Delphin Magma Short feeder

Zdravím,
najde se tu někdo, kdo má nějakou zkušenost s tímto prutem?Nic jsem tady o něm ani na netu nenašel.

Ptám se proto, že o nich vážně přemýšlím, ale potřeboval bych vlastnosti jako má prut Delphin MAGMA LIGHT FEEDER 3,60m - 90g , akorát v kratší verzi 3,3m a tu má právě poptávaný Delphin Magma Short feeder.

Pokud by měl někdo srovnání obou, bylo by to super...

Díky
Autor diskuse: mari1300 - Profil , 13.11.2015 feeder - náčiní, doplňky

Zbyněk Hanáček - Profil | Čt 4.5.2017 21:57:23

Vidím to tak děcka :D Jdu se na to vyspat a zítra vás budu zásobit hloupými otázkami. Mějte se virtuální přátelé u klávesnice.

Colasrumem - Profil | Út 11.4.2017 21:42:29

Rastafarianec >> Na kapry na léto bude super, to se neboj, jen to není na hraní si s bílou rybou. Používal jsem myslím zelenou špičku. Bílá má víc barvy než karbonu a ráda praská, je hodně slabounká. Házet bude dobře protože je tuhý, ale ten přechod ze špičky na hlavní blank dělal takový špičatý místo pozvolného obloučku.

Zbyněk Hanáček - Profil | Út 11.4.2017 21:04:23

Proutek dorazil v pořádku, budu mít klidnější spaní. Ať dobře slouží Jirko.

Rastafarianec - Profil | Út 11.4.2017 20:28:17

Tak proutek od Zbyňka jsem dnes krátce otestoval, ale v té kose ráno bez záběru na nový prut :-). Háže se s ním dobře a myslím, že dobře poslouží. Preventivně už jsem natřel rukojeť lakem na parkety. Jen mě mrzí, že jsem dneska neviděl jak ty špičky ukazují záběr, proti té Semě co je na fotce je vidět že pracuje menší část špičky, jen horní třetina. No a když mi nebude sedět, tak bude mít radost synátor :-)

Colasrumem - Profil | Po 10.4.2017 7:04:40

Rastafarianec >> jo taky jedu prubezku s zkroucenkou.

Colasrumem - Profil | Ne 9.4.2017 18:41:15

Zbyněk Hanáček >> Jako kaprofeeder je v pohodě, pokud si dáš pozor na tu rukojeť(klidně nalakovat) tak ti službu udělá. Ale je hodně feederů opravdu citlivějších. Chce to jen někam zajít a trochu si to osahat. Pochopitelně jde kvalita většinou ruku v ruce s cenou, ale není třeba hned kupovat prut za ranec. Na to aby tě feeder začal bavit stačí něco jemnějšího, co ti odpustí ze začátku drobné chyby. Pak se rozhodneš zda půjdeš do těžších feederů spíše do kaprařiny, nebo jemnějších na bílou rybu, kde si víc zachytáš, ale za cenu menších ryb. Je tady spousta lidí co se feederu věnují a většina je velice ochotná poradit.

fheavy - Profil | Ne 9.4.2017 16:16:05

Zbyněk Hanáček >> ono je potreba se obcas podivat i na jinej prut,jinak delphin je pro zacatecnika vpoho,ale dnes uz je docela velkej vyber prutu at uz s akci parabolickou,semiparabolou nebo spickovou, zalezi uz jenom na penezich ,potom se zuzi /ten vyber/a jde se vybirat.

Zbyněk Hanáček - Profil | So 8.4.2017 21:35:08

Colasrumem >> Nakonec napíšeme celý elaborát o Delphinu Magma. Já s ním byl u vody asi 20x, tak jen krátké zkušenosti. Mám s čím porovnat i s kolegy od řeky jsme dlouho debatovali který je ten nej a co a jak.

Colasrumem - Profil | So 8.4.2017 21:00:58

Zbyněk Hanáček >> Já je znám, měl jsem mimo Magma 150g všechny a u všech stejné problémy. Proto píšu cenu, za jakou se ještě vyplatí koupit. Na prostřední fotce u po nezbytném nalakování lodním lakem, jinak by se ta korková tapeta z rukojeti sloupala.

Zbyněk Hanáček - Profil | So 8.4.2017 20:53:55

Colasrumem >> Však jej ani za víc neprodávám :), ani jednou nebyl u vody. Jak jsem koupil a rozdělal, tak i složil, druhý v páru koupený používám. Na proudnou řeku není, i když je short a 100gr. Mám Jaxona 30-60 gr a na řeku je akčnější, druhého Delphina shorta používám jako dvojku k Jaxonovi. Tenhle Delphin je spíše na stojatou vodu, je měkčí a vláčnější, ta gramáž je tam zřejmě jen tak. V proudu řeky mám nasazenu nejtvrdší uhlíkovou bílou špičku na Delphinu a ohýbá se i horní část blanku. Jak se do červíků pustí vysportovaný z řeky cejn, tak slušně celý prut pumpuje. Nejsem spisovatel, neumím to lépe napsat :)

Zbyněk Hanáček - Profil | So 8.4.2017 19:31:52

Rastafarianec bude mít short feederový proutek ode mne. Potom Jirko napiš jak ti sedl, mám ještě jeden který používám a byl by za ještě zajímavější cenu. Dnes jsem s ním byl na jezu v Nyse a cejni docela pěkně brali, jen se mezi ně míchali malí boleni a skákali po červících pro cejny a plotice. Docela jsem si sportovně zachytal.

Colasrumem - Profil | So 8.4.2017 11:10:14

Rastafarianec >> Prut je 330 cm a 100g, což je poměrně slušnej kůl. Takže na něj vytáhneš cokoliv, ale menší ryby si neužiješ. Jako přechod z teleskopu na feeder dobrý. Je to základní prut, spíš ekonomická záležitost. Loupe se korková vrstva na rukojeti po namočení třeba v dešti a praskají nejtvrdší bílé špičky stejně jako u delších verzí. Blank je velmi slušný, na kapry mohu doporučit. Pokud chceš chytat bílou rybu aby ses lovem bavil, tak sáhni jinam. Měl jsem ho zhruba měsíc a prodal jsem ho, mám rád spolehlivé a příjemné věci, takže k Delphinu už pro feeder jistě nepůjdu. Ve stejné nebo dokonce nižší cenové relaci koupíš Shimano Alivio a to je kvalitou naprosto někde jinde a i když pruty od Shimana nemám kvůli akci rád, tak v téhle kategorii je víc než super.

Colasrumem - Profil | So 14.11.2015 10:33:02

mari1300 >> Long shoty si nekupuj, to si radši vezmi klasický kapráky. Ono nahazovat zhoupnutím pomocí feederu půjde taky dost mizerně pokud nemáš místo a na to nemá vliv velikost ani počet oček. Déšť je úplně fuk, jak se ti může lepit vlasec do oček když máš na konci zátěž? Feeder použít párkrát jako klasický prut na čihátko budiž, ale pravidelněji mi to přijde jako nesmysl, už kvůli měkké špičce a nepříliš napnutému vlasci. Kup feeder a nech si k tomu i klasické pruty. Celkově pro tvé potřeby je feeder nesmysl a věř mi, že budeš hodně zklamaný pokud je použiješ tak jak říkáš.