Test prutů na BVV

Měl by někdo zájem o společné testování akce prutů v sobotu 29.3. na BVV Brno? Testováním mám na mysli nasazením navijáku na prut, a pomocí kvalitní šňůry a digitální váhy vyzkoušení akce prutu v běžném úhlu zdolávání při konstantním zatížení 0,5kg, 1kg a 3kg (popřípadě i víc - závisí na prodejci), tak aby se daly jednotlivé akce prutů vyfotit a následně dobře porovnat mezi sebou.
Autor diskuse: Bachy - Profil , 13.3.2008 všeobecné - náčiní, doplňky

liborcarp - Profil | Ne 30.3.2008 15:32:29

Bachy - ®-dám ti sem ještě jednu fotečku ,jinak s tím proutkem Platium máš pravdu je fakt dost dobrej.

liborcarp - Profil | Ne 30.3.2008 15:12:24

Bachy - Profil | Ne 30.3.2008 15:05:26

Pvl - Tady jsme třeba zkoušeli i víc, dokonce i navijáky tam měl na prutě, u prutů dlouho nikdo a přitom směšný "vedoucí" viděl problém ve vyzkoušení prutu přes šňůru a váhu. Třeba ty Patia bych věřil že by jinak s přehledem 10kg tahu zvládly bez jakýchkoliv obav, tedy ani o kvalitě prutů bych nepochyboval...

Bachy - Profil | Ne 30.3.2008 14:21:32

pajda - Lámat pruty nebylo v plánu. Bohužel jsme se tam nějak nesešli k tomu testování, tedy ne tak abychom společně porovnávali různé pruty mezi sebou. Procházel jsem tedy jen sám aspoň některé proutky které mě zajímaly, ale i to jsem brzy vzdal, po tom co mi několik prodejců odmítlo ukázat akci prutů tak aby se dala vhodně porovnat s ostatními a to i když prodejci nebyly zaneprázdnění prodejem a u jejich prutů zrovna nikdo nestál. Vyslechl jsem si zajímavé výmluvy proč to nejde. Například tady zmiňovaní Mitchell s Patrikem mě opravdu odkázali na svého vedoucího, který mi vysvětlil, že vyzkoušet jejich pruty přes šňůru a váhu mohu jen pokud si zkoušené pruty koupím, pokud si je koupit nechci, tak bylo možné vyzkoušet prut jen za drženou špičku. Přitom fakt že jsme prut za drženou špičku zatížili víc než jsem chtěl původně přes váhu nikomu nevadil a času na zkoušení bylo tolik že přes váhu bychom vyzkoušeli klidně i každý prut dvakrát. Mitchell s Patrikem se jinak opravdu snažili akci prutu ukázat a po této stránce jsem byl jistě spokojen. U stánku Tomas-carpio mi už podruhé nevyhověli a přestože první hlavní výmluvkou u nich na prodejně bylo že nemám naviják se šňůrou, tentokráte byl problém i když jsem ho měl a ochota prodejců jak ukázat akci prutu zákazníkovi je opravdu mizerná. S podobným problémem jsem se setkal i jinde, prodejce často chytí natažený prut za špičku a nedovolí zkrátit vzdálenost mezi patkou a špičkou prutu, výsledkem je tedy defakto nicneříkající velmi plochá křivka. Testování prutů jsem tedy brzy vzdal, jednak díky neochotě prodejců i když měli čas, někdy byla mizerná i nabídka, třeba to co tam měl Sportex - škoda mluvit, a hlavně jsem neměl v úmyslu procházet pruty sám - protože nebylo možné jednotlivé akce zároveň fotit a tím celé testování pozbylo smyslu.
Příjemně překvapen jsem byl například u stánku Mikbaits, Mik v testování se šňůrou přes váhu neviděl žádný problém a velmi ochotně pomohl vyzkoušet jeho vystavené proutky. I když i tady jsme zkoušeli dost naplocho, díky volné špičce bylo třeba pěkně vidět jak do tahu nějakých 2kg byla spojka prutu trochu tuhší než okolní materiál, ale ve vyšším tahu začala pěkně pracovat a splynula s parabolickou akcí spodního dílu, který i při tahu 5kg měl velkou rezervu (a to i u 2,5lb).
Závěrem jen dodám že jak bude trocha času, pruty které budou k dispozici zkusím otestovat jinde, v klidnějším prostředí, u ochotnějších prodejců...

Martin M. - Profil | Čt 13.3.2008 22:12:05

3kg uz je na nektere pruty vazne dost :) vice na www.mrk.cz/fotky.php3?zadal=44&idskupiny=1101