profil | Čt 1.9.2011 11:53:17

Netipa - poslední hrdina MRKu >> V sacích je s parťákem nemáme Ale až se přiblížíš k nám bez ohlášení,potkáš našeho kámoše:a to?Parťákův Max čeká na kofolu :-)
Ještě bys nám chtěl něco řezat?

NArsenal - Profil | St 31.8.2011 13:54:05

sliver - samolibý vůl >> Vloni byl u nás povolen lov sumců nonstop.ˇPro letošek zrušeno.Zavážení bojek povoleno dle dodatku staršího data.V tomto ohledu se nic neměnilo.Na svazovce pokud to není povoleno,člun sebou nemám.

NGRUPA - Profil | Út 30.8.2011 15:20:10

Netipa - poslední hrdina MRKu >> ale z mého kundpodu sky-podu, (nedám na něj dopustit) se dají udělat i krásné vidličky. Je to pořád málo? :-) Ty trpíš asi novou chorobou, fóbii, zvanou carpiocarpiuscarpusdefectus. Všude vidíš kapra.....:-)