Ceny rybářských potřeb

Zajímalo by mne, kolik procent z celkové ceny prodaného zboží si nechá prodejce v obchodě, kolik velkoobchodník a jaká je tedy původní cena od výrobce. Proč se ptám: pri srovnání nabídek zahraničních a českých e-obchodů jsou mnohdy ty české výrazně dražší. Také jsem si nevšiml, že by ceny prutů z Ameriky reagovaly na pro nás výhodná kurz dolaru. ( r. 2001 přes 40 korun za dolar, dnes kolem 20 ---to už by se na ceně mohlo projevit, ne?)
Autor diskuse: centrepin - Profil , 8.3.2005 všeobecné - ostatní
8 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NLee-Haney - Profil | Út 9.4.2013 19:36:07

vendys-vt >> Zapomínáš že žiješ v Čr.Když se manažera nebo co to bylo ptali proč je škodovka u nás prakticky nejdražší tak řekl že u nás má tohle auto tradici a je nejprodávanější tak proto ta cena.Proč mám ale pocit že u nás je vše nejdražší a často slyšíme slova jako že u nás je malý trh,nebo výrobek se vyrábí jinde a jsou tam náklady na dopravu a nebo ceny určuje zahraniční trh atd.Tímhle nás krmí několik let a výmluvy stále stejné,ale realita je prostě jinde.Naučili si nás tak že my češi i když máme holou prdel tak si koupíme předraženou věc.Naštěstí lidé začali více kupovat po netu,začali více nakupovat ze zahraničí a vyčuránci musí holt slevńovat,aby vůbec prodali.Budou skuhrat a přitom na tom stále vydělají,jenomže s tím rozdílem že v minulosti chtěl být každý přes noc milionář a dnes už to tak nejde....

NButchi - Profil | Út 9.4.2013 19:59:01

Když si vzpomenu na rekordně nízký dolar před asi 6 lety a jak na to "zareagovali" naši prodejci, bylo mi jasné, že nakupování v cizině je jediná možnost, která přichází v úvahu (Budu li mluvit o dražších věcech)

Rozumím tomu, že se na MOC projeví další náklady prodejce, ale ať mi nikdo netvrdí, že je i v takovém případě potřeba prodávat výrobek za více než dvojnásobek ceny.

U nás existuje několik rozumných obchodníků, se kterými se lze dohodnout na ceně, resp slevě, a k těm chodím, protože se mi takový přístup líbí. Jinak odmítám nakupovat předražené věci, nevidím jediný důvod, proč bych měl.

NValda - Profil | Út 9.4.2013 0:13:28

Efis9 >> a to je bohužel ta největší pravda co tu zazněla .

NValda - Profil | Po 8.4.2013 23:35:27

Tak jak to tady čtu tak máte velkou pravdu ,ano český trh jde totálně do prdele a nemůžou za to jen tak obchodníci i když mají na tom určitý podíl viny ,ale česká smetánka co sedí ve vládě to jsou první zloději co okrádají obyčejné lidi ,těm obchodníkům už potom nic jiného nezbývá než držet se nějakým způsobem českých zákonů ,znám ten pohled i z druhé strany ,dneska jsem to řešil s jedním zákazníkem koncový prodejce má tak malou marži pokud nakupuje od českých dodavatelů že pokud není šikovný tak nemá šanci se uživit,tak každý hledá cesty i vlastního dovozu že se mu potom zvedají panenky kolik vlastně ten český velkosklad na tom má a můžu vám opravdu říct že se mi s toho zvedá kufr...Omlouvám se za chyby ale vždycky se na toto téma vytočím do vývrtky.

Nrover - Profil | Út 9.4.2013 21:26:29

retrívr >> Minulost se neodpouští ... :-(

Nretrívr - Profil | Út 9.4.2013 21:22:49

SAHIB >> Pro " západního" obchodníka je každý zákazník stejně dobrý, chyba je tady!!!!!!!!!!!!!!

Nppecar - Profil | Út 9.4.2013 20:25:31

Taky přidám trochu do mlýna. Začal jsem se o tady ty věci trochu zajímat a taky jsem začal dovážet nějakou rybařinu z Británie. Kvalitativně jsou na tom věci stejně jako renomované značky. Marži mám od 20 (u dražších věcí) do 40 % (u drobností).
Můžu svědomitě říct, že mám problém přesvědčit lidi o tom, že to nejsou šmejdy a že za tu cenu dostanou kvalitní věci. Když vidí zákazník stejnou věc, jen s jinou nášivkou u zavedených e-shopů a prodejen za cenu, která je i jednou tak vysoká jako moje, tak mi prostě neveří. Uvěří, až když si to osahá naživo. Částečně se tomu ani nedivím, byl jsem na tom dost podobně. Ale pár emailů a poptávek do Číny a do velkoskladů v Británii mi otevřelo oči.
Petrův Zdar

NLee-Haney - Profil | Út 9.4.2013 20:17:57

Butchi >> Prostě a jednoduše u nás prodejci z nás dělají blbce a proto fandím lidem kteří se to snaží změnit například tím že se snaží nakupovat v zahraničí.Ano trpí tím naše ekonomika,ale když to nejde rozumem tak to musí jít ztrátou,aby se nenažrancům rozsvítilo.

NLee-Haney - Profil | Út 9.4.2013 20:11:48

retrívr >> A kdyby ses zeptal nějakého obchodníka proč tomu tak je tak bys valil oči jak si to dokážou odůvodnit.To co se děje u nás je prostě poděl na lidi.Ti co bydlí v pohraničí mají jasno,nakupují venku,ja kdybych bydlel blízko hranice třeba s Německem tak v tomhle státě nekoupím nic,bohužel nebydlím.

NEfis9 - Profil | Út 9.4.2013 1:27:36

Shawt >> No ja myslim, ze by sis tohle delat nemel :-))) to ze je to tady krapet v katastrofalnim stavu jedna velka "mafie" a to po vsech smerech je jasny a vypovidajici :-)
Ja osobne ted brousim po ebay kuli obleceni a jeste nejakym vecem tady to proste nema smysl.

NEfis9 - Profil | Út 9.4.2013 0:26:51

Shawt >> Hele u dilu na auta. chladic na Alfu romeo. V obchode to objednas rekneme v kvetnu, k tobe se to dostane nekdy v zari spis v rijnu. Proc? protoze obchodnik objedna zbozi v rakousku, rakusak v italii, italove pres leto netahaj, tak na podzim se to pres rakousko dostane sem do cech a ty ho mas za nejakych 10 litru. Dil vezmes dobre se na nej podivas a zjistis ze vyrobce je valeo rakovnik. Takze cela pout se ma nasledovne. Obchodnik v cechach objedna u rakusaku, ty objednaj v italii, italove u nas. Nasi vyrobi poslou do italie, italove do rakouska a rakusaci k nam a z puvodni ceny vva 900 korun je razem deset litru jak vysitejch.

NEfis9 - Profil | Út 9.4.2013 0:10:09

Valda >> V tomhle s Vámi plně souhlasím! Problém je, že s kůží na trh nikdo nepůjde, stejně jako vy, právě kůli tomu podpálenýmu autu :-) V neposlední řadě je to též o tom, jakmile dáte moc levně, nikdo to kupovat nebude protože tady v týhle banánovce je zažito co je levný je shit :-)