Alarm proti nenechavcům

čus,nemáte někdo nějakej typ na bezdrátovej alarm.Konkrétně na prostor kolem bivaku od půlnoci do čtyř.Mám tam rozložený nějaký věci a když spím nerad bych o ně přez noc přišel.díky.
Autor diskuse: megast01 - Profil , 28.6.2012 kaprařina - náčiní, doplňky

bibop - Profil | Čt 28.6.2012 22:09:40

Tady je můj alarm dosah je delší než 5 metrů

Káceč - Profil | Pá 29.6.2012 0:44:00

Alarm se musí vychovávat od malička.

Zeroman - Profil | Čt 28.6.2012 22:24:59

Tady je ten obrázek

RST - Profil | Po 2.7.2012 19:40:11

N@ZGUL >> Napojený na tohle by mohly být velmi účiné:

JM - Profil | Po 2.7.2012 15:16:16

Mě se docela osvědčil tenhle typ hlásičů. Standartně stačí použít jeden, ale já používám dva. Letos jsou už velký, ale při narušení prostoru vydávají celkem intenzivní tón. Ne, že by tak dobře hlídali, ale štěkají strachy jako o život a snaží se mi oba vlézt do spacáku, což při hmotnosto 46 a 35 kilo je poměrně brutální budíček. Problém je, že to dělají i když kolem proběhne nějaké větší zvíře, třeba kuna. Jinak než jsem si je pořídil, tak jsem používal vlasec a zvoneček. Když člověk nechrápe jak mrtvola, tak to vzbudí taky.

Jaroch - Profil | Po 2.7.2012 11:33:30

Jak to tady tak pročítám , zjišťuji že hodně z vás jezdí k vodě rozdělávat rozlehlá tábořiště , následně hlídat bebechy a nervózně poklimbávat v bivaku místo poklidné rybařiny .
Ještě k tomu přichází nejistota v podobě úlovku , budou brát , nebudou brát ? Když jsem do toho množství vybavení vrazil tolik peněz tak by to moc dobře nevypadalo nic nechytit .
Nevytrácí se klid a pohoda u vody i tímto vlastním přičiněním ?
Jistě , je každého jednotlivce jeho právo uplatňovat styl jež mu vyhovuje . Ale co takhle zkusit po čase tvrdší polní podmínky ?
Strávil jsem víkend ve vojenském prostoru , na zapřenou , jen s krátkým vláčákem , krabičkou nástrah ,suchary , pitnou vodou a termo fólií .
Mnoho z Vás si řekne , je to hlupák a pytlák k tomu ale ten pocit dobrodružství a romantiky , o němž si myslím že má rybařina přinášet , ten byl neobyčejný , neopakovatelný .
Samozřejmě přeji všem klid a pohodu u vody ale věta Jarochova zní : množství cajku k vodě přineseného není úměrné množství a velikosti ryb z vody vytažených .
Hezké léto a ať Vám všem koušou .

F.T.M. - Profil | So 30.6.2012 6:56:16

Nám se osvědčil tento typ bezdrátového alarmu, spíše bezpečnostního zařízení :-))))) U vody jej užíváme asi 4 roky a funguje na původní baterie dodané prodejcem :-))))) Skóre je 0 odcizených věcí, 1 noční návštěva RS (v pozoru do našeho vysoukání se ze spacáků).Zatím nemáme důvod měnit za modernější model :-)))))

mimat - Profil | Pá 29.6.2012 22:08:27

megast01 - >> Ahoj, je slouží mě od roku 2002....

jurasoft - Profil | Pá 29.6.2012 12:23:32

Shawt >> já mám ve sklepě podobný levný čínský alarm ale jen na dveřní kontakt..a s tlačítkovou klávesnicí na těle..sem to rozkuchal a našel štelovátko u sireny a vyladil sirenu tak, že jekot je až bolestivý..nechci případného zloděje odehnat..2 zámky na sklepní kóji a nálepka, že je uvnitř alarm stačí i debilovi..a víc než debila společnost nepotřebuje..takže chci aby když tam vlezl aby mu jekotem začala týct krev z uší a mě to přes těch několik panelů přivolalo (pokud budu doma)..to abych ho pak mohl vzít nunčakou přez pracky aby si dobře pamatoval kam nemá lozit...

Káceč - Profil | Pá 29.6.2012 0:44:44

Pak funguje

(o)_(o) - Profil | Po 2.7.2012 11:50:08

macoprut >> Nechápu, který pako ti to takhle u labe mohlo pronajmout. Vztah k přírodě bohužel nemáš žádný, když si dovolíš parkovat svojí plechovku u přímo vody.

Albak - Profil | Pá 29.6.2012 9:21:58

ten v ¨popředí je zlaťák, ale ten vzadu je krokodýl po plastice :-)
S Albíkem jsem u vody v klidu ;-)

Mario6121 - Profil | Čt 28.6.2012 21:46:20

jedine nespat, protoze hnedocesi slohnou i ten alarm .....

meteor - Profil | Po 2.7.2012 18:41:05

dukin >> pokud je okradeno 10 lidí a jenom 1 člověk to nahlásí, tak se tím IMHO nikdo zabývat nebude. V jednotě je síla :-)
Je to asi podobné, jako když (např.) u vody sedí 10 rybářů a 1 z nich "igelitkuje" už třetího kapra - a zbývajících 9 rybářů na to jenom kouká a nic...
Tím jsem chtěl říci, že to "minimum", co můžeš udělat, je to nahlásit... alespoň můžeš mít dobrý pocit, že jsi pro to udělal víc, než když si "popláčeš" na mrku.cz ;-)

RST - Profil | Po 2.7.2012 16:58:31

Dulf >> No nedá mi to, takže pánové ano je pravda že se občas něco stratí ale musím říct že si za to z 99% můžou rybáři sami. Například tuto neděli ráno v cca 6:30 sem objížděl jezero a musím říct že tolik špatně odložených věcí radost si vybrat, ještě pochopím že si někdo opře o bivak prut, ale to že si na stolečku u karavanu nechá vytaženej notes s mobilem to už je tak napotlamě. Zbytečně to láká lumpy. Při obchůzkách na to lidi upozorňujem, ale jak říká klasik: "JE TO MARNÉ,JE TO MARNÉ ,JE TO MARNÉ "

Problém je v tom že lidi sou strašně neopatrní, za své věci je každý zodpovědný sám. Řešil sem tuhle případ že maníkovy ukradli z auta notebook, když sem se ho zeptal jak se stalo tak mi odpověděl že z auta a to stálo nezamčené ve stínu u cesty cca 20m od něj tak, že na něj přes bivak neviděl noťas se dobíjel na sedačce u otevřeného okna. Maník bohužel nikoho neviděl a ani nemohl....

P.S. Fotopasti super nápad, můžeš je zasponzorovat skusím ti odhadnout kolik bys jich potřeboval: délka břehu 6500m do kola ale nemusí být všude takže řekněme 4000m pokrýt po dvaceti metrech záběru fotopasti je to 200 kousků tak aby ta fotopast stála za to tak stojí cca 6000,-Kč + 200 x baterie po 50,- karty komp na zpracování obrázků a zaplatit maníka co se o to bude starat. Takže si připrav 1,5mil. a jdemdo toho.....
Ne teď vážně na Tov. Jezera konkrétně ANNÍN loni přijelo něco kolem 4000 lovících (docházek bylo samozřejmě několika násobně víc) a případy krádeží se vlezou ročně tak do dvou desítek. Když pominu že i mezi rybáři může být lump a zohledním laksnost a neopatrnost lidí tak to není až tak špatné.

Dulf - Profil | Po 2.7.2012 15:30:28

dukin >> já tam zatím o nic nepřišel,ale známej o celej velkej kufr s bižu.Myslím,že by se s tím měl něco snažit dělat provozovatel revíru.Začal bych alespoň výstražnými cedulemi, aby to měli chytající stále na paměti.

Jaroch - Profil | Po 2.7.2012 12:40:22

(o)_(o) >> Někdy to není na škodu když se stojí u vody , procentuálně víc lidí od vody odnese odpadky co by po něm zůstaly .
A podle SPZ se dají lumpi alespoň identifikovat .

Jaroch - Profil | Po 2.7.2012 12:34:59

macoprut >> 25 měsíců ? To byl jeden měsíc asi vlastním přičiněním ne ?

Ono to totiž vidět je ať chceš nebo nechceš , kde stál bivak , kde stály kýble , většinou i čím se krmilo , kam se chodilo na wc , kam se vykydal zkažený guláš a to nemluvím o odpadcích jako takových (obaly všeobecně)
Přijede druhý a postaví si bivak vedle (přeci to nepostaví do slehlé trávy) srát chodí taky jinam (málokdo si vykope díru a zasype ji po sobě )
Když jdu s vláčákem kolem vody a vidím bivaky nebo uválené místo od stanování jsem hned pozornější kam šlapu (bohužel nutnost)
Taky jsem viděl vyprázdněné chemické wc kousek za vyprázdněným tábořištěm tří stanů či bivaků .
Proto jsem podezřívavý k prohlášením typu : Já co si přinesu tak si taky odnesu . I přes veškerá ujišťování bych to odhadl tak maximálně na 5% pravdu říkajících rtybářů .
Když už si vše odnese , tak jen proto , že toho zase tak moc nepřinesl , v sáčkách mu ještě zbylo krmení atd.
Ale zůstaly po něm alespoň vajgly .
Pesimista ? Škarohlíd ? Ne , kouknu a vidím .

macoprut - Profil | Po 2.7.2012 11:36:49

Jaroch >> já byl na vojně 25 měsíců a té přírody si tam užil až až,ale každý ať si to dělá po svém,jen když po něm nebude druhý den vidět,že tam vlastně někdo byl

Dawemaster - Profil | Po 2.7.2012 10:59:36

macoprut >> Jasný no,nemá cenu se o tom dohadovat...proti gustu žádný dišputát :D...já prostě rád cestuji po různých revírech tak upřednostňuji méně věcí,které můžu sbalit a jet jinam,když to nebere. Navíc kapry lovím jen sporadicky (spíš se mi nějaký chytí omylem při jiném způsobu lovu) a jiné ryby se musí podle mých zkušeností vyhledávat,ty se nedají vysedět několikadenním sezením u vody. Ryby migrují po revíru v závislosti na počasí,na tlaku,na stavu hladiny,na teplotě a kvalitě vody,tak se řídím podle tohoto. Nespoléhám moc na několikadenní vnadění a sezení u vody,toto se mi nikdy moc neosvědčilo....řídím se starým dobrým heslem "změna místa,ryba jistá" :D. Kdybych chtěl jet kempovat tak si rovnou zaplatím někde kemp a chatku nebo hotel a budu si užívat pohodlí a věnovat se kempování ale když jedu na ryby,tak jedu prostě na ryby. Když si chce člověk opravdu pořádně zachytat,tak to nikdy a nikde na světě nebude pohodlné,s tím se hold musí při rybačce počítat ale jak říkám,proti gustu žádný dišputát :D,je to jen můj názor na rybaření a netvrdím že je nejlepší....nejlepší je pro mne a komu se nelíbí,může si zvolit jakýkoliv jiný způsob,nic mu v tom nebrání ani já mu to vyvracet nebudu.... :). Také jsem zastáncem toho,co nejméně ničit přírodu okolo vody,splynout s okolím....Parta lidí,karavany,bivaky,grilly,chemické WC a spoustu dalších věcí lesu zrovna nesvědčí. Když taková parta pak odjede,je to po nich na místě znát ještě 14 dní,že tam někdo kempoval....

meteor - Profil | Po 2.7.2012 10:58:58

Dawemaster >> správný přístup, tak to má být... rybařina není dovolená spojená (kromě tisíce dalších věcí) s rybařinou, ačkoli to tak spousta lidí pojímá...

macoprut - Profil | Po 2.7.2012 10:48:16

Dawemaster >> taky názor,já mám prostě rád na rybách pohodlíčko :-)))

Dawemaster - Profil | Po 2.7.2012 10:44:07

macoprut >> Já když jedu na ryby tak jedu na ryby a ne tábořit,vařit v kuchyni,sedět na wc,sprchovat se a spát...to bych se mohl dát rovnou na baťůžkaření a ne na rybaření,když víc času strávím rozdělávámím táboru a sezením v karavanu u kafe.. :D

meteor - Profil | Po 2.7.2012 10:40:55

macoprut >> a minimálně "několik těch metráků výbavy na ryby" je úplně zbytečných - co jsem se díval na tvoje fotky, tak to vypadá jak cikánský tábor :-D
Jj, tak to dopadá, když člověk nejede rybařit, alebrž jede na dovolenou spojenou (kromě tisíce dalších věcí) i s rybařinou :-(

oskus - Profil | Po 2.7.2012 10:11:50

macoprut >> na flákotu používám ,papírové tácky jinak ešus a misku na polévku a to opláchnu v kyblu vodou z řeky nebo rybníka...

Dawemaster - Profil | Po 2.7.2012 9:34:55

Mám velice jednoduché řešení. Když náhodou u vody spím a beru si s sebou i bivak,tak si před spaním všechny věci uklidím do batohu a batoh si dám k sobě do bivaku. Venku tak nezůstane vůbec nic,co by mohl kdo chtít... :-)

orim - Profil | Po 2.7.2012 9:30:35

tu su este nejake typy na alarm

dukin - Profil | Ne 1.7.2012 22:17:13

Mě před čtrnácti dny přes den, na Tovačově zezadu rozřezali bivak. Když jsem byl na vodě a hledal si místečko, na fleku jsem byl sotva pár hodin.
Pravda je že jsem seděl na místě kde byl hned za stanem lesík.

Buď jsem ho vyplašil nebo nevím. Sebral mi jen konzervy naštěstí, ale bivak jsem musel nechat opravit.

Však na každou s.... se vaří voda.

velbyk - Profil | Ne 1.7.2012 20:49:35

Hojec nevím kam všichni chodíte a co okolo sebe máte ,ale já nikdá nepotkal mimo zvěře nikoho a alarm jsem nikdy a doufám že to tak i zůstane řešit nemusel ;-) Tak mnoho příjemných chvil ;-)

Diki - Profil | So 30.6.2012 6:58:09

megast01 - >> Ahoj, já jsem si udělal na bázi bezdrátového zvonku se dvěma tlačítky. Dosah 80 m odzkoušených každé tlačítko má jiný zvuk.Všimni si nahoře vlevo na tlačítku je vletováno pohybové čidlo. Objímky jsou na to, aby se dal připevnit třeba na nohu stojanu. Dá se natáhnou silon a k němu přivázat čidlo. Těch možností nastražení je hodně. Výdrž baterek je asi dva roky. Na alarmu je klip, který se dá připevnit na opasek.

macoprut - Profil | Pá 29.6.2012 9:46:28

Fild@ >> Fil@s - 29.6.2012 9:44:07 >> tady je ten náš Blbec :-))))

macoprut - Profil | Pá 29.6.2012 9:30:37

Fild@ >> Fil@s - 29.6.2012 9:28:32 >> sice mám doma psa jak půl vagonu:-))),ten však nejeví o tak malé a chlupaté tvory,jako jsou kočky sebemenší zájem :-)))

cukrik - Profil | Čt 28.6.2012 21:52:27

kalasnikov