Odebírat RL za přestupek?

Odebírat RL za přestupek? ANO - NE ?
Prováděcí vyhláška č.197/2004 Sb. k novému Zákonu rybářskému 99/2004 Sb. měla v §10 ustanovení, které umožnilo odebrat příslušnému úřadu RL za přestupek na úseku rybářství na tři roky. Proto také proběhla tak zvaná rajonizace a od těch dob si můžeme RL koupit jen v místě trvalého pobytu. První novela vyhlášky v roce 2006 ustanovení zrušila. RL je pro výdej povolenky na revíry ČRS a MRS nezbytný, bez platného RL nelze povolenku vydat. Nemohlo se stát, že člen, kterému byla povolenka zadržena si obratem koupil povolenku v jiném PS (MO). Vyhláška zcela elegantně (po prokázání přestupku) nahradila práci Dozorčích (ČRS) a Kárných (MRS) komisí, které dnes projednávají s velmi rozdílnými výsledky přestupky členů proti Stanovám spolků. V anketě můžete hlasovat, zda byste souhlasili s původním zněním vyhlášky či ne.
Autor diskuse: kakr - Profil , 9.8.2017 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Odebírat Rybářský lístek na tři roky za přestupek ?

A) ANO73%

B) NE27%

Od 9.8.2017 hlasovalo 90 čtenářů.

kakr - Profil | Po 14.8.2017 14:56:00

Moderní trendy EU se začínají projevovat v plné síle. V agendě RL to znamená, neodebírat, ale dávat RL bezplatně.
Náš stát, potažmo ministerstva financí a zemědělství do dnešního dne nestanovila výši správního poplatku za měsíční RL, který je bez zkoušek. Vydává se zadarmíko a to se vyplatí. Stát má peněz dost.....

Hlavně nezapomeňte včas a v plné výši zaplatit své daně:-))

Flip - Profil | St 9.8.2017 14:02:19

kakr >> dokud z naší rybářské organizace,která by měla sdružovat lidi se společným zájmem při dodržování stanovených pravidel bude její vedení dělat prodejnou děvku v jejíž ,,hlubinách" si každý jouda ,kdo má peníze může smočit brko(rozuměj prut),tak o tom můžeme diskutovat ještě v příštím životě.:-)

Flip - Profil | St 9.8.2017 12:15:45

Dědek >> žádná rozumná RS ti za prkotinu povolenku nesebere,takže když už sebere povolenku tak ať sebere i ten RL.
Proto nelze taky hovořit o žádné nulové toleranci.

kakr - Profil | St 9.8.2017 13:41:19

hraji >>
I kdyby si RS prst v zadní části těla nevyslovitelné zlomila a běhala okolo vody 24hod denně nemá šanci ovlivnit, zda si člen ČRS koupí povolenku MRS či opačně. Po zadržení povolenky v jiném Svazu.
A vo tom to je.

kakr - Profil | St 9.8.2017 13:15:18

hraji >>
Dle mého názoru a za tím si stojím, původní znění vyhlášky ať se zdá tvrdé by vyřešilo problémy, které se dnes jen hrnou před sebou.
On by si každý rozmyslel, zda bude či nebude lovit na revírech ČRS a MRS, když by nad ním visel Damoklův meč v podobě nelovit. To by ta třetí a další udice nastražena nebyla.

Tarn - Profil | St 9.8.2017 12:10:37

Přestupek nahlašuje příslušná RS, takže je jen na ní, jaké důvody k zadržení povolenky vedly. Pokud je zadržena povolenka, jde asi už o vážný přestupek. Za prkotiny se neodebírá, takže by se asi neměl tohoto nikdo bát. Bát se bude jen ten, kdo si je vědom, že teď si to dovede zařídit a předpisy jsou mu šumafuk. Nejčastěji slyším, to je blbé nařízení (předpis) tak ho nebudu dodržovat. Já si ryby neberu a pouštím je, já můžu....................... Takže za mne rozhodně ano.

Flip - Profil | St 9.8.2017 14:33:30

Bacha >> jo kamaráde my co pamatujeme doby,kdy neexistoval celoroční lov ryb,lovy Nonstop ,K70 a podobné vyfikundace jsme už na odstřel.
Mám ale dojem,že jsem k té vodě chodil tak nějak s větší radostí a nechyběly mi ty inovace..

hraji - Profil | St 9.8.2017 13:29:08

kakr >> situaci by úplně stejně vyřešila funkční RS, bohužel, nic takového neexistuje. Je pár lidí, kteří to dělají opravdu s nasazením a řádně, a pak je obrovská skupina rybářů s odznakem, kteří na to kašlou a ještě si to zdůvodňují tím, že nebudou nikoho buzerovat. A příkladů máme dost.

kakr - Profil | St 9.8.2017 17:55:30

sliver - 9.8.2017 17:39:52 >>
Kruh se uzavírá už nyní,zatím máš žlutou za blábol.

Bacha - Profil | St 9.8.2017 14:24:35

kakr >> A to je to, o čem mluvím. Neschopnost rybářů udělat si pořádek mezi sebou. Mě, jako pravověrného rybáře s padesátiletou praxí, by hanba fackovala, kdybych byť jen opomněl cosi a RS by mi to vytkla.
Co se tohoto Tebou popisovaného případu týče, by se rybářský svaz měl s takovýmito lidmi rozloučit, resp. 3x a dost. Je neúrekom soukromáků, kde se mohou takto realizovat.

A jdu zase makat:-) Jsem tu jen když schne štuk:-)))))

Dědek - Profil | St 9.8.2017 13:06:05

kakr >> Karle to je pravda, ale musíš připustit, že RS nemusí hrát fér. Samozřejmě nemyslím tím všechny členy RS, ale i špatné vyjimky se najdou...
Viz jak tady někdo psal. Já jsem to osobně asi nezažil, ale stačí, když tě budou chtít místní vystrnadit od "jejich" vody. Navymýšlet si do oznámení, to se dá cokoliv kdykoliv, zvlášť když přivolaná RS místními rybáři, bude mít v těch místních více než dost ochotných svědků, že jsi provedl, i když neprovedl :-)))
A stává se to a stavá se to na můj vkus často.

hraji - Profil | St 9.8.2017 13:05:20

sliver >> nepamatuji se, za dlouhé roky, na byť jediného rybáře, který by uznal, že mu byla zadržena povolenka oprávněně. A to dokonce ani v případě, že si ponechal podmírové ryby, ryby v době hájení a podobné lahůdky. Dokonce naprostá většina nesouhlasí ani v případě, že jim povolenku nechám a jen jim zapíšu přestupek do záznamu.
Kdo bude hodnotit jak RS pracuje? Nějaký ouřada, který v životě u vody nekontroloval? Tak to bude k ničemu. Jak vůbec kontrolovat práci RS? Počtem kontrol? Počtem zadržených povolenek? Počtem hodin strávených u revíru nebo počtem našlapaných kilometrů?

sliver - Profil | St 9.8.2017 12:26:13

Flip >> zas děláš z porybnych svatousky. Co ne zas tak ridky případ, kdy se porybny chce zbavit nežádoucí konkurence cizaka na revíru ? Velmi častý případ. Tam by to proběhlo za kdejakou cipovinu. Nasrat, žádné sbírání lístků, je ve vaši moci si to pohlídat jinak.

kakr - Profil | St 9.8.2017 12:06:18

Dědek >>
Závažné pochybení? To je alibismus, zase by muselo být definováno co je a není "závažné pochybení" a to je na encyklopedii.
Na vyhlášce není co studovat, text je na obrázku.
Tipni si, kolik rybolovců by ročně striktní dodržování původního znění omezilo.

Woohooo - Profil | St 9.8.2017 11:49:21

Chybi mi moznost - JE MI TO JEDNO. To ze se rybari nepostihuji za prestupky jinak nez domluvou toho sem na Labi svedkem uz mnoho let. Kdyz nahodou nekdo udela neco hooodne pres caru resi se to spis poisne ze se zakaze vsem i slusnym to a to a to ... po tech letech kdyz vidim co u vody prochazi uprimne se obcas divim nad tim ze vubec muze nekde CRS hospodarit