Naše organizace nevydává povolenky na rok 2021!

Ahoj, naše místní organizace vyvěsila oznámení, že povolenky nevydává (kvůli kovidu). Staré ovšem musíme odevzdat. Jistě mezi Mrkaři - rybáři bude nějaký právník. Docela by mě zajímalo, jak to je. Bez povolenky rybařit chodit nesmím, organizace mi ji nevydá a až k tomu dojde (není sdělen žádný datum), jistě bude povolenka stejně drahá jako celoroční. Mně to přijde divné.
Autor diskuse: Olda K - Profil , 29.12.2020 všeobecné - RŘ, MO, svazy
30 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nhering - Profil | Út 29.12.2020 21:27:44

Mě se fakt líbí ty výkřiky "Vyměňte vedení!!!" Ale kým? Vždyť plnou hubu keců má kdejaký jouda,ale převzít odpovědnost a zapojit se nechce téměř nikomu......

Já bych se třeba vůbec nezlobil,kdyby mě už konečně někdo vystřídal. Ono být statutárem je něco jiného než pokřikujícím členem....

Nrybomil - Profil | St 30.12.2020 8:56:07

1Mara >> jj, jasně, když bude permice neúměrně předražená, vznikne ihned armáda pytláků. Tudy cesta nevede, jedině přes omezení počtu odnesených ryb, zejména těch nedostatkových nebo z oblasti ohrožených druhů.
Jsou revíry kde by se potočák neměl brát vůbec, někde jen 1 ks týdně, nikoliv až možných 9 ks. Kdo chce brát tyhle ryby, tak za mastný příplatek.
Permice za 10 táců udělá jen privilegované co se těm ostatním, kteří třeba pro MO poctivě a usilovně pracují vysmívají. To chceme ? Já myslím že nikoliv.

Nsven - Profil | Út 29.12.2020 19:23:46

nofish >> Nevím jak kdo ale já chodím na ryby i v zimě, pokud tedy není zamrznuto a není taková teplota aby mi zamrzala očka.
Od doby kdy bylo zrušeno zimní hájení, si kupuji povolenku zásadně v prvním termínu.
Proto i letos si povolenku a známku, koupím v prvním termínu.
Chápu, že existují nějaká opatření a proto dokážu i pochopit, že první termín bude až 9.1. 21. Včas jsem ji sobě i několika dalším kolegům, objednal emailem.
Nebudu požadovat na vydávajíci osobě alikvotní část její ceny a to i přesto, že ji ve včasném či předčasném výdeji, bránila pouze její nevůle, lenost nebo jiná podobná překážka..
Prodávat povolenky na rok 2021 lze už v průběhu prosince nebo dokonce i listopadu , neboť od té doby, už povolenky a známky leží ve skříni MO.
Jak se v řadě MO i děje. Když to jde jinde, proč by to nemohlo jít i u nás ?
V některých pražských apod. MO, mají povolenky přesah platnosti třeba i 14 dnů do nového roku.
Vše je jen o ochotě a dobré vůli.
Budu to řešit tak, že pokud bude od 1.1 do 9.1 příznivé počasí a rozhodnu se vyrazit, klidně vyrazím se starou povolenkou. Není mou chybou, že nemám novou.
Platnost nové povolenky je od 1.1 do 31.12. Platím plnou cenu, tedy požaduji celou platnost.
Není to spor já versus ČRS ale já, versus konkrétní fyzický viník.

Nnofish - Profil | Út 29.12.2020 18:51:51

Hromada keců, všichn chtějí povolenku hned, musí ji mít, nemají ji na celý rok, chtěli by slevu. A ve finále, jde drtivá většina na ryby tak někdy v dubnu, v květnu.... to už snad bude zase všechno jinak.

NBacha San - Profil | St 30.12.2020 11:06:44

Mjaška >> No vidíš. A já platím 500,-kč a novou povolenku už taky mám.
A pro ty ostatní. Všechno se to takhle zmrvilo zavedením svazového hospodaření. Pokud byl revírní způsob, jako mají celou dobu myslivci, byl klid, u vody čisto, špinavé prádlo se pralo doma a do spolku nebyl přijat žádný raubíř. A když, tak brzo skončil.

Nsven - Profil | St 30.12.2020 9:59:16

tomvec >> Ahoj. Máš pravdu. Kdo dnes krade a podvádí, bude krást a podvádět o to víc.
Ale s tím CHaP si myslím, že to je ještě kratší cesta do pekel... jak naznačují trendy některých států EU, kde je podobné konání, stále víc považovano za týrání zvířat..
A protože my jsme obvykle turečtější než Turci, naši politici zhusta děvky prodejné a veřejné mínéní nerybářské veřejnosti a především nejrůznějších zelených pomatenců a ekoteroristů nesdílí náš náhled, můžeme se toho brzy dočkat i tady...

Nhering - Profil | Út 29.12.2020 22:03:35

FRANK71 >> A to je další bordel a lidová tvořivost svazu. I když je to líbivé je to bruslení na tenkém ledě. Svaz by měl tlačit na legitimitu a ne na nějaké pardony.
A máš pravdu je toho víc.
Jenže svaz je připokakanej z případného otevření zákona o rybářství. Ono by se tam mohlo pro něj zvrtnout dost a dost pro něj teď přiznivých věcí.
Ale to už ujíždím jiným směrem.

Nsven - Profil | Pá 1.1.2021 15:44:42

kaprus >> No tomu věřím, .-) Kdepak, papír je papír..
Kdysi jsem ve sněhové vánici, zůstal autem viset na horské silničce..
A jako na sviňu, to na mě při vykopávání přišlo...
Naštěstí jsem sebou vozil automapy .-) Mít už tenkrát navigaci, tak jsem byl v řiti... :-))

Nsven - Profil | St 30.12.2020 11:38:21

tomvec >> Brod je ještě daleko, takže zatím je předčasné kaťata stahovat.. :-)
Až to příjde, tak to bude. Doba je všelijaká, kdoví, co se do té doby vyvrbí..možná budeme mít úplně jiné starosti..
U myslivců není perspektiva o nic růžovější.. nejprve jim seberou olovo a pak i flinty..
bo jelení guláš se dá vykultivovat v laboratoři..

NDart Ness - Profil | St 30.12.2020 9:56:51

hering >> Bylo období, kdy jsem se nabídl MO, že jednoho starého pána vystřídám. Byl jsem poslán do prdele tak arogantním způsobem, že jsem uvažoval, že jako člen přestoupím jinam a s místním spolkem už jsem nechtěl mít nic společného. Časem jsem vychladl a došel k názoru, že pro místní nehnu prstem ani na brigádě a radši si ji zaplatím (to jo , to si hospodář vzpomene, že nemá lidi) - skončil jsem jako většina = chci si to jen zaplatit a chodit k vodě, a mám klid.

NFRANK71 - Profil | Út 29.12.2020 21:55:25

hering >> máš zákonem podpořené, že dítě do 10 let může manipulovat udící? Zřejmě to nikomu ze státní správy nevadí. A jsou další a další věci.

NMrKos - Profil | Út 29.12.2020 20:44:34

1Mara >> nevím jak u vás, ale u nás v MRS si svaz ZP vysvětluje nikoliv jako povinnost, ale jako nutné minimum. V praxi to poté znamená, že kapra se vysazuje v počtu kusů klidně dvojnásobek oproti zarybňovací povinnosti. A to nemluvím o tom, že hmotností vysazených kaprů dochází k dalšímu překročení, protože se vysazuje větší/těžší ryba, než udává ZP. Zde vnímám velký prostor a kdyby jen 50% prostředků vložených do těchto "ryb/kaprů navíc" bylo využito na ubývající druhy ryb, tak by to vypadalo jinak. Jenomže to by se muselo chtít. Ono koupit a do vody vysypat trambus kapra dá nejméně práce.

Nrybakapr81 - Profil | Út 29.12.2020 20:31:18

nofish >> Ahoj, ANO, povolenka platí ještě 10dní v následujícím roce, tedy mluvím za Západní Čechy.

Nnofish - Profil | Út 29.12.2020 20:21:03

1Mara >> Nevím, kde má svaz peníze z kapra. teda když bude vše poctivě, ale že ho lidi chtějí, je pravda. Je tom postavena naše rybařina, podívej se i na obchody.
Nabourat se dá kde co, to se neboj...
Tak se zasaď o to, aby ten kapr byl co nejlevnější, aby zbylo i na jiné ryby, jak peníze, tak energie.
Všude vidím jen jak je všechno špatně, ale všechno jsou to jen hospodské řeči. NIkdo nepřijde s nějakou vizí na papíře, jak by to mohlo být. Jsem pro každou změnu, kapr mě nezajímá :-)

Nnofish - Profil | Út 29.12.2020 19:50:13

sven >> Teď už děláš ze svazu něco co není a chceš po něm něco, co nemusí ani náš státní aparát....
Jsi jak jeden dědek, co si stěžoval, že si bral povolenku až v září, protože na jaře a v létě neměl čas a chtěl ji levněji.
Jinak, mluvil jsem o tom, že drtivá většina co musí mít povolenku hned, hned na ryby nejde.
Pokud chodíš na ryby denně, nemůžeš vlastně chtít povolenku před 1.1. následujícího roku, ještě jsi nevrátil starou- stanovy. A přesah povolenek někam jinak je snad už úplná lidová tvořivost, ne? To není dálniční známka.
Už to přeháníš, fakt. Jednoduše, dejme povolenku za 10tis, svaz se posune jinam a domů ti ji přiveze kurýr, jako pizzu.

Nsven - Profil | Út 29.12.2020 15:46:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Olda K >> Ahoj. Na to je jednoduchý recept.
Svou žádost/stížnost sděl hned zítra ráno, přímo hospodáři nebo jednateli Územního Svazu a uvidíš, jestli se ledy pohnou nebo ne https://www.crsusti.cz/cz/kontakty/vybor-uzemniho-svazu
A pokud se nepohnou, jsou tu ještě republikové orgány..
Nevydávání z důvodu covidu je pouhý alibismus. V ostatních MO sev. ÚS vydávání povolenek funguje. U nás také. Sice za určitých opatření ale ano.
Při troše dobré vůle, která nějakému lemplovi z vaší MO evidentně chybí, lze celou záležitost vyřídit i korespondenčně..
Od té doby co s tím u vás praštilo staré vedení, to jde u vás nějak z kopce..
Hlavně si to pamatujte při volbách..

Nsven - Profil | Čt 31.12.2020 11:59:38

Čík >> Já vím. Ale protože posílám nebo dostávám něco poštou dost často, tak už předem u okénka hlásím, že žádné doplňkové služby nechci, žádná aviza a potvrzení nepotřebuji bo si je najdu v jejich informačním systému sám a pojištění mi stačí jen to základní. U důvěryhodných partnerů, platím zásadně převodem, bez dobírky. Většinou lidi jen položí dopis nebo balíček na pult okénka a děj se vůle Páně :-)
Pak tam úřednice přimastí všechno, co je jen možné.. ..bo to tak má nařízeno...takové zkušenosti také mám.
Ale už si dávám pozor.

Nhraji - Profil | St 30.12.2020 11:55:33

tomvec >> především je třeba napsat, že aktuální legislativa nedovoluje zadržet RL. Dále je třeba vědět, že v zákoně jsou určeny maximální výše pokut, a to je myslím 30000 korun za přestupky na úseku rybářství. A úředník smí trestat pouze v rozsahu daném zákonem.

Nsven - Profil | St 30.12.2020 10:40:54

Mjaška >> O cenách brigád se nečaruje ale jejich výše se každoročně odhlasuje na VČS, členskou základnou. Výše náhrad, je tedy zcela v rukou členů, konkrétní MO.
Ovšem realita je taková, že účast na těchto schůzích zhusta bývá max. do 30% celkové základny a navíc, většinu ani obsah nezajímá, takže to tam jen nějak přetrpí a prokecají se sousedy a pak na vyzvání, stádně zdvihnou ruku pro cokoliv..
A pak se těch zbývajích 70% diví a nadává..

NBacha San - Profil | St 30.12.2020 10:25:05

Dart Ness >> Jeden příklad za všechny. Byl jsem mnoho let v jedné MO (i jako člen výboru), kde každý nově přijatý člen, který udělal vstupní školení a následující test musel zaplatit dvoje členské příspěvky.
Protože je psáno, že vydání povolenky je vázáno na splnění členských povinností z minulého roku. To si výbor vyložil tak, že nový člen obdrží povolenku po zaplacení čl. příspěvků roku minulého, páč to stojí černé na bílém. To, že v loňském roce nebyl ten člověk členem, nikoho nezajímalo. Dokonce musel udělat i dvoje brigády.
Za celá desetiletí se mi nepodařilo přesvědčit kolegy ve výboru, že to je špatně.

NKreja - Profil | St 30.12.2020 10:24:29

Olda K - >> MO Karviná s tím nedělala problémy ani na jaře ani teď.Udělali dávno opatření které teprve teď doporučují v bleskovce a funguje to bez problémů.Palec hore..Havířov šel jinou cestou a na jejich stránkách si domluvíš den a čas.Taky parádní.Naproti tomu jedna z MO Ostrava napsala že paní která povolenky vyřizuje má covid a že rybáři mají smůlu.Takže je to jen o lidech a zájmu to nějak řešit.

Nsven - Profil | Út 29.12.2020 20:26:21

nofish >> Proč si myslíš, že to není pravda ? Stačí se zeptat zdejších pražáků a ty ti potvrdí, že mají povolenku s platností ještě v novém roce.
Třeba sem někdo z nich nakoukne...
A právě tak je tu řada jiných, kterým jejich MO vydala povolenku, ještě ve starém roce.
Je to jen o ochotě a o důvěře. Svaz není státní aparát ale zájmový spolek. A jako takový, si narozdíl od státního aparátu, může leccos prohlasovat na VČS.
Jako například i nesmyslnou pokutu za pozdní vrácení povolenky..
Jak se děje např. v MO Zákupy, která je ústředním tématem diskuse.. http://www.mocrs-zakupy.cz/

Nnofish - Profil | Út 29.12.2020 20:10:43

1Mara >> Na mrku nic nevyřešíš. Jako každý člen máš právo volit a být volen. Kontrolní orgán každého "stupně" svazu je dozorčí komise, daného orgánu. Pokud víš, kde je chyba, díky členství v DK na ni můžeš upozornit, můžeš navrhnout jiný systém. Mezi námi, můžeš se nechat zvolit do jakékoli složky svazu a přijít s návrhy na zlepšení. Vlasně můžeš i jako člen dané MO podávat návrhy, třeba aby se kapr vysadil jen v rámci plánu a ani ryba navíc- pokud to VČS schválí, je to závazné.
Na mrku nic nevyřešíš, fakt.

NFRANK71 - Profil | Út 29.12.2020 20:03:51

1Mara >> prej budou vydávat povolenku jen s očkovacím průkazem na covid.😁😁😁

NOlda K - Profil | Út 29.12.2020 19:03:06

nofish >> Ahoj, nemusíme se hned hádat a urážet. Každý to má jinak, vy chodíte v dubnu a v teplých měsících, jiní celý rok. Já mám zimní rybolov rád, má to svoje kouzlo chodit kolem říčky a chytat na splávek. Taky mám v zimních měsících víc času. Jinak děkuji všem za názory a nápady. Bohužel, ze všeho vyplývá, že to je jen v připravenosti a flexibilitě různých organizací. No a ta naše bude asi hodně nenápaditá.

Nrybomil - Profil | Út 29.12.2020 17:14:26

hraji >> to sic máš pravdu, že platba za permici není přímo příjmem MO, ale jistý podíl zpětně na financích má

https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/585-jak-funguje-svaz-3-zakladni-schema-financovani

vliv corona nebezpečí je všude, výdejny MO nevyjímaje

Nsven - Profil | Út 29.12.2020 16:54:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

milin >> Výmluvy !
Jde to i bez front a dlouhého čekání, na vypsání formulářů..

NPetr64 - Profil | Út 29.12.2020 14:20:36

Olda K - >> Naše jo.