Vaše začátky s feedrem

Zdar všeci feedraři, jaké byly vaše začátky s feedrem? Jak a v kolika letech jste se k této mětodě lovu dostali atd.? A jak daleko jste se ve feedru dostali (závody...)? Vyprávějte, přehánějte :))
Autor diskuse: Čudlař - Profil , 14.5.2005 feeder - příhody, kuriozity

Butchi - Profil | Čt 21.7.2011 17:53:15

Tož já jsem se dostal k feederu poprvé před asi devíti lety, víceméně náhodou. Tehdy jsem byl na gymplu v prváku a jeli jsme na výlet na Sázavu kolem Týnce. Ve třídě se o mě už dávno vědělo, že su rybář. Jeden z instruktorů byl taky, naše třídní mě poslala k vodě, že tam chytá, tak ať si s ním jdu pokecat. Chytal jakousi divnou metodou, prut měl do vrchu, nikde žádný splávek ani policajt. Tahal jednu rybu za druhou, zatímco ostatní s klasickou položenou nic. Velice mě to zaujalo, nakonec jsem dostal do správy druhý klacík. Vytáhnul jsem asi 20 cejnů, velikostně kolem 40cm.. Byl jsem u vytržení a chtěl okamžitě taky chytat tímhle divným způsobem. O měsíc později jsem nastoupil na brigádu do knihkupectví za celých 35kč/hod. Dřel jsem jako blboun od rána do večera a hned po výplatě spěchal do obchodu. Místní nabídka nebyla nic moc, tož jsem odešel s nějakým Shakespearem. 3.6 m, medíčko 20-75g, dvě špičky, a dalšími nezbytnostmi. Stál mě asi 2000, k tomu krmítka a v hlavě jediná, mně známá montáž. Pokřtil jsem ho na místním rybníku, chytačka úplně paradní. Nikdy dřív jsem nevěřil, kolik se dá nachytat ryb. Tata k tomu měl zpočátku nedůvěru, ale když mě viděl, koupil si ho za pár dní taky. Jezdili jsme po našich revírech a královsky se bavili. V podstatě jsme se to učili za pochodu, ale úspěchy byly. Závodní typ nejsem.
Mezitím jsem se přestěhoval do Prahy, kde jsem na chytání neměl moc času. Feeder zůstal doma a postupně přešel do tatové správy. A proto - Příští měsíc si jdu vybrat něco na Vltavu a Labi, těším se jak malé dítě, nejlíp už abych seděl u vody a vejral na špičku :-)

Button - Profil | Čt 31.1.2013 23:26:22

Psal se rok 2007 a ten rok byl po rybářské stránce nudný bez větších úspěchů a tak jsem se začal ohlížet někde jinde. Zhruba o prázdninách jsem si všiml v jednom rybářském časopise článku, no byl to takový serial o jedné rybolovné technice a ta technika byla Feeder ,zpočátku jsem na to vzhlížel jako na něco nemožného spojoval jsem si to se závodní plavanou s bičem a u nás na Labi jako věc naprosto neschopnou použití v takových podmínkách. S dalšími čísly jsem tomu začal propadat (zatím jen teoreticky) a hledat i jiné publikace od toho autora (nechtěl jsem čekat měsím na další číslo) a našel a náhodou tomu autorovi v témže roce vyšla kniha Feeder po celý rok a nebyl nikdo jiny než Milan Tychler. Takže pokud mě k rybám dostal můj tchán se švagrem tak bez nadsázky k Feederu mě dotáhl Milan Tychler svojí propagací teto techniky mezi rybářskou společnost a za to bych mu chtěl když jsem u toho poděkovat . Dnes si bez Feederu neumím představit svou rybařinu a prakticky jen feederuju :)

kadlan - Profil | Pá 31.12.2010 12:23:58

Ahoj rybáři,já začal cca před 5 lety.K feedru jsem se dostal když jsem pořád nemohl pochopit proč u nás na řece 4 nechytáme nic a jeden jediný tehdy neznámí ale dnes už dobrý kamarád chytá rybu za rybou.Tehdy jsem měl týden dovolenou tak jsem byl na rybách každý den a nenápadně jsem pozoroval jakou technikou to ten rybář vlastně chytá.No vydržel jsem to 2 dny a poté jsem se vydal k neznámému rybáři abych zjistil jak to dělá že pořád chytá a mi nic.No a tak jsem se dostal tehdy z neznámím rybářem k feedru.Naučil mě cca za 1 rok co jsme spolu rybařili vše co uměl.Dnes za těch 5 let chytám na feeder téměř vše od bílých,kaprovitých a dnes už i dravích ryb.Na závody jezdím jenom v okolí a díky feedru jsem se zatím vždy na nějakém to místě umístil.Můj názor je ten že kdo jednou vyzkouší lovit technikou feeder tak tomu propadne v okamžiku jako jsem tomu propadl já.Dnes už jsi nedovedu představit to že bych přijel na ryby nahodil 2 teleskopi a čekal půl dne na záběr.Feeder mě hlavně baví v tom že člověk pořád vynálézá něco nového jak přelstít naše vodní kamarády.Jo a hlavně mě také feeder naučil chytat metodou chyt a pust.Petrův zdar

Barynka - Profil | So 5.6.2010 15:01:57

moje první ryba na feeder - jelec tloušť 53 cm :)) na feeder chytám 5 měsíců
potom mám na feeder ještě jesena, hooodně kaprů, hodně malých rybek a taky jednu štiku 60 cm

freddys - Profil | Pá 1.2.2013 2:43:02

CHaP >> Na orlici by ti medium mělo stačit. Značka to je trošku potíž, každý doporučuje to, co vlastní. Z feedrů co jsem měl, bych ti do 2000 mohl doporučit tak Shimano Catana (např. http://www.ekapr.cz/cz/e-shop/513393/c31290-pruty-f​eederove/prut-shimano-catana-bx-366-mm-feeder.html)​. Je to trochu měkčí prut, ale užiješ si s ním rybařinu, jak má být. Nebo třeba Trabucco, Mikado, Sema...Výběr je veliký, jdi do prodejen a zkoušej, co ti sedne do ruky. Jinak tady jsou kapacity, tak se na ně klidně obrať.

CHaP - Profil | Pá 1.2.2013 0:59:55

neco mi doporučte,moc se vtom nevyznám. zatim zbírám informace

CHaP - Profil | Pá 1.2.2013 0:54:58

Stewik >> střední řeka. a kapři tam jsou a bilá ryba.

Stewik - Profil | Pá 1.2.2013 0:17:15

CHaP >> a kde chceš prevažne chytať ? jazerá alebo rieky ? a cca aké ryby ? podľa toho si je potrebné určiť či ti bude viac vyhovovať médium alebo heavy.... potom či ti viac vyhovuje parabolická alebo špičková akcia a až potom riešiť značku :)

CHaP - Profil | Pá 1.2.2013 0:09:23

freddys >> nevim , co bych od toho měl čekat, párkrát jsem měl pušený od kamaráda a dost mě to zaujalo. A do 2 000,- by jsi mi poradil jaký, přeci jenom když už budu něco kupovat , tak aby to stálo za to.

freddys - Profil | Pá 1.2.2013 0:05:04

CHaP >> Ahoj, osobně jsem nikdy feeder v této cenové relaci nevlastnil. Doporučil bych určitě nějaký medium. Ale chtělo by to, abys napsal něco víc, co od prutu čekáš, kde budeš chytat atd. Jinak jediný prut, na který jsem v této ceně chytal, je Mivardi Imperium Feeder 3,6m medium (dá se sehnat už za cca 1400 Kč, např. http://www.palavskajezera.cz/productdetail?pid=3905​). Jinak moje rada je sledovat místní bazar.

Milhauz - Profil | Ne 21.11.2010 13:35:37

No byly krušné,jako každé začátky:) Začal jsem s feederem cca 4 roky zpátky,začal jsem s Hyperloopem medium a moc mi to nešlo,bojoval jsem s montážemi,uzly a nesekatelnými záběry ale nevzdal jsem to.Později jsem začal hltat články od Martina.M a heavy feederu,hned jsem nakoupil dvě hevíčka,velký navijáky ale ať jsem dělal co jsem dělal nešlo mi to,nešlo mi chytat na dálku,přesnost nahazování,záseky,těžké sestavy,s hevíčkama jsem se dost trápil,taky jsem zjistil že nejsem schopnej uhlídat dva feedery najednou,větší ryba se mi vždy zamotala do druhého prutu.Hevíčka šli z domu,vrátil jsem se k mediu,dnes když jdu s feederem,je to většinou jen na pár hodin,chytám s jedním prutem a nachytám víc než s dvěma.Snažím se chodit co nejvíce na lehko,už mě nebaví tahat sebou vybavení na vozíku.Nprosto mi učaroval picker,nevím jestli je to tím že prut je kratší a líp vidím na špičku nebo jemností celé setavy(používám páter 0,14mm/0,10 forpas) ale s pickerem mám 99% úspěšnost záseků a mnohem víc záběrů,chytám pod nohama,bez krmítka a krmím rukou.Letos se mi podařil husarský kousek-šupi z Vltavy 81cm na medium,s forpasem 0,14mm a háčkem č.12,ale bylo to na hraně,kapr i já jsme měli dost,zdoláván cca půl hodiny :)

:-)vydrák - Profil | So 5.6.2010 22:39:26

Zdravím všechny.
Feeder a já,to je dlouhá cesta.Odolával jsem mu opravdu spoustu let.Rybařím téměř 35 let a letos mi ho přinesl ježíšek(manželka).Tzn.že na feeder chytám od svých 39 let.No,docela jsme si sedli,slouží bezva,ryb už nachytal spoustu.Mám feeder Sema z-force a jsem opravdu spokojen.
Ale pozor.každý pořádný příběh má svou zápletku.16.6 letí feeder do kouta,protože nadejde magické datum,a já teprve pořádně rybářsky ožívám.Štiky,sumci,okouni,candáti a boleni jsou moje vášeň.
Feeder jsem si koupil jako doplňkové rybaření,abych se dočkal června.Takže tak je to se mnou a feederem.
Pro ilustraci posílám dnešní ůlovek na feeder.Bylo to krásné zdolávání.Petrův zdar