Zatahování bojky činky

Je na našich svazovkách povoleno zatahovat činku na sumce pomocí druhého prutu?Poraďte i další způsoby lovu na větší vzdálenost bez zavážení.Díky M.
Autor diskuse: ctvrtmile - Profil , 26.2.2013 dravci - techniky lovu

Kolik z vás používá tento způsob lovu sumce pomocí druhého prutu?

A) používám69%

B) nepoužívám31%

Od 4.8.2013 hlasovalo 13 čtenářů.

6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nhotentot - Profil | Ne 3.3.2013 17:19:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ctvrtmile >>
Toto je názor člena rybářské stráže kopr69: Prečetl si tu vubec někdo z vás nadpis teto diskuze???
Nevidim ze by v nadpisu bylo napsano NAHOZENÍ BOJKY ČINKY.
Tato veta z BP je pro me uplne jasna : Tam, kde není zavážení nástrah povoleno, je možné DOPRAVENÍ NÁSTRAHY DO MÍSTA LOVU POUZE NAHOZENÍM RYBÁŘSKÝM PRUTEM

A toto je stanovisko MRS,které jsem si vyžádal,protože tímto způsobem lovím stále a nikdy jsem s tím neměl problém.(Pokud bych nenarazil na RS.která si vysvětluje BP po svém).
Dobrý den,
doprava nástrahy na místo pomocí další udice (typický případ lov sumců) se
nepovažuje za zavážení a je tímto způsobem možno dopravit nástrahu na
požadované místo lovu.

S pozdravem
Ing. Bc. Martin Sklář, v.r.
předseda Kárné komise MRS, o.s.

Je zarážející když člen RS si BP vykládá po svém!?!?!?!?!

NObiš - Profil | Po 4.3.2013 13:06:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kluci,nerad se tady do toho pletu.... Ale řeší se tady uplná pitomost. Zatahování přes 2 pruty je povolené. Roky tímto způsobem lovím na revírech, kde se nesmí zavážet a žádné RS to nikdy nevadilo. A to i panu Kopřivovi (kopr 69) ,který mě několikrát kontroloval...
Nedovedu si přestavit,že by tohle zatahování nějaká RS chtěla řešit.
Na druhou stranu je tu jedno přísloví... Kdo chce psa bít,vždycky si hůl najde....

NViktorin - Profil | Čt 7.3.2013 12:04:24

Tak tady mne máte. Zmiňovaného Josefa. Je to už asi 3 roky zpátky. Já jsem zápis nedostal, protože mě zapisoval kontrolu jiný člen RS z početné hordy kontrolujících. Ale můj syn a jeho kamarád ano. Zápis za zkratku Mor.7A. A ještě červenou tužkou a počmáral mu celou stránku.
A to stahování za soumraku zaplavané rybičky na sumce kvůli přeměření potkalo mne. Kdyby bylo nějaké podezření (např. informace od sousedního rybáře, že tam mám podmírovou rybku), tak neřeknu ani slovo. Má na to právo. Ale jen tak bez důvodu to považuji za buzeraci. Ale o to tam přece jde, odradit přespolní rybáře. A kamarádi moji, tím že jste mne vyprovokovali, tak jste jemu pomohli. Bude menší návštěvnost jeho panství.

NDalas - Profil | Čt 7.3.2013 15:11:19

Obiš >> on na to prostě asi nemá, aby to pochopil. Veseláci tu čtou, ale mlčí, bo vědí, co je to za hňupa a nemají chuť se pak nechat buzerovat. Jožka by měl dostat medailu za hrdinství. A věřím, že on si na tu Moravu 7 v klidu dál zajde a přetahne činku přes pomocný prut. Já taky. Trávil jsem kdysi na M 7 hafo času, Kopřivu jsem potkával pravidělně, hlavně v parku pod elektr, tenkrát ještě nebyl RS, dycky dofuněl na kole, sedl a žral a žral. Dožral se až do invalidního důchodu pro obezitu. Měl by si jinak vážit lidí, kteří poctivě hákují, platí na jeho důchod (ted snad už jen částečný) a po práci si chtějí sednout v klidu k vodě. Božátko ale netuší, že svět je strašně malý a já se docela znám s jeho posudkovou, asi jí cinknu, ať si ho pozve a proklepne, když je tak mrštný a mlátí mi kamarády)

NMrCement - Profil | Ne 10.3.2013 19:52:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ctvrtmile >> nedivím se. Žijeme v rychlé době, kdy pro mnohé se stává jakákoliv dobrovolná činnost nemožnou (hypotéka se neptá, děti mají hlad a stát ruce natahuje). A tak se v řadách RS objevuje zajímavý vzorek populace - od hlídačů zájmů lokálních skupin, prudičů, honičů ega, kteří se jinde neprosadili a placka jim dala křídla až po super týpky, kterým není lhostejný stav okolo našich vod. Okolo Brna začíná operovat nekompromisní týpek, RS s nulovou tolerancí (proti němu je i kopr ufňukánek)

Nkiwi - Profil | Pá 8.3.2013 11:14:31

kopr69 >>

NDalas - Profil | Čt 7.3.2013 22:41:33

Bandog >> ale prd, fotka ze včera z M7, přetahl jsem dobu lovu skoro o 4 minuty a kopřiva nikde

NMrCement - Profil | Čt 7.3.2013 12:56:37

Ivo >> ještě že jsem nepotkal tohoto našeho neohroženého, velespravedlivého. Je to o lidském přístupu. Já sice píši názvy komplet a umím je nacpat do kolonky (i Ivanovický potok 1 a další), ale kdybych toto jako RS odhalil (a bral bych to jakožto nedostatek), tak sdělím slušně - "chlapi. pište to komplet" ! Toť vše. Minulý rok mne dvakrát odchytila policie při přestupku. Jednou v noci jsem nezastavil na stopce a jen přibrzdil. Všude bylo vidět, za zády jsem měl moc hmoty. Odlovili si mne na rovince. Nezapíral jsem, zavtipkovali jsme, dali mi pokutu 200Kč a nebýt opět ženat, tak jsem onomu policistovi tu policistku odvlekl :-). Měl bych dodržovat značky, oběma stranám bylo jasné, že jsem nikoho nevytlačoval, nejel na stopce kde není vidět co přijde za sekundu, nejel v protisměru a podobné prasárny. Je to jejich práce, musí mít výsledky a já chyboval a tak i zaplatil. Stal se mi ale i jiný případ, kdy mne předjela ve městě oktávka, dupla na brzdy a vyhodila stopku takovým stylem, že jsem ho málem sroloval. Arogantní přístup mladého pčr junáka. Prý jsem držel telefon, že to mají natočené. Ano - netelefonoval jsem, držel jsem telefon neb jsem četl sms (neměl bych). Říkám OK (nechce se mi lhát když nemusím) a on že to bude za body, tuším 2000Kč ...... tož debatuji. Nepomáhá, panáček zvyšuje hlas neb ví, že má aktuálně na sobě uniformu, povídá něco o sebevědomí a ví že se ho nemohu jen tak lehce dotknout. Jeho kolega (starší chlap) mi říká, že to nemám podceňovat, že plno lidí nezvládne řídit a řešit věc druhou a že jsou na to výzkumy..... normálka, tomu bych tu pokutu i zaplatil (moje chyba). Ale to ucho mne svým přístupem dostalo a tak jsem se nasral a říkám si - kameru mají za oknem, já měl celkem vysoký zadek u auta a telefon držel sotva u volantu ..... tak říkám - ukažte mi ten přestupek co jak jste sdělil máte natočený ..... a najednou ...... sedněte si do vozu ...... sedím si, starý s mladým debatují ..... pak přichází mladý, cpe mi do okénka papíry se slovy "nefunguje nám vidimace a pokud tady jezdíte, tak vás beztak dostaneme). Normálka - on mi orgán lhal !!! Když dva dělají totéž - nemusí to být totéž !!! a to v případě řízení mohu být nebezpečný okolí, v případě rybolovu ...... A to si práce PČR i RS vážím (za ty prachy bych to nechtěl dělat - nemyslím tím jen být ve funkci "jebat und drbat", ale "pomáhat a chránit".

NDalas - Profil | St 6.3.2013 23:35:29

kopr69 >>další příklad- můj kamoš, který tu čte, třeba se ozve, přidá, potvrdí má slova (třeba se nepřidá, aby ses po něm nevozil, až ho potkáš v pozici RS, já tě mám u prdele) Štěrkáč tam u vás- kluci po celodenní šichtě konečně přjdou natěšení k večeru na ryby. Kopr sedí v kopřivách, dělá, že chytá, pozoruje.. Kluci napíchnou rybičky, vyslečou se do trenek, zaplavou na prostředek (zavážení povoleno) Zmetek za keřem počká, až všechno dodělají, pooblíkají se, ještě počká až se ještě trošku setmí a jde na kontrolu- a stáhnout všechny pruty- kontrola rybiček, přeměřování, půl hodina v čudu, tma jak v řiti... Má na to právo, chrání přece vody před takovýma , jak jsem já. Férový chlap s kulama na svým místě by je šel zkontrovat hned, ty kule nemáš. Další- též moji známí- odjakživa zapisují příchod-Mor.7A, protože Morava je dlouhý a kolonka krátká. Vždycky to stačilo. Přijde Kopr a půlhodinová buzerace a zápis přes půl stránky, jak je to strašně špatně a ještě jednou a bu bu budu brat papíry.. Prostě buzerace, já tomu říkám buzerace. Někteří by prostě neměli vykonávat funkci RC z důvodu nízkého IQ, tebe řadím mezi ně. Tímto se tady vzdávám dalšího debatování s tebou, kdybys mě někdy zhlídl fičet nebo čučet ve vašem useku, vystřel červený déšť, já přibrzdím a můžem poklábosit naživo. Bud si ale jistý, že papíry za bojku zataženou druhým prutem ti nedám.

NIvo - Profil | St 6.3.2013 11:08:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kopr69 >> Kolego – některými svými výroky se stavíš do pozice nechtěného komika. A můžeš si za to sám. Nemám problém komukoli odpovědět, byť na pouhé a ničím neopodstatněné spekulace. Což je tvůj případ. Netuším, proč mi podsouváš, že obhajuji Klausovu amnestii. Můj názor na ní neznáš. Nicméně ti odpovím. Mám právnické vzdělání a tudíž znám Ústavu atd. Jistě víš, že prezident má právo dle Ústavy udělit amnestii. Jistě také víš, že podmínkou pro aplikaci amnestie je kontrasignace premiérem či jím pověřenou osobou. Proto – můj názor je takový, že Klausem navržená amnestie v je paskvil v rozporu s prezidentským slibem a že stejný podíl potenciální viny za její důsledky by měl nést premiér a potažmo i vláda. Dle ústavy totiž za návrh prezidenta – kontrasignovaný premiérem zodpovídá premiér a vláda. Je zde další paradox, že většina členů vlády (tedy lidé, jenž za rozhodnutí prezidenta podepsané prezidentem zodpovídají) se o „něčem“, za co nesou dle Ústavy odpovědnost- dozvěděli až z novoročního projevu prezidenta. Jinými slovy – s amnestií nesouhlasím , odsuzuji ji v celé její podobě a dokáži říct a vysvětlit, proč. Čili tvá spekulace rozhodně není na místě.
Další tvá spekulace spočívá v této tvé větě , kterou jsi ozdobil tuto diskusi :

Dle tveho vyjadreni zjistuji ze cim vetsi zviře tim je clovek neomylny.

Nic takového jsem nenapsal. Pouze jsem konstatoval, že názor předsedy kárné komise MRS je pro mne akceptovatelný . A to z logických důvodů, které asi všichni chápou. Nejde o to, že ten člověk je jakési „zvíře“, jak píšeš, ale že má předpoklad - jednak z výkonu své funkce a ze vzdělání - vyřknout relevantní stanovisko. Promiň, ale jeho výklad je pro mne směrodatnější, než-li ten tvůj. Už jen z toho důvodu, že pokud bys mi za „delikt“ – který je zde jádrem sporu – odebral povolenku, tak bych tento přestupek nejspíš řešil s nadřízeným orgánem - tedy s tímto člověkem.

Připouštím, že mýliti se je lidské. Ale stejně lidské by mělo být omyl přiznat…

Nkakr - Profil | Po 4.3.2013 18:05:55

Ivo >>
Odlišný než má kolega kopr.
Nepovažuji "zavlečení" bojky pomocí prutu za zavážení.

NIvo - Profil | Po 4.3.2013 11:12:33

kopr69 >> Dovolím si vstoupit do této diskuse. Především se domnívám, že často bývá na vině špatná, nevhodná či nekonkrétní formulace patřičného ustanovení BP. Vzpomínám si, že před časem byl dokonce ve fázi návrhu zákaz lovu na živou rybu. Ovšem ta formulace zněla : ….. je zakázáno používat živou rybu jako návnadu při lovu dravých ryb…..“
Vznikla zde i diskuse na toto téma, a tak jsem si trochu rýpnul a napsal jsem, že je to v pohodě a že tedy můžu dál na živou rybu chytat… Svůj názor jsem doplnil smajlíkem,aby zřejmé, že de o žert. Hned se do mne někteří pustili a byl jsem nazván arogantním ignorantem atd. A přitom šlo jen o to, že si někdo při formulaci této novelizace neuvědomil, že to co je na háčku je nástraha a to, čím se vnadí je návnada…Čili zákaz použít živou rybu coby návnadu je značně absurdní. A nešlo o – jak píšeš – vyčůranost. Pouze o špatnou formulaci.
Obdobné to bylo s postavením bivaku v CHKO. Přišla RS s tím, že mám postavený bivak, tím pádem tábořím. Táboření je v CHKO zakázáno a tudíž jsem „zhřešil“ a budu potrestán. Vzhledem k tomu, že nechci mít u vody problémy, tak jsem se nehádal a nechal porybné konat jejich povinnost. Když jsem přijel domů, tak jsem okamžitě požádal MŽP o písemný výklad pojmu táboření. Obdržel jsem ho téměř obratem. Bylo v něm uvedeno, co všechno se nesmí a co je za táboření považováno. Na závěr však byla uvedena věta – postavení stanu (přístřešku) za účelem krátkodobého uložení předmětů se za táboření nepovažuje. Toto vyjádření jsem si vytisknul a šel jsem se hájit. A bylo mi dáno za pravdu. Podotýkám, že toto proběhlo cca před deseti roky. Od té doby se jistě mnohé změnilo. Ale opět šlo jen o to, aby člověk přesně věděl, co smí a co nesmí a jaké právní normy jeho eventuelní činnost upravují.
Bohužel – čím nekonkrétnější či nepřesně formulovaná je právní norma, tím větší dává prostor pro eventuelní výklady a aplikace v praxi.

NMalda512 - Profil | Pá 1.3.2013 12:05:15

kopr69 >> Dívej dám ti radu nad zlato
NEPIŠ RADĚJI NIC
Nechá jak je možný , že jsi vůbec dostal rybářskej lístek když nejsi schopnej pochopit význam nařízení rybářského svazu.
Je to jednoduchý a zkusím ti pomoci.
Pokud je povoleno a reviru dopravit montáž POUZE nahozením pomocí udice tak tím pádem jako rybář nesmím vlízt do vody a zánést tam montáž..Nesmím použít lodku..lehátko.. a nesmím tam ani zaplavat a umístit tam montáž. Mám jedinou možnost a to je nahodit to tam udicí. Pokud to tam nahodím udicí a udicí si tam nainstaluji bojku do míst které chci neporušuji vůbec nic protože BP mi jasně definoval možnosti které mohu na revirz využít.
Příklad... pokud je na reviru zákaz krmení s vyjímkou toho, že krmit mohu pouze pomoci udice tak to znamená, že nesmím vnadit rukou..prakem..kobrou.. lodkou ALE mohu použít zakrmovací raketu.. krmítko jakož to součást udice .
Pokud nechápeš ani toto tak radím vyhledat odbornou pomoc

Nvisage - Profil | St 27.2.2013 17:26:13

ja si tiež nahadzujem systémom dvoch udíc ako to popisuje Malda512

NMrCement - Profil | Út 12.3.2013 14:55:03

Malda512 >> Maldo, právě si potvrdil své tvrzení o tom jak důležité je mít v hlavě. Pokud si chtěl trumfnout kopra, tak se ti to podařilo.

NBobertik - Profil | Pá 8.3.2013 20:36:22

Řeknu to asi takhle, pokud někoho z vás uživatel kopr69 poškodil svým rozhodnutím jako RS a pravda byla na vaší straně, podejte na něj oficiální stížnost na krajském úřadě, jestli nebude sjednána náprava a nebudete odškodněni, tak na něj můžete podat žalobu pro špatný úřední postup.

Přece si nenecháte sr.t na hlavu.

NFRANK71 - Profil | Pá 8.3.2013 16:16:25

Konečně nekompromisní porybný. Nulová tolerance, tak to ma být. MRK si takové porybné přeje a když je má, tak zase pláče.-:)))

NObiš - Profil | Pá 8.3.2013 6:40:08

kopr69 >> Chlape nezlob se,ale já sem tě viděl, když si na malého kluka,který chytal oukleje na bič,volal policajty.(teď si nejsem jistý... Viťák nebo Vláky) Už je to sice pár let,ale na tohle se nezapomíná. Od té doby tě nemusím... To je fakt.... Minulý rok sem se bavil s policajtama od vás s Veselí a někteří tě už taky mají plné zuby,že je pořád otravuješ s různýma kravinama. Jeden z nich měl dokonce výjezd na Baťák... Prej vůbec nechápal,žes je volal na nějakého mladého kluka. Nevím kolikrát si to už udělal,ale tohle není náhoda.
Když sem byl ještě mladý pytlák,a chytil mě porybný..... Tak mě nadal a řekl,že mě chce vidět na podzim v rybářském kroužku. Že si mě jinak najde a naseká mi na zadek.... Bys nevěřil,jak ten člověk u mě stoupl na ceně.

NBandog - Profil | Čt 7.3.2013 22:28:48

kopr69 >> no trochu jsem to tu precet kolego,ale jak bylo nize psano a nektere borce znam osobne a jsem s nima v kont.tak nemam z tebe dobrej pocit,jestli delas co delas jses ostudou RS a pak se nediv ze je v ocich lidi tak.....diky takym jak jses ty(nebudu te urazet)....to vis honit se na mladych klukach a dedkech to je pro slabochy,dojed k nam a te vemu na rusaky v noci pak uvidis tanec.

Nkakr - Profil | Čt 7.3.2013 13:51:24

Turňa - 7.3.2013 13:34:22 >>
Osvěta pěkná, jen se obávám že na úrodnou půdu nepadla.
Dát koprovi pokutové bloky je stejné jako dát plamenomet s napalmem pyromanovi......

Njezevec1 - Profil | Čt 7.3.2013 11:47:22

Hlavní problém je v tom,že BP umožňují různý výklad.To i nahození živé rybičky prutem,můžu
považovat za nešetrné zacházení s rybou a to je na odebrání povolenky.Odpovědět si mají tvůrci
BP, jestli jsou jednoznačně napsané a nebo umožňují různý výklad.Hlavně proškolit RS co tím
mysleli,nemůže se tak stát,že předseda kárné komise napíše smí se a RS nesmí se.

Nhotentot - Profil | Čt 7.3.2013 6:32:33

kopr69 >> A o tm to je .Ty třeba nepřekročíš své pravomoce,ale svím vystupováním a přístupem. lidi prostě naserš.To je jako když mě na silnici kontroluje policajt.jeden mě skontroluje a popřeje mě šťastnou cestu.A druhý mě bude buzerovat v dešti,za špinavou značku.Taky nepřekročí pravomoce.

Nmik UTD - Profil | St 6.3.2013 11:21:08

Ivo >> Problém je vtom že si spousta lidí myslí, že co není napsáno je povoleno.
A ono je to přesně naopak. Co je napsáno je povoleno!

Nctvrtmile - Profil | Út 5.3.2013 20:37:52

kopr69 >> Zkoušel jsi s tou činkou házet???A té nástrážní rybě to udělá taky moc dobře,podívej se na to aspoň z pohledu šetrnosti k té rybě.

NIvo - Profil | Po 4.3.2013 17:06:44

mik UTD >> Podle mého je důkazní břemeno na členu RS. Je to úřední osoba, u které by měl být předpoklad znalosti toho, co je či není v rozporu se zákonem, včetně znalosti kompetencí. Stále v našem právním systému – byť na úrovni přestupku - platí presumpce neviny (Neprokázaná vina je totéž, jako prokázaná nevina).

Zažil jsem jednou situaci, kdy zastavivší se hodinky člena RS způsobily, že mi chtěl sebrat noty za to, že jsem nahodil dřív, než je dovoleno. Vše se nakonec vysvětlilo kontrolou aktuálního času na mobilních telefonech a pán se omluvil. Bylo mu trapně, ale z mého pohledu byl frajer, že vyslovil tu větu : promiňte, já se omlouvám. Přiznat chybu v dnešní době bohužel není zase tak běžnou záležitostí. A proto u mne ten chlap stoupnul v ceně.

NMalda512 - Profil | Po 4.3.2013 12:48:54

hotentot >> Hele ber to s té jiné stránky
název masař beru jako poklonu protože v tom spatřuji určitou závist té osoby která nemá tolik štěstí na rybách jako já :-)))))
Masař je zde sklonováno už i po odnesené jediné rybě od vody . RS bohužel v této době nemá lehkou ulohu. Jsou reviry kde se jezdí hojně rabovat danou osádku a jsou reviry kde nohu rybáře ani nezahlédneš. Chápu, že nemohou být všude ale při kontrole předsudky stranou. Už jsem zažil jak si vylívali zlost na rybáři který měl vše v pořádku. Nemělo by to tak být ale je to tak. a hlavně rybáři se bojí ozvat. Ale myslím, že tohle je u RS spíš dáno jedincama než kolektivně

Nctvrtmile - Profil | Po 4.3.2013 12:19:52

kopr69 >> A jak mi potom vysvětlíš tohle:
Dobrý den,
doprava nástrahy na místo pomocí další udice (typický případ lov sumců) se
nepovažuje za zavážení a je tímto způsobem možno dopravit nástrahu na
požadované místo lovu.

S pozdravem
Ing. Bc. Martin Sklář, v.r.
předseda Kárné komise MRS, o.s.

Nc.13 - Profil | Ne 3.3.2013 22:35:03

.....každopádně na mrku se nikdy nic nevyřešilo,tady se vždycky jen hádalo, osočovalo, nadávalo,ale nepamatuju,že by se tu někdy něco vyřešilo, někdy si říkám,proč sem vlastně ještě chodím :-(

Ngapar65 - Profil | Čt 28.2.2013 20:27:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nc.13 - Profil | St 27.2.2013 21:49:59

mik UTD >> Když vzpoměls toho HaDa .....

http://www.chytej.cz/clanky/436/nahazovani-bojky-ko​tveneho-ci-podvodniho-splavku-ze-brehu/

......jenže ono je jednodužší zasírat mrk dalšíma diskuzema o stále se opakujících věcech než trochu hledat.

NMalda512 - Profil | St 27.2.2013 0:13:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ctvrtmile - >> Zdar je to jednoduché.
Na sumcovou šnůru přivážeš na konec obratlík a na něj navážeš vlasec od pomocné udicce. Nahodíš sumcákem do míst kde chceš umístit činku. Před náhozem bud otevři překlápešč u pomocné udice a nebo at ji někdo drží v ruce. Potom začneš opatrně navíjet pomocnou udicí šnůru ke břehu. Nesmíš za to moc tahat aby jsi netáhl olovo po dně ke břehu. já to dělám tak že na vlasec dávám menší splávek. po náhozu chlí počkám až vyplave na hladinu a potom jej pomalu přitahuje ke břehu. Důležitý je aby jsi dodržoval určitej uhel mezi šnůrou a vlascem. To znamená, že při nahazovaní a přimotáváním musí být udice od sebe alespon 5 mertů. aby se ti to nezamotalo do sebe. potom jen připevníš činku hodíš ji do vody a namotáváš dokud ji nediostaneš k olovu. to poznáš že se činka bud ponoří jednou stranou a nebo ucítíš jak popotahuješ olovo.
Hlavní je aby byl v olovou velikej otvor aby se šnůra nezadrhávala a aby olovo nebylo moc lehké. Zní to složitě ale je to jednoduchý. Dokonce jsem viděl i video někde

Nhotentot - Profil | Čt 14.3.2013 7:58:01

MrCement >> Nějak nechápu co jsi tady vlastně napsal.Chválíš katra ,že se nejlepší vyjádřil k zadané otázce?!?!?! Vždyť on je tady ten kdo neraspektuje cizí názor a podle něho , všichni co si myslí něco jiného, žijou v omylu.Asi si vstoupil do debaty,aniž bys ji četl.

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 15:59:12

kopr69 >> Nejsem nic z toho co jsi vyjmenoval. a le ty brzy nebudeš ani RS takže pak být tebou chodím kanálama protože jsi nasral hodně lidi. tímto bych ukončil debatu s tebou. Debátu s RS která neumí pochopit výklad pojmů . Mé emoce jsou zcela v klidu. jsi jen kašpárek kterej kop kolem sebe a a dělá všem zábavu. Ale všeho do času

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 15:44:05

kopr69 >> Nezkoušej svou hloupost a aroganci obrátit proti mě. všichni už poznali jak jsi omezenej . tohle můžeš zkoušet jak chceš. chápu, že se snažíš využít mé reakce aby jsi tohle tady otočil proti mě. Ale myslím, že se sanžíš zbytečně . to že jsi hromada tuku je viditelné na první pohled. není to urážka , ale spíš rada aby jsi začal ze sebou něco dělat. ty si to ber jak chceš já si stojím za svým. Takže tady nefnukej jak ti někdo ubližuje ty siláku

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 15:39:01

kopr69 >> Nadávky a urážky jsem nepoužil žádné. tak se nesnaž dělat ze sebe obětního beránka. Za tuhle situaci si můžeš svou neznalostí a arogancí. Problémy zde vyhledáváš a hrotíš je. Furt meleš o silákách( jako RS nejsi v pozici kde se můžeš s někým pasovat a přěměřovat) a přitom by tě tady zneškodnil každej druhej. U vody ( sám jsi šel na kontrolu kolikrát???) jsi silák jen díky odznaku . Věřím dokonce i tomu, že si jej bereš všude kdyby tě potak nějaký nasraný rybář aby jsi se měl čím ohánět. ale věř že se najde týpek kterej tu tvou buzeraci nebude tolerovat a než se rozkoukáš budeš přemýšlet zda jsi šel na kontrolu a nebo zda odcházíš

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 15:34:39

MrCement >> Plácáš z cesty . Si přečti co tady píše ten blb. Dělá tady ze sebe king konga a přitom to je jen hramada tuku se zakrnělím mozečkem a minimální znalostí BP. Povyšuje se tady na každýho a myslí si že odznáčekk zajistí že nedotane po tlamě. Věř že jsem nikoho netrumfoval jen jsem naspal co vidím a za tým si stojím i bez tvých narážek

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 13:52:11

kopr69 >> kopr69 - ® Út 12.3.2013 8:19:53
Líbí: 0 Nelíbí: 1Bobertik >> To je tvuj nazor :-) A ted ukaz ty sva ramena a prozrad nam tu s kym mame tu cest ? A nebo patris mezi ty vystrasene MRK silaky?


Promin ale musím na to reagovat.
Je zřejmé že tvá obezita tě dělá silnějším.Ale to je asi vše. nejde oto kdo má jaké ramena . ale jde oto kdo má co v hlavě. ty jsi schopnej akorát klamat tělem. Nikdo nemá v této době zájem kvůli blbovy lítat někdo po soudech.

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 13:47:12

Bobertik >> krásně jsi to vystihl.

NMalda512 - Profil | Út 12.3.2013 13:43:09

kopr69 >> Skutečnost je ta že se každej nad tebou slituje. Při pohledu na tebe každý usoudí, že máš těžkej život. A proto tě každý nechá at se umlátíš sám
PS : Nevím, že bych tě vyzýval k nějakému souboji. ale je zřejmé že těch nabídek máš asi velmi mnoho. A všechny pramení s tvé arogance a tvého pošramoceného ega. Závěrem ti jen mohu sdělit že ty nejsi proti mě žádný soupeř. Meleš jen hubou a schováváš se za odznáček. Bez odznáčku by jsi nevystrčil ani hohu z baráku. ale třeba se někdy potkáme osobně a pak zjistíš jaká je skutečnost

NDalas - Profil | Po 11.3.2013 21:48:15

Při přetahování prvního prutu druhým je to snad jasné, problém by mohl mít podobný blbec asi při zatahování druhého prutu, kdy už je jeden nahozený a pomocný prut je tudíž třetí. Ale něco mi říká, že když jsem kdysi četl ryb řád, stálo tam něco o prutu připraveném k lovu, což prut na kterém je defakto jenom vlasec podle mně není. Takových prutů můžu mít se sebou třeba 10 a z dlouhé chvíle s nimi žonglovat)

Nkanic - Profil | Po 11.3.2013 18:16:57

kakr >> no,původně jsem se této duchaplné debaty nechtěl vůbec zúčastňovat,ale v posledním příspěvku ti dávam zapravdu - o zavážení nejde,dále na nic nereaguji

Nkanic - Profil | Po 11.3.2013 17:59:05

kakr >> není to tak dlouho co jsim odpovídal v poradně MRS na podobnou otázku v tom smyslu ,že je povoleno nahození pouze rybářským prutem,tedy jednotné číslo.Tak jak je to tedy ? Pravdou je to,že je toto ze strany RS tolerováno.

Nkakr - Profil | Po 11.3.2013 11:08:44

K věci.
Kolega kopr zastává názor, že zatahování bojky udicí je v rozporu s BP MRS. Je to jeho názor a má na něj právo.
Stručně popíši co nastane (hypoteticky) při zadržení povolenky při zatahování.
Zadržená povolenka skončí na sekretariátu MRS spolu s hlášením RS, které jde na místně příslušný úřad státní správy který rozhoduje v první instanci zda byl přestupek proti BP skutečně spáchán.
Pokud rozhodne že ano a dotyčný rybolovec zaplatí pokutu je věc po právní stránce jasná, přestupek byl spáchán. Pokud nezaplatí přechází věc do správního řízení, když i tam je rozhodnuto že se přestupek stal a rybolovec stále nesouhlasí má možnost odvolání k soudu. Jedině ten může rozhodnout.

Když je v první instanci (příslušný úřad) rozhodnuto, že zatahování bojky pomocí prutu není přestupek věc padá pod stůl a rybolovec nemůže být dále trestán.
Tedy chyba je na straně RS........

Nmpmaik - Profil | Po 11.3.2013 10:49:01

jojino >> Tato diskuze už dávno není o ,,zatahování činky,, a pravděpodobně už nikdy nebude :-)))))

Njojino - Profil | Po 11.3.2013 10:45:56

Co ma kuva tato vase debata o urazeni a osocovani spolecneho se ZATAHOVANIM bojky-cinky,, skuste si otevrit nove okno a tam se dourazejte jak je vam libo---nekteri si muzov podat ruce s (koprem69)...

NTicmin - Profil | Pá 8.3.2013 20:25:45

Kouknul jsem sem, abych se případně dozvěděl, jak je to s tou bojkou? Nedozvěděl jsem se:(((( Možná by jste se mohli držet tématu...

Nmlíčnák - Profil | Pá 8.3.2013 20:17:40

To ste soudruzi družstevníci ? Že vás to furt baví :-))

Nsmidy - Profil | Pá 8.3.2013 17:30:56

Nechápu co proti tomu koprovi všichni máte?? Na štěrky sice nejezdím ale na 7 je to super. S bojkou si zaplavu do jakýho místa chci a nikdo tam nebuzeruje. V noci tam RS nechodí takže se dá krásně chytat až do rána.

NMalda512 - Profil | Pá 8.3.2013 16:00:14

kopr69 >> Bohuzel nejake hrozby s nasekanim na zadek nezabiraly.
Kopr víš otom, že jako veřejný činitel nesmíš nikomu ani verbálně vyhrožovat?? Naše zákony nato pamatují .....
A zde máme rasisum...Ano na tom Bataku nechapali protoze jsem je zavolal na pytlackou tlupu tmavsi mensiny a ani se jim do toho moc nechtelo.
Kopr dám tvé reakce přečíst známemu ( je to právník ) a podle toho co řekne on na tvé reakce se budu angažovat dále. Protože pokud takovej mamlas jako ty dělá RS tak je zle. vyhrožovat rybářům a mít rasistucké kecy je už trochu moc. K tomu připočítám tvé vlastní výklady BP tak si myslím, že jsi hrozbou pro všechny co potkáš u vody. A je jedno zda to jsou pytláci nebo nebo ne . Mou reakci neber jako výhružku ale jako informaci o mém záměru .

Nctvrtmile - Profil | Pá 8.3.2013 10:34:15

Obiš >> Taky jsem začínal jako pytlák,tuším v roce 1982 a chytám dodnes.

Nkopr69 - Profil | Pá 8.3.2013 10:03:32

Obiš >> Bylo to na Vitaku,jmenoval se Hejtmanek a nebylo to porve.(neodnasel si denne domu jen oukleje!!! ) Bohuzel nejake hrozby s nasekanim na zadek nezabiraly.
Co si mysli policajti s kteryma jsi mluvil mi je u pr....Jsou tu od toho aby tohle resili protoze RS s pytlaky nic neudela.
Ano na tom Bataku nechapali protoze jsem je zavolal na pytlackou tlupu tmavsi mensiny a ani se jim do toho moc nechtelo.
Mozna te zklamu ale na vsechny pytlaky jsem vzdy volal a vzdy budu volat policii.
Kdyz nevis o co v urcitych pripadech slo tak tu nerozsiruj bludy a pomluvy.
Dekuji.

NDalas - Profil | Čt 7.3.2013 22:34:16

Ivo >> tak to to Labe musím stihnout ještě letos. Doprčic, tolik jsem se chtěl pověnovat M7)

NHrdobec - Profil | Čt 7.3.2013 15:56:28

kopr69 >> O čem se bavit není to pravdu máš, právo kontrolovat nástražku bylo samozřejmě na tvé straně,ale že to je zbytečná buzerace bys uznat mohl a možná by jsi z této diskuze vyšel trošku s glancem,nemyslíš ?

NTurňa - Profil | Čt 7.3.2013 13:34:22

kopr69 >> Špatně jsem se vyjádřil - samozřejmě, že se rybářské stráži pokutové bloky přidělují, jen jsem nechtěl zjišťovat, zda je svěřili také Vám pane RS.

Petrův, už končím neb někdo musí ustoupit.
Škoda že nejste RS v rámci ČRS, to bych si užil.

PS: Ze stejné diskuse:

Šmudla má vzláštní názory, ale rozhodující nebude, že dnes chytá "každej vandrák", ale že "každej vandrák" i hospodaří, nebo si to myslí. Dostupnost povolenky nevidím jako zdroj problémů, naopak. Zdroj problémů tvoří ti, kteří místo aby v BP zakázali "kočování" u revírů, plnili revíry rybami, které tam patří, chrání kapř a stanovují m K70..... to je vandráctví....

NTurňa - Profil | Čt 7.3.2013 13:21:43

kopr69 >>
Abys neumřel nevzdělán tak trochu teorie:

Přestupky v rybářství

Stávající § 30 zákona č. 99/2004 Sb., o rybářství, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“) stanoví skutkové podstaty přestupků, ale oproti zákonu o přestupcích je zákon nastaven v neprospěch přestupce.

Za přestupek se vždycky uloží pokuta, i když třeba jen jednu korunu a nejde ho vyřídit jiným způsobem, např. napomenutím nebo propadnutím věci, jako podle zákona o přestupcích, protože tento způsob vyřízení přestupku zákon nezná, jak vyplývá přímo z textu § 30 odst. 6 zákona, „uloží se pokuta do“. Výjimku tvoří jen pytlačení, resp. neoprávněné chytání ryby, kde lze vedle pokuty uložit také zákaz činnosti.

Stejně tak prekluzivní lhůta, tedy lhůta, po jejímž uplynutí už nelze přestupek ani vyřídit a ani za něj uložit sankci, je oproti zákonu o přestupcích nastavena v neprospěch rybářské veřejnosti. Odpovědnost za přestupek podle zákona totiž zaniká, nebylo-li o pokutě za přestupek pravomocně rozhodnuto do 3 let, kdežto podle zákona o přestupcích nelze přestupek projednat, uplynul-li od jeho spáchání jeden rok! Navíc tu je další podstatný rozdíl, protože spouštěcí událost k počítání běhu lhůt je nastavena jinak; u zákona se tato lhůta váže na ukončení řízení o přestupku - na pravomocné rozhodnutí, kdežto u zákona o přestupcích se tato událost váže na začátek - na dobu spáchání přestupku. Zjistí-li se např., že jsem před pěti lety mohl spáchat přestupek podle zákona, má obecní úřad další tři roky, aby rozhodl o přestupku, kdežto podle zákona o přestupcích by se o tom vůbec nejednalo, protože doba k potrestání už před čtyřmi lety uplynula.

Nekoncepčnost ministerstva zemědělství jako předkladatele zákona pokud jde o přestupky je patrná i z roztříštěnosti subjektů, kterým bylo svěřeno projednávání přestupků; přestupky totiž projednávají,

a) obecní úřad obce s rozšířenou působností (§ 20 odst. 3 zákona), pokud jde o přestupky spáchané v oboru působnosti této obce,

b) příslušná městská část hlavního města Prahy, jde-li o přestupky na území hlavního města Prahy (§ 21 odst. 4 zákona),

c) Ministerstvo zemědělství, jde-li o přestupek na rybářském revíru, který ministerstvo zemědělství vyhlásilo a dále na rybníku v rybníkářství, který se nachází na území více krajů nebo na území, jímž probíhají hraniční vody, nebo na území objektů důležitých pro obranu státu (§ 22 odst. 3 písm. f zákona),

d) Správa národního parku, jde-li o přestupek na území národního parku (§ 23 odst. 2 zákona), a

e) Ministerstvo obrany, jde-li o přestupek na území vojenských újezdů (§ 24 odst. 3 písm. h) zákona.

O tom, že může být rozdílná praxe při ukládání pokuty za obdobný přestupek, nemůže být pochyb.

Přestupek ale může vyřídit i rybářská stráž, která za spáchání přestupku může v blokovém řízení pokutu uložit a vybrat (do 1000 Kč podle § 13 odst. 2 zákona o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů a do 500 Kč mladistvému podle § 19 odst. 3 téhož zákona). Jestli se tak ale děje, a zda se rybářské stráži pokutové bloky přidělují, jsem nezjistil, protože v elektronické podobě se žádná statistika nevede a obvolávat celní a krajské úřady, které tyto bloky vydávají, se mi kvůli tomu popravdě dnes tak narychlo pro Kopra nechtělo.

Pokud jde o přestupky, které mají vazbu na fyzické osoby provádějící lov ryb, tedy na ty přestupky, které se zejména týkají nás - rybářské veřejnosti, jsou stanoveny v § 30 odst. 1 zákona.

NMrCement - Profil | Čt 7.3.2013 13:09:00

Viktorin >> no a teď to bude - kontrola - metr, peán, bližší podmínky, co ten vajgl (sorry je to žížala, ale příště !!!), moc se mi nelíbí vzdálenost od prutu (ukažte mi zda s nimi můžete manipulovat), a copak to máme na háčku .......... :-), kamaráde - tobě začala vojna :-)

NKokš - Profil | Čt 7.3.2013 12:40:41

KOPR mi silně připomína jednoho místního vytečníka (mimochodem postavou velmi podobného), obzvlašt si užíva cizí rybáže (pokud není sám) a pokud je sám tak mládež. Velmi rád interpretuju výklad rybařského řádu podle toho jak se mu to hodí. Tohle jedna z dalších věcí co je třeba změnit. Pokud placku dostane kdejakej zamindrakovanej vidlak ,tak to podle toho u vody bude vypadat.

NObiš - Profil | Čt 7.3.2013 12:23:37

Viktorin >> Nezlob se... Bylo to jen na tobě,ale toš sem rád že ses ozval.

NTurňa - Profil | Čt 7.3.2013 7:52:21

hotentot >> A vvvvo tom to je. A teď o jiném:

Život - milý kopře69 je příliš krátký na to, abychom se museli jenom nas...írat, klepně tě smrtka, praskne ti žilka a co naděláš prd.
Buď hodný člověk - stačí být k nám rybářskému plebsu jako vlk, ten taky loví zvěř, jen když má hlad.

NIvo - Profil | St 6.3.2013 15:36:31

Obiš >> ...neví co chcou,ale nepřestanou dokud to nedostanou..:-)) Co mi to jen připomíná ..:-))))

Ndeni 79 - Profil | St 6.3.2013 14:14:16

Obiš >> vyser se na ni. Ryba te nezradi,zenska ano... :-)

NObiš - Profil | St 6.3.2013 10:07:11

Dalas >> Nauč mě vááábit a dám ti klidně takéééé. :) :) :)

Nhotentot - Profil | St 6.3.2013 9:09:21

kopr69 >> Pokus se také zamyslet nad tím Jak se chováš k lidem a jak s nima jednáš.Znám členy RS kteří svou práci dělaji poctivě ,řeší přestupky berou papíry.A přesto mají u rybářů respekt.A nemají nálepků - - - - jako ty.

Nmpmaik - Profil | St 6.3.2013 5:58:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ctvrtmile - >> že vás to baví dohadovat se tu s takovým tr....m :-))))) Už by jsi mohl pochopit že takový člověk svou chybu neuzná a tvrdošíjně si bude tvrdit tu svou pravdu.
K věci : Ať jsem se bavil s kým koli (běžný rybář , RS dobrovolná, RS profi, na výboru MO ) nikdy jsem se nesetkal s názorem že by tebou popsaný způsob byl zavážení. U nás se na většině vod mé MO nesmí zavážet , takže tohle je jediný legální způsob jak dostat montáž na sumce někam dále od břehu. Jednou mě dokonce kontrolovala RS ve chvíly kdy jsem to takto praktikoval a v klidu mě to nechala nainstalovat a až po tom pokračovala v kontrole . Bez jediné připomínky ....

K anketě : nemusí , jednou už máš datum zapsán . Další zápis děláš až v případě ulovení a ponechání si další ryby .

NDalas - Profil | Út 5.3.2013 20:47:18

kopr69 >> pardon, nebylo to vloni, bylo to už dřív, ten chvístek se jmenuje Vlastik, (doufám, že promineš, že příjmení zde nenapíšu) ty jsi ještě nebyl RS, ale zdatně žalující bonzák. Kdyby při tom ten kluk neztratil mobil, nikdo by nic nevěděl. Policajti nechápali, kdo koho doliskal, když viděli toho kluka a tvoju guču špeku. Stačí ? čus hňupe.

NDalas - Profil | Út 5.3.2013 19:59:46

sylnov >> jsem taky ze Staráku a pýýchal bych, až bych brečel.)) Kolik je Ti kočko, vábit nechceš naučit ?)
K otázce- Máš pravdu Ivoši, tady se mohou dít a dějí výklady práva opravdu neskutečné..
A ke Koprovi- nechte ho, on za to nemůže, je to vyhlášený magor široko daleko, já na tu Moravu kde on řádí letos zajdu, zatahnu druhým prutem a jak dojde a cekne, povolenku mu za to nedám, kdybych ho měl do zemi zaliskat a z napadení činitele se zpovídat.
P.S jsem tu jen početl a bavil se, ale ta pýchačka mě dostala do hry, nemožu za to)

NMalda512 - Profil | Po 4.3.2013 16:50:24

mik UTD >> Myslím, že nemáš pravdu. Ale nechci to rozebírat v této otázce :-))

Nmik UTD - Profil | Po 4.3.2013 16:06:08

Malda512 >> RS nemusí nic dokazovat. Na tobě pak bude prokázat že jsi byl v právu :o))

Nhotentot - Profil | Po 4.3.2013 13:06:05

Malda512 >> Mylslím,že práce RS není nic snadného a taky by jich mělo asi být i víc.Protože někde je to opravdu hrůza,co se u vody děje. O to horší je když jedinci kazí dobré méno slušným členům RS.

NMalda512 - Profil | Po 4.3.2013 12:53:08

Ivo >> Je to tak. Za spoustu omezení si mohou rybáři sami. a je jedno, že jsou rybáři co tohle nedělají nesou stejný trest i za ty hovada. Stačí se podívat na břehy jezer a řek. Nehoráznej bordel. Pet flašky.. konzervy .. pivní láhve atd . Než člověk začne rybařit tak si musí udělat menší brigádu. je to o lidech

NMalda512 - Profil | Po 4.3.2013 11:21:09

kopr69 >> Kolego urážet tě nemám v umyslu. Nemusíš mi vsugerovávat tvé pocity a tvé dojmy. Závěrem si troufám, říct, že těm 5 sumců a 10 kaprů co si od vody odnesu mi netsojí zato abych se handrkoval na reviry s hromadou krámů a tam umyslně porušovat BP. jen se řídím výkladem který je daný v BP. U tebe je ten problém, že ty těmto výkladům nerozumíš a hlavně i když před tebe položím kapra tak ty budeš tvrdit že to je karas. Máš svou pravdu a náhodnou neznalost a nedej bože omyl si nepřipouštíš. Je to tvůj marnej boj , kterej jsi prohrál a ted jej obaluješ do stejné věty a to že všichni všechno porušují a všichni jsou masaři. Blábolíš to stejné dokola místo toho aby jsi napsal, že měl někdo jienj pravdu. Myslím, že výhrožovat tobě nemá žádný význam protože už tak máš těžkej život s hloupou hlavou.

Nkopr69 - Profil | Po 4.3.2013 10:53:38

Malda512 >> Vidim ze o praci RS a prokazovani prestupku nemas nejmensi potuchy.
Vim ze je spousta takovych jako jsi ty kteri se snazi o to vyjebat s BP a vychytat z vody vse co v ni jeste plave a proto kvuli takovym tu ta RS musi byt.

Ve sve odpovedi me nazapomen zase urazet a nadavat mi jak je to u tebe zvykem.

Nmik UTD - Profil | Ne 3.3.2013 19:20:32

Pokud si RS nebude jistá zda nemáte náhodou vyvezeno. Tak si to prostě nechá ukázat,pokud se bojka (splávek) dostane na stejné místo tak je vše ok. Pokud nikoliv tak už máte asi problém.

Nfairak - Profil | Ne 3.3.2013 17:54:16

HERRY >> ahoj,mas pravdu taky jsem byl na to jednou upozornen a bavil jsem se o tom i s kamaradem,ktery dela rybarskou straz,jako ciste teoreticky by ti za to papiry vzit nikdo nemel i kdyz je to jasne poruseni a je to jenom na chvili,pokud nenarazis na ču..ka,ze!!!zatim jsem nastesti nic takoveho nezazil a straz to pochopila

Nctvrtmile - Profil | Pá 1.3.2013 16:21:00

Tak teď nevím,co si mám o této metodě myslet.V tom pořadu na F&H to bylo prezentováno jako možný způsob při zákazu zavážení.Jenže když čtu tuhle diskuzi,tak si myslím,že v našem státě to jde do pr....na všech frontách.Přesto děkuji všem.M.

NRudolfikus - Profil | Pá 1.3.2013 14:42:18

jajaj.Proč u každé diskuse,je zajímavých jenom prvních cca 5 příspěvků??? Zbytek jsou jenom dohady a já,určitě i ostatní čteme jenom blbé dohady.To je,promiňte,k nasr.ní!!!

Nhraji - Profil | Pá 1.3.2013 13:27:08

Malda512 >> hele, ty právníku, tvůj výklad toho, co znamená dopravit udici na místo nahozením, je v souvislosti s tématem otázky, tedy zatažením bojky na místo v MRS, zcela chybný.
Kopr69 má pravdu, na revírech MRS se pojmem nahození myslí skutečně nahození bojky, ne nahození nějakého pomocného prutu a natažení bójky.
Takže ještě jednou, Kopr69 má pravdu a ten hňup, co by měl vyhledat odbornou pomoc, jseš ty.

Ngapar65 - Profil | Čt 28.2.2013 20:29:38

ctvrtmile >> a pozri si video ktore sa spusti po kliknuti na obrazok . mozno pomoze

Nmondry - Profil | Čt 28.2.2013 12:28:59

ctvrtmile >>Na 99% jsem to viděl na Aukru.I podvoďák.A co se té boky týká tak já používám občas tu nahazovací,samokotvicí.Surfovým prutem a karasem do deseti čísel tím 40m hodím.

Njirisyky - Profil | St 27.2.2013 11:09:38

šmudla007 >> diky za prani

Nšmudla007 - Profil | St 27.2.2013 11:04:02

jirisyky >> přeji Ti abys co nejdřív přišel při tom tvém zavážení závaží o povolenku. Jelikož úmyslně porušuješ/nebo hodláš porušovat zákaz zavážení. Bojku(zavezenou/trhací atd) si můžeš umístit pouze tam, kde je zavážení povoleno, jinak musíš všecko zvládnout nahodit ze břehu- třeba přes dva nebo tři pruty, ale nahodit.

N19tom97 - Profil | Út 26.2.2013 21:04:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ctvrtmile - >> tento spôsob možeš v klude využívať sám ho občas ked idem chytať sumce využívam a je to dobry sposob na vode kde je pod 10 ha na väčšej vodnej ploche je už určite lepší čln a vyviezť si to ale dosť vôd to nedovoluje s vyvážaním tak sa používa tento spôsob