Zakrmování na kapry

Jak si mám nakrmi své místo na kary? Já obvykle namočím na týden kukuřici celí kýbl k tomu ještě řepku. A krmím celí týden kukuřicí a řepkou jednou denně na Laby se mi to docela osvědčilo ale chtěl bych to nějak vylepšit. Někdy se mi stane že na celé krmné místo najedou cejni. Nevím jestli to je tím že tam té kukuřice hážu moc jednou jsem zkoušel krmit třikrát denně a najeli mi tam opravdu pěkní kapři tak jsem krmil dál a když už jsem začal chytat tak tam byli jen cejni. No abych to shrnul potřeboval bych poradit jak to udělat lépe ale nemám peníze na zakrmení boiliesem možná na nějaké levnější pelety ale nemyslím si že to je nějaký všelék. .
Autor diskuse: Rexxar - Profil , 4.7.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

P3 - Profil | St 7.8.2013 19:20:01

agig >> pěknej taky ti jednoho ukážu ,bez zákrmu 10 kuliček 24mm a hotovo.Stači ty ryby jen najít

ctvrtmile - Profil | Ne 11.8.2013 17:58:24

agig >> dík,jen jsem se chtěl zeptat,mj.nedávno jsem uvařil kolínka jak za stara a super jsem si zachytal...

molca - Profil | Čt 8.8.2013 17:02:27

no tak ja taky neco pridam taky jen par kulicek listopad 2012 boilies Richworth MILK SPECIAL at tito jezdi

agig - Profil | St 7.8.2013 15:34:30

Rexxar - >> podívej se co dělá zákrm brambor a brambora na háku

Bullteriér - Profil | Po 5.8.2013 15:23:02

Ahoj. Nečetl jsem zde dané odpovědi,ale určitě se všichni schodnem že bílá ryba je nechtěná na našem krmném místě....Musíš to zkoušet...Já třeba když je nájezd bílé ryby doopravdy markantní,tak vynechám řepku,konopí,pšenici apod. a krmím jen kukuřicí..Někdy to pomáhá...Samozřejmě kapr je ryba která se netlačí mezi ostatní,takže když je nájezd na krmné místo,tak kapr vyčkává..tedy nemluvíme-li o malých kapřích střeštěncích...

Bohužel rada není jednoduchá a každá situace vyžaduje jinou taktiku....
Hodně se mi osvědčilo a dělá to spousta kaprařů,že pokud najedou na krmné místo malé ryby,tak nahazují pruty kousek od krmného místa s tím že právě kapři většinou čekají opodál...Takže zkus normálně nahazovat do krmného místa a jeden prut mimo....Selektivita nástrahy udělá taky hodně..pokud víš že tam jsou větší ryby,tak prdni 24mm kouli a uvidíš...Přeju hodně štěstí....

loveckaprů - Profil | So 1.9.2012 20:29:25

na kary, no to mě poser, teď jsem se válel 2 minuty pod kompem :D

Rybatorstr - Profil | So 1.9.2012 14:46:42

Rexxar >> Vydrž, trpělivost růže ( ryby ) přináší :-))

retrívr - Profil | So 1.9.2012 12:39:49

Rexxar - >> Teprve teď jsem se sem dostal. Tak ode mne. Nedjdřív si srovnej češtinu, je to fakt hrůza. Vím, že češtinas ryby nechytá, budeš se ale živit něčím jiným, tam to budeš potřebovat.Další tedy k tomu krmení. Myslím, že Ti těžko někdo poradí, je to vždy a všude jiné.Můžeš pracovat bez chyby, stejně Ti tam naplujou jiný ryby.Vydrž, vyzkoušej. Moje rada. Mnoho neznamená vždy úspěch. Ať se Ti daří.

Vendys 65 - Profil | So 21.7.2012 23:04:55

Čus,já používám vnadící pelety jak to tady radí více kolegů,dají se sehnat za rozumný peníz a k tomu si kup sáček nějakého kvalitního bojlí.

Azbest - Profil | Pá 20.7.2012 13:28:05

Rexxar - >> taky by se ti nic nestalo, kdybys to uvařil...

jiri22 - Profil | Čt 5.7.2012 16:28:13

Kukuřice již není nejlepší. Pamatuji, že před časem jsem měl neskutečné úspěchy. Bohužel se plošně mezi rybáře v posledních letech dost rozšířilo i její používání a ryby jsou jí někde přežrané. Nebo se jí naučily přijímat větší plotice i cejni a na kapry nic nezbyde. Velikost je také vhodná pro více druhů ryb snad kromě konzistence a tvrdosti, ale dávejte chudákům rybám tvrdou. Kolikrát vidím u vody kvanta plechovek od kuky. A tak si myslím, že i svíčkové se někdy přejíte. Boilies a pelety jsou také překonané, spíše na delší lovy, ale kdo si může dovolit strávit u vody více času až několik dní? A tak už dnes musíte dost experimentovat. Já letos najel na nové brambory. Pravda jde to trochu do peněz, ale rybařina je kůň. Vždy povařím tak 3 kg a rozkrájím na čtvrtky. Občas smíchám se šrotem a přidávám Melasu. Krmím a kontroluji zda jsou pryč? Skutečně kaprům chutnají a za den s přehledem zmizí. Krmím 3 dny před lovem s tím, že ubírám až zhruba na 2kg.Jinak čtvrtku bramboru těžko vezme jiná ryba než kapr a tak selektuji. Poslední den již chytám a vnadím brambory rozšťouchané a stlačené do koulí asi 6cm. Nezapomeňte na krmítko, tam rozšťouchané a dipované s melasou. Na háček dávám ne úplně dovařené a lžičkou vykrojené asi 15mm kuličky. Zábězy jsou důvěřivé a mocné s vrčící cívkou navijáku a mně stačí, že jsou to 4 - 5 kg kapříci, které stejně pouštím. Na háčku se ale objevil i cejn 65cm. Pamatujte, že hodně takového krmení rybu zasytí a málo je nanic. Chce to zkoušet a beru, že voda od vody je jiná, ale letos se mně nové brambory a pravidelnost zakrmování osvědčily. Přeji více ryb na udici a Petrův zdar.

Jiří Š. - Profil | St 4.7.2012 12:09:13

Rexxar - >> nejdřív ze všeho se nauč česky...