Takzvané recenze na Mrku...?

Co říkate na tzv. recenze zde na Mrku? Podle mě to jsou spíše reklamní články. Když si je pozorněji projdete, tak zjistíte, že "testované" výrobky mají velmi málo nevýhod (často jen vyšší cenu) oproti výhodám, kterých bývá mnoho... Zaráží mě i kontrolovaná diskuse k těmto příspěvkům, kdy lze psát jen vlastní zkušenosti, což třeba u novinek jde dost těžko. :) Co VY na to?

plavan - Profil | Út 2.7.2013 20:52:59

Barbusek >> a to já si Michale myslím pravej opak. Že na tom vedlejším webu je to výrazně horší. Že tam se tlačí na pilu mnohem a mnohem více a chybí tomu ty tymovy postřehy z praxe a hlavně tomu vedle chybí spousta pravdivých informací. A chybí tam tomu ta vášeň a láska k rybaření a ochota udělat něco navíc. Třebaže s některými věcmi v těch Recenzích zde na MRKu nesouhlasím, respektuju, že to pisatel vidí po svém. Je pod tím podepsán a šel s kůží na trh. I kdyby to byla cílená reklama, tak mi to nevadí. Každej text s obrázkem, kde se něco navíc mohu dozvědět je lepší, než kritika na takovou tvořivost. Na Mrku se teď rozmáhá většinou štvanice na toho, kdo tvoří. Je to totiž snažší cesta se zviditelnit než se poměřit s dotyčným tak, že se budu snažit vytvořit na podobné téma něco lepšího. Ti, kteří měli nějaké znalosti a měli co říct, tak ti už se jaksi stáhují do ústraní. A těch pár tymů teď čelí tomu bambilionu policajtů, kteří si chtějí na nich zchladit žáhu.
Pravdivě psát nějaké neduhy určitého výrobku si nedovolí nikdo. Páč by už příště neměl co recenzovat. Taky by sis to nechtěl rozházet s případnými inzerenty, když by to byl skoro jediný příjem, který bys na webu měl. Čtení tady není zpoplatněno, takže nemůžeš čekat recenzi zcela nezávislou. Něco jako že by si redakce sama koupila nějaké zajímavé zboží a otestovala ho tak, že by se na nic neohlížela. I tak , když je člověk vychovaný a ví, co by špatné slovo mohlo prodejci způsobit, stejně by si to zveřejnění nedostatků na plnou hubu raději rozmyslel.
Že tym má jednu značku oblíbenější než ostatní je zřejmé. Ale jak jsem už psal, je to jeho kredit, který vsadil. Já jsem rád, když tu sem tam utrousí nějakou radu či trik. Má jich v zásobě hodně. A občas se podělí. A nás to nic nestojí. Tak proč proti němu zbrojit a vyhnat ho jako se vyhnali ti před ním ?

Petr Havlíček - Profil | Út 2.7.2013 14:01:19

deni 79 >> tak já ti to vysvětlím. Tychler je nejen velmi dobrý teoretik, ale i výborný praktik. Málokdo měl v rukách tolik vercajku, jako on.

Dříve sem chodilo více podobných výborných rybářů, jako je Tychler, např. Konopásek ..., kteří se snažili občas utrousit nějakou cennou radu. A už nechodí. Teda oni chodí, ale už neradí. A víš proč?
Protože se vždycky našel nějaký "zpochybňovač" ...

Ještě pár takovýchto diskusí a lidí, jako ty a vůbec bych se nedivil, kdyby sem přestal psát i M.T.

tym - Profil | Út 2.7.2013 7:51:07

Řeknu vám k tomu jen jedno.
Recenze dělám po předchozím testování a výrobky si sám vybírám. Vybírám si takové, které mají smysl, které mě zajímají a ne věci, které se mi po pár dnech v ruce rozpadnou. Na to, abych zkoušel kdejakou blbost vážně čas nemám. Ve většině případů jde samozřejmě o nové výrobky. K čemu dělat recenzi na věci starší a vyzkoušené? Dělat recenzi na běžné nebo nezajímavé věci je stejné jako chtít dělat recenzi například na Škodu 120. Koho to zajímá?
Když si dokážete vybrat, a myslím, že po více než 40 letech rybaření už dokážu odhadnout co má smysl a co ne, pak přirozeně mnoho chyb na výrobcích nenajdete. A že je to reklama? Samozřejmě, že je to i reklama. Zkuste udělat recenzi bez toho že nezmíníte výrobek o kterém píšete. A že se mohou psát jen vlastní zkušenosti? A jaké jiné byste proboha chtěli psát??????? No, dost keců. Na to skutečně není čas. Navíc mám rozdělanou recenzi na docela pěkný naviják. Jo, a není to Shimano... Snad to někomu pomůže ve chvíli, kdy bude tak trošku nerozhodný a nechce si zbytečně naběhnout. Možná se bude rada manekýna a šaška co 40 let rybaří hodit. Promiňte, že jsem se nestal "expertem" za pár dní ............
Kdybych recenzi podepsal jako Karel Blekota, možná by s tím někdo neměl problém. Ale já se ke svému názoru veřejně hlásím a tak to i zůstane. Mimochodem, mírně řečeno, tahle diskuse o recenzích mi přijde, tak trochu mimo

Martin M. - Profil | St 3.7.2013 12:33:55

Mam ted dovolenou a pisu z penzionu, ale k tomuto tematu se musim vyjadrit. Podotykam, ze jsem predchozi diskusi jen proletnul a necetl jsme zde vse.

Predne se mi chce napsat, ze mam stale pocit, ze mnoho z vas nerozumi tomu, jak firma MRK.cz s.r.o. funguje. Jirka Jakes (fotojakes), Milan Tychler (tym), ja a Roman Cejka tvorime redakci MRKu. Aby nase firma byla co neujspesnejsi, potrebujeme maximalizovat dve veliciny: navstevnost a financni prijem. Zisk mame z reklam, z niceho jineho. Ale cpat lidem jen reklamu neni mozne, musime jim nabidnout i zajimavy obsah, ktery se jim vyplati sledovat, a kvuli kteremu si nas web oblibi a budou se sem vracet - tim se zvysuje navstevnost. Tento obsah tvori napr. videa, clanky, galerie atd. ale treba i vytvoreni fungujiciho zazemi pro vlastni tvorbu a zabavu uzivatelu (diskuse, SZ...). Je jasne, ze cast uzivatelu se proti reklamam bude bourit.

Reklama na tomto webu ma nezastupitelnou ulohu, a dokud se nerozhodneme obsah MRKu zpoplatnit (neni to v planu), tak tu bude vzdy. Proto se tu objevuji placene PR clanky (ktere jsou tak oznaceny, a presto se vzdy najde par uzivatelu, kteri napisi "to si delate srandu, vzdyt je to jen reklama"), a proto se tu budou objevovat i recenze vytvorene ve spolupraci s firmami. Je to nas zdroj prijmu, diky kteremu pak pro vas pracujeme nekolikanasobne delsi dobu zdarma. Nebudeme ale zverejnovat ani placeny obsah, ktery by poskodil nasi navstevnost - proto recenze piseme objektivne a tak, abysme neztratili svou hrdost. I proto recenze pise vzdy redakce nebo nejaky uznavany rybar (napr. Milan Rozsypal), a nikoliv ze by si ji dodala firma a my ji to jen zverejnili. Jiste to nekteri budou videt jinak a i tuto formu recenzi budou pokladat za neprijatelnou. Pokud mame delat zcela nestranne recenze, u kterych si zbozi sami vybereme a zakoupime, tak to pro nas jsou naklady, ktere musime zaplatit jinou formou reklamy na MRKu - ktera se opet nebude casti uzivatelu libit, to je logicke :-) Navic riskujeme loayalnost nekterych inzerentu, takze po jejich ztrate opet pro zachovani prijmu udelame nejaky novy reklamni produkt atd. a tak dokola. Zmenam se nebranim, urcite nejake stale budou.

Ctenarske recenze pod recenzi - nestojime o nazory typu "sice je to recenze na navijak, ale ja jsem mel od teto firmy prut a uz bych si ni nic nekoupil" - tohle neni volna diskuse, ani recenze firmy jako takove - uzivatele zde maji psat pouze svoje zkusenosti s recenzovanym zbozim, klidne i negativni. Pokud mate zkusenost s necim jinym, napiste to do jine diskuse nebo si diskusi zalozte, nebo to napiste do rubriky Nadobicko.

hraji - Profil | St 3.7.2013 9:28:53

plavan >> cituji:"Na Mrku se teď rozmáhá většinou štvanice na toho, kdo tvoří. Je to totiž snažší cesta se zviditelnit než se poměřit s dotyčným tak, že se budu snažit vytvořit na podobné téma něco lepšího. Ti, kteří měli nějaké znalosti a měli co říct, tak ti už se jaksi stáhují do ústraní. A těch pár tymů teď čelí tomu bambilionu policajtů, kteří si chtějí na nich zchladit žáhu."

Tohle je přesně vystižerná podstata problémů obou známých internetových rybářských serverů.
Je mnohem více bořitelů než stavitelů. A bohužel, podpora stavitelů ze strany majitelů je nedostatečná. Proto stavitelů ubývá.

fotojakes - Profil | Út 2.7.2013 15:31:22

deni 79 >> Za prve poukazuješ na článek v sekci článků, nikoliv na recenzi. A za druhé je lepší si produkt nafotit do detailů doma v klidu za stabilních světelných podmínek, kdy si s tím mohu více pohrát. Ono pak u vody budeš těžko fotit některé detaily, jako hloubku cívky, nebo gumový kroužek proti prokluzování šňůry na cívce. U vody si pak dofotím fotky z akce a případně to, co mě při prvním prohlížení po rozbalení netrklo, že má význam fotit, ale u vody se ukázalo, že to za zmínku stojí.

Jinak článek na který poukazuješ, je především důkazem toho, že Milan píše články bez zaujetí, které mu neustále podsouváš. A že tam má na fotkách především shimano? Když má možnost si ho zapůjčit, nebo jich několik vlastní, tak přece nebude škemrat u jiných výrobců, aby mu na fotku do článku jako je ten o překlápěčích zapůjčili nějaký naviják.

Ano, recenze jsou subjektivním názorem recenzenta, ale ber to tak, že my jsme ti, kdo nesou kůži na trh a pokud bychom lhali, jak dlouho myslíš, že by to procházelo při dnešních možnostech? Ono je něco jiného psát recenze do tištěného media a na internet, protože zde je odezva rychlá. Navíc ti můžu říci, že když jsem vedl tištěný časopis, chodilo jen minimum reakcí, ale zase se jednalo z devadesáti procent o pozitivní a přejícné emaily a dopisy, kdežto na internetu je poměr reakcí přesně opačný. Čím to je si odpověz sám.

Z recenzí, které děláme si každý může vzít co chce, není to vychvalování, nebo nucení ke koupi daného produktu. Nebo jsi tam někde četl, že je to nejlepší, nejkvalitnější a kdo nekoupí prohloupí? Prostě dostanu zapůjčený produkt, který odzkouším po určitou dobu u vody a napíši na to svůj názor, podpořený fotografiemi, aby čtenář viděl to, co na žádném eshopu nenajde.

Jak tu mnozí vychvalují, že nejlepší jsou recenze běžných uživatelů, tak s tím já nesouhlasit, protože drtivá většina těchto "recenzí" je ve stylu "je to m*dka jako všechno od téhle firmy", nebo "je to nejlepší, šlape dobře" a to pro mě nemá valný význam.

Vzhledem k tomu, že jsem krom nezávislých rybářských redakcí a rybí líhně u jiné firmy nepracoval, tak předpokládám, že přijde argument, že jsem mladý a nezkušený. To beru, ještě mi nebylo třicet a ryby chytám teprve dvacet let. Někomu to může stačit, někomu ne, ale to už je na každém, aby si k mým článkům a recenzím přiložil patřičnou váhu sám.

Rada na závěr, když ti to nic nedává, tak to nečti, když tě to nezajímá, tak to nečti, nikdo tě k tomu přeci nenutí.

Já sám si rád recenze čtu, protože v popisu na shopech jsou jen obecné informace. Aktuálně řeším externí mikrofon k zrcadlovce, což je položka od 2000 do 5000 a sjíždím kdejakou recenzi na obdobách MRKu pro fotografy a i když jí píše redaktor, nebo dokonce „tester“ konkrétní značky, mám přeci svou hlavu, abych si z toho vzal to, co mě zajímá a sám se rozhodl.

Jinak jak někteří píší o prohlédnutí na obchodě, tak jsem zvědav, co budou dělat, až budou díky systému „prohlédnout na krámě a koupit na netu za nej cenu“ krámy jen v Praze, Brně a možná Ostravě. O výstavách ani nemluvě.

KóĎA - Profil | Út 2.7.2013 14:15:02

deni 79 >> tak proč zahájit diskusi

"Tychler je ale vseobecne bran za saska"

Nepřijde ti to trošičku respektive hodně trapné? Své výhrady lze napsat mnohem slušnějším a diskuzi způsobilejším způsobem. Pokud někdo zahájí takto, je pro mě jako partner k diskuzi nezpůsobilej. Divím se Milanovi T., že vůbec reagoval.

Toť vše co k tomu mám.

hraji - Profil | Út 2.7.2013 11:16:15

Neuvěřitelné panoptikum a stále stejné nicky v akci.

elhierro - Profil | Út 2.7.2013 9:44:06

Tedy kolegové, když už se tady někdo "otírá" o tak zkušeného rybáře, jakým bezpochyby je Milan Tychler, pak už asi nic nechápu a opět konstatuji: "Svět se zbláznil". :-( Pokud někoho nějaká recenze nezajímá, pak ji přeci nemusí číst, MRK není povinnou četbou všeho, co se tu objeví. A pokud někdo nepreferuje zn. SHIMANO? V pořádku, ale proč hned psát, že tato značka je shitová. Trocha pokory a respektu by mnoha "rádoby pisálkům" prospěla.

deni 79 - Profil | Po 1.7.2013 17:59:32

computerfish >> Tychler je ale vseobecne bran za saska a lidove receno by se nesel ani vys.rat,kdyby na prkynku od WC nemel aspon nalepku Dynamite baits nebo Shimano...

TonyK - Profil | St 3.7.2013 20:45:38

Důležité je, že obyčejnej jednotlivec, tady ziská docela slusnou čtenářskou základnu. Článek uveřejněnej na Mrku, byť v rámci privátního blogu, nebo recenze nádobíčka má zajištěn velmi slušný přísun návštěvníků. A i v případech, že si člověk dovolí napsat něco proti firmám, které zde inzerují, tak je článek uveřejněn.

Už to samo o sobě znamená velmi striktní oddělení volné autorské tvorby od reklamních sdělení. Zkuste si na libovolný renomovaný automobilový web napsat, že Superb plave jako kačena, má nepřesné a nečitelné řízení a tak blbou polohu sedačky vůči pedálům, že si při cestě do Chorvatska rozedřete patu do krve. Jsem zvědavej, kdo Vám tohle otiskne i když je to pravda. Komerční weby jsou plný článků od studentů žurnalistiky, kterejm to auto půjčili zdarma na dovolenou a i kdyby jim vděčnost dovolila napsat neco negativniho, tak jim to sefredaktor ze strachu před inzerenty okamžitě shodí.

Oproti tomu na Mrku jsou pod recenzemi podepsani renomovani rybari jimz jejich dobre jmeno nedovoli psat uplne blaboly. Samozrejme ze vlastnici vedi, ze od studentiku by tu recenzi poridili znacne levneji, ale proste to nechteji, za coz jim dik. Pokud si nekdo mysli, ze je schopen provozovat uspesny rybarsky server bez komercni casti, tak to muze zkusit. Rad Vam zdarma poskytnu domenu, CMS i hostingovy prostor na serveru :-)

Pafka - Profil | St 3.7.2013 16:16:47

Hm, náhodně jsem narazil na tuto diskuzi a přiznávám, že jsem nedávno přemýšlel nad tím, že mi zde tragicky chybí srovnání různých modelů výrobků... a jejich hodnocení, ve vztahu s jinými výrobci. Např. jsem před časem kupoval feederový prut a srovnání dle situace trhu, to je několik (zprvu desítek) vybraných modelů, do tabulky dle parametrů jsem si musel udělat sám, chyběla mi k tomu pak praktická zkušenost uživatelů i pohled někoho zasvěcenějšího, mou volbu mi pak právě včera můj rybářský kolega a věčný kritik ;-))) náležitě u vody "poplival"... nicméně, vybral jsem si nejprve dle parametrů a většinu prutů, co jsem uvažoval jsem osobně ochytal (bohužel pouze v obchodě)...

Ve světě výpočetní techniky jsou testy a srovnávání běžné... proč nejde udělat např. srovnání některých druhů prutů, navijáků.... v reálném provozu, 3-4 testeři, výrobky různých značek, podobných parametrů... ocenil bych takový "objektivní" názor... jak se jim s čím zachází apod. i když každý může tlačit dále to svoje, ve stylu "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"... ;-) ale nechápu tu absolutní absenci a ignoraci srovnání. Pokud se dívám po MRKu, když vybírám nějaké vybavení, ten chválí to, ten zase něco jiného. Každý se vyjadřuje jen k něčemu, postrádám tedy, aby ten který konkrétní (zkušený) jedinec posoudil modelů vícero ;-) a pak by musel vyhodnotit něco jako nejlepší a něco jako nejhorší. Zlepšila by se tím i přehlednost co je vlastně aktuálně na trhu k mání, jaký model je jak starý apod.... vždy to stojí velké pídění se po detailech, často na zahraničních stránkách... nemám tolik času a pak je mnohdy nákup stylem pokus-omyl (aktuálně telematchový prut).

Woohooo - Profil | Út 2.7.2013 15:41:15

fotojakes >> Vsichni rozumni tohle chapou a na ty ostatní se vyprdni :))) prdeli si taky kravatu nezavazes a tyhle lidi nezmenis ...

computerfish - Profil | Po 1.7.2013 17:56:20

Anýzový dědek >> S tím optimismem bych zase až tak nehýřil. Když se podíváte na video například "Podzim na rybníku 2", tak ve srovnání s M. Maťákem je pan Tychler chodící rybařící manekýn. Úplně čirou náhodou má vše nové a s nálepkami firmy XY, že?

Barbusek - Profil | Čt 4.7.2013 16:12:09

černásmrt >> peskovat lidi za jejich svobodný názor už tady bylo - v tom máš trochu zpoždění.

hraji - Profil | Čt 4.7.2013 8:56:53

Pafka >> to co chceš po MM a MRKu bych si dokázal představit, pokud bys za přístup na MRK platil, ale jinak je to fantasmagorie.

Pafka - Profil | Čt 4.7.2013 8:41:19

Martin M. >> Pěkný den přeji,

je mi jasné, že je to téměř nereálná představa (vzhledem k náročnosti takových testů), nicméně, a to si myslím, že je min. možné - mi opravdu schází nějaká přehledová tabulka různých typů produktů, třeba jen dle papírových parametrů, často prodejci neuvádí přesné údaje. Ve výpočetní technice, když už tedy srovnáváme s touto oblastí (jen jsem to nastřelil a není to vhodné srovnání, chápu ;-)), je těch produktů co nově přichází neskutečný počet, i když je to mé hobby, nestíhám to sledovat, prostě není čas ;-))) ALE v oblasti rybářského vybavení jsou to kusové položky... a pořád se prodávají modely i 3-4 roky staré. Pokud chci mít přehled, musím nutně prohrabat haldu e-shopů a projít stránky výrobce, popř. sáhnout i po starším kompletním katalogu.

Má představa je, oprav mne, pokud je to úplný úlet, přehledová tabulka např. feederových prutů - vše co se dá u nás koupit, všechny dostupné parametry, rok uvedení na trh popř. obrázek - výčet by byl úplný a např. by bylo možné uživatelsky jednotlivé modely hodnotit (třeba jen známkou). Vždy pokud se jedná o recenzi, nebo komentář, naleznu víceméně subjektivní info k jednomu konkrétnímu produktu... proč tedy nemít alespoň základní úplný přehled - chci heavy feeder, v délce 3,60, MRKnul bych se a viděl bych, co který výrobce nabízí ;-)?! A především také, kdy uvedený produkt přišel na trh, což mi i naznačí jak dlouho u prodejce v regálu leží... nákup rybářských potřeb je pro mne vždy dost loterie, kamkoli přijdu, slýchávám, že "ten či onen model prodejce přímo vlastní a je s ním léta spokojen" nebo "vlastní jeho známý a je s ním spokojen a dobře mu slouží"... ;-))))))))) Kdo slyšel podobnou historku, ať zvedne ruku... ve svém okolí neznám jediného skutečně objektivního prodejce... ;-)

TonyK - Profil | St 3.7.2013 22:54:09

nofish >> je jen málo hrdinů, kteří utrácí jinde vydělané peníze pro druhé a za svůj čas nechtějí zisk...

Kdyz myslis, nebudu ti to vyvracet.

Ale zrovna u MM mi pripada, ze MRK je jak jeho decko ... Mozna proto se snazi netlacit klasicke PR clanky a udelat to tak, aby z toho neco mel i bezny navstevnik...

nofish - Profil | St 3.7.2013 22:42:43

TonyK >> Hele jenom detail. Ono je rozdíl, když je někde velkým napsáno "reklama" a když je tam nápis "recenze" :-) Spoustě lidí nedochází, že ty recenze, defakto nejsou recenze, ale reklama. Smluvní podmínky dodavatele a recenzenta jsou jejich věc :-)
MImochoem, ad MRK. Je fajn, funguje, lidí je ti tři pr... ale na řeči o úsilí a tak moc teda nedám. Každý dělá jen to co mu vydělává. V tomhle státě je jen málo hrdinů, kteří utrácí jinde vydělané peníze pro druhé a za svůj čas nechtějí zisk. Takže prostě když chce člověk vydělávat, musí makat- Ale to už odbočujem úplně jinam.

Fishky - Profil | St 3.7.2013 12:51:43

deni 79 >> spíš mám pocit, že je po debatě. Mohli jsme se krásně dohadovat celý den, zda to jsou reklamní recenze či ne a teď konec a máme padla.

fotojakes - Profil | St 3.7.2013 11:52:31

Fishky >> to stále nic nemění naa tom, že na to ty telefony nejsou stavěné.-) Pokud chceš držák, kup levnou nokii s klasickou klávesnicí. stojí kolem 700-1000 kč, baterie i 10 dní bez nabijení, koupání ve vodě i potu zvládá opakovaně a občas s ním můžeš i vzteky fláknout, když tě nasere volající.

Zničit se dá vše, tomu věř.

plavan - Profil | Út 2.7.2013 17:32:21

Petr Havlíček >> deset lidí znamená 10 x 10 % = 100% ? :-)))))))))))))))))))

deni 79 - Profil | Út 2.7.2013 16:07:56

fotojakes >> divim se,ze jste tuhle diskusi vůbec schvalily. Dalo se ocekavat,ze něco takového vypukne....

Fishky - Profil | Út 2.7.2013 15:57:22

fotojakes >> máte i negativní recenze?

deni 79 - Profil | Út 2.7.2013 14:31:33

Petr Havlíček >>Cti poradne. Ja zpochybnil jeho recenzi ohledne preklapece navijaku. Milan psal ze všechno pro nej zajimave testuje u vody,ale fotky navijaku tomu neodpovidaji. Nemaji vlasec,dokonce nesundal ani folie z civek.Takova ta tuctova reklamni fotka z katalogu s modrym pozadim. To vse umocnuje dojem,ze tyto navijáky ani u vody nemel-Třeba se mylim a preju si abych se mylil. Naopak "spatny" preklapec navijaku shodou okolnosti JINE firmy(Byron alice) u vody vyfocen je. A přitom 80% navijaku Shimano ma tento "spatny" preklapec....

PYTLAKS - Profil | Út 2.7.2013 12:13:37

co tu se všechno člověk nedozví,hmmm,divné,plive se tu na člověka a o recenzích jen povrchně,divné,opravdu divné

elhierro - Profil | Út 2.7.2013 10:42:30

tym >> Milane, ono je to totiž asi tak: když člověk něco dělá - je to špatně. Když člověk nic nedělá - je to také špatně. Holt to ber tak, že jsou lidi vstřícní, chápající a jsou oproti nim lidi, kteří se na svět jen mračí a myslí si, že jim leží u kolen. Já to vidím takto: po světě pobíhá mnoho lidí, co mají velmi vysoké sebevědomí, avšak velmi nízké vědomí. A tito lidé jsou hrozbou pro celé lidstvo. :-(

elhierro - Profil | Út 2.7.2013 10:34:49

deni 79 >> Jak se říká: kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde. Jinak nevím oč ti jde, tu recenzi jsem jen zběžně přelétl a pokud mne zrak neklame, je o jednodílném překlapěči. Tedy o trendu, který dnes má již kolovrátek, který je ve střední cenové kategorii. Jinak Biomastera mám a mohu s čistým svědomím prohlásit, že je to.... Ne nic nenapíši, abych nebyl nařčen z toho, že tu Shimanu dělám reklamu.

paia - Profil | Út 2.7.2013 10:14:58

Jak to tak čtu, tak lidi by měli občas trochu přemýšlet nad tím, co čtou... Každý text má nějakou informační hodnotu. U těchto "recenzí" člověk prostě musí počítat s tím, že se v textu může objevit tendence výrobek trochu přikrášlit. Nebyli jsme u toho, když se domlouval prodejce či dovozce s daným recenzentem. Jak tu někdo psal o dlouhodobých zkušenostech, tak v tomhle směru se obávám, že recenze nebudou nikdy zcela objektivní. Není moc výrobků, co by se na trhu držely beze změny po více let. Technologie se vyvíjí a v rybařině momentálně kráčí mílovými kroky. U auta vám taky nikdo neřekne, jestli se vám za 10 let rozpadne, nebo bude jezdit bez problémů dál. Takže recenze beru, ale vždy jsem ostražitý k tomu, co se v daném textu píše.

Důvěřuj, ale prověřuj.

tym - Profil | Út 2.7.2013 9:31:33

deni 79 >>
Problém je jen jediný, já už dost dlouho u žádné firmy nepracuji

Woohooo - Profil | Út 2.7.2013 9:19:31

bart.bm >> Nechapu nad cim se tak pohorsujes dyt proste pan Tychler dela svoji praci :))) ho za tohle platej a co je na tom spaneho ? není to nic nepoctivého a Shimano není nic zac by se musel někdo stydet :))) delas spoustu poviku pro nic :))) ze ty recenze pro zkuseneho rybare nejsou asi moc prinosne a sou tak trosku nic neříkající a co :))) bud rad ze někdo s takovyma zkusenostma tady vůbec prispiva a ze u toho pracuje a dela reklamu smarja pano co a kdo dnes reklama není :)))

bart.bm - Profil | Út 2.7.2013 9:10:48

deni 79 >> plně s tebou souhlasím už mě taky štve třeba na FB kam furt rve svoje chlebodárce jak u blbých na kolotoči.Kam vlezeš a týká se to rybařiny buď je tam přihlouplý Zadravec nebo Tychler a jeho Normark a spol.Ne nadarmo se říká...čí chleba jíš,jeho píseň zpívej.... ale tohle je už přehnané.No jo no zas na druhou stranu tady na reklamě chtějí vytřískat a tam je to zadara to je taky pravda.

Fishky - Profil | Út 2.7.2013 8:29:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Barbusek - >> nejlepší recenze je uživatelská - není nad to, přečíst si po roku od XY lidí jejich postřehy. Ty recenze zde jsou z mého pohledu takový krok vedle, který spíš MRK devalvuje do takové té úrovně teleshopingu. Kupte si pláštěnku za pět litrů a budete IN, jediná nevýhoda je, že je strašně předražená. Bože a o co jiného jde při koupi, než o cenu? A současně na druhou stranu - recenze od "zaujatého" člověka, který zboží dostane a má ho posoudit - tak to bych musel být padlý na hlavu, abych bral vážně hele :) myslíš, že ti někdo na rovinu napíše, tohle nekupujte, stojí to za houby, po roce tomu prdne zip a bledne barva? Kdepak, tohle nenapíše, páč další zboží na testování by už nedostal a u recenze je kritika základem, bez té kritiky se dá i zboží od vietnamců podat v superlativech ;-)

Lauri - Profil | Po 1.7.2013 22:16:24

Barbusek - >> řekl bych, že to sem píšou většinou ,,řadoví" rybáři jako jsem já, kteří se chtějí podělit o zkušenosti s daným výrobkem. Nebral bych to jako reklamu. Něco jiného by bylo, kdyby člověk , který pracuje v oboru propagoval jen výrobky, které sám prodává, ale na druhou stranu může kdokoliv zapsat i negativní komentář na jeho zboží

deni 79 - Profil | Po 1.7.2013 21:01:57

Kejml >> precti si zadani diskuse...

TonyK - Profil | Po 1.7.2013 18:55:13

Nevim jak to ma zarizeny MM, ale je zcela bezny, ze vetsina recenzi je iniciovana vyrobci daneho zbozi. Ne vzdy se musi jednat o placenou reklamu, nekdy je to pouze o tom, ze se vyrobce snazi usnadnit novinarum praci a test jim predpripravi.

Zkuste si najit na youtube video Subaru versus nejaka ostatni ctyrkolka, nebo Audi versus vestina ostatnich ctyrkolek. Vetsina z tech videi byla iniciovana firmami Subaru a Audi. Zajimave ale je, ze profi vypadajici test Audi A4 versus Subaru Impreza se hleda pomerne tezko, oba dva vyrobci se totiz primemu stretu vyhybaji :-)

arnošt - Profil | Po 1.7.2013 18:36:44

Recenze je jedna věc a praktická zkušenost od vody druhá...A každý by měl mít vlastní zdravý rozum a svůj svobodný úsudek.Nakonec,každý utrácí svoje vlastní peníze a důsledky zbrklých a neuvážených nákupů si nese zase jen sám...

Woohooo - Profil | Po 1.7.2013 18:00:30

Barbusek - >> Kazdej kdo ma svůj vlasnti mozek a vi jak ho používat tak asi na tyhle slataniny moc neda a najde si svoji cestu :)))) ti ostatní hosani - asi jim nezbude nez tomu co se tu všude pise verit no a v plni pripadech tupe nasledovat :))