Lovné míry ryb

Nechápu proč jsou tak nízké. Přidal by jsem pomalu každé rybě 10cm. Masaři, to je také hnus, klidně by stačilo ponechání dvou ušlechtilých ryb za týden, ne den. Ty každoroční masakry po zarybnění jsou až nechutné.
Autor diskuse: Štípa - Profil , 5.7.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Sven - Profil | So 6.7.2013 15:00:00

Štípa >> reaguji na tvůj poslední příspěvek..
Vyvolal jsi debatu a tedy bys měl přijmout a respektovat fakt, že se do debaty zapojují lidé s rozdílnými názory.
Pokud někdo loví v souladu s platným RŘ je vše v pořádku, byť se ti to nelíbí.
Opakuji, že svazový rybolov funguje cca 120 let na principu vysaď a chyť, nikoli pusť.
Revíry nejsou příroda ale obhospodařovaná obora, odlovené ryby se snadno nahradí jinými rybami, za tím účelem odchovanými. Pokud se bude pouze vracet na úkor vysazování, je s rybolovem ámen.
Systém který úspěšně přežil Rakousko-Uhersko, první republiku, německou okupaci i socalismus se zhroutí jako domeček z karet...
Ano, svazová rybařina je v současnosti v hledáčku jednotlivců i skupinových zájemců ...
Ono toho už moc v republice nezbylo, co by se dalo ještě "zprivatizovat".
Průmysl jsme si už vytunelovali, zemědělství zlikvidovali....... tak je ještě třeba rozkrást lesy, vody a zbytek půdy... Zahraniční zájemci a cirkve se už nemohou dočkat....
Ovšem je tu malý problém: značně silná voličská skupina - myslivci a rybáři...
Tak že bychom použili tisíckrát osvědčenou metodu - "rozděl a panuj"?
Ovšem, jistě, v Česku žádný problém. Stačí je drobet rozšťourat, poštvat proti sobě jednotlivé skupiny a věkové kategorie a úspěch bude zaručen....sami se rozpadnou a ještě si budou libovat....tedy do doby než procitnou...

Základna Rybářského svazu čítá cca 300 000 členů. Rybařím dostatečně dlouho na to, abych si byl jistý, že jsi se svým názorem v značně menšinové skupině.
Pokud bychom vzali v potaz i veřejné mínění nerybářské populace, tedy cca zbývajících 10 000 000 obyvatel, tak to dopadne ještě nelichotivěji.
Opravdu si přesvědčený, že deset milionů nerybářů zajímá, kolik si kdo vezme ryb, jestli je pustí, zbaští nebo vymění se sousedem za hrušky ?
Pokud dojde na veřejné mínění, dopadne to nejspíš jako u sousedů v Německu, Švýcarsku aj.
Zákaz vracení a ulovené ryby buď na odnos nebo do kafilerky..
Tak jen houšt podobně plodných debat...

Tak ještě závěrem.
Nepochopil jsem poděkování za tento příspěvek:

PepíkPepík - ® [Poslat soukromou zprávu.] Pá 5.7.2013 21:04:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
Líbí: 0 Nelíbí: 0 [Napsat si svou soukromou poznámku k tomuto záznamu.]
Ty míry stojí opravdu do slova a do písmene za hovno. A nejhorší na tom je že když naše MO podalo žádost aby se u nás zvedla míra kapra na 40 cm tak to ČRS zamýtl?????? proč!? kapr 35 cm, to je jako žrát potěr..... nad těma mírama by se někdo měl vážně zamyslet...

Opravdu dokáže čtyřicetiletého chlapa natolik nadchnout tento vulgární projev nevychovaného, čtrnáctiletého děcka, že mu udělil poděkování ???

kakr - Profil | Po 8.7.2013 13:48:32

i naši dědové měli úlovky omezené, pro začátek by stačilo držet se tradic....

Momis - Profil | So 6.7.2013 13:54:22

Kdo je masař? Vyslechl jsem „přednášku“ jednoho borce u vody. Jak ON všechny ryby pouští, jak s nimi zachází a další bla bla bla a jak jsou ostatní masaři. Shodou okolností jsme odjížděli skoro současně. Na žel. přejezdu v obci mně předjel asi 70sádkou, na další křižovatce na přechodu málem srazil babku. Tak kdo je větší masař? Ten který si vezme rybu podle RŘ nebo ten který káže vodu a pije víno. Kdo je ten, který kritizuje to, že dodržuju platné zákony? Je to ten, který si ťuká na čelo když jedu v obci 50. Jestli je pravdomluvný, nebije děti a nepodvádí ženu, nekrade, dodržuje přesně všechny zákony a předpisy, nepije a nekouří, má úctu ke starším a nemocným tak potom ať MI PORADÍ ale nenařizuje a nekritizuje. Jestli někomu vadí lovné míry, množství ulovených ryb tak se má stát funkcionářem ryb. svazu nebo ještě lépe poslancem a pracovat na změně legistativy. Přeju všem hodně hezkých chvil u vody M.

RST - Profil | So 6.7.2013 10:54:01

Štípa - >> Žádná omezení, či zpřísnění nepomůžou. Dokud budou lidé chamtivá hovada, nepomůže vůbec nic.

Sven - Profil | Pá 5.7.2013 13:06:50

Nechápu tvé nechápání. Se stanovenými mírami a limity úlovků, jsi přece i ty osobně v okamžiku podpisu členství v Rybářském svazu souhlasil.
Nic ti nebrání stanovit si své osobní míry a limity.

Paranoidní Schizofre - Profil | So 6.7.2013 12:02:06

boha přestaňte omezovat své kolegy, neb oni vás též nikterak neomezují....
jestli se posíráte kvůli kaprům, byť by jich mělo být tisíce, je mi vás upřímě líto, fakt ubohost....
místo tohodle flamewar radši otevřete nějaký ten svůj žoviální plátek a masturbujte nad články kde se světoborci ocumlávají s vyžranými parníky a bijí se do prsou , jakže nejsou světoví a lepší než nejlepší tím jak vše jen pouštějí....

Allpapa - Profil | So 6.7.2013 9:39:00

Opravdu mě udivují tohle Vaše věčný téma, ok po 16 listopadu se chodí na násaďáky a co se neodnese na podzim se dorazí po rozmrznutí, můj názor na neuspokojivou obsádku ryb je, že to není vina ,,Masařů". Příklad pod barákem mám potok jako dítě si pamatuju že se tam do rukou a do podběráku každej rok odneslo stovky pstruhů, dnes tam nikdo pytlačit nechodí a ryby tam nejsou.... zanesený dno, žádný tůně, co chceš chránit neno omezovat mírů když ryba nemá prostředí na vytření, stojatý vody jsou trošku jinej případ, ale řeky rozhodně netrpí tím že by někdo vychytal jelce nebo ostroretky a přesto jich ve vodě není mnoho

Anýzový dědek - Profil | Pá 5.7.2013 14:46:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Štípa - >> K zadání diskuse mám jen několik námitek.
Vždycky to bude o lidech a o jejich nenažranosti a českém švejkovství. V RŘ je tolik zákazů a zde na Mrku i kolem vod tolik vychcánků,kteří se to snaží oj*bat, že přechází zrak.
Zajímavé je na to asi toto- Když jsem oficiálně znovu začínal před cca 12 lety, tak platil stejný počet ryb i míry byly stejné a ryb bylo dostatek a pěkných ryb.
Teď lidi zblblí propagaci Chyť a pusť a jinými kravinami řvou, že ryb je málo, že každej kdo si vezme víc ryb (v rámci pravidel) je masař atd.
Pokud se nezmění myšlení lidí jako takové, tak žádný zákaz ani omezení toto nenapraví.

Krtek11111 - Profil | So 6.7.2013 7:32:14

já nechápu co furt chcete měnit,takhle se chytá spoustu a spoustu let akorát stoho ze všeho děláte velkou bublinu,běžte na soukromí a tam budete spokojeni

Anýzový dědek - Profil | Pá 5.7.2013 18:19:58

Petan600 >> A mohu vědět proč? Není v tom náhodou trochu tvojí osobní závisti, že někdo má víc času být u vody než ty, který musíš chodit do hokny makat na Kalouskovo prebendy?
Podle RŘ si jich za rok může odnést 730 ks kapra nebo kombinací s jinou rybou
popř. 2,55 tuny ryb/ ročně
Takže žádnej masař, ale jen prachsprostá závist.

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 15:00:05

Pstruh27 >> Kapr a duhák jsou na pstruhovkách a mimopstruhovkách nutným zlem. Kapr i duhák se vysazuje v extrémních počtech a v tržní velikosti, aby se "bral", ne aby se záměrně pouštěl. Od toho jsou revíry jiného typu a na těch si mohou majitelé vysazovat co je napadne (jesetera, veslonose, tilapii, okounka pstruhového...)
Proto mají rybáři možnost volby, chytit si velkou rybu, často, ale za velké peníze, nebo se pobavit menšími rybami a někdy i velkou, to je to překvapení a ryby si dle vyhlášky třeba i přivlastnit. Rozloha soukromáku je 2-20ha a počet lovících - jednotlivci. Rozloha revírů našeho ÚS je 4500 ha. 37000 lidí, co si kupují každoročně územní povolenky ve velmi přijatelné ceně (roční stojí to, co dva dny na soukromáku) a také si každoročně odnášejí cca 520 tun ryb to nědělají proto, že jim to někdo nařizuje, nutí je k tomu. Ryby si rybáři mohou brát, nebo je pouštět, je to jen na nich. Proč to někomu stále vadí? Přirozené je, když rybu nechci, tak si ji nevezmu, ale proč tady stavět přepodivné konstrukce, které stojí mimo realitu?

Mrknato - Profil | So 6.7.2013 21:40:59

Štípa >> To jako dvě plotice za den je moc? Že ty jsi nemyslel "ryby", ale ryby kámoše? A opět jsme u prostaty věci....))))

unudle - Profil | So 6.7.2013 9:53:50

u.x.a. >> Klidně si je dej.

u.x.a. - Profil | So 6.7.2013 9:43:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já bych dal max 4 ušlechtilý za měsíc..

Mrknato - Profil | So 6.7.2013 7:08:25

mancek >> Píšeš hezky, že rybařina je koníček, ale zapoměl jsi dodat, že tento "koníček" ovládají lidé kolem ryby domácí. No a od toho se odvíjí i pseudoproblémy rybařiny, kterými se zde mnozí zaobírají. Jen tu podstatu ne a ne objevit..... No a objevit podstatu, pak se i řešení budou nejen nacházet, ale i snadno realizovat. Omezit násady ryby domácí do revírů, skutečně zakázat samosek a pro provozování "koníčka" povolit jen rybolov jedním prutem drženým v ruce, nebo položeným pouze do vidličky.

mancek - Profil | So 6.7.2013 6:08:46

Zdravím,k těm cenám za povolenky.... Divné je, jak někteří řeší ceny za povolenku, jestli je to moc nebo málo. Až budete dělat myslivost (a je tu určitě dost lidí co ji provozují,takže jsou v obraze) a budete chtít být někde v soukromě pronajatém revíru (pokud se tam vůbec máte šanci dostat) , tak budete dávat za rok minimálně 20-30tis pronajimateli . A to jen za to, že budete moct lovit podle nějakých stanovených pravidel revíru bez nároku na Vámi ulovenou zvěř . Takže v rybařině, když se spočte vše dohromady, je to v podstatě nulová položka v porovnání s myslivostí. Navíc si jako rybář můžu jít na jakoukoliv vodu, a mám dost velkou svobodu. Navíc si každý podle uvážení může odnést úlovek domů.
V okamžik, kdy někdo začne přepočítávat náklady v závislosti na nějakou výtěžnost, je velmi špatný počin. Rybařina a i ta myslivost je prvořadě koníček, a buďto ji provozuju nebo ne.
A v podstatě s tím souvisí míry i počty možného ponechání ryb . Medovedu si představit konzumaci např. 2-3 kaprů za týden celý rok v kuse. Ale pokud to někomu vyhovuje, konumovat ryby každý den, tak prosím. Jenom ať se s rybou nekšeftuje.....

lada78 - Profil | Pá 5.7.2013 13:20:28

Myslím,že ono to není zase tak jednoduché,zvýšit míru. Tyhle míry si většinou nikdo z prstu nevycucal. Pokud zvýšíš míru např.u candáta,tak proudem po řece poplují desítky mrtvých candátů,které nepřežili střet s rybářem. Takto je to takový kompromis.
Zvýšením (zavedením)lovné míry okouna se nic nevyřeší-proč ho ubývá,to ve skutečnosti nikdo neví. I když nenasytní rybáři jsou jedním s faktorů,zdaleka nejsou tím hlavním důvodem. Okouni prostě nerostou,zakrsnou.
U lína to vidím tak,že lín potřebuje svoje specifické místo. Vysadit ho do rybníků bez rostlinstva a pak naříkat,že se vychytal.....hmm,k zamyšlení.
Kapr-proč zvedat míru kapra,když je vysazen s tím,že bude uloven?

Mrknato - Profil | Út 9.7.2013 15:36:46

P!F >> Myslím, že tady řešíš něco, co ti vůbec nepřísluší, co není v rozporu se zákonem a k řešení to má někdo úplně jiný, alespoň tady na Čechoch. Od člověka, který ví, co říká, bych pak očekával, že také řekne druhou část své "nápaditosti", a to jak bys plnil ZP na P a MP, když bys odradil 50% ludí, kteří si chodí k vodě regulérně pro kapř a kteří tím platí současnou rybařinu.

RS, klinik, pentapod, BL háčky, K70 a ani boh, Mária skare, revíry nenaplní.......

šumava - Profil | Út 9.7.2013 9:43:01

Morus >> popisuješ to trefně. Myslíš že v těchto případech zvýšení míry candáta něco vyřeší ?. Bude v revíru plavat o to více zkramařenejch candátů kteří nedorostli lovné míry, ale počet žijících se patrně nezvětší, to by museli dorůst rybáři. Ne lovné míry, ale rozumného pohledu na své konání. Pokud se to neděje v jiných aspektech našeho konání, neí šance že by to mělo být v rybařině

MAXXSKATER - Profil | Po 8.7.2013 17:33:44

Smetda >> Inspirace u Těžkého Pokondru - Nájem zvedej ? >- Míry zvedej ... :-))

šumava - Profil | Po 8.7.2013 16:01:41

unudle >> trefná poznámka, někdy mám dojem že se rybáři domnívají, že ponechání si mírové ryby či počtu ryb dle předpisů je povinností, nikoliv právem.

unudle - Profil | Po 8.7.2013 13:53:22

Zajímavé, že někteří tady chtěj pořád aby je někdo omezoval. Jestli sami nejsou tak trochu omezení. Nikdo vám přece nezakazuje, aby jste si těch ryb brali míň.

Venca888 - Profil | Po 8.7.2013 11:32:07

Štípa >> jasně, že správnej rybář nosí domu ryby... jen perverzáci, co jdou k vodě ryby jen týrat, je pak pouštěj zpátky...

Butchi - Profil | Po 8.7.2013 10:45:26

Štípa - >>
V našich končinách je takové omezení v konečném důsledku namířeno pouze proti slušným rybářům, protože pytláky, těžiče a pomněpotopisty toto nezastaví.
Ani to nezvýší počet ryb v revírech, natožpak jejich průměrnou velikost.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 7.7.2013 21:53:16

Krtek11111 >> Ryb je stále dost. Kapříci se sypou pořád a tak to má být

mirmen - Profil | Ne 7.7.2013 21:46:11

no, kapr se dá tak snadno odchovat, že bych naopak povolil tři kusy denně a do vody jich sypal co nejvíc - protožr se zarbňuje hlavně kaprem, tak se kapromilci sjíždějí a dávají ostatním, méně atraktivním revírům, odpočinout.
Kaprodrom má proto naprosto prokazatelný přínos.

Krtek11111 - Profil | Ne 7.7.2013 21:32:40

Netipa - poslední hrdina MRKu >> tak běž na sporotvní rybníky sportovat a nechot na revíry sportovče:)

marmyš - Profil | Ne 7.7.2013 21:27:02

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Naši prapředkové projevovali úctu zabitému soupeří tím,že ho slupli. Nemáš to náhodou naopak?Čím víc bude kaprů,tím dřív zdegenerují.

marmyš - Profil | Ne 7.7.2013 21:15:36

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Jsem už starý člověk a nějak vám mladým nerozumím. Můžeš mi vysvětlit,co znamená ta K70? to jakože kapr nad 70 se musí vzít a nesmí pustit zpět?

Krtek11111 - Profil | Ne 7.7.2013 21:00:48

kakr >> omezování rybářu se vdnešní době říká moderní rybařina:D

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 7.7.2013 21:00:45

kakr >> Nejen moderní kaprařiny. Je to základní stavební kámen i zvýšení spodní míry a hlavně berlička v boji proti masařům, zpátečníkům a starým komunistickým strukturám ve vedení svazu, kteří ty moderní trendy EU odmítají akceptovat

Mrknato - Profil | Ne 7.7.2013 13:19:15

No tak pokud moudří zákonodárci měli v úmyslu dát volnou ruku rybářům, pak neměli schvalovat zákon 99/2004Sb. v současné podobě.
Je vidět, že i jmenovaní hospodáři neznají rybářský zákon a jsou loutkou čilimníků. Co takhle §11 odst. 1-4?

Mrknato - Profil | Ne 7.7.2013 10:19:32

Sven >> Tragický je, že to nechápe ani svaz.....jak bys potom chtěl, aby to pochopil zmasírovaný dav? Paragraf 21 a 22 zákona o rybářství jasně říká, kdo může udělit vyjímku dle ustanovení §11 odst.2. Nerespektování tohoto ustanovení je stejný přestupek, jako ty přestupky, které WaM zhusta kritizují. T.j. ponechání si podměrečné ryby, či ponechání si více ryb, než povoluje zákon a vyhláška.

Je to něco, jako když zloděj křičí, chyťte zloděje! To ale pepe pepa nepobere, do makovice se mu vejde jen metr a úvahy na kterém dílku metru realizovat program WaM.

Bláža - Profil | So 6.7.2013 23:32:19

Šámik >> Jíš ryby? Jestli ano, tak chytíš kaprovce a sežereš ho, ta ryba nemá u nás co dělat....

Mrknato - Profil | So 6.7.2013 21:56:36

Bedřišák >> Hele, podle tvý reakce bych tipoval, že ponechávání si každodenně 2 kapř, ti přijde blbý. To že se jich vysazují desetitisíce, v tržní velikosti ti blbý nepřijde? Podle mě záleží na proporcionalitě......

vitbauer - Profil | So 6.7.2013 13:33:47

Co je lepší - natrhnout 20-ti kaprům ústa, nebo jednoho chytit a odnést domů ke snězení?
Osobně si myslím, že tato diskuse je zbytečná. Proč jde na soukromáku odnést 2 kapry v míře cca 60 cm, které není problém chytit a na svazových vodách je kapr nad 50 často vzácnost? To neni o masařích...

*FishMan* - Profil | So 6.7.2013 12:10:02

Paranoidní Schizofre >> To není omezování jen pobídka k zamyšlení nad sebou jestli to s tím braním nepřehánějí.Jistě že je to každého věc zaplatil si tak si může brát.Ale pak si všichni stěžují že ryby neberou a že žádný v revíru nejsou a strašně se diví a přitom mají na konci roku sežranej metrák ryb.Já neříkám nebrat vůbec ani šupinu já taky mám pár ryb doma ale jen když je potřeba tak si vezmu a ne když má míru tak ho musím vzít i kdyby jsem ho měl dát prasatům.

LosPafkos - Profil | So 6.7.2013 11:27:56

*FishMan* >> jo a jíst budeme pangase,ach můj bože.

jon007 - Profil | So 6.7.2013 9:03:08

candát 820 >> Okouna jako ohrožený druh?V ÚN Vranov nad Dyjí je to škodná,je přemnožený,stejně jako bolen,u těch bych míry vůbec nedával,ale je to věc vody a názorů a já ti tvůj neberu,jen přidávám můj

Paranoidní Schizofre - Profil | So 6.7.2013 8:32:02

je to pořád dokola ta samá mediálně podporovaná píseň : neschopnost jedince ulovit rybu v konzumní velikosti vede ke snaze limitovat skupinu která s tím evidentně problém nemá.....
v podstatě jde jen o bezúčelné chytání velkých kaprů za co nejmenší finanční obnos, tak jak vám to očkuje bulvár.....hnus hnus hnus

Irčan - Profil | Pá 5.7.2013 21:54:25

PepíkPepík >> Nejen nad mírama by se ,,někdo" měl zamyslet!
1) Za povolenky platíme nekřesťanský prachy a nikde to není vidět!
2) Změnu RŘ, kterej pamatuje mrtvý moře když ještě bylo marod, protože s odstupem času už jsou tam věci nad kterýma rozumně uvažující rybář kroutí hlavou!
3) .................
a tak bychom mohli pokračovat
Schválně, přidejte taky někdo něco!

reseter - Profil | Pá 5.7.2013 20:36:51

míry nějak neřeším protože 95% pouštím ale určitě je dobré nasadit míru alespon o 10 cm větší než je míra ryby po vysazení...ale to záleží na jiných...jináč jen sem chtěl napsat že Lín je krásná ryby a zasloužil by alespon 30cm néli 35 horní hranice 45...tož snad sem někoho nena...l Petru zdar všem...

tucnak11 - Profil | Pá 5.7.2013 19:56:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na kapra je zbytečne miru zvyzšovat proto že stejně se sadi 35-45 cm a je jeho sakra dostatek, spiše miru udělat max do 70 cm a šmytec,lin si zasluži ot 30 cm bym mu dal Candat 55 cm Štika 65 cm,A co je nejlepši omezit ulovky a budou všude, jedna se o dravce 1 kus za tyden,my sme omezili na 20 kapru za rok tak nej masaře začeli pouštět a spiše čekaji na většiho.Ze začatku řvali a potom se zvykli a je klid.Jen že v tej 20 kuseh je zahrnuty potočak a nebo lipan.Je to nej bič na masožrouty kteřy neznaji meze a rybama křevtuji.

Petan600 - Profil | Pá 5.7.2013 19:15:13

LosPafkos >> Ono ani nejde o to,že mám pravdu,ale že te slavný RŘ je na pikaču.Kde je hranice je těžko určit,ale ta stávající je několika násobně přehnaná.

Petan600 - Profil | Pá 5.7.2013 18:50:22

Štípa - >> Naprosto souhlasím s tím co píšeš v zadání diskuze,ale myslím,že jsou rybáři,kterým ani to co povoluje RŘ nedostačuje a porušují ho.

Petan600 - Profil | Pá 5.7.2013 18:46:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Anýzový dědek >> Rád Ti odpovím.Závist v tom asi nebude,protože ryby,které si mohu odnést většinou pouštím,loni jsem si na svazovkách odnesl 2 ks Cejna a syn 1 ks štiky a na soukromáku 8 ks Kapra,takže o závist se asi nejedná a znovu opakuju,že kdo si odnese za rok třeba 300 ks kapra,takže zdaleka ne 730 ks jak uvádíš je u mne prachsprostý masař nebo kšeftman s rybím masem a ne rybář,Podle mne rybáře nedělá počet odnesených ryb.Ten RŘ , je v mnoha ohledech špatný a zrovna i v počtu možnosti odnesených ryb.Chodil jsem na ryby jako kluk a před pár lety jsem se k tomu vrátil a je mi s některých rybářů smutno,jako mi bylo smutno z některých rádoby myslivců ,které jsem potkával,když jsem se věnoval myslivosti a to proto,že mně myslivost a příroda učarovala svou krásou a ne masem,protože myslivce taky nedělá počet ulovené zvěře.Tak jsem s myslivostí po 13 letech radši skončil.Jinak samozřejmně musim chodit do práce,nejsem flákač ani hnědočech aby mi uřady srali prachy za nic.Jinak věř tomu,že rybu na pekáči opravdu nikomu nezávidim,protože je skoro vůbec nejim.

MAXXSKATER - Profil | Pá 5.7.2013 17:36:34

computerfish >> To jsem zažil před 2 týdny. Chlápek taky v chatě a pruty nahozené. Já tam seděl vedle a vedle mě ještě jinej chlápek a ten byl taky v čudu. Přišla RS a počkala si na ně a papíry hezky zabavené. :-) Ale pobavil mě ... Přišel a jestli prej čapu na 6 proutků. :-)

Sven - Profil | Pá 5.7.2013 15:45:14

Anýzový dědek >> to je dobrá připomínka ale já jsem neměl na mysli ani nezmiňoval britské spolky.
Samozřejmě, že v klubových, sladkovodních vodách ryby vracejí zpět.
Ale to u nás také.
V těch ostatních vodách vrací hájené druhy, stejně jako u nás. Jen u nich je ten okruh hájených druhů mnohem širší.
Pokud by si našinec mohl vybrat, také by si raději ulovil ke konzumaci mořskou rybu, namísto "smradlavého" kapra...
Má poznámka se týkala, o mezi jistou skupinou našich rybářů, oblíbenou glorifikaci anglického rybáře.
Do stanovení kvót rybolovu členských států EU, patřila Britanie k největším rabovačům moří. Po jejich zavedení, končí plné sítě mrtvých ryb nežádoucích druhů a velikostí, vysypány zpět do moře aby se do kvót vešli.
Někdo namítne, že to nesouvisí s tématem otázky. Pro mě ano a to velmi.
Pro mě ryba jako ryba. Sladkovodní snadno nahradíme ale mořskou buď vůbec anebo jen s velkými problémy..A o to to je horší..

lada78 - Profil | Pá 5.7.2013 15:41:36

Anýzový dědek >> a něco bude i na tom,že brit si dá raději mořskou rybu,když už je ten ostrovní stát,než se otravovat s nějakým zabahněným kaprem.

kopr69 - Profil | Pá 5.7.2013 15:26:14

Štípa - >> Pokud chces zmenit miry ryb tak staci se zucastnit clenske schuze.Miry tam navrhni a pokud bude vice takovych jako ty ve vasi MO mas vyhrano.
U nas od tohoto roku mira stiky-60cm a lina-30cm.

Sven - Profil | Pá 5.7.2013 14:08:41

M0RGAN >> opět omyl.
Míru zvýšenou BP, lze respektovat maximálně jako jakousi kolegialní dohodu, bez opory v zákoně.
Ten nic podobného nepřipouští.
Za jistých podmínek může kompetentní úřad míru a limit snížit nebo zrušit ale ne naopak.
U každého soudu nějakou K70 apod. spláchnou....

MAXXSKATER - Profil | Pá 5.7.2013 13:38:09

marmyš >> Naučíme všechny dravce "romskou férovku" a aby tak útočili pouze na kapry. Ve výsledku to znamená, že třeba 10 okounů udolá násaďáka 40 cm a budou ho porcovat několik dní. Tím budou líni zachráněni. 5 štik si chytne nějakého trofejního pupíka a taky se podělí.

marmyš - Profil | Pá 5.7.2013 13:34:29

Jak může někdo chtít mít víc okounů +línů a zároveň zvedat lovnou míru dravců? To si myslí,že ty dravce naučí na zelené?

M0RGAN - Profil | Pá 5.7.2013 13:27:45

Sven >> Ano, souhlasili jsme, že budeme dodržovat platné podmínky. Ale kdyby každý uvažoval jako ty, tak tady máme ještě středověké právo :-) Tedy kdyby jej nikdo nechtěl upravovat..

Sven - Profil | Pá 5.7.2013 13:23:42

M0RGAN >> nikomu není v diskusi bráněno, diskutovat můžeš ad libitum....
Ovšem je třeba v rámci vyváženosti diskuse připomenout skutečnost, že každý jedinec proti nastaveným pravidlům při vstupu do Svazu nic nenamítal a svým podpisem s jejich obsahem vyjádřil souhlas.

Brendy - Profil | Pá 5.7.2013 13:19:42

Co rybář to názor, a voda teče pokaždé jinak. Ale zas většina "masařů" zas stejně chodí na násaďáky. U nás teď míra okouna je takže... No a zrovna sumci a boleni by se zas mohli masit bez míry co tu těch potvor je :D.
Někde jsou jen násaďáci, někde je dost okounů někde není nic a někde zas jen bílá ryba. Od toho máme BP. A ten zbytek řeší RŘ. Pokud máš pocit, že je u vás na vodě problém třeba s okounem - máte schůzi. Odhlasujte si míru na okouna a třeba i na zvedněte sumce.

unudle - Profil | Pá 5.7.2013 13:10:02

Plotice 52cm.

kolib - Profil | Pá 5.7.2013 13:09:32

okounu je dost, ti nepotřebujou specielni míru.. zato candát lín a jiné (ohrožené) ryby bych zvednul o 15 cm.. Ale tady to nevyřešíme :-) lovu zdar

candát 820 - Profil | Pá 5.7.2013 13:06:07

M0RGAN >> ja bych okouna dal tak na dva roky jako ohrozenej druh a byl by klid