Slapy - Dravci

Ahoj kolegové. O víkendu jedu na Slapy a chci si po delší době pořádně zachytat, tak jsem se chtěl zeptat na Vaše zkušenosti s návnadama.. S jakou jste tam měli v poslední době největší úspěchy atd.:)
Autor diskuse: dainic - Profil , 22.6.2014 dravci - nástrahy, návnady
Dále moderují: Radunak Profil + MiPo Profil + Jirka R. Profil + baitruner2 Profil
Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

Nbaitruner2 - Profil | St 5.9.2018 22:17:33

Tak dneska jsem se utrhnul na chvilku odpoledne k vodě pár ryb jsem chytil,ale když jsem po pár náhozech změnil nástrahu tak jsem cítil takový divný klepanec a ejhle 1 můj mník jednovousý v životě a ještě na přívlač.
Čuměl jsem na něj jak puk.Fakt.Nádherná rybka a jeden děda naproti mě,když mě viděl co jsem vytáhl mi řekl:Tak mladej tady to je tvoje životní ryba tady s přehrady tu už ani nikdy nemusíš chytit já jí ještě nechyt....
No má asi pravdu takovej haluz jako dneska už se asi opakovat nebude.
Edit:Kvalita fotky nic-moc(mobil),ale po pár fotkách jsem ho hned pustil krásná rybka.
152 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NBulda 64 - Profil | Út 13.12.2022 16:34:47

Char >> Lipno, Orlík- stejná zkušenost.
Za obzorem slyšíš burácet silný motor a to je čas upozornit kolegu zabraného do rybařiny, případně opodál stojící lodě: "pozor, je to tady"... to je znamení po kterém následuje zatím lehký úchop za borty lodě, u kajakářů pádlo napříč ... a to už je vidět jednoho až 3 stojící značkově ohozené jinochy na velké lodi s třemi motory, na bocích loga sponzorů,.. zarputile hledící vpřed s vidinou jasného cíle - zvítězit.. samozřejmě jedou mezi tebou a břehem, kde chytáš, ač je z druhé strany spoustu místa a když se nezapáskujou za tebe a řítí se v dáli, tak ani nestačíš zařval KOKOTI zajebaný, protože se držíš svého plavidla, aby ses nepřevrátil..(((((-0-)::
Je to kategorie nadrybářů, protože pouští...
Zanedlouho se vrací z5 a nedejbože, když tě vidí chytit rybu. .. to se zapáskujou vedle, ale když nenarazí na hejno, tak prchají po 3-5 náhozech zkoušet jinam, na jistější flek... když mezitím chytneš, tak se ta doba odjezdu poněkud prodlouží...) rvou je ode dna jak šílení, pak zapózujou a hodí vykuleného dravčíka přes palubu.. to je doprovázeno vzájemně hlasitou chválou a pubertálním smíchem a výkřiky...((
To jsou ti naši závodníci a sportovní rybáři, jak se, nevím proč, nazývají...

NLukas H - Profil | Ne 11.12.2022 18:04:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petice k žádosti o zrušení závodů King of the Lake

Podle článku 18 Listiny základních práv a svobod a podle zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, v platném znění, my, níže podepsaní občané, se prostřednictvím této petice obracíme na Český rybářský svaz, z. s., Nad Olšinami 282/31, 100 00 Praha 10 – Vinohrady (dále „ČRS“), Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65, 110 00 Praha 1 - Nové Město, Ministerstvo životního prostředí, Vršovická 1442/65, 100 10 Praha 10 – Vršovice, a žádáme tímto kompetentní orgány státní správy a zájmové samosprávy o zrušení závodu King of the Lake, který letos probíhal v termínu od 22.9. 2022 do 23.9.2022 na revíru č. 401022, Slapská přehrada. Jednalo se o závod technikou přívlač z lodě a ředitelem tohoto závodu byl pan Jiří Koláček, který tento závod již v minulosti pořádal na revíru Hracholusky č. 431028, kde byl závod Západočeským Územním Svazem ČRS zakázán.

Jsme přesvědčeni, že z důvodu pořádání tohoto závodu dochází k porušování zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů, v platném znění, a to zejména zcela nešetrným zacházením s rybami, lovením ryb z velké hloubky a velkou rychlostí, což vede k velkému úhybu ryb a dále pak zejména nedodržováním povolené rychlosti na revíru, jízdou skluzem v zátokách Mastník a Musík.

Proto Vás žádáme a vyzýváme, abyste neprodleně zahájili příslušné kroky k zamezení pořádání těchto závodů v chytání ryb, tj. abyste zejména v mezích své působnosti, event. v kooperaci s dalšími subjekty anebo orgány, urychleně přijaly opatření, která zabrání opakování těchto závodů.

K zastupování petičního výboru jsou podle § 5 odst. 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním, v platném znění, všichni níže podepsaní.

Za petiční výbor (s podpisy)

……………………………..
……………………………..
……………………………..


Pozn.: podepsané petiční archy prosím zasílejte na adresu:
……………………………..

Nbaitruner2 - Profil | Čt 22.12.2022 9:49:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak vše nej do nového roku hlavně zdraví to je to nejdůležitější to ostatní se nějak už podá.👍

NPedro1 - Profil | Út 13.12.2022 19:51:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

perch2 >> Tak za sebe bych všechny závodníky do jednoho pytle naházel a ten pytel hodil ve Střekově pod jez. Všechny tyhle závody primárně a hlavně škodí rybám, už tak zbídačené obsádce dravců.
Ego se dá honit třeba v posilovně, nebo v bordelu.
Kdyby jste aspoň cílili na velkou rybu, ale tahat ty chcípáky, navíc z hloubky, to nemá s rybolovem nic společného.

NTarn - Profil | Ne 19.3.2023 10:18:20

Bulda 64 >> problém je spíš v tom, že bych na místě svazu, pokud to myslí s tím omezením jak deklaruje vážně, neváhal bych ani minutu a sdělil ministrovi, že se stal nástrojem nějakého podnikatelského záměru, proti vůli hospodařící organizace a předložil bych mu argumenty, proč si to nepřeje. Předpokládám že dotyční "kamarádi" ministra mu asi neřekli všechno a vykreslili mu situaci v sluníčkových barvách, jak si tam nažene politické body. Jakmile zjistí, že se může stát, že ten spor vygraduje a stane se zajímavým pro média a opozici, nemyslím si, že by se dál angažoval. A pokud bych já jako hospodář organizace zjistil, že dotyční ač už věděli o negativním stanovisku MO a šli to lobovat za ministrem, potom je to podle mne dostatečný důvod pro nějaké kárné řízení. Protože jestliže platí nějaký rybářský řád a já ho jako rybář budu chtít obejít tím, že běžím za ministrem, potom co ? Uděláme z toho precedens a budem s každým usnesením MO toto zpochybňovat u ministra , který dost možná neví ani která bije ? To bude dobrej bordel. Ve svazu jsme si rovni, ale někdo má kamaráda ministra ? No tvl to už tu bylo

Nmilanpindryc - Profil | So 18.3.2023 12:41:11

Řízek 5,125 >> v MRS staci nasypat i jen kapriky a az na 10dni muze hospodar zakazat lov.
Presne tak bych to udelal v den zavodu :-) Jako hospodar bych zavody na svym reviru zadarmo nedovolil. Jo kdyby poradatel privezl nasadu dravcu v rozumne hodnote, to by bylo ferovejsi nez si chodit po kamaradech prosit o “zastitu”

NEsox - Profil | So 11.2.2023 18:12:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Závody…

NHOK - Profil | Po 19.12.2022 18:09:20

Pamatuji doby, kdy byl jako pohon člunů povolen bud elektromotor nebo lidská sila. A šlo to. Proč se tam nevrátit.

Nbaitruner2 - Profil | Ne 24.12.2023 9:58:46

Tak borci hlavně zdraví do dalších let to ostatní nejni tak důležité.🎣⚓️👍

NReznik76 - Profil | So 16.12.2023 14:32:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bulda 64 >> jinou barvu žraly jiný ryby 🫣

Neskymak Mrakomor - Profil | Čt 16.2.2023 9:35:24

GTdpcfix >> ...sledoval jsem tento čínsko-americký balón skoro 50km....jen abych si nakonec uvědomil, že na mém čelním skle je ptačí hovno :-))

Nmascha - Profil | Po 21.7.2014 12:26:02

Radunak >>
Ahoj,
nechci tě nějak mentorovat, ale chtěl bych ti nabídnout jednu věc k zamyšlení.

Všiml jsem si, že tu dost aktivně vyjmenováváš konkrétní fleky na chytání candátů a dalších dravců.
Asi to myslíš upřímně, chceš poradit, ale možná v tomto platí "méně je více", nebo "mlčeti - zlato". Když už chceš někomu poradit takhle konkrténí flek, napiš mu SZ. Když to napíšeš veřejně, tak to nečte jen ten jeden člověk, nebo jen těch deset, kteří se aktivně diskuze účastní. Čte to taky desítka a v případě Slap možná i stovka dalších lidí, kteří se pídí po flekách.
Taky jsme naivně na webu probírali úspěchy z lovu na Orlíku a Slapech a netrvalo dlouho a na našich místech se začali množit borci nejen na břehu, ale i frajeři na motorových člunech. Za chvíli se tam nedalo chytat. Jednak bylo přelidněno, druhak záběry ustaly, protože ne každý praktikuje chyť a pusť a po rybách se slehla voda.

Slapy jsou velká voda a jezdí na ní hodně lidí. Rybářský tlak je velký a je tu spousta lidí, co jsou ochotní pro candáta porušovat nejeden bod rybářského řádu.
Neulehčujme jim to tím, že budeme provařovat fleky, na kterých ještě nějaký ryby jsou.

Dík.

Nbaitruner2 - Profil | Po 1.1.2024 16:44:54

Jinak poslední rybky z výkendu loňského roku a hoši všichni hurvínci nežijou jenom v Mastníku to co se tam dělo poslední 2 měsíce tak to je fakt masakr to ty hurvínci znají ty gumy i pozpátku vole.....co jim tam prolítaji kolem hlav.....já tam strčil čumák na 10min jen na okraj a bylo to jak tady u nás na návsi provoz,když jedou Pražáci na výkendek na chaty.....to jsem nezažil za 20let.🖕
A ve skluzu si lítejte na hlavním toku do zátoky se jezdí pomalu co si teda já pamatuji.

NJirka R. - Profil | Po 18.12.2023 11:34:47

Dnešní slapský ranní rozbřesk...

Neskymak Mrakomor - Profil | St 15.2.2023 12:58:29

Esox >> jj může být. Ani já ne. Jen když vidím jak se na již tak na zplundrovaných svazovkách dělá nešetrně business a závodí , tak z toho mam husi kůži..

NŘízek 5,125 - Profil | Út 13.12.2022 10:50:10

TEZAR >> za mě- klidně at to dělají, ale svaz by od nich měl vybrat penize na dodatečné zarybnění, ta částka by neměla být malá. a striktně na tom trvat. chceš závodit na "našich rybách"? tak to zaplat. nevyplatí se ti to? tak to nepořádej.
v zásadě-viz níže.

NReznik76 - Profil | Pá 31.12.2021 15:24:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes sem to ukončil na Slapech a jsem spokojen, kromě jedný vycházky se mi pokaždý podařilo najít ryby a trošku si zachytat

NLukas H - Profil | So 26.8.2017 8:52:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

79cm 6,80kg při lovu sumců vrácen vodě
čuměl jsem na něj jak spiderman na biolit

NTEZAR - Profil | Po 13.2.2023 2:32:36

boyscout >> Tak potom,co jsem zažil v létě na podzim na Slapech,bych se vůbec nedivil plošnému zákazu používání motorů při rybolovu.Jezdíme tam už hodně let a chytáme taky z lodě,ale to,jak bezohledně tam jezdili nějací pomatení rybářští závodníci,jsme nikdy předtím nezažili.Svaz dělá obrovskou chybu,když ty závody téměř neomezuje-doplatíme na tuhle blbost jednou všichni.

NReznik76 - Profil | Út 22.11.2022 19:56:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska byl dobrej den

NJirka R. - Profil | St 13.12.2023 14:48:08

...a ještě trocha slapské zadumané romantiky

NJirka R. - Profil | Út 12.12.2023 13:35:14

Při senzačním prosincovém počasí dnešní ZERO tolik nevadí...! :-)

Nbaitruner2 - Profil | St 14.12.2022 13:25:29

Za mě ta petice je úplně k hovnu a nic se nezmění.......Dávno tady měla být nástražní rybička 20+ a na umělotiny 15+zákaz přívlače z lodě od 1.10.-16.6.Jako to udělali na Nechranicích.Loni jsem byl závodit na zkoušku porovnat jak se říká síly s konkurencí a vyhořel jsem jak papír od sekaný chytil jsem okounka 29cm za 2 dny závodu jako domácí fakt nic moc a ujistil jsem se,že moje místo je na mojí lodi ale sám nebo s kámošema.
A už 5 let říkám,že ryby v přehradě strašně ubývají jak počtem tak i velikostí......až tady bude hovno tak se všichni přesunou na Labe a tam to pojede znova až do mrtě.Jako tenkrát bylo Lipno.
A jako že chytám z lodě i přívlač tak bych ten zákaz prostě přijal a respektoval aby se ta přehrada zase rybama zvedla.Toť asi vše z mojí strany k tomu.
EDIT:Jo a Slapy nejsou jako Ebro tam se můžou chytat prý hurvínci furt.

NMáša - Profil | Út 13.12.2022 8:39:49

Když jsem se na začátku září dozvěděl, že se něco takového bude konat na Slapech, tak se mi "otvírala kudla v kapse" a nechápal, kdo takovouhle monster akci mohl povolit. Když jsem trochu vychladl a že to trvalo, jsem zacal sbírat informace. Tak nějak jsem tušil, že to dopadne jak jsem si myslel. Na Slapech chytám pomalu dvacet let a moc dobře vím, co se stane s candatem, když je vystrelenej ze dna k hladině v tomhle případě závodní rychlostí. To jsem ještě nevědě, že tohle je jeden ze tří závodů v listopadu.
Z mého pohledu na věc, je to tak, si nemyslím že dojde k zrušení závodu. ČRS podporuje závodní aktivity a závody si v podstatě může pořádat každý pro rybáře s platnou povolenkou na daný revír. Zakázat něco umí každý pokud k tomu má kompetenci, ale v tomhle případě bych nejdřív promluvil s pořadatelem závodu a snažil se o nějakou rozumnou domluvu např. úprava pravidel. Chytání na povrchové nástrahy, nástrahy do max. 4m atd. A nebo na kompenzaci popadaných ryb novou násadou rozumné velikosti. První uváděný bych řekl, že má nejmenší šanci na úspěch, páč tahání gumy po dně je velice populární a její zákaz by snížil atraktivitu závodu, tím pádem méně účastníků na startovní listině a to pak menší finanční vývar. Najivni představa si myslet, že je to tam samy Mirek Dušín a že mu jde v první řadě o rybu. U některých jde převážně o honění trika, předvedení naleštěného škuneru s ukázka jeho manévrovacích schopností.
Jsem realista a tak si myslím, že se v podstatě nic nezmění pokud to bude pořád rentabilní záležitost. Zakomponovat nějakou část penez na novou násadou do startovného, bych neviděl jako velký problém. Budget je celkem velkorysí. A pro udržení atraktivity závodu do dalších let, by to mělo být v zájmu pořadatele.
Nesouhlasím a vadí my ty závody, ale jde o vzájemný respekt.
Petru zdar

Nbaitruner2 - Profil | Ne 22.12.2019 21:35:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FRANK71 >> Okounů bylo dost,ale velikost průměr 35+ byl slabší rok letos.
Někdy klepnul i lepší.

NMiPo - Profil | Út 25.7.2017 20:51:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

20,45 a stále vitr jak blázen, odpoledne jsem zaběhl na chvilku do lesa. Taky žádná sláva, na smaženici ale dobrý

Nminn - Profil | So 17.12.2016 21:35:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V sobotu, hodiny házení, občas se povede, zamrzaly očka.

NJirka R. - Profil | So 19.11.2016 8:13:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nějak to zde chcíplo, přičemž na slapském břehu teď potkávám zástupy ohazovačů twisterů, na hladině jezera lodí jak o Primátorkách, echoloty na nich pípají jak za Heidrychiády ...
Tak to asi pozitivně jde a v zájmu konspirace se o tom takticky nemluví, ...že?! :-)))

NJirka R. - Profil | St 3.1.2024 13:07:07

NOVAS >> Názory J.V. na cokoli reprezentují pouze jeho, já osobně jim nedávám pražádné pozornosti.
K úvaze je, proč se takhle ona rybářská celebrita náhle projevila, zcela mimo svojí branži, profesní perimetr? Třeba mu docvaklo, že rybářů je v ČR kolem pouhých 300 tisíc, voličů ovšem kolem 7 mega.
Tedy, že by se zachtělo z amazonského pralesa či od rybníku Kaltov do Strakovky...?
Ale je to pouhá spekulace, třeba si jen nevzal ráno prášek... 😉

NReznik76 - Profil | So 16.12.2023 13:37:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dneska teda taky vyrazil
Nenašel sem je 🥺
Ryb málo a velikost nic moc

NPedro1 - Profil | St 14.12.2022 21:10:04

scjsci >> Ale pomohlo. A pak ještě vyřešit všechny hausbotáře a chataře, co mají na podzim před hausbotem nahozených XY prutů na rybku a když někdo přijde, nehlásí se k nim.

NTEZAR - Profil | Út 13.12.2022 10:59:23

Řízek 5,125 >> Martine,s tím by šlo souhlasit.Já tam bohužel během těch závodů byl a nejvíc mě fakt šokovalo chování těch závodníků-přijeli skluzem na místo,párkrát nahodili a po pár minutách zase skluzem odjezd na jiný flek.Rybáři okolo je absolutně nezajímali-chovali se jako smyslů zbavení-a to mi teda vadilo ze všeho nejvíc.Ono se to těžko popisuje,musel bys to vidět na vlastní oči.Já už za život těch závodů viděl víc,ale takovou bezohlednost jako v tomhle případě,ještě nikdy...

Nbaitruner2 - Profil | St 23.12.2020 18:25:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak chlapci přeji krásné svátky a pohodovou další sezonu všem slušným lidem co tady chytají na přehradě já to letos uzavřel o trochu dřív zkrz kordu a dám si nějakou dobu od ryb na přívlač pauzu jak už jsem psal.
Už pojedu jen zavřít ze břehu na silvestra klasika jen pár hodů s prckem. 👍

Nschiwa - Profil | Ne 22.12.2019 11:30:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kuk:)

NPaul Delpiaz - Profil | So 30.11.2019 15:44:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

baitruner2 >> Udělal si líp :D Dneska na Slapech po ránu 5 prutohodin a bez kontaktu s rybou. Ráno krásně stupeň pod nulou a východ slunce jak malovaný, ale o pár minut mi vánice poslala k snídaní do ksichtu první letošní sníh. No nic, zmrzlej jak cyp jdu ohřát konečky prstů a usednout k vánoční pohodě při výrobě adventních věnců.

NPaul Delpiaz - Profil | Čt 31.10.2019 12:40:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nevím proč, ale vůbec se mi k příspěvku nenahrály fotky.

NLukas H - Profil | Ne 7.7.2019 13:25:59

Podruhy na rybach neni cas jenom odpoledne omlouvam se za masajskou fotku

NJirka R. - Profil | Pá 28.12.2018 17:53:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden ze včerejšího hejnka, než zmizelo kdesi ve slapské hlubině... :-)

NJirka R. - Profil | Ne 16.12.2018 10:56:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S velkou pokorou jsem je pozval k nám domů na Vánoce. Už jsem letos v nic podobného ani nedoufal... :-)

Nbaitruner2 - Profil | St 5.9.2018 22:44:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radunak >> Ten na fotce nemám,ale měl ho pod tlamkou ve prostřed malinkej vždycky se mi přetočil,když jsem ho vyfotil a poslední fotka a taky fous nejni vidět😁

NDuffy rybář - Profil | Po 21.8.2017 18:57:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když se dostaví hejno je to paráda :-) .
30-43.

NLukas H - Profil | Út 25.7.2017 22:13:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Houby tam rostly před 14 dny .:-)

NMiPo - Profil | Út 25.7.2017 13:28:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Neni nad klidnou hladinu ve 13 hodin 😀😀😀

NJirka R. - Profil | Po 21.11.2016 21:52:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Co se zde s informacemi děje? Na 401 022 běžně rybářů jak hnoje, ba i nějaká ta ryba se o víkendu lapila... :-)

Naligator - Profil | So 21.11.2015 17:31:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

okoun 55 >> Víš jak je to, vemeš candáta 56 a napíšou ti, že je malý, že jsi ho měl pustit, chytneš 80 cm a je to škoda tak velkou rybu vzít a měl bys ho pustit.Vůbec to tady neposlouchej.Musel jsem na to už reagovat, protože názory některých tady jsou už vážně poněkud přehnané.....

NRadunak - Profil | Ne 27.7.2014 8:26:22

Zdar. Něco ze Slapske noci. Tři mimi sumec,dva kapry.

Nmascha - Profil | Po 21.7.2014 15:52:15

baitruner2 >> na Orlas jezdím s kajakem už tři roky. A až poslední podzim se pravidelně stávalo, že jakmile jsme se na nějakym místě zastavili na delší čas, tak najednou vžům a začali se k nám sjíždět motorové čluny nejen z viditelného okolí, ale i z míst, která nebyla v dohledu (dávají si mobilama echo?). Miluju na kajaku právě tu osamnělost a sere mne, když je za hodinu člověk obklopenej třema čtyřma přisírkama, kterým nepřijde blblý mi to házet přímo ke kajaku.
Nedejbože, když člověk něco chytí, to pak letí tím směrem všechny volný udice.

Chci tím říct, že by každý Rybář (schválně s velkým R) měl uvážlivě publikovat co, kdy, kde, jak a na co. Já chyby už v tomhle směru udělal, tak je škoda na to neupozornit ostatní.

NŘízek 5,125 - Profil | Ne 24.12.2023 14:03:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera Slapy plný.

Pro pořádek hlásím :)

Nbaitruner2 - Profil | Út 5.12.2023 7:49:20

Filip00 >> Jasně lodí na patra,ale občas něco zabere standart velikost hurvínci letos menší ty loňský jsou asi vychytaný.👍

NBulda 64 - Profil | Po 13.2.2023 15:14:14

Jen vesla... a je to ;-))

NPiskořík - Profil | St 14.12.2022 21:07:13

Polčis >> Armádu Brzáku s hnízdama...to je jasný....;o)

NTEZAR - Profil | Út 13.12.2022 16:44:20

Bulda 64 >> Přesný popis-kdybych to neviděl, neuvěřím. Jediný název pro tyto sportovce je za mě - kreténi...

NEsox - Profil | Út 13.12.2022 11:22:53

Tak tady by určitě pomohlo i omezení výkonu motorů jako na Lipně

NLukas H - Profil | Po 12.12.2022 10:12:06

Právě těď byla petice s podpisovým archem odeslána MM s prosbou o zveřejnění

NTEZAR - Profil | Po 12.12.2022 0:10:55

Lukas H >> Mám stejný názor, sice chytám sumce, ale taky to podpořím na jakékoli svazovce. A přesně, jak píšeš, ať si cirkus zaplatí na soukromáku.

NTEZAR - Profil | Ne 11.12.2022 23:07:19

Lukas H >> Byla by to pro tu už tak vytíženou nádrž velká pomoc.Já tam zrovna v tom období byl a ta bezohlednost pacientů na silných člunech mě děsila...Za mě klidně i petici za zrušení závodu ,,český sumec"-je to taky šílenost.

NFilip00 - Profil | Ne 11.12.2022 8:13:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šel jsem

NPaul Delpiaz - Profil | St 17.11.2021 20:30:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska od 7 do 13 první boutovačka v okolí Cholínského mostu. Ryby od rána nespolupracovaly a až před obědem se povedl jeden náhodný třicátník. Asi to chce ještě nějaký ranní mrazík.

NReznik76 - Profil | So 6.11.2021 11:35:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já byl dneska potřetí a konečně sem si trošku zachytal, sice velikostně se žádná rozdílová ryba nepovedla ale množství bylo uspokojivé

Nbaitruner2 - Profil | Út 6.10.2020 15:53:15

Zdarec dlouho jsem tam nebyl, ale stánek nový na vyhlídce je v Topu. 👍
A konečně tam i udělali pěkné posezení a vyhlídkovou terasu za mě super.

Nbaitruner2 - Profil | Po 23.12.2019 21:01:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jinak přeji všem slušným lidem od vody co tady chytají a i sem do otázky jen to nej a hlavně zdraví to je to nejdůležitější a to ostatní se nějak už poddá.
Zítra nebude čas sedět u netu budu se taky muset zapojit doma do práce a příprav na Štědrý den s rodinou.A už se těšim na prcka jak bude vyvádět u stromku.👍😂

NReznik76 - Profil | Po 23.12.2019 10:00:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

baitruner2 >> tak já si nějak nestěžuju, nevěnoval sem se tomu letos skoro vůbec. Byl sem jen párkrát až teď v prosinci a snažil sem se jen na místech kde jsou spíš céčka. Dokud to šlo jezdil sem na pstruhy, pak na houby. Pojal sem letos sezónu jinak. Změna práce a ta vláčká ustoupila mušce

NJirka R. - Profil | Pá 20.12.2019 20:06:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Slapské hausbotáře mám rád! Tedy pokud ovšem mají u svých mol dostatečně dlouhé přístupové lávky a na podzim, kdy jejich železné necky zmizí do zimovišť, se z těch prázdných mol při poklesu hladiny pak dá chytat, neb se jinak mnohá mola s krátkou lávkou válejí na prázdném kamenitém břehu. :-)))
Konec hausbotářského okénka.

Nbaitruner2 - Profil | Čt 31.10.2019 15:53:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Paul Delpiaz >> Koukám,že máš Destiny mám taky 1ks už dlouho.

Nbaitruner2 - Profil | St 16.10.2019 19:51:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pedro1 >> Orlik-342.36-pláž co chytám 20m chybí do plného břehu,Slapy-268.50-pláž 8m co chytám chybí do plného břehu.Lipno je debil a bez ryb.Stačí ti to takhle,nebo to chceš i s fotkou?Všechno mám marodím a vycházky zdravotní mám Josefe.....-))))

Ndzavo1221 - Profil | Pá 5.7.2019 7:24:11

Radunak >> Slapy opet vylet vydarenej : 2 candati 62cm a 65cm a okoun 45cm , a to jsem jeste nepocital okouniky do 15cm ty jeli na rotacku jako divy, sumik kolem 80cm utek tesne u lodky, dale mensi rarity na miniwoblerika ouklej a na rotacku myslim ze to byl perlin ,tak jsem si vcelku zachytal

Nbaitruner2 - Profil | Pá 28.12.2018 18:04:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jirka R. >> Já po 1.5měsíci byl taky a taky jenom 1 za celý den a dneska taky ale jen za 3h.Byl sem se hlavně vyvětrat po těch svátcích a počasí gut.

Nbaitruner2 - Profil | St 5.9.2018 22:36:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radunak >> Jo mám ještě tuhle použitelnou.

Nbaitruner2 - Profil | Ne 21.1.2018 18:32:36

Tak jsem se zůčastnil přednášky o Staré Vltavě a bylo to 3 pokračování(každý rok 1 přednáška) a bylo to super!Ty staré fotky prostě mají své kouzlo a i když já jsem v tu dobu ještě nebyl na světě tak spousty míst jsem teď co chytám poznal a zrovna jsem chytil přednášku od Slapské přehrady po Cholín.Pán určitě ví o čem mluví a je na něm vidět,že má k tomu obrovský vstah a má tah na branku a vše co o tom vypráví nemá jenom načtené z knížek,ale s vyprávění od starousedlíků a prostě to bylo moc pěkné.Za rok jdu zase to se pojede od Cholína dál proti proudu.
Tady alespoň 1 upoutávající fotka k přednášce a stálo to fakt za to.

Nnovas32 - Profil | Po 20.11.2017 9:17:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden pruhovaný fešák :)

NJirka R. - Profil | So 14.10.2017 21:04:32

Po Vranské se dnes vracela do pražských zimovišť spousta jachtiček, což značí, že sezóna zubatých dravců co nevidět začne. A tak od 5. listopadu je začnu provokovat, twistery i osmigramové zátěže nakoupeny, to by bylo, abych se 24. prosince ponižoval před Billa u kádě...! :-)

NDuffy rybář - Profil | Pá 25.8.2017 21:12:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

:-)

Nbaitruner2 - Profil | Po 24.7.2017 9:54:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No co tam ten hrázdnej dělá vole mi fakt hlava nebere!Voda lítá sem a tam jak nudle v bandě kurvadrát....i ta malá kachna chytla víc než já.-))

NRadunak - Profil | So 24.12.2016 7:09:30

Všem Slapským vydrám přeji Hezké svátky. Hlavně zdraví,pohodu a hodně úlovků u vody.

NOkoun2323 - Profil | Pá 9.12.2016 22:04:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravim, dnes na Slapech akorat peknyho okouna na gumu...

NLukas H - Profil | Út 22.11.2016 19:06:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jirka R. >> Tak dobře přidám také něco jeden z mnoha, průměrná velikost.
Bude zítra k včeři

Nsklo - Profil | Ne 7.2.2016 17:34:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dneska na vodě. pár rybářu vidět bylo, jeden otužilec se i koupal.

Nokoun 55 - Profil | Čt 12.11.2015 20:58:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přidám nějakou šupinu ze včerejška za 4 hodiny,samozřejmě dnes jen 2 spadlý okouni,každý den je jiný.

Nmascha - Profil | Pá 1.8.2014 17:48:58

Jarda Š. >> já bych aktuálně sumce nevysazoval nikde, jen jednou za několik let na místech, kde se na základě kontrolních odlovů zjistí, že se sám nevytírá v dostatečném množství. Parmové pásmo je bez debat. Nevysazovat a když se tam uchytí a vytře sám, je to přirozený a jeho věc. Ale umělé vysazování ryby, která nemá problém se na většině českých vod velmi úspěšně vytírat, nemá přirozenýho predátora a nijak masivně se nemasí, mi přijde kokotina.

Nmascha - Profil | Čt 24.7.2014 19:44:52

Pallermo >> bože už zase militantní trofejofil... prosím o jediný ROZUMNÝ důvod, proč trofejní rybu vrátit do vody.
Upozorňuju, že já ryby pouštim, ale bože proč by měla být stará ryba puštěná? Argument, aby potěšila jiného rybáře neberu, to není rozumný argument. Kdyby byly míry nastavený tak, že se smí brát pouze candáti nad 75cm, štiky nad 85cm, sumci nad 110cm apod. tak by ty naše vody nepůsobily tak prázdně, rybičkáři by zvětšili nástražky atd.

V naprosté většině případů s argumenty typu "K70 a trofeje pouštět" přichází neumětelové, co si neumí jinak velkou rybu chytit a za každou cenu sociálněinženýrských příkazů se snaží vodu zarybnit trofejkama proti logice přírody. Ve vodě má být přirozená věková skladba ryb. Vynucené pouštění rybích důchodců je nepřirozený zásah do přírody. (A ponechme stranou současný nepřirozený neutěšený stav překaprovaných vod bez přirozených druhů. Ať je aspoň něco daný přirozeně.)

NAzmikamuran - Profil | St 23.7.2014 16:35:32

schiwa >> Tak to opravdu nefunguje.Jsem člen RS,mám na starosti ún Kamýk a vody naší organizace. Není jednoduché se domluvit s dalšími členy RS na pravidelných kontrolách,možná 1krát za měsíc.Proto chodím sám,dva 60 kg psy,na vodu na velké lodi s 50 tikoňovým motorem. Dovedeš si představit,že jdeš pěšky po břehu a provádíš kontrolu každého rybáře který sedí od Županovic až po Bučily,např? Na ty na které se nedostaneš ze břehu,či jsou na lodi,tak musíš lodí,ale ne nějakým šidítkem s 5 ti końákem.Kdo ti zaplatí benzín,kdo ti dá lo´d která stojí třeba 200 tis.? Prostě to vyřeší jedině inteligentní profíci,ale musí se chtít.

Nschiwa - Profil | Čt 26.6.2014 17:26:11

Radunak >> No já jsem za posledních pár let candáta na Slapech přes 65 nechytil 90% ryb je do 50.Když se zadaří okolo 60ti tak je to úspěch,ale zase jsou nádherně tmavě vybarvení

Nbaitruner2 - Profil | Po 1.1.2024 19:22:09

Řízek 5,125 >> Ano 1 šla na gril čerstvá byla gut👍😉

NNooki85 - Profil | Čt 28.12.2023 18:45:43

Bord >> Jojo tak mám radost.Jeste jednou diky

NJirka R. - Profil | Ne 17.12.2023 7:58:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Do poklesu ke standardní zimní slapské hladině stále chybí skoro metr...

NBulda 64 - Profil | So 16.12.2023 14:46:20

Reznik76 >> jj, mnohdy chtějí realističtější.., ale z gauče se to těžko radí.., někdy jsou to rybky náladové ;"))

NGTdpcfix - Profil | St 22.2.2023 5:17:46

eskymak Mrakomor >> Život je dobrý učitel. Když nepochopíš lekci, zopakuje ti ji mile rád 👋😀

Neskymak Mrakomor - Profil | St 15.2.2023 12:50:46

Esox >> možná to je blbost...ale podle mě hospodář může vyhlásit na ty dny hájení a maji poprdeli aj se záštitou .

NEsox - Profil | Út 14.2.2023 6:44:43

za mě by stačilo omezení výkonu jako třeba na Lipně

NDanda05 - Profil | Po 13.2.2023 21:19:05

TEZAR >> skůtry nikdo neomezí, velka lobby je protlacila tak to tak i zůstane, to ze je to na našich vodách debilita nikoho nezajímá. U nás by měl být povolen lov z lodě pouze za použití vesel, jinak je to mimo.

NNOVAS - Profil | Po 13.2.2023 13:54:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TEZAR >> ...a čemu to pomůže ,když ostatní budou lítat dál ? Za mně by hodně pomohl,při současných počtech lodí,návrat k plavbě ve výtlačném režimu a zákaz skútrů...........

NEsox - Profil | So 11.2.2023 6:51:34

boyscout >> o co se prosím jedná? díky

Nscjsci - Profil | Čt 15.12.2022 12:09:05

Polčis >> úpravy břehu, materiál pro výtěr, nemusí to ani být přímo hnízda a necukat s hladinou o x metrů když se třou ryby

Nžaba - Profil | Čt 15.12.2022 8:30:28

Zrušit všechny rybářské závody, povolit pouze dětem do 15 let.

Nscjsci - Profil | St 14.12.2022 20:49:45

baitruner2 >> by prd pomohlo, ono by stačilo ohlídat dobré podmínky na výtěr a za pět let by bylo dravců dost.

NPolčis - Profil | St 14.12.2022 15:54:59

Predy >> To asi né,ale zákaz lovu z lodě určitě.

NBušák - Profil | Út 13.12.2022 23:18:10

Všechny rybářské závody ZRUŠIT. Nebo si je pořádejte pouze na soukromých vodách. FERTIK

NMiPo - Profil | Út 19.9.2017 8:40:57

Tak po dlouhe době opět na Slapech v Župkách. Večer ani ťuk tak uvidím dnes. Někam jsem to hodil do mlhy . Pohody dělají pohodu

NTEZAR - Profil | Čt 15.6.2017 23:44:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přeju všem dobrou sezonu dravců.

NMiPo - Profil | St 29.3.2017 16:49:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní první pokus o ulovení místní ryby v Župkách se nepovedl. Od 12 hodin vítr a půl metrové vlny. Nevadí všem dnům není konec alespoň jsem trochu poklidil v bydlíku a okolí.