Vymezovani mista na svazovce

Zdravim kolegove, mam tu zajimavou otazku na diskuzi co si o tom myslite. Uz 2 rok pozoruji ze se na reviru 471131 Stonavka 2A vyskytuje vyhrazovani mista v byvalem hajenem pasmu, uz nekolikrat jsem apeloval u mistni organizace rybarske straze jak je mozne ze si lide vyhrazuji mista. Presne jsem si zjistil ci to je a tak jsem na to upozornil rybarskou straz na dotycnou osobu... Bylo mi receno ze jedni muzou a druzi ne, jak je to to mozne?... Pritom se to jedna o clena rybarske steaze mistni organizace rybarske straze Havířov (konkretne nebudu jmenovat), co si tom myslite vy? Diky za odpovedi at se dari.( viz foto)
Autor diskuse: mokros - Profil , 17.5.2016 kaprařina - RŘ, MO, svazy
18 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsven - Profil | St 8.2.2017 15:13:29

Mrknato >>
Z deníku partizána.
Pondělí - vyhnali jsme Němce z lesa..
Úterý - Němci vyhnali z lesa nás..
Středa - vyhnali jsme Němce z lesa..
Čtvrtek - Němci vyhnali z lesa nás..
Pátek - vyhnali jsme Němce z lesa..
Sobota - Němci vyhnali z lesa nás..
Neděle - Přišel nasranej hajnej a vyhnal nás z lesa všechny...

Asi tak :-)

Nhláskař - Profil | Po 19.3.2018 19:58:56

show must go on >> Ne.Čtvrtina krmí,čtvrtina se k nim přisírá a půlce je to zaplaťpámbu jedno.Když mě soused,vidící že krmím,sedící 20 metrů ode mne,poprvé přehodil,říkal jsem si,že to třeba nemá zmáklé,mlčel jsem.Potřetí jsem k němu jen odtušil-zase přes.Počtvrté už jsem k němu šel se slovy-uz mě ale serete :-) No a najednou mu nahazování krásně šlo.

NVašek74 - Profil | Čt 9.6.2016 16:55:39

Ahoj, sice je to trochu mimo zadání, ale vše již asi bylo řečeno.Za mě : Flek si nevymezuji, ani nikoho nevyhazuji-místo svoje nevlastním .Když si pěkné místo nenajdu tak si ho případně upravím.....Než se hádat s ***** raději si sednu jinam a mám klid.Hádat jsem se k vodě nepřišel.Pokud Vás už nebaví mlátit trávu vidličkou......malá inspirace-"Skládací kosa".
Objevil jsem tohle tohle-perfektní věc na posekání trávy nebo rákosu ,kopřivu o tenčí nálety to zvládne také. Složené to je 39 cm, délka ostří 23 cm .Zavírá se to jako nůž, špička se schová do násady- opravdu bezpečně-díra v tašce nehrozí !Má to pojistku ve složené i rozložené poloze- Prostě za mě dokonalá věc. Koupeno zde na bazaru za 150+pošta. Třeba to bude přínosem, já 100% doporučuji...Pohodu , klid a ať se daří........

Nbryndis - Profil | St 18.5.2016 21:52:14

Macinek >> Ježíši kryste ty to vidíš... přece nemůžu přijít k vodě, posekat si tam trávu, zaparkovat loď a říct odedneška je tohle můj flek, a kazdyho koho tu uvidím chytat vyhodim. Vždyť na to místo má nárok každý kdo je platným členem svazu... přeci zaplatis ty same penize co ten dotyčný. Já osobně bych si tam nesedl protože bych se nechtěl dohadovat, ale prostě to nejde takle dělat...

NPiškothonza - Profil | Po 19.3.2018 20:43:42

jarda85 >> temhle smejdum se davaj diplomy,medaile a vodznaky,tech si svaz váží....že to rozprodaj čongum a vyšmelej za chlast a cíga,nikoho nesere...

NkaprPete - Profil | St 8.2.2017 7:24:48

Podělím se o své zkušenosti. Již delší dobu si pronajímám pozemek u svazové vody a stojí mě to nemalé peníze. Myslím, že výše tady není důležitá. Neexistuje, že bych si tento pozemek oplotil nebo někomu neumožnil přístup k vodě. I když mám pozemek v pronájmu je jasně povodím stanoveno jaká je záplavová oblast společně s dalšími povinnostmi. Podotýkám, že pozemek není celý v majetku povodí. Jelikož je pozemek udržovaný, velice často na něm naleznu roztažené deky rekreantů, rybáře mnohdy i nepořádek, protože oni ví, že to za ně někdo uklidí. Dokonce se ani nestydí vzít mi z obydlí židle, stůl a udělat si tam piknik. K vodě přístup umožnit musím a nic s tím nezmůžu. Myslím si, že je to tak správně, ale za to očekávám, že se návštěvníci budou chovat slušně a s respektem k osobě, která se o pozemek stará.

Ntuzemak - Profil | Pá 10.6.2016 15:03:40

kuvoj >> to vidět u vody,tak věř,že máš koule modrý ještě na vánoce....

NSaddám - Profil | So 21.5.2016 18:17:36

cert666666 >> Kdybys čerte tušil, kolik jsem už zachránil soukromých pozemků před devastací ze strany rybářů, dal by sis svou valcířskou tlapou lepáka, až by se ti možná rozsvítilo. Jinak obecně mě lidi, kteří si pronajímají pobřežní pozemky nebetyčně serou. Vytvářejí totiž poptávku, vyrábí na březích kdysi nádherných vod karavanové i jiné slumy a celkově zhoršují možnosti rybolovu na svazových vodách, kde přeci jen plavou ryby , které byly zaplaceny z peněz nás všech.
A jestli si myslíš, že dávám někomu návod, tak jsi vedle , jak ta jedle. Slušní rybáři,by žádný takovýto návod neakceptovali a ti neslušní ho nepotřebují. Umí daleko víc, než jsem zde popsal.

NFRANK71 - Profil | Po 19.3.2018 20:52:57

Jinde je to horší

Nrover - Profil | Po 19.3.2018 19:03:45

hláskař >> Možná, že se to tak i někde děje, myšleno v hlavě vystresovaného, ryb chtivého, závistivého jedince. Ale normálně smýšlejícímu, rozumnému člověku, je to absolutně putna. Kde si kdo krmí, ...a čím.

NRK - Profil | Pá 10.2.2017 12:04:42

MrKos >> Já ti nevím, proč tady takhle teoretizovat. Je to prostě tak, že kdo dřív příde, ten dřív mele. Nic jinýho v tom není. Někam přidu, jsou tam vidličky, tak se rozhlídnu, zavolám. Nikdo nikde, chytám. Za pul hodiny někdo příde a má smůlu. Stalo se mi, že se přišoural dědeček, že tady chytá, protože je hapr na nohy. Tak jsem ho pustil a popřál dobrej lov.
Přijdu k vodě zapíchnu vidličky, schodim tašku a místo je moje i když se půjdu vysrat 50m za borovici.
Chytám 40let a nepotřebuju něco obechcávat, balancovat na hraně, nebo přemýšlet o tom, co je vyhrazování nebo činnost směřující......
Na to totiž stačí selskej rozum.
Právnický keci a kličky si můžeš užít u rozvodu, nebo, když tě vykopnou z práce bez náhrady........

NSa(l)micka - Profil | So 21.5.2016 18:19:44

Mno... pozemky, na nichž se nacházejí koryta vodních toků, jsou majetkem státu, ale ve správě jednotlivých povodí, některé drobnější vodní toky ve správě lesů ČR, případně jsou i kapiláry, u kterých správce není určen a tudíž je správcem ten, přes jehož pozemek vodní tok jde.

Vlastník pozemku, který sousedí s pozemkem, na němž se nachází koryto vodního toku, je povinen dle § 51 odst. 1 a) vodního zákona umožnit správci toku výkon jeho oprávnění, b) strpět na svém pozemku zařízení ke sledování stavu vod, značky... c) strpět po předchozím projednání s nimi průchod osob, což neplatí v zastavěném území a na oplocených pozemcích - s tím, že pokud výkonem oprávnění správce vodního toku vznikne vlastníkovi škoda, má nárok na úhradu.

Co se týče zákona o rybářství, § 11 odst. 8 může uživatel rybářského revíru, hospodář a jeho zástupce, držitel povolenky k lovu a RS vstupovat na pobřežní pozemky, pokud na ně není vstup zakázán z důvodu obecného zájmu, ale mají povinnost uhradit škodu, kterou při tom způsobí.


Ovšem: nikde v zákoně neni psáno, že by tě RS a nebo kdokoliv jiný mohl vyhodit z místa, kde lovíš (je-li to místo, které není zakázané v RŘ, případně řádu pro daný revír), pokud se tam chováš slušně a nepůsobíš žádnou škodu - nemluvě o tom, aby se tam mohl nakvartýrovat on a nebo "takykamrádi".

Pokud tohle udělá RS, nech si ukázat odznak, opiš si iniciály a stěžuj si. Jsou od RS tací, co brali povolenky za absenci fotografie ve členské legitimaci. Výsledek? Už u RS nejsou, neb není jejich pravomocí do toho kecat. Vlastně ani nemají právo členskou legitimaci vidět, neb je to pro evidenci jednotlivých MO a ne jejich.


(Co se týče vodních děl - rybníků, případně pak záležitostí, jako jsou zatopené lomy atp., tam si to řeší sám majitel/ten, kdo má rybník pronajatý, kde se smí chytat a kde ne, však má na to právo - v řádu takový případy jsou jak na řekách, tak na nádržích.)

Takže asi tak.

NMakrelobíjec - Profil | Pá 20.5.2016 12:44:36

ten macinek nebude jen tak nějaká obyčejná píí to bude nějakej speciál :))

NMrknato - Profil | Čt 19.5.2016 13:32:15

Saddám >> BP to je šlágr. Kdo na revíru nemá žádnou BP, jako by ani nebyl...)))))
Ve vedlejší diskusi o Katlovu, (kde mám stopku) napsal Kocháč vesmírnou blbost, která se traduje, omílá a téměř všichni ji mají za pravdu. "Bližší podmínky výkonu rybářského práva" může uživatel stanovit v povolence. Ano, jen v povolence a povolenka není právní předpis, to snad ví každý. Znamená to, že právní předpis, který mění podmínky VRP vyjímkou, jsou v povolence (BP) jasně a srozumitelně podány rybářům. Bohužel se tento institut zvrhl, za přispění MZe a uživatelů tak, že "bližší podmínky" nemají právní sílu a zmocnění měnit zákon, ale přesto jsou uživatelem MZe a i některou RS brány jako porušení rybářského práva, které na uživatele delegoval stát v dekretu.

Nevím o žádném svazoorgánu, který by byl nadán mocí kontrolovat vedle RS (která kontroluje porušení zákona), i porušení interních svazopředpisů...... To že to dělá RS na vedlejšák pro MO je ostuda......

Vyhražování si míst k lovu je také plně v režii svazu, který si to vyhrazování (které je zákonem zakázáno) dal do BP a povolil je pro závodníky a postižené......
NO tak pak ať se nikdo nediví, že jiní postižení loví ryby hájené a podmírové. Jaký je v tom principiální rozdíl????????????????????? Ukaž mi ho.

NJurij - Profil | Čt 19.5.2016 7:15:40

Macinek >> ano zase si krásné nahravas,parazituje ten kdo si myslí že flek kam chodí je jen jeho,prej se jedná o svazovku vodu,tím pádem všichni členové svazu mají právo tento kus břehu užívat k lovu ryb,ne pouze jeden vychcanec.Pokud tento revír navštěvuje dejme tomu 500 lidí tam si dle tebe má každej vysekat vybetonovat a krmit stále a pouze jeden "svůj flek"? To je přede dobrá kravina co.Takže pokud do tenhle dotyčný dělá a praktikuje tak je peknej hulvát ,sobec a chamtivec,pokud sdilis názor člověka který to takhle praktikuje potom jsi stejný jako on takže to tvé fuuj patří těmto lidem.Já si taky krmil tejden na řece a když sem tam šel lovit tak místo bylo obsazeno,no tak sem šel vedle a netrepal sem se u toho jak důchodce před pomocenim.

NSaddám - Profil | Út 17.5.2016 20:50:25

Zdokumentovat, natočit,opatřit svědky...Pak se obrátit na PČR. Je ovšem třeba to mít legislativně namakané, zdaleka ne všichni policisté jsou obeznámeni s rybářskou legislativou.Pokud se takto chová člen RS, tak oslovit příslušný OŽP městského úřadu. On totiž člen RS, páchající přestupek na úseku rybářství jaksi ztrácí způsobilost k výkonu této funkce. S MO si myslím, že nemá význam ani něco řešit.Pokud jsi oslovil příslušnou RS a ta ti odpověděla , to co píšeš, tak se domnívám, že nekonáním se vystavuje postihu za zneužití pravomoci úřední osoby, neboť svým nekonáním způsobila dotyčnému neoprávněný prospěch.
Pro upřesnění RS nemá žádnou místní organizaci.

NDarďas - Profil | Út 17.5.2016 20:25:40

Otázkou je,zda mít konflikt s nějákým obejdou stojí za to.Na ryby se chodí odpočinout.

NRomanZm - Profil | Út 17.5.2016 20:03:28

Ted napíšu můj zážitek : Došli jsem k vodě kde jsou chatky všude byli mola do vody a jedno misto bylo prazdné bez mola zarostená tráva tak jsem si tam šli s kolegou sednout ani ne za 10 minut dojel dědáček na kole a už to začalo ...... kur... hajz... vypadněte stadyka tady nemate co dělat to jsou soukromé pozemky ad už vás tu nevidím a že na nás zavola Policii ...... říkam strýcu zavolejte si koho chcete ale nehneme se odsud tak zavolal policii , policie za 15 minut přijela šli za náma že urcite víme o co se jedná říkame ano sedime tu dojde nejaký co tu má chatku a začne po nás hulakat a nadavat nám přitom jako 2 metry nám musi kazdy dat policie řekla že máme pravdu prohledla nám papiry vykořila 2 cigarka pokecala s dedou a odjela .... pak děda jak nejvetsi kámoš si tam snama kecal a vše vklidu .......... ale po tyhle zkusenosti naposledy než se hádat s debi... tak radsi sednu o 100 metru dál , a byt to nějaky ražon a rapl tak muze jeste deda vyfasovat po cuni a mobil mu hodil do vody a byl by pokluzeny :)

NDeawon - Profil | Po 19.3.2018 18:50:51

Vydra12 >> jsou taci kteri sleduji kdo si kde krmi a pak si mu tam sednou.

Ndrvoštěp - Profil | Ne 18.3.2018 20:29:50

retrívr >> Já přijel v loni na Zvíkovec na Berounku na pozvání se ženou a dcerou za kolegou do karavanu. Kemp prázdnej, lehce pršelo. Tak žena vybalovala věci z auta a já ryb. náčiní. Postavil jsem stojan, a u auta kompletuji pruty. Najednou dojel majitel karavanu kde jsem měl bokem stojan. A začalo haló. Začal řvát na celej kemp že je to jeho flek ať vypadnu atd. Já čuměl jak tele. Teď se mi honilo v hlavě když mu dám do držky bude po víkendu a dcera bude mít šok. Tak jsem zbalil stojan jemu řekl že je vůl a šel jinam. Řval v karavanu ještě hodinu.

NJarda Š. - Profil | Út 7.2.2017 16:58:30

Furtmustahl >> Jj, kapraři se vyloženě k vodě stěhují. Jsou většinou zvyklí lovit stylem, že si flek dlouhodobě zakrmují. Nesnaží se hledat kapry, ale čekají, až kapři najdou jejich flek. Proto se brání tomu, aby se někdo "přiživoval na jejich krmné kampani". Kvůli tomu pak s nimi mohou být ty problémy. Dohadovat se s nimi, mi za to nestojí, když vidím někde bivaky a stojany, tak se taky raději zdaleka vyhnu.

Nmarmyš - Profil | Pá 10.6.2016 7:59:37

Cvičím si bobra,nebude dlouho trvat a na který strom ukážu,ten padne:-)

NBerRiver - Profil | Pá 10.6.2016 7:42:13

a vsuvka - já mám doma celkem volnost...mojí ženě je jedno v jakým pořadí plním zadaný úkoly :-D:-D:-D

NBerRiver - Profil | Pá 10.6.2016 7:39:23

marmyš >> jestli to bereš takhle, tak já se taky dobrovolně hlásím do klubu podpantofláků :-) mně se taky nelíbí, když si rybáři vyřezávají stromy, aby měli flek. netuším tedy, jestli to je proti řádu nebo nějakýmu zákonu, ale čistě selským rozumem a pocitem mi to nepřipadá správné. Kdyby se takhle u vody choval každý, tak za chvíli žádný stromy na březích nebudou. Je nás (rybářů) celkem dost, podle mě to chce trochu úcty a pokory k okolní přírodě.

Notoš - Profil | Pá 10.6.2016 6:23:34

Kocháč >> ...než jsem se dostal na dobrý flek na Dyji, tak jsem musel sundat pár větví...o papíry jsem nedošel, protože porybný tady zabloudil... :-))

Nfheavy - Profil | So 21.5.2016 20:27:44

Mrknato >> divam ze tady mate veselo, rychlokvasky na mrku s profesorskym pristupem.pripomina mne to mou bejvalou,kdyz ji dosli argumenty tak zacala mluvit sproste:-)
Znam i takovej peknej vtip-sedi kurva na baru a zhani nejakou obet ,vsimne si samotnyho chlapa a jde za nim,pta se jestli si muze sednout ,on ji odpovi ze kdyz vypije vic piv tak mluvi sproste,ona na to ze nevadi a zepta se ho kolik ma vypito piv .on na to sedum ty Pi..o:-) :-)

NSaddám - Profil | So 21.5.2016 19:39:02

cert666666 >> OK. Tak nyní už úplně polopatě. Je úplně jedno na jakém prostoru se nacházíš. Jestli patří státu, OKD, Pepovi nebo Vaškovi. Je úplně jedno, jestli jsi rybář, zahrádkář nebo chovatel holubů. Vždy a všude na svrchovaném území ČR platí zákony ČR. Sečteno a podtrženo: nikdo a nikde si nemůže dělat, co ho napadne, byť by byl stokrát na svém nebo měl pronajato. Vždy je nějak omezen zákony. Troufám si tvrdit, že už je jen opravdu pár míst na zeměkouli, kde (a to spíše nedopatřením) to je jinak.

NSaddám - Profil | So 21.5.2016 18:48:42

cert666666 >> OK . Klidně si vykejme, to ovšem nic nemění na faktu, že úroveň vašich vědomostí je na silně nízké úrovni. V podstatě se dá říci, že vše, co jste zde napsal o rybníku, rybářském právu a hospodáři je nesmysl. Takhle to prostě nebylo a není a to už mnoho desítek let.
Já jen neustále žasnu nad lidskou leností přečíst si těch pár listů zákona 99. Tato četba by měla být pro všechny adepty rybolovu povinná a přísně přezkušovaná. Ono by hnedle ubylo všelijakých zvěrstev, která se u vod dějí.I těch rybolovců by bylo výrazně méně.

NMrknato - Profil | So 21.5.2016 16:25:44

Že je Ostravsko region razovity, je známé, ale že až tak moc jsem netušil...... Dříve se říkalo jsem horník a kdo je víc, tak teď to asi platí o valciřich.

NMakrelobíjec - Profil | Pá 20.5.2016 20:21:23

mokros - >> dej tomu blbovi co tady vysírá červenou a je klid.

Nfheavy - Profil | Pá 20.5.2016 19:39:36

Macinek >> to by se ti mohlo stat ze nebudes mit kde chytat :-)
Taky jsrm driv ustupoval z jezer ale z reky uz mne zadnej blb nevyzene,:-)

NJirka75 - Profil | Čt 19.5.2016 0:06:21

Macinek >> Ahoj, procitam to tady a fakt maji kluci nize pravdu...
Nikdo nema pravo si privlastnovat misto k chytani, i kdyby si to misto vykopal, vysekal, nebo udelal zamkovku s lavickou a s okrasnou tuji :-)
Proste na to pravo nema a muze tam jit chytat kdo chce.
A navic to misto schvalne zabrat lodkou tak, aby tam nikdo jiny nemohl lovit, atd...
To je jak kdyby si dojel nekam na namesti, na misto ze ktereho se ti hezky kouka na mistni radnici a rekl jsi, ze si tam zajedes autem aby ti na to mistecko nikdo nesel...
Tady na to majitel (uzivatel) pozemku kasle, ale na tom namesti prijede policie a auto odtahne.
PS: Je to mozna kostrbaty priklad, tak me prosim nechytej za slovo...

NDarďas - Profil | Út 17.5.2016 20:49:40

retrívr >> Chování rybářů u vody, je odrazem celé společnosti.A ta jde (bohužel)-do zádele.Slušně řečeno.

Ndrvoštěp - Profil | Út 20.3.2018 16:15:11

Calex >> Smrdí to těžkou hnilobou která tě nutí zvracet a zvedá ti žaludek.Smrad se ti zažere do nosu a jede a jede.Něco na ten způsob mají policajti v americe na demonstranty. I když se motám kolem zvěřiny a i zdechlin atd tak tohle je opravdu nad moje síly. Já to v tom vedru nedal. Oči říkali ano, žaludek a mozek ne ;))

NCalex - Profil | Út 20.3.2018 15:28:12

drvoštěp >>

Národní pochoutka Švédů.:-))))

Njeden3 - Profil | Út 20.3.2018 7:26:43

pidizvik >> v tom druhem pripade bych na tvem miste uz dedulovi poskytl zakladni plavecky vycvik:-)

Njarda85 - Profil | Po 19.3.2018 20:56:23

show must go on >> Tu ryb.stráž bych chtěl poznat, to musí být další debil, který bere za sezónu 200kg ryb a více, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Ndrvoštěp - Profil | Po 19.3.2018 20:54:52

pidizvik >> Před takovýma volama rád pustím rybu i když mám na ní chuť. A ještě s pořádným divadlem.

NkůrovecR - Profil | Po 19.3.2018 20:48:59

jarda85 >> To se jim nebude líbit.Pro ně je výhodný omezit pobyt cizáků u vody jakýmkoliv způsobem.

Njarda85 - Profil | Po 19.3.2018 20:36:36

pidizvik >> Bohužel i takový jsou mezi námi. Právě by měli omezit ponechání ryb, a byl by klid.

Nrover - Profil | Po 19.3.2018 18:49:26

retrívr >> Když je někde někdo dlouho, tak si časem jaksi automaticky osobuje právo na místo, které mu samozřejmě tím jeho "právem" nepatří. To je u nás nekonečný problém. Jen zdravý rozum vítězí :-)

Nretrívr - Profil | Po 19.3.2018 17:14:29

drvoštěp >> To je v tom lepším případě, jinak trpí ukřivděním, pocitem, že jim někdo škodí.

NCalex - Profil | Po 19.3.2018 13:28:03

show must go on >> Máš pravdu, dneska je slušnosti a tolerance hodně málo. Lidi si myslej, že když je někdo hodnej, tak že je blbej.:-(((((

NKarel K70 - Profil | Po 19.3.2018 12:30:58

drvoštěp >> Asi mu to nejde,taky jsem měl takové období.Dneska to po obědě vytáhnu,a dám si 40,bo 20 je málo.A v 10 večer jsem stejně grogy. Stejně je zajímavý,že si na rybách člověk má furt co říci.

Nretrívr - Profil | Po 19.3.2018 10:35:40

drvoštěp >> Tak je to chudák nešťastný člověk. Bude trpět do smrti, takové lidi znám.

Nretrívr - Profil | Po 19.3.2018 9:27:46

drvoštěp >> Věřím Ti, znám to. Je to o lidech a lidí dokážou zkazit všechno.Bohužel, to pak postihne většinu těch slušných. Já mám taky karavan v kempu u vody, nikdy nebyl problém. Ale znám to u jiných, kde to nejde a je ostuda.

Npidizvik - Profil | Ne 18.3.2018 21:56:19

Zdravim,jezdime s nasi organizaci na rybarske zajezdy na Topelec,coz je zacatek Orlicke prehrady na Otave.Tehdy nas bylo docela dost,najit nejakej slusnej flek dalo docela praci.objevil jsem dost zarostly misto vrbickama,a protoze ssebou taham provazek a gumicuky,tak jsem si je svazal a roztahl od sebe.pritom vercajk jsem mel vedle u kamarada,kdyz jsem to dodelal sel jsem si pro nej.Po navratu k vrbickam koukam,ze tam sedi uz nekdo jinej.Snazil jsem se ho vyhodit,vysvetlil jsem mu ze jsem si to pred chvili upravil,a jen jsem si dosel pro veci.VITE co mi rekl:ze vyhrazovani si mist k rybolovu je zakazane.Tak jsem vzal nuz,provazek uriz,sbalil si vercajk a sel jinam.Nebudu se s takovym zmetkem hadat.Od ty doby ho nemam rad.Vychcanka jednoho,misto toho aby si svy misto upravil,tak si vleze na jiz udelane.

NSťopa - Profil | Ne 18.3.2018 18:00:38

RK má pravdu, když tam jsou píchnuté vidličky, nebo stojan a nikde nikdo, tak si tam taky nahodím a cizích věcí si nevšímám. A když příjde majitel, tak podle jeho chování se zachovám i já. Pokud nadává, tak sedím na místě a ukáži mu rybářský řád. Jestli přijde se slušnou, tak si odsednu, nebo se dohodneme jak budem nahazovat a vše je Ok. CHytám padesát let a takto jsem se choval v Luženech, kde jsou karavaby celoročně a dotyčný si myslejí, že mají právo i na břeh a potom se jedná o to, jestli taky rybář je slušný, nebo hulvát. Na hrubý pytel hrubá záplata. Vždyť si rádi rybaři dají pokec, nebo jsou radši když mají ještě jeden pár rukou při podebírání ryby.

NMrKos - Profil | Čt 9.2.2017 20:53:42

Jarda Š. >> a činnost směřující k zahájení lovu má nějakou oporu ve vyhlášce potažmo v zákoně? Prdlajs má, je to jen lidově právnická svazová tvořivost, která umožňuje celou řadu výkladů a tím podporuje českého člověka ve snaze všechno obechcat. Navíc pokud balancujeme na hraně toho, jestli je to vyhrazování a nebo činnost směřující - jest komplikované.
Lov z oploceného pozemku není žádné vyhrazování , ale je to přímé porušení BP (tedy u nás v MRS). I zde bychom mohli polemizovat o tom, co je to pozemek, na který nemá rybář přístup, ale do toho bych se raději nepouštěl. To by bylo na dlouho :-)

Nretrívr - Profil | Čt 9.2.2017 19:35:24

Pro autora diskuze. Když sem dáš něco k doskuzi, tak se o to taky starej, nebo někoho pověř. Pak tu jdou blitky , jaký tu jdou.Evidentně Tě to nezajímá.

Nmzxy - Profil | Čt 9.2.2017 18:28:28

jak poznáš, že si tam někdo zakrmil, když označování krmných míst rybářšký řád zakazuje?
Přijedu k vodě, uvidím na hladině PET lahev na ocelovém lanku ukotvenou kamenem, mám jít dál nebo raději rovnou domů, protože tam někdo neco nasypal?
když čtu tuto diskusi, zvažuji že začnu chodit k vodě ozbrojen

NDulf - Profil | Čt 9.2.2017 18:08:33

kakr >> no já ti nevím.Pokud sbalí pruty do pouzdra,uklidí vidle,tak co je komu do toho,že se mu chce zrovna tam sedět a koukat na hvězdy.Pokud tedy vycházím z toho,že se bude jednat o veřejně přístupný pozemek.Neumím si představit ,že ho tam odsud může někdo vykázat.Budem se bavit o situaci křeslo,deštník,pruty.

NkaprPete - Profil | St 8.2.2017 15:08:23

Mrknato >> V konečném důsledku v dnešní době spoléhat na charakter lidí je nonsens. Lidé dnes velmi dobře znají svá práva, ale zapomínají na své povinnosti. Musel bych tam celoročně bydlet, abych s tím mohl něco udělat, ale tak to bohužel není a jistě bych v dnešní době narazil na individuum, které mi tam po rozepři bude schopné bydlení zapálit. Když to řeknu pronajímateli, tak se mi vysměje. "Máš problém? Tak se rozloučíme. Mám dalších 10 zájemců v pořadníku".

NMrknato - Profil | St 8.2.2017 14:27:59

sven >> Zákon 99/2004 bere jakýkoliv pozemek (parcelu), která sousedí s pozemkem vodní plochy jako pobřežní pozemek, který dle §2, pís, f) může rybář vykonávající RP užívat v nezbytném rozsahu........ Co je nezbytný rozsah WaM kaprára je asi každému jasné, i když mně to poňouká to tu vypsat ..........))). Jestliže tedy může lovící, RS, hospodář užívat soukromé pozemky, tak co pak mohou jejich vlastníci?????????????? Vlastníci, kterým to vadí, mohou pro svůj pozemek, který užívají způsobem, který vylučuje jiné užívání, zažádat RO a uživatele revíru o zákaz lovu z tohoto pozemku uvedený v dekretu a popisu revíru. U nás ve Vč. takové pozemky jsou.....

V civilizovaném světě jsou věcná břemena, za které někteří šamšulové považují i VRP, zřizována za náhradu a to ještě navíc smluvně. Pro mě je směrodatné, a využívám takové pozemky k lovu, které jsou také v režimu volného průchodu krajinou. Černé stavby plotů občanů na státních pozemcích vodních ploch a toků, by měl uživatel řešit se stavebním úřadem, obecními úřady a likvidovat je. Místo toho ale čilimníci honí "pytláky, diverzanty a špiony", mastí si kapsu na rybochovech a vydávají to za prospěch celku. Zlatej bolševik, ten byl alespoň čitelnej....... i když lhal.

NDulf - Profil | Út 7.2.2017 23:29:02

sven >> svatá pravda.U nás si zbohatlící koupili pozemek u vody,zřídili golfový klub,dosadili bezp.službu,která to obchází a rybář má prostě smolíka.

Nsven - Profil | Út 7.2.2017 23:18:09

Kolos23 >> Zbytečně to hrotíš.
Pokud pomineme, že je velmi spornou záležitostí, je-li to nebo není obecný zájem, je třeba zdůraznit, že se jedná o právo vstupovat, nikoli vjíždět.
Vstupovat při výkonu rybářského práva a jen osobám oprávněným.
Tedy nikoli mimo dobu lovu a ani pro osoby neoprávněné. Tzn. ani rodinní příslušníci, pokud k tomu nejsou z hlediska zákona oprávněni.
Vlastník je oprávněn za omezení svého vlastnického práva, požadovat náhradu. (viz odst.4)
Doba, kdy všechno patřilo všem, je jaksi minulostí.. tipuju, že ani tato relikvie nebude mít dlouhého trvání.
Už dnes je soukromník a soukromník...

Základní listina práv a svobod.
Čl. 11

(1) Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. Dědění se zaručuje.

(2) Zákon stanoví, který majetek nezbytný k zabezpečování potřeb celé společnosti, rozvoje národního hospodářství a veřejného zájmu smí být jen ve vlastnictví státu, obce nebo určených právnických osob; zákon může také stanovit, že určité věci mohou být pouze ve vlastnictví občanů nebo právnických osob se sídlem v České a Slovenské Federativní Republice.

(3) Vlastnictví zavazuje. Nesmí být zneužito na újmu práv druhých anebo v rozporu se zákonem chráněnými obecnými zájmy. Jeho výkon nesmí poškozovat lidské zdraví, přírodu a životní prostředí nad míru stanovenou zákonem.

(4) Vyvlastnění nebo nucené omezení vlastnického práva je možné ve veřejném zájmu, a to na základě zákona a za náhradu.

http://zakony.centrum.cz/listina-zakladnich-prav-a-​svobod/hlava-2

NMrknato - Profil | Út 7.2.2017 22:06:46

FRANK71 >> Nestočila. Ty jsi požadoval tvrdý zásah proti vlastníkovi....... I když řešení MRS ohledně "BP" zakazujících lov ze zaplocených pozemků není úplně košer, je rozhodně fér a to musím ocenit.

NDulf - Profil | Út 7.2.2017 21:30:26

sven >> zdar.Takový pozemek jsem vlastnil,který šel až k vodě.Kolem řeky je záplavové uzemí kde dle vodního zák.asi par.67 je zakázáno zřizovat oplocení(tedy až na vyjímky).Velikost zápl.uzemí určuje dle par.66 vodního zákona vodoprávní úřad .Takže dle mého na svém pozemku můžu mít třeba deset židlí,ale oplocení do vody nikoliv.Pravda je ,že pokud mu tam způsobí někdo škodu,musí ji uhradit,ale měl by mu majitel přístup umožnit.Tot můj názor.

NLuger46 - Profil | Út 7.2.2017 21:29:00

Kolos23 >> můžeš mě najít někde ty 3 m ochraného pásma, tohle je jen totiž blud, kterému sem donedávna věřil taky, nic takového prý neexistuje.Znám revír kde jim pozemky končí až v rybníku a pokud ti to nepovolí a nechcou tě tam nezmůžeš s tím lautr nic.

Ntimb - Profil | Út 7.2.2017 21:24:53

Furtmustahl >> Jasný, v pohodě. Je fakt, že jsem konzervativnější.Takže na takové fleky nechodím a preferuji fleky, kde nevidím na nejbližšího rybáře.Pokud si někdo přisedne, neváhám se přestěhovat. Zjednodušeně řečeno, nemám rad lidi :-))

Nsven - Profil | Út 7.2.2017 21:14:31

Kolos23 >> to téma jsem nadhodil já. A to právě proto, že lov na "svazovce",
se v drtivé většině případů odehrává na nesvazových březích. Na soukromých, obecních, státních, vojenských atd. Žádný pozemek není ničí. Každý má svého majitele nebo správce a na každém platí nějaký režim.
Možná Tě to překvapí ale nikoli v režii Rybářského řádu :-)

Nsven - Profil | Út 7.2.2017 20:28:19

Kolos23 >> vycházel jsem z věty:.." Tam nedovolili chatařům oplotit až k vodě, tak to dělají tak, že když tam nejsou, postaví tam židly ..."
Z takové formulace mi připadlo, že se jednalo o jejich pozemek.
Ale jak jsem už psal. Vůbec nejde o tento konkrétní případ.. ale o komplexní řešení problému, tzv. vyhrazování si místa, na opravdu soukromých pozemcích, sahajících až k vodě a často zasahujícího až do koryta toku nebo dna vodní nádrže.
Rybářský řád je věc jedna a ostatní právní normy věc druhá. RŘ platí pro rybáře, nikoli pro nerybáře, potažmo mejitelé nemovitostí. Ty nějaký řád vůbec nemusí zajímat.

Ngoter - Profil | Út 7.2.2017 11:24:43

Jj jak píšete, na terlu to je masakr. Já to tu mám zakrmené .To je moje místo. Já ten flek opravil. Já se tu mezi vás ještě vlezu. Potom poslouchat ty nadávky a nasledovne prehahozovani. Děkuji nechci.

NAnýzový dědek - Profil | So 11.6.2016 9:10:32

kuvoj >> Lidi jsou hrozně pitomí, myslí si, že to co je na netu je správné. Takže by se toho klidně nějakej blbštajn mohl chytit.... :-))

NxDanielS - Profil | Pá 10.6.2016 21:34:57

Kondrakar >> Toho prvního bych stáhnul ještě párkrát a toho druhýho bych zase párkrát střelil s omluvou prakem :-D

NMrknato - Profil | Pá 10.6.2016 6:16:11

Kocháč >> Já za rychlou jízdu autem na ryby a obvzláště v obci.......

NKocháč - Profil | Pá 10.6.2016 5:46:20

marmyš >> Za osekávání větví bych bral na místě papíry.

Nmarmyš - Profil | Ne 22.5.2016 4:43:30

MAXXSKATER >> V dobách,kdy chlapi nosili colty,takové problémy nebyly:-)

NMAXXSKATER - Profil | Ne 22.5.2016 2:50:01

Macinek >> By mě zajímalo, na jakém základu ho může někdo vyhodit z místa ... Kondrakar to píše dobře, že podle rybářského řádu na to nemáš právo, i kdybys tam naházel tunu do vody a dotyčný rybář nic ... Místa nesmí být vyhrazována, takže pořád platí to, že kdo dříve přijde, ten dříve mele.

NKondrakar - Profil | So 21.5.2016 23:38:05

Macinek >> Nemůže. I kdyby tam denně sypal vagon kuku a boilí.

NKondrakar - Profil | So 21.5.2016 23:13:38

Macinek >> Ale vyhodit ho odtamtud nemůžeš. A o to jde ;-)

NMrknato - Profil | So 21.5.2016 20:10:30

Saddám >> A teď si vem, že tento "materiál" začne na členské schůzi prosazovat nějaké BP......)))))) A nedej bože, když to vyjde a RS je bude muset kontrolovat a činit nepopulární opatření. Tomu já říkám Klondajk.

NMrknato - Profil | So 21.5.2016 20:00:57

cert666666 >> Do prdele, každý kdo loví, vykonává část rybářského práva! Vlastnické vztahy, nájmy pozemku s lovem, jako součástí VRP nesouvisí, pokud na pobřežním pozemku není lov zakázán z obecného zájmu a tam je loďka každému rybáři platná jak mrtvému zimník....

Větší hovadiny, než ty, co jsi tady vytvořil, jsem snad opravdu nečetl.

Ncert666666 - Profil | So 21.5.2016 18:56:43

Já se zas zaplet....... ze svého pozemku můžu vyhnat kohokoliv. (což znamená, že 24-04 tam nemá, co kdo dělat a mohu ho vykázat) Svůj majetek můžu bránit, chránit jakkoliv přiměřeným způsobem.

Nmarmyš - Profil | So 21.5.2016 17:14:26

cert666666 >> Malá rada. Klikni na příspěvek(nick,jméno),na koho reaguješ a až potom piš. Takto se neví,komu je to určeno.

Nkakr - Profil | So 21.5.2016 14:12:14

cert666666 >>
Dovolím si upozornit, že nikdo u nás vodu nevlastní a vlastník pozemku rozhodně není kompetentní povolovat rybolov na revíru ČRS.

NSaddám - Profil | So 21.5.2016 10:59:46

Předně zdůrazňuji, že toto není návod , jak problém řešit. Nachodím kolem vod poměrně dosti km a setkám se přitom se všelijakými vyfikundacemi, pochopitelně z řad lidí, kteří si na lovné místo dělají z nějakého důvodu nárok. Pokud se dostaneme do hovoru, snažím se jim objasnit, jak je jejich (převážně nelegální ) pseudonárok strašně zranitelný. To, že někdo na takovémto místě vykoná potřebu, je asi to nejmenší. Už jsem viděl na takovémto místě velice sofistikovaně rozmístěný komunální odpad, zažil jsem i coperfieldovské zmizení loďky, slyšel jsem o lehce proděravěných pixslách solviny potopených u nastálo umístěných bojek..... Prostě , ten , kdo má někde ,,stálý flek" a je ještě navíc hulvát, je strašně zranitelný. Bohužel, málo takovýchto lovců je natolik inteligentních, aby si to uvědomovalo.

Nfheavy - Profil | Pá 20.5.2016 13:16:36

Kondrakar >> mne se to stavalo/ze mne nekdo prehazoval/ v drivejsich dobach pod mostem na Dyji 4B ,resil jsem to jednoduse vozil jsem kaprak s 8000 biomasterem a 0,60 kmen,180-200g olovo a prehradil jsem to pred sebou ,dotycny kolega uz pote montaz bez utrzeni nevytahl a prestalo ho to bavit:-)

Nsumec 1950 - Profil | Pá 20.5.2016 12:37:20

Co tady řešíte za nesmysly.Přijdu na flek,líbí se mi,tak si nahodím.Když potom někdo dorazí,tak má prostě smůlu.Ale může si nahodit vedle mě,to mě vadit nebude,pokuď mě nebude úmyslně přehazovat.Tečka

NMalda512 - Profil | Čt 19.5.2016 22:04:31

mokros - >> jak to probíhá to vyhrazování místa ? Když přijdeš ráno dřív než on tak si tam sedneš a vyřešený. A nebo on tam je non stop ?
Pokud je člen RS tak není problém ho o placku připravit.

NKondrakar - Profil | Čt 19.5.2016 21:48:15

Hoši, já vám nevim. RŘ hovoří jasně. Vymezování fleků a vyhazování z fleku je zakázaný. Takže když přijdu k vodě, dřepnu, kde se mi zamane (pokud se nejedná o nějaké to chráněné území, kde se chytat nesmí) a každej mi může tak akorát víte co.
O tomhle sem se jednou bavil s jednim umělcem. Krmil si flek a jednou, když tam přišel, někdo mu tam seděl. Tak mu to šel vysvětlit. Chytající neměl tucha, že si to krmí, ale odmít se hnout. Tak se ten umělec přesunul na flek naproti a začal chytajícího ostřelovat olovem z praku. Přestal až když mu přerazil prut a jeho samotného trefil někam na hrudník.
Když mi tohle říkal a kasal se, ve stylu sem mu ukázal, chytat mi na fleku, tak sem jen zíral.

NMrknato - Profil | Čt 19.5.2016 10:12:24

Macinek >> Tvůj zápis z St 18.5.2016 21:59:29 souvisí s nějakou novou spešl BP?

Nmokros - Profil | Čt 19.5.2016 10:08:45

Macinek >> Pokzd jsi prisel blbe kybicovat a prudit tak tu nepis ja se neprisel sem hadat ja se jen ptal nwm o co ti jde... jde videt ze toho dotycneho dobre znas ze se ho zadtavas jen ti to moc nepomuze

Nmokros - Profil | Čt 19.5.2016 9:24:59

Jurij >> Cista pravda nic jineho nez li jen s tebou souhlasit

Nmokros - Profil | St 18.5.2016 23:10:21

Macinek >> bohuzel ale zadtavas se spatne strany jde videt ze s timhle mas zkusenosti... jsi uplne mimo misu... nechci byt sprosty a ponizit se na tvou uroven...

Npsí dědek - Profil | St 18.5.2016 22:39:13

Macinek >> když přídeš třeba na Orlík co tam chceš a koho respektovat nebo na nějaký říčce to bys musel nosit kosu a prosekávat se vždyť ty místa tam jsou třeba 50 let vyšlapaný ,proč bych někoho respektoval když ten dotyčný se třeba doma válí na gauči a on nerespektuje řády hele to je pořád do kola prostě co je psáno to je dáno a fertik.

NKnedla12 - Profil | St 18.5.2016 21:05:54

Macinek >> Začneme si každý vymezovat svoje místa u vody, to že si polovina rybářů vůbec nezachytá je jejich chyba! :)

Nmokros - Profil | St 18.5.2016 19:13:39

retrívr >> presne to mas pravdu ale vzdy je sance a ja se nevzdam kdyz plno lidi to prehlizi ja urcite ne... bud vsichni a nebo nikdo...

NRockwell - Profil | St 18.5.2016 11:54:43

sven >> 30g je malo...volil bych větší kalibr 80-100g :-)))

Ntatyk - Profil | St 18.5.2016 10:13:55

Jinak dám stojan na vyšší posez ,co nejblíže k vodě ( nebo až k lanku) Při vylovování ryb bych šel za lanko do vody. Podle fota to nevypadá že by v těch místech byly 2 m vody. A pán si může ........ stěžovat tak na lampárně.

Nžaba - Profil | St 18.5.2016 9:55:24

Ustřihnout a pustit po proudu,on si to příště rozmyslí.

Nvitold - Profil | St 18.5.2016 9:51:47

Nechápu, o co tu jde. Vytáhnu loďku na břeh, aby nepřekážela, a kdyžtak řeknu, že ji vyplavily vlny.

NRockwell - Profil | St 18.5.2016 9:45:41

Nechci dělat předčasný závěry, ale diskutujete a diskutujete, ale autor diskuze jaksi nereaguje ani na jednu odpověď...takže buďto mu zrušili připojení k internetu nebo je mu to už úplně jedno :-))))) Takových zbytečných diskuzí na MRk je !!!!!!

NKlose - Profil | St 18.5.2016 9:19:05

Heiko >> Už jsem myslel, že si toho nikdo nevšimne. Pokud jsou ( a já myslím, že jsou) ta lanka z oceli, tak to má ten hajzlík pěkně vymyšlený :-) Leda vytáhnout tyčku a zatlouct mu jí vedle. Stříhat bych to (jak píše Stilet) nedoporučoval. Teď jde jen o to,zda to za to ten blbec vůbec stojí.

NKreja - Profil | Út 17.5.2016 19:34:44

mokros - >> v neděli je schůze můžeš to tam přednést - bylo by zajímavé slyšet názor p.Jaroně

Nsven - Profil | Út 17.5.2016 19:34:19

mokros - >> Jako Kakr, retrívr a vydra Lucky.... Jakým způsobem si dotyčný místo k lovu vyhrazuje?

Dobře si odpověď rozmysli.... jedno zakolísání a už se smažíš v ohni pekelném...

Nretrívr - Profil | Út 17.5.2016 19:26:38

mokros - >> Jako KAKR, jak si místo vyhrazuje. Ale vítězit i tak budeš v této situaci těžko, tady vidíš, kde žiješ.

Nkareldj - Profil | Út 17.5.2016 18:19:02

Bohužel to není jen tam,jedna rada - vem s sebou pár kamarádů rybářů,zaberte ty místa a výsledek se dostaví asi velmi rychle,určitě někdo z vás má mobil s kamerou nebo kameru,rychle se dozvíte jak budou reagovat šmejdi až si kamery všimnou....Všichni činovníci svazu (ne místní organizace) budou muset být v případě konfliktu na vaší straně.na to jsou tam ať udělají pořádek

NMrknato - Profil | Út 17.5.2016 18:01:29

Že si lidé vyhrazují místa k lovu je smutné, ale daleko smutnější je, že si místa k lovu vyhrazuje sám uživatel, nebo jeho složka, spolek. No ale že není cosi vpořádku, naznačuje i tvé hledání pomoci u RS na MO..... Hele, tím to podle mě začíná.......