Kdo z vás zabil parmu?

Ruku na srdce a po pravdě, pokud ano, můžete napsat i kolik....
Autor diskuse: Knapík - Profil , 5.5.2008 všeobecné - druhy ryb, rekordy

Zabili jste parmu?

A) Ano, jednou22%

B) Ne, nikdy ji nezabiju64%

C) Nerozdejchala dlouhé zdolávání a padla2%

D) Kdykoli, nemám s tím problém...12%

Od 5.5.2008 hlasovalo 515 čtenářů.

9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nperchkiller - Profil | St 20.9.2017 0:36:20

Lukas J >> kde je malý okoun může být i velký (jeden ze dvou stovek). Knapík se trefil do revíru i lovce.
Parmu mírovou do vody někteří rybáři nevrací (z principu).

Nnegga123 - Profil | Čt 25.8.2016 10:58:48

Tuto krasavici jsem ulovil loni na rotačku a po krásném souboji v plné kondici vrácena vodě :)

NKnapík - Profil | St 24.8.2016 12:29:06

Taky sem nějakou pošlu, ale už na ně vlastně ani nechodím, ale budu to muset napravit ...
Ta hubená vyjela z vody jako cejn, počítám, že neměla šanci přežít, nejspíš v sobě měla nějaké parazity.

N1Mara - Profil | St 24.8.2016 10:35:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tehdy před 20 roky jsem taky jednu vzal mámě domů, měl jsem radost, že jsem vytáhl Parmu cca65cm. No a pak jsem si doma vyslechl, jakej sem trouba, že nevím, že Parma má strašně moc kostí, maso na houby a nedá se to jíst , pak jsem se dozvěděl od kolegů, že roste strašně pomalu a je to královna proudů a boj s ní je moc pěkný, takže od té doby jde každá Parma zpět do vody, tedy ryba , né má drahá polovička :-))

Jinak je to moc krásná a bojovná ryba, která si zaslouží žít v našich řekách !

Njarda85 - Profil | St 24.8.2016 9:42:14

Minuli rok jsem ji jedl s bráchou, a můžu vám říct,že je fakt dobrá,už jsem tu čest s rybou taky měl, ale ryby beru jen vyjímečně tak jsem ji pustil.

NZara - Profil | St 24.8.2016 9:06:39

Jednou jsem vzal Parmu z nevědomosti jako začátečník. Ulovil jsem ji na rotační třpytku a od té doby jsem se zařekl že už ji nikdy nevezmu. Nemá moc dobré maso. Po druhé jsem ji vzal když jsem ji po půl hodině našel ve vodě leklou po té co jsem ji dal svobodu a odplavala.Ten rok bylo málo vody a parmy to nezvládaly, ve velkém hynuly kvůli teplotě vody. Parmu pouštím s radostí je to pro mě způsob jak ji odměnit za krásny boj a navíc vím, že mě může potěšit znovu třeba příští rok :-)

Ndoliz - Profil | St 24.8.2016 8:53:30

Parmu jsem nikdy nezmasil. Na jídlo jsou lepší ryby, třeba duhák. A vyplatí se je pouštět, jednu svitavskou parmu sem chytil už třikrát

NPěn_a - Profil | St 24.8.2016 7:52:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Před více jak třiceti lety jsem svoje dvě první uloveny parmy vzal, občas na rybářské výpravě jsme si ji upekli, ale dneska už ji beru jako fantastickou rybu na ulovení a pokaždé ji vrátím do jejího království.
Ono to taky na jídlo nebylo nic moc, jak si pamatuji. Krásná a bojovná ryba.

Ncrywolf - Profil | So 13.8.2016 13:18:06

Sliby se mají plnit. Tak po letech se opět vyskytla na konci udice parma velikosti mírové, možnost volby byla (okoun už byl v sáčku). Volba dopadla v neprospěch původní říční ryby ( jak říkal Ota Pavel, ona to ví že prohrála, tak ji netrap).
Parma měla rovný kilogram. okoun sedmdesát deka. Zkrátka vydařený den u vody.

Notik1 - Profil | So 1.8.2009 1:35:34

raz prvu mrenu co som chytil na Dunaji ked som mal 15 rokov,,,,a toto je chytena mrena po 20 rokoch na Hrone,,,a par dalsich co plavu dalej,,

Nkakr - Profil | Čt 18.9.2008 11:06:21

nejen muškaři........

NKnapík - Profil | Čt 18.9.2008 11:00:59

je vidět, že muškaři to umí..................

NKnapík - Profil | Út 6.5.2008 11:37:44

Jsi pašák "ALBI"...............
Ale mám tady jedno kulinářské foto...........

Nhroch2 - Profil | Po 5.5.2008 15:50:43

Ja sem zadnou parmu jeste nezabil,taky sem jich chytl velice málo,ale myslim za by to mohlo chutnat asi jako Jelec tloust a těch sme jednou zmasili asi pět ks zaráz a s velkou slávou to pekli.NEBYLO TO VŮBEC K ŽRÁDLU.samá kost a chuť masa taky na h...

Nkakr - Profil | Po 5.5.2008 11:11:22

ještě jedno zátiší s parmami + potočáky, zabili je lidé.....

Nkakr - Profil | Po 5.5.2008 9:12:43

všech 10 parem + 2 ostroretky jsem nechal zabít... nebylo vyhnutí.