arogance koupacu u vody

urcite jste se s tim uz vsichni setkali , koupaci kteri jsou drzi a nenapravitelni , kapnete bozskou kolik nervu vam zerou tihle lidi co dokonce delaji naschvaly aby vam to u vody krasne zneprijemnili ? hazeji kameny na bojky nebo je dokonce povytahuji , nebo se vam schvalne placaji pod pruty atd , resite to diplomaticky nebo .......?
Autor diskuse: viceroy - Profil , 4.9.2012 všeobecné - ostatní

Knapík - Profil | Út 4.9.2012 13:04:34

nejlepší je se v srpnovém pařáku do rybolovu zcela ponořit !

Venca888 - Profil | Út 4.9.2012 12:56:21

možná by stálo za to uvědomit si, že ta voda neni jenom pro nás-rybáře...

kuzma - Profil | Út 4.9.2012 12:46:31

Je to zlo , snažím se to vždy vyřešit slušně, ale když člověk narazí na blba tak je to povětšinou marný. Ale co mě s.re mnohem víc než koupáči sou výcházkáři se psi kterým nedělá problém si stoupnout pomalu až vedle vás a začnou svému miláčkovi házet klacek do vody to bych nejraději trhal hlavy .... !

jiri22 - Profil | St 5.9.2012 12:30:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já myslím, že problém je někde úplně jinde. Nejlepší lidé jsou skromní, kteří tuší, že život je úplně o něčem jiném. Kdy každý má svou cestu, kterou by měl jít nejlépe. Ale také si uvědomil, že není na světě sám a vše se nemůže točit jenom kolem jeho samého. V dnešní době jsou lidé podráždění a to není moc dobrá vyhlídka pro můj úspěšný a příjemný den. Kdy večer mohu usednout a říci si, že ten den byl fakt dobrý a něco mně dal (myslím pocity). A bariéra pro vnitřní nával deprese spouští něco, co navenek vypadá jako úlet. Lidi prosím Vás. Uvědomte si, že máme všichni složitý, těžký a tak podobný život. Proto stačí jen trochu vlastní vůle a pomoci těm ostatním s jejich kamenem i trápením, aby byl život o trochu lepší a snesitelnější. A hledat to společné a ne rozdíly, které mnohé zavádí až k tomu, že ubližijí dalším lidem. Stačí pár rozumných a slušných slov a lidé se mohou přetrhnout, aby Vám neubližovali. Kladu si ovšem otázku, zda je voda a právo lovu silnější než soužití s lidmi se kterými se míjím celý život? A tak se nakonec vykoupu také a s pozdravem odcházím s tím lepším pocitem. Kdy vím, že člověka potkám třeba v obchodě a nebo ve městě a mohu si s ním vždy příjemně pohovořit. Ale život je takový, že uplyne mnoho vody, než se tohle pochopí. Tak přeji všem více toho poklidu a potom snad přichází i úspěch v podobě úlovku a pozdravujte všechny slušné lidi.

Fishky - Profil | Út 4.9.2012 15:05:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRAYLING >> Karasák - 4.9.2012 14:30:06 >> na 100% chodíme na stejné místo. Dusný podvečer, pomalu čekám záběr, říkám si teď to přijde, řeka utichla, vpravo kam oko dohlédne nikdo, vlevo kam oko dohlédne nikdo, najednou se přede mnou z lesa naproti přes řeku vyhoupne ženská s kládou v ruce, chvíli na mě civí a pak mi mezi hůlky švihne kládu - to už vzduchem z vysokýho břehu sviští ten její přerostlý obézní domácí mazel a jakože aportíkuje, no úsměvný pohled to je, rybám to vesměs nevadí (ač je to divný, tak na tyhle móresy jsou prostě ryby zvyklé, ať koupáče, pejskaře či vodáky) leč mně to občas dělá problém pochopit tu logiku, jak může někdo bez krupolí hodit palici s čoklem rybáři pod pruty, to hlava nebere :-)

pepa-č - Profil | Út 4.9.2012 12:59:11

tady zase bude počteníčko. :/

ona ta řeka není jen rybářů.

obecná lidská slušnost tohle řeší. v červenci odpo prostě na jez, kam se chodí lidí koupat, chytat nepůjdu, bo bych si připadal jako naprostej zmrd vůči nim.

edit: není vůbec rybářů :) nepatří jim

nofish - Profil | Út 4.9.2012 21:53:28

viceroy - >> To jsi furt nervózní kvůli Benešovu nebo co? Toleruje se tam jak stanování, tak koupání no....... :-)
Nejlepší je problémům předcházet. I když to nejde vždy. Optimální v létě, když se dá čekat že budou koupáči otravovat, je jednoduše vyhledat místo, kam se jim nebude chtít. Stejně tam nějací přilezou, ale to už budou ti rozumní, co jdou dál kvůli klidu a samotě (páry atd).
Je to blbé, ale mají právo se koupat, stejně jako my právo chytat ryby. Blbci jsou vždy a všude, proto jak říkám - je třeba hledat místa s co nejnižší koncentrací takových individuí.
MOderní koupáč a moderní rybář mají stejný problém. Jsou líní, nepůjdou kilometr pěšky, neboudou sedět/ležet v kopci. Já klidně jo a proto není zas takový problém se těmto střetům vyhnout.

gx1 - Profil | Út 4.9.2012 17:19:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou mi na pískovně jedna dáma Asi v mých letech (60+)přišla nahá přímo mezi pruty,klekla si přímo mezi pruty pozadím ke mně a tak zůstala.Byla to situce,kdy se říká:vlka nevidím milostivá,ale tlamu to má strašnou.Nevydržel jsem a sbalil.

sendynka22 - Profil | Út 4.9.2012 14:45:49

Já jsem přestal chytat na Vltavě v centru,když se mi do prutu zamotal pes,kterého si majitel venčil na nábřeží.Na Labi jsme měli problém s jedním arogantním,asi 20.-ti letým spratkem,jehož otec vlastnil nějaké bordely.Klučina nám kličkoval na vodním skůtru mezi nahozenýma prutama,najížděl na nás a dělal naschváli,nosánek nahoru,na prosby nereagoval.Tak kolega natáhl v noci mezi plavební bójky silon a osmičky matice,od té doby máme klid:-)))

Azbest - Profil | Út 4.9.2012 13:57:55

Pokud jsou koupači komunisti, pak jsou to hajzlové i kdyby vody nebylo:-).

MrKos - Profil | St 5.9.2012 15:33:13

Jtak vám nevím, kam na ty ryby a problémy chodíte, ale obecně se mi nestává, že bych měl s nějakým koupačem problém. Možná je to taky tím, že chodím na ryby do míst kam nechodí koupači (znalost revíru a poměrů nutná), nebo je to tím, že chodím spíše ráno a sedět u vody celej den přes poledne a odpoledne mě nebaví (je potřeba si dokázat ryby zachytat za relativně krátkou dobu) a nebo je to tím, že znám sice místa, kde se koupači vyskytují, ale nenapadlo by mě tam jít na ryby už proto že respektuju i ty koupače.
Jsou podobní jako my, mají určitý vztah k vodě, mají holt takového koníčka. Možná jsou na tom dokonce o level výše a nepíchají nebohé ryby do hub.
K otázce: koupači mi nervy vůbec nežerou, žádní koupači nejsou

velký Rejnbouw - Profil | Út 4.9.2012 22:30:16

copa koupáči ale lodičky ... ahooj , ahooj , ahoj , tak co beroou a zase ahoj a berou a tak furt dokola kdyby aspoň huby měly zavřený

Carpeater - Profil | Út 4.9.2012 21:25:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šíleně by mě zajímalo, kdyby existovalo nějaký fórum koupáčů, jak by to tam vřelo, kdyby se objevila otázka: "Kolik jste potkali arogantních rybářů?"

Enšpígl - Profil | Út 4.9.2012 15:05:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zajda >> pes za nic nemůže, ten se bezhlavě žene za klackem, spíš majitele bych vykleštil

Enšpígl - Profil | Út 4.9.2012 14:34:50

GRAYLING >> Karasák - 4.9.2012 14:30:06 >> Jednou mi nudnou přívlač spestřil manželský pár, který vyslal svého retrievera za mohutnou kládou vhozenou přímo před mě. Tele se vrhlo do vody, zamotalo se do vlasce, z něhož jsem cca 15m musel ufiknout, páč tam byl luxusní pavouk. Jako pomyslný hřeb večera, chlap prohodil ,, to nevadí, naopak, nažene ti tam rybky a najedou ti tam i dravci ! "

Anýzový dědek - Profil | Út 4.9.2012 12:53:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

neřeším to, u nás nemají na rybníce co dělat, tak to klidně hážu mezi ně- občas se i trefím...))
Horší jsou pejskaři, protože jak píše Kuzma, tak ti házejí svým miláčkum klacky do vody a miláček ve snaze vylézt z vody se zákonitě plete do prutů- o exkrementech na březích nemluvě.

Bousis - Profil | St 5.9.2012 16:59:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska jsem byl na Pryglu, kolem 8 jsem krapet usnul na podložce. Kolem 11 mě vzbudilo funění a chrochtání, říkám si že by pes a tak blízko??? Otevřu očko a koukám že ani ne metr ode mě se rozvalila starší, hooodně prostorově nevyřešená dáma. Celá pláž byla prázdná jen já jsem byl asi ve špatnou chvíli na špatném místě:-)))

Martík - Profil | St 5.9.2012 3:12:40

já potkal na mém minimístečku na říčce x psíčkařů, co hodili klacek mě skoro pod pruty a pak se tak jaksi blbě tvářili, když sem řek "dík, to ste nemuseli, když tu chytám". No jednou dokonce dva švarní vodáci chtěli spouštět loď mě pod udicama, tak jsem je poslal 50m dál proti proudu, kde je vodácké přístaviště i se schudkama. Poslat jsem je chtěl samozřejmě i do úplně jiných míst, ale slušnost zvítězila. No a korunu tomu všemu nasadl drzý vláčkař (ten to má jako pohoršující okolnost-bo je rybář a ví o co de). Moje místo je taková tišinka 5x5m pod větvemi vrby a já to nehážu dál než 6m na rozhraní proudu. Tento šuhaj tam pohodově došel, nedbaje nabitých 2 hůlek na kapře, vlasců směřujících viditelně nedaleko břehů a občasného čvachtnutí papajícího kapře, a že by si to tam proházel "esi teda neva". Samozřejmě že "va". Tak nasupeně odešel zas kus dál. Takže přehlídku příbřežních ohav u mě vyhrál tento šuhaj.

augustus12 - Profil | St 5.9.2012 0:20:42

zazil sem hodne drzych lidi, ale dostala me parta uplnych ..... kteri se denne chodili koupat na soukromy rybnik ktery patri znamenu,a hlavne v noci. bojky na sumce mi zamerne nicili a obtezovali i jine rybare,na rybniku je asi 2O tabuli s napisemzakaz koupani lidi,psu a vsem dalsim bytostem.(majtel je srandista) ovsem na tuto bandu smradu nepusobilo nic. jednoho vecera to majtel nevydrzel a kazdemu dal pres drzku (je byvaly judista) od te doby je klid a ryby krasne berou.

rover - Profil | Út 4.9.2012 23:25:17

retrívr >> Doba je zlá. Paradoxem ovšem je, že si jí s neomylnou soustavností vytváříme sami ... :-(

Delwin - Profil | Út 4.9.2012 22:51:18

výhoda rybáře je ta,že chytat může celý rok,koupač se koupe jen v létě.pokud to tedy není nedobrovolný koupač s bruslema.i tihle by totiž mohly obtěžovat rybáře na dírkách,ovššem moc vod kde se smí dírkovat není,tak jako není moc koupačů na jaře,na podzim a v zimě

NICKLOTERS - Profil | Út 4.9.2012 22:09:47

viceroy - >> Já osobně všechnu vinu na koupalisty nehážu.....Pokud totiž rybář který se zrovna rozhodl že bude lovit a najde nebo si přímo vybere kde koli u vody místo které je jako stvořené na hrátky koupajících tím myslím plážové písčité od břehu mělkké ůseky.....musí s tím počítat že brzy ráno bude mít na rybařinu klid ale jak slunko vyjde a začnou koupalisti se oddávat koupání...nebude mít už na rybolov klid.....Je lepší ty ůseky kde se lidi rádi koupou nevyhledávat v létě a v době prázdnin a hledat u vody místa kam se nikomu nechce tím myslým nevysezené odlehlé místa ......Tady je klid a málo kdy se stane že by plavec zabloudil do těhle míst........Na přehradě nebo otevřené vodě je to jedno tam se může nad hloubkou kde mám nahozeno dít cokoli......Ale na řece se plavec většinou nedostane do kontaktu s rybářem pokud chytá hodně stranou....Proto já tyhle místa které jsem sám vyhodnotil jako koupaliště obcházím velkým obloukem a nemám vážně problém....

airfish - Profil | Út 4.9.2012 21:52:25

U nás vede cesta hned okolo pstruhovky a oblíbenou zábavou majitelů psů je, že každých třicet až padesát metrů hodit do vody klacík. To se pstruhům vůbec nelíbí a mě potom nezbývá nic jiného, než jít do kiosku na pivo.

Machino - Profil | Út 4.9.2012 20:11:29

Vlček72 >> Dave ZR-7 - 4.9.2012 20:08:23 >> v tom s tebou souhlasím kromě tech soukromek...

Čobik - Profil | Út 4.9.2012 19:58:43

... vzdycky je to o toleranci a empatii ... a netyka se to pouze "rybari VS koupaci" ... mel jsem stesti na slusne lidi, co se prisli zeptat, narazil jsem take na drze smrady, kteri po slusnem pozadani po me zacli hazet sutry... Taky jako slusny koupac, jsem zazil slusne rybare i neadekvatne jednajici, nervni rybare, kteri se chovali jako majitele reky ... timto preji Vsem silne nervy a co nejmin neprijemnych zazitku :))

pectak - Profil | Út 4.9.2012 19:39:01

viceroy - >> Ahoj, samozdřejmě mi ti arogantní kreté... lezou taky na nervy. Ale jeden typ koupajících my nevadí...Jsem tahle na jednom velkém , soukromém rybníku v Jižních Čechách a krmím raketou řepku. ( u hráze, je tam hlavní koryto a hloubka 12 m ) Malá spomba , 10 kg řepky , no hrozná práce. :D No a půjčovat si za ty nehorázný prachy loďku? To nikdy :DDD . A tak si nahazuju furt dokola a v tom připlave nějakej chlap a ptá se mě, jako jestli by to tam nemohl donést. Nejprve jsem na něj civěl, ale pak jsem mu kyblík zavíčkoval a dal. ( vzhledem k tý hloubce jsem ani neuvažoval, že by to plašil :D ) . Až doplaval, tak já nahodil zaklipovanou raketu, on se jen trochu přesunul k raketě a vysypal to. Umytej kýbl donesl a bylo. No kdyby takejch lidí bylo víc, tak asi prodám i krmítka :D Petrův zdar a ať potkáváš co nejvíc těch ohleduplnejch a laskavejch :)

Venca888 - Profil | Út 4.9.2012 17:23:45

popravdě řečeno jsem zažil víc drzosti, netolerance a neomalenosti ze strany rybářů jako vodák či koupač než naopak...

fotojakes - Profil | Út 4.9.2012 14:52:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybám koupáči nevadí, často právě naopak a pejskaři se psi to samé. Mě osobně nevadí, že se tam koupou ale pokud to přehánění, tak stačí věta, že tam mám nahozeno a mám velké ostré háčky s protihroty, tak ať je ještě nevezu na pohotovost. Je nutné to říci v klidu, aby věděli, že to s nimi člověk myslí vážně dobře a nezačali držkovat:-) Funguje téměř 100%, ale vím, že se najdou i arogantní tupci, kteří si myslí, že to tam patří jim.

metal - Profil | Út 4.9.2012 14:43:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Koupáči žijí v domění, že voda v létě patří jenom jim, pač oni se chtějí koupat. Vůbec si ale neuvědomují, že jsou i jiní lidé kteří ktej vodě chodí podstatně větší část roku a mají tam taky právo být. Ještě nikdy se mě koupáč nezeptal, jestli se mi může rochnit nad prutama .... no když mu to nejni blbí , já už na ně ale se.ru taky !!

Zajda - Profil | Út 4.9.2012 14:42:06

Enšpígl >> A měl jsi mu trojhákm propíchnout koule a chlapovi říct, že už jim nebude lítat za fenama..:-)

Píďa2 - Profil | Út 4.9.2012 14:04:16

Nemám rád: vodáky, koupající, bobry, vydry, kormorány, rybáře, kteří to chytí víc než já a Větrovcovou, protože je to kráva

kuzma - Profil | Út 4.9.2012 13:05:35

pepa-č >> Tak pokud se tam už koupou tak je jasný že jim to asi nebudu házet na hlavu a půjdu případně někam jinam, ale když už tam chytám a on mi natvrdo vleze pod pruty a začně se tam rochnit, tak to už je trochu vrchol. Všechno je ale stejně jenom o lidech .. :)

Mraroz (houba) - Profil | Út 4.9.2012 12:58:55

kuzma >> Asi tak, na Svitavě je to problém skoro každé docházky.Jednou se mi podařilo aji pséka na rotačku chytit :)) ale naštěstí spadl.