Kapr plevelnou rybou?

Co myslíte, mělo by podle Vás cenu dát kapra na post plevelné ryby, tedy že by neměla míru a mohlo by se jí brát libovolně do 7kg hmotnosti? A jaké by byly důvody zařazení či nezařazení do plevelné kategorie?
Autor diskuse: jepice - Profil , 14.8.2011 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Měl by se stát kapr plevelnou rybou?

A) Ano27%

B) Ne56%

C) Nevím1%

D) Ať rozhodne Netipa!16%

Od 14.8.2011 hlasovalo 294 čtenářů.

18 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ntench - Profil | Ne 14.8.2011 14:01:20

Kapr je jednoznačně ušlechtilý tvor...:)

Nnofish - Profil | Po 15.8.2011 20:48:07

Standey >> Hele já ti za sebe řeknu proč mi celkem vadí kapraři. Nebo spíš kaprochytači s hlásiči a bivaky. Vezmu to od začátku a neber to osobně, je to můj názor, a vím, že takoví nejsou všichni. Přijdu k vodě. 30m břehu zabraných třema, čtyřma bivakama. Přece si nebudu sedat někomu před stan. Sednu si tedy na "horší" místo opodál. Nakrmím u kraje na chytání cejnů a druhý prut mrsknu do vody a lovím to co zrovna poplave okolo. První co je, že je to místo u křoví a je tam 5Ol pytel bordelu, co tam určitě nedal dědula který tam byl ráno na kaprovi (prtky od piva, konzervy, sáčky od krmení....). Ale co, chytám teda. Pánové si vesele zaváží na revíru kde to není povolené. Ok, dobrá no..... za půl hodinky vidím druhou loď. Patří chlápkům co byli dva dny na protější straně kam není přístup. Stěhují věci přes vodu a bez jakéhokoli optání, pozdravu, se klidně "vylodí" dva, tři metry vedle mě, a to vše se ještě jednou opakuje. Nemám slov, přesto prohodím něco o debilech co se neumí ani zeptat a splašili mi zakrmené místo když už to pěkně bralo. Dělají že neslyší a kolegům s bivaky vedle mě vysvětlují, že ten pitomec co chytá ty malé hajz*y má nějaké blbé kecy. "kolegové" vedle jim přitakávají a vesele grilují a chovají se celkem hlučně (relativní, každý říká kravál u vody něčemu jinému). Ve finále už jenom chlastají a občas doběhnou k prutům, když jim tam začne něco pípat (asi tam mají někde kuřata). A tohle se mi stalo letos, cca před měsícem. 14 dní mě na tu vodu nikdo nedostal. To víš, vláčkař mi max zatahá za vlasec když mě přehodí, "dědula se srkačkou" chytí kapra a zeptá se mě jestli nemám navíc nějakou tašku, bere si kara 50cm ale 42 předtím pustil, zdál se mu malý a že je ho škoda. Ani jeden z nich mě nedokáže naštvat. Ale takoví "kapraři" (partička kaprolovců) dokáže člověka doslova vytočit svým chováním- pak se nediv že i slušní jsou házeni do jednoho pytle. Vím že je to o lidech, ale co pozoruju, tak v tomhle případě je těch slušných daleko méně.

NLee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 20:45:01

Standey >> Mě osobně na kaprařině vadí jedna hlavní věc a to je to jak si ve všem protiřečí.Na jednu stranu chcou chránit kapra a na druhou stranu si chcou lov usnadnit jak jen to nejvíc jde.Někdo vnímá ochranu kapra jen tím že mu dá horní míru a tím to končí,je jedno jak ho bude lovit,hlavně že ho pak pustí.Takhle podle mého ochrana ryb nevypadá.
Další věc je ta že si tady spousta lidí hraje na velké CaR a hlavní moto je ryba je kámoš.Je pak smíchu když tihle lidé napišou že všechny kapry pouští a že si vemou jen pár dravců.To je prostě k smíchu.Kdyby si misto těch dravců vzali kapry udělali by líp.
V neposlední řadě je to dodržování řádu.Jak oni chcou po druhých dodržovat řád když sami toho nejsou schopni a na obranu řeknou že ryby pouští.co je tohle za stupidní výmluvu?Tohle asi taky leží pár lidem v žaludku to jejich vytyčování pravidel.
A je toho víc.Prostě to tak je i když ti to tak nepřijde.

NParanoidní Schizofrenik - Profil | Ne 14.8.2011 11:47:17

rozhodně.......ba dokonce zakáz jeho sportovního rybolovu a vracení zpět do revíru, stejně jako je tomu v mnohem politicky vyspělejších zemích, kde se tento póvl vytírá dvakrát i více do roka........
kapra pryč, lína víc......s pozdravem Carp-Team Máslo & Kmín

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 16.8.2011 16:59:35

Standey >> Zbytečně kozicovi křivdíš, jelikož v kartě nemáš napsán datum narození, tedy nemohl tušit, že jsi o tolik starší. Každopádně 11 let není žádnej věkovej rozdíl. Za pár měsíců například já budu moct s o 11 let mladšími slečnami klidně a bez postihu souložit

Nstrejka - Profil | Po 15.8.2011 12:06:47

Coming out: "Mami, musím ti něco říct. Už se tím dlouho trápím, ale nemůžu s tím dále bojovat. Jsem to já, takový jsem se narodil. Doufám, že mě nezatratíš. Vždyť jsem tvůj syn. Jsem jen trochu jiný. Mami, jsem kaprař. Jsem kaprař a jsem na to hrdý."

Každý jsme si tím museli projít...

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 24.8.2011 13:02:19

šnek m! >> kapr je nejen naší předností, ale je taktéž našim vším. Celý svět nás zná díky našemu kaprovi. Australané blahořečí našemu mighty carpovi. Bez kapra by umřelo kus každého z nás a hlavně pokud člověk masturubuje, Bůh zabije koťátko a pokud člověk zabije kapra, tak Bůh masturbuje. Takže bacha na to

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 15.8.2011 8:20:21

Tedy parto, pojďme se na to podívat tak nějak s rozumem, objektivně a s tygřím ořechem mezi půlkami. Pan Kapr. Numero uno mezi rybáři. Synonymum ryby. Prostě nejoblíbenější živočich u nás (oblíbenější než rys ostrovid) Co se stane, pokud bude plevelná ryba? Vyjma toho, že několik kaprařů se protestně vyhladoví k smrti, popřípadě spolikají protestně kilo smrduté olihně nebo nahnilého Karla, potom by nastalo to, že kapr by byl v hojné míře odnášen. Jelikož velký Káčko je u nás žádáno, tím pádem by bylo třeba jeho masivnější nasazování a tím pádem by nezbylo na ty nečisté a podřadné podryby typu lín, parma a tak dále. To by nebylo dobře. Objektivně je stávající stav (co se týče kapra) ideální. Je jich všude jak nasráno a maj i míru. Každopádně je ta míra opravdu potřeba? Kolik jste chytli podmírových kaprů? Moc jich nebylo že? Kapra je v našich vodách třeba, jelikož potom daj rybáři ostatním rybám pokoj. Nicméně to nic nemění na tom, že kapr je debil a nemám ho rád.

Nsplavek - Profil | Ne 14.8.2011 11:59:31

loveckaprů >> Kapr není původní česká ryba,je to nepůvodní druh,pochází z povodí černého a kaspického moře.Takže možná tak dunaj a jeho přítoky,tam je snad původní.U nás se dobře domestikoval.Já bych byl radši,kdyby se víc vysazovaly ty opravdu původní a typicky české ryby,původem z naší drahé,mlékem a strdím oplývající české kotliny.Zdá se mi,že poslední dobou tu je kult kapra,na což doplácí již výše zmiňované rybí druhy.

NStandey - Profil | Út 16.8.2011 11:12:57

Nemíním tady s váma probírat své soukromí věci. Většina z vás nemá vyplněné ani osobní údaje v kartě (o fotografii nemluvě)
Takže? Smůla pánové

NMichal - Profil | Po 15.8.2011 21:43:51

Standey >> je opravdu moc krásný, jak si hraješ na něco víc, že jsi kaprař a přitom máš problém odpovědět na otázku, proč ty můžeš porušovat předpisy a mně napíšeš, že pouze v rámci předpisů. Víš, to bude to, proč považuju kapraře za rybáře, kteří nemají u vody co dělat. Mně taky možná omezuje, že nemůžu sejmout moji tchýni, vadilo by to tobě nějak ? Omezovalo by tě to ? Asi ne že ?

NFlying trout - Profil | Po 15.8.2011 20:59:55

nofish >> souhlasím stebou, ale každej takovej neni, já nejsem čistokrevnej kaprař, bivak mám chvíli a použil jsem ho jednou, pač když jedu na ryby, nechci zmoknout, chovám se slušně, mám rád přírodu a když vidim lítat ledňáčky a jiný zvířata, těší mě to a dělá mi to celkem radost! Kapra si taky vezmu, daruju ho nebo si občas i jednou za měsíc rybu dám ... u vody nenechám ani růžek od krmení, zakládám si na čistotě a klidně seberu trochu bordelu po předchozí návštěvě jinýho rybáře ... nezastávám se nikoho, říkám že každej není takovej hulvát! Pozdravím, zeptám se kam to rybář háže a je to ...

to Standey: k tomu saku! Zasakování ryby je prasárna, když jí pustit tak hned ... když si jí chceš ponechat ... dobrá, jak jinak, když jedeš na víc dní ... Druhej den je ryba poškrávana, sliz sedřený a kolikrát nemá nějakou šupinu ... mám taky "eko sak" a není to pro rybu nic extra!

NMichal - Profil | Po 15.8.2011 20:52:33

Standey >> helem mně stačil tento tvůj příspěvek, kde hlásáš kapraře nad ostatní rybáře, to má hezkou vypovídají hodnotu

Standey - ® Ne 14.8.2011 22:56:34 jepice >> Nechováš se jako rybář hochu. Máš se ještě hodně co učit, což už bys ale ve svém věku chápat mohl.
Jakmile se objeví někdo jako ty, trošku se zastydím za to že jsem taky rybář. Naštěstí uznávám ty pravé hodnoty a tak mám čisté svědomí. Umím si vážit přírody jako celku a takový jsou vesměs všichni kapraři.
Od kapraře nikdy neuslyšíš, že by vyhladil štiku, candáta, nebo pstruha. Jsme holt jiná skupina lidí....

Ale zapomněl jsi na porušování pravidel a to, že kapraři si klidně candáta nebo štiku vezmou, na orgie mají přece kapříky.

Nlada78 - Profil | Po 15.8.2011 18:32:09

Standey >> tvůj příspěvek mi nedovolí nereagovat. Co nám udělali kapraři? Začali se povyšovat nad ostatní rybáře značkovou výbavou,nejnovějšími trendy,angl.slovíčky....Začali napadat rybáře,co si chtějí domů odnést rybu v rámci svého práva. Porušování BP,protože oni jsou ti vyvolení,tak si to můžou dovolit(sakování kaprů kvůli focení,lov nonstop,tam kde se to nesmí,chrnění v bivaku,místo hlídání prutů) Nadávat na důchodce,krmítkáře,RS a bůh ví co ještě. Tak,asi tak

NMillhouse23 - Profil | Po 15.8.2011 9:29:30

jepice - >> Další pitomá, štvavá a pobuřující diskuze. Opravdu ti připadaj kapraři jako jako takovej póvl? Už dlouho sleduji diskuze proti kaprům a kaprařům a v drtivé většině to organizujou muškaři a vláčkaři. Dejte s tím už pokoj a radší místo psaní nesmyslů na net tak radši jděte k vodě a užívejte si co vás baví. Dejme tomu kdyby se vám podařilo tisíce kaprařů odradit od jejich koníčku. Co by se asi tak stalo? Nejspíš by vzali vláčák nebo mušák a vyrazili by na jiné vody. To by teprve byly peprné diskuze. Dejte nám už pokoj a buďte rádi že sposta rybářů preferují kapra a neserou se do ryb co baví zase vás.

NLee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 9:18:44

Jsem zásadně proti.Kaprů je málo.Vím to,páč včera jsem byl na rybách a nechytl jsem ani jednoho,tak ať mi někdo netvrdí že je ho moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NSven - Profil | Ne 14.8.2011 23:13:07

Arsenal >>
„Kaprař chrání pravdu a plní dané slovo.“

„Kaprař je pracovitý, učí se.“

„Kaprař je přítelem všech dětí.“
.
„Kaprař je statečný a kamarádský, pomáhá ostatním.“

„Kaprař je čestný a spravedlivý.“

„Kaprař chrání přírodu a život na Zemi.“

„ Kaprař má rád svou zem.“

NArsenal - Profil | Ne 14.8.2011 23:03:44

jepice - >> Přijď k nám,pořiď si hostovačku a chytej kapra za kaprem.Podotýkám kaprem slušně zarybněn.
Vpravo dědek,vlevo dědek i naproti dědula.Cejn,polotice-bílá ryba.A pak vedle slyšíš,já už dlouho nechyt kapra."Přes měsíc!.
Jsou u vody skoro každý den.Jejich nástrahy,co používaj feedráci.
Jsou to krmítkáři.Jsem kaprař,chytnu kapra a oni jen koukaj co u vody provádím.
Nechceš chytat kapra?Nechceš kapra?Můžeš vláčet,položit boji a chytat sumce.Chceš chytat cejna,plotici,chytneš je ve větším množství než kapra.A tak dále...
Mluvit a zadat otázku že určitá ryba je plevelní je zaražející.Jsem kaprař,no stejně si vážím každý druh ryb...
Chytám taky na miniboilies,chytne se taky často cejn,plotice.Zažil si zde nějakého kapraře,že by si veřejně stěžoval a zbrojil proti bílé rybě?Ten kaprař to musí přelousknou a vyřešit problém u vody.
Na závěr Ti ještě písnu."Dobrý rybář nikdy NEBREČÍ.Víš proč?Poradí si v jakékoliv situaci!!!!

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 14.8.2011 22:20:21

Standey >> pokud by se ale zrušila míra, tím pádem by byl kapr ještě oblíbenější. Každý by si mohl odnést domů toho svého chcípáka 30cm. Tedy tvé uvažování v tomto ohledu není nejšťastnější

NRytíř - Profil | Ne 14.8.2011 14:33:34

Sven >> čeče,nějak se mě zdá,že si před pár lety všichni rybáři u nás pořidili kočky,pořad o tom u vody něco melou:-))Neni to taky důvod úbytku bíle ryby i u vás?

Nsplavek - Profil | Ne 14.8.2011 12:29:27

Ještě bych chtěl připsat,k té původnosti,či nepůvadnosti kapra,že jsem někde zaslech,když u nás žije nějaký živočich víc jak sto let ve volné přírodě,tak už se prý počítá mezi původní druhy. A take k té plevelnosti,celkem mě irituje označení některých ryb za plevené,potažmo ušlechtilé.Ryba je ryba.

Nsplavek - Profil | Ne 14.8.2011 12:25:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Problém u kapra je ten,že je naněj nabalen celkem slušný obchod,od produkce ryb,až po rybářské potřeby.Stačí se podívat,třeba do Brna na veletrh.Samá kaprařina,takže kapr musí být protěžovaný,protože by hodně chovatelů ryb a prodejců zkrachovala.Jen mě napadla taková kacířská myšlenka,kdyby se takhle proflákla,třeba plotice,nebo cejn,popřípadě,třeba ostroretka,parma........Jak by vypadal trh z rybářskými potřebami.Jak by třeba reagoval pan Nikl a ostatní.Vznikaly by teamy lovící bílou rybu atd....atd....Už by nebyl masař ten co si vezme kapra,ale ten co si vezme pár plotic na zavináče.....atd....atd....

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 24.8.2011 15:04:43

XAXAP >> kapr je nejen kundou rybařiny, v první řadě, a to tedy nutno zdůraznit, že především, je kapr pyča

NBosanac - Profil | St 24.8.2011 14:00:26

šnek m! >> Jedina prednost kapra je ze vydrzi dlouho jako nastrazni ryba na trojhacku .

NM_D - Profil | St 24.8.2011 13:54:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kapr je debil, tečka.

NLee-Haney - Profil | Út 16.8.2011 17:20:56

Soudruzi,zaměstnání zde prosím netahejte.Každý dělá co dělá a tím to hasne.Tahle diskuze je o rybařině....

NLee-Haney - Profil | Út 16.8.2011 17:12:04

Netipa - poslední hrdina MRKu >> A na to ses těšil celých jedenáct let co?:)

Nkozic - Profil | Út 16.8.2011 15:49:56

meteor >> Býval dobrým odborářem, ale spáchal ten největší zločin, protože svědčil proti stejně skorumpovaným kolegům. Nyní projíždí krajinou a loví u vod důchodce.
Porušovatel Standey- psanec co loví psance (a píše srance).

NLee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 22:18:22

Standey >> Tady nejde o to jestli svým nonstopem někoho omezuješ,ale o to že pokud nejsi schopen dodržovat pravidla,nemůžeš to chtít po ostatních.To je celé.Mě taky neomezuje zloděj co vykrade banku,ale to neznamená že je to správně a chovat se tak že mi to bude vadit jen tehdy když to bude moje banka by se dalo přirovnat k tomu že tak to funguje v kaprařině.Tam taky lidé řvou jen když se to týká jich....

NLee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 22:16:05

kozic >> Mě to neříkej ,ja ty ryby nesadím a nerozhoduju o zarybnovacím plánu.Pro mě za mě ať se nesadí nic.To že chytnu kulové jsem si už zvykl .)

NStandey - Profil | Po 15.8.2011 21:58:56

kozic >> Neseru se do druhých pokud se oni neserou do mě. Všechno krom toho hovna u mých dveří mám v paži...

Opravdu mě tentokrát nedostaneš.

Jsem dnes v poho...;-)

NBláža - Profil | Po 15.8.2011 21:52:26

Standey >> Právě, že v ostatních věcech už tam vlezla.
Jinak jseš úplně marnej, takhle se to nedá dělat. Když budete dodržovat, co máte, tak se třeba dočkáte i toho co chcete. takhle proti sobě jen štvete ostatní. Zákony a potažmo BP by měly platit pro každého. Vstupem do ČRS jsi se zavázal jejich dodržování. Pro mne jsou kapraři po půlnoci obyčejní pytláci, a podle toho by se s nimy mělo jednat. V Polsku je za to pokuta 500zl jak mi řekl jeden polský rybář, se kterým jsem si docela slušně popovídal u vody. Škoda, že to tady nemáme.

NSven - Profil | Po 15.8.2011 21:48:29

Standey >> jo, policii jsem přehlídnul..
Ale RS nemá pravdu. Pokud to má na triku MO, musí šlápnout na kuří oko jí. Respektivě zodpovědné osobě.
Ano, správně...naprdí si do vlastního hnízda ale to už patří k riziku podnikání :-)

Jinak oceňuji, že se zatím biješ jako lev, proti té křížové palbě a zatím ses neuchýlil k žádnému faulu. To se cení :-))

Nsplavek - Profil | Po 15.8.2011 21:32:10

Standey >> No,vykládal mě jeden postarší známý rybář,jak mu vody přiopilá banda kaprolovců,spílala do masařů atd...,lovil na brambory kapry a loví je celkem dobře.Když chytne pěkného kapra,tak si ho vezme,no a co.Oni tam seděli celej výkend,možná i delší dobu,dělali nepřádek a kravál a nechytili,ani suchý z nosu.Dotyčný urážený(dokonce i fyzicky napadený) rybář,to komentoval,že když si kapra neumí chytit,ať nechodí k vodě.Asi neunesly,že někdo na laminátový pruty a obyč bramboru,ty kapry chytí.Osobně jsem žažil,jak podobná grupa sportsmenů,po sobě zanechala čtyři pytle bordelu u vody,bylo jim zatěžko,to po sobě uklidit a odvézt(přívést všechno autem ,to jim šlo).Asi mám velmi zkreslený a subjektivní negativní postoj,k takovýn sportsmenům,ale mám ho.

NLudvaBrno - Profil | Po 15.8.2011 21:28:57

Michal >> Jako právo nemá, ale fyzikálně vzato, trefit se mezi haluze třpytkou, muškou, splávkem od 00:00 do 04:00, je značně složitější, ponivač je tma jako v pytli. Já to jednou zkoušel kolem 22:00 a urval jsem si oblíbenou mepsku. Takovej kaprař se má, netrefit Mušov, to nejde.

Npepa-č - Profil | Po 15.8.2011 21:26:20

Standey >> tak tady argumentuješ (na michala) tím, kolik je dovoleno - čili vyžaduješ dodržování pravidel u jiných, u sebe dodržování pravidel nevyžaduješ a jejich porušování obhajuješ. jiný metr pro jiné, jiný pro sebe.
víš jak se tomu říká? pokrytectví.

Npepa-č - Profil | Po 15.8.2011 21:23:38

Standey >> jak tebe poškozuje, když někde jedu po silnici 300km/h? stejná logika.
prostě pokud nedokážeš dodržovat pravidla, tak nemáš u vody co dělat, nazdar a čau a vypadni od vody. jednoduchý.
dokážeš dodržovat pravidla, pak chytej. co je na tom tak složitýho?

fakt nedokážeš dát těm rybám ty 4 hodiny pokoj? to tě tolik dere, že bys chytil méně? furt plnou hubu keců (vy kapraři) o ochraně, ale když jde o to trochu to těm rybám ulehčit, tak to ne. to bych si musle odtrhnout od huby já a to nikdy, ti ostatní jo. já ne.
klasika made in ČR. blil bych do polí...ale to už jsem psal.

Npepa-č - Profil | Po 15.8.2011 21:18:35

kozic >> není (nebo nebyl) on standey PČR? myslím, že to měl v kartě. to by leccos vysvětlovalo. prostě porušovat zákony přece neva, když je to jen občas a jen pro osobní prospěch porušovatele.
blil bych do polí.

pokud Standey není a nebyl PČR, tak se mu omlouvám, že jsem se spletl. blití do polí z jeho názorů na porušování pravidel a gumovou morálku zůstává.

NStandey - Profil | Po 15.8.2011 21:18:15

hadr kapr fakr boy >> Flying trout - 15.8.2011 21:14:03 >> Přesně tak. Jsem všema deseti pro zákaz chlastu při rybaření... Podobně jako při řízení... Malou toleranci bych možná nechal...

NFlying trout - Profil | Po 15.8.2011 21:14:03

nofish >> já ti rozumim, jednou jsem chytal od rána na fleku, přišel chlápek a začal to házet přez mě, tak jsem mu to řek, ale on to stejně musel vědět ... tak jsem odešel a kámoš mu na auto vyryl rytinu dámského přirození, je trošku prudší povahy ...

Někteří lidi si nezaslouží u vody vůbec bejt, nalitý prasata, který dělaj bordel, řvou atd .. to taky nesnášim, jen jsem chtěl upozornit, že jsou lidi, kteří chytaji ryby pro radost a v přírodě si užijou hezký chvíle ... tím končim, ať tohle vlákno nejde od tématu.

Nkozic - Profil | Po 15.8.2011 21:12:51

Standey >> Napsal jsi to skvěle. Přesně to vystihuje to, čím jsou ti, co se mají jako ty za správné kaprolovce.
Citace:
Pořád se tu bavíme jen na úrovni občasného porušování pravidel, které by mělo být trnem v oku zákonodárcům.Já se ale ptal na to, proč kapraři tolik leží v žaludku ostatním rybářům?

To je přesně ono. Je to jen na úrovni občasného porušování... To že budu krást jen občas je tedy vlastně v poho? Asi jo, tak to jsem klidný. Proč by porušování mělo být trnem v oku zákonodárcům? Jako aby se naštvali a porušování legalizovali?
Když napíšeš toto a jiné podobné žvásty, kterými jako vzorek kapraře prezentuješ, nemůžeš se divit, proč spočívají kapraři někomu v útrobách.

NSven - Profil | Po 15.8.2011 20:57:12

Pellon >> pravý kaprař nemá nikdy teleskopy, nýbrž dvoudílné děličky...:-)
(Copyr.Standey)

NLee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 20:54:42

nofish >> Tvůj příspěvek se mi líbí a hlavní důvod proč tomu tak je je to ,že rybařina jako taková láká rybáře k lovu ryb.Buhužel kaprařina jako taková se stala jakousi kombinací kempování,dovolené,notor rybařiny.A ta bohužel táhne větší procento blbců než zbylé druhy lovu.

NLudvaBrno - Profil | Po 15.8.2011 20:32:37

Tak rozhodně na revírech MO Brno 4, což je spádová oblast pro cca 150000 obyvatel, je kapr rybou hodnou hájení.

NLee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 20:32:03

Standey >> Kdybych pominul spoustu věci které zasahují i do jiných odvětví než je kaprařina,tak lidi už možná ani nebaví ten cirkus a šaškárna co se z kaprařiny udělala a tudíž je to snadný terč posměváčků.Nemůžeš se divit protože tomu tak opravdu je.Kaprařina totiž už není vnímana jako další způsob lovu.je to cirkus co si vytýčil že bude vládnout všem a jen on má právo diktovat podmínky lovu...

NMichal - Profil | Po 15.8.2011 20:27:51

Standey >> co třebas neskrývané a pravidelné porušování ryb. předpisů jako lov na 3 pruty, lov po 24 hodině, sakování bez zápisu ryby ... a jejich obhajování, že oni můžou bo jsou kapraři a kapry pouštějí ?

Nkozic - Profil | Po 15.8.2011 18:52:12

Standey >> Pokud rybu zapíšeš, tak ji zasakuj. Pokud je ryba těžší, než 7kg, tak musíš skončit s lovem. Pokud to uděláš, tak je to OK.
Pokud to tak neděláš, respektive pokud děláš i další věci, jako např. lov mimo stanovenou dobu lovu, tak určitě máš pochopení pro ty, co upytlačí pár kaprů nad limit, co zabijí i velkého kapra a tak, protože to je úplně stejné porušování pravidel.
Pouštění není žádná výsada porušování ospravedlnit. Kaprařina není žádnou výsadou k porušování.

NXAXAP - Profil | Po 15.8.2011 18:35:01

lada78 >> neblbni, jaký anglický slovíčka? Dyk mnozí neumí ani česky v relacích běžného spoluobčanstva.

NWolis - Profil | Po 15.8.2011 12:58:13

zadna ryba neni plevelna, v dany vode ma kazda ryba sve urcite misto a jestli jich je tam hodne nebo malo tak to urcujou jen rybari, ja si myslim ze kazdy z nas neboli kazdy rybar ma myslet nato jak se u vody chovat a HLAVNE zapisovat kazdou odnesenou rybu aby se nenarusovala dana rovnovaha vody a ryby se zase dosadili, asi kazdy vy jak to bude vypadat kdyz se ryby budou odnaset a nezapisovat !!!!!!!!!! . ZADNA RYBA NENI PLEVELNA :)

NStavba - Profil | Po 15.8.2011 12:37:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jepice - >> nevim jak ostatni, ale ja mam celkem jasno. ryby moc nemusim, ale jako hnojivo kapr neni vubec spatnej :-)

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 15.8.2011 12:07:26

pepa-č >> Tak vidíš ty popleto. Kdybys to tady víc sledoval a nezabýval se násilným převzetím, tak víš už dávno, že Standey již v odborech nepůsobí

Npepa-č - Profil | Po 15.8.2011 12:02:32

Standey >> po dvaceti 25cm kapři M_D touží, zejména na fídr. a když ho pozve stávkoodborářský předák, tak to bude i dojatej. jsi trefil do černého. fakt.

NM_D - Profil | Po 15.8.2011 12:00:04

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Nemaluj čerta na zeď..aby tady za chvíli Prahou nepochodoval Carp Pride!

Nstrejka - Profil | Po 15.8.2011 11:11:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na tekoucích (ve smyslu opravdu tekoucích) vodách by to byl moc prima nápad, takových peněz by se ušetřilo na parmy, ostroretky atd., kterým je tam výrazně lépe...

NMillhouse23 - Profil | Po 15.8.2011 9:48:13

Lee-Haney >> Ve všech odvětvích rybařiny jsou pitomci, ale je smutné když tyto pitomce spojuje jediná ryba. Ať je to jak chce, tak jestli se bude furt kapr vybíjet ve velkém jako doposud, tak prostě na ostatní rybí druhy nezbyde tolik peněz. Tudíž veškeré snahy o zrušení k 70, degradování kapra mezi plevel apod. je vlastně obrovským krokem zpět a tudíž špatné i pro muškaře a vláčkaře.

Nnofish - Profil | Po 15.8.2011 9:22:59

Mrknato >> Běž na chvilku někam do líhně. Je rozdíl umělý výtěr kapra kdy musíš hlídat co vytřeš, aby jsi ohlídal, jaké bude potomstvo, narozdíl od výtěru štiky, tlouště- kde zádné linie nejsou a je to celkem jedno.
Vytřeš šupinatou jikernačku kapra s šupinatým mlíčákem a můžeš se divit, že potomstvo je z 90% hladká ryba. Ale u ostatních ryb ti to nehrozí, nemusíš tím pádem vůbec nic vybírat.
Z wiki : "šlechtění je metoda zvyšování kvality potomstva dlouhodobým cílevědomým výběrem rodičů s požadovanými znaky" - to se dělá snad jen u kapra........

Nnofish - Profil | Po 15.8.2011 9:13:43

Mrknato >> Plotice se nešlechtí. Plotice se snad dokonce vytírá jen přirozeně. Nikdo ji nešlechtí aby byla zmasilá, neměla šupiny, nebo neměla kosti, nebo byla co nejodolnější. Tlouště uměle vytřeš ale nikdo ji nešlechtí aby byl zmasilý, neměl šupiny. Trošku ti unikl rozdíl mezi asistovanou reprodukcí (umělý výtěr, poloumělý výtěr) a šlectěním (křížení různých forem-linií a "vznik" ryb s určitými vlastnostmi).

Nnofish - Profil | Po 15.8.2011 8:51:35

Mrknato >> omg no comment....., přečti si ještě jednou co jsem napsal........ "Tak i tak je pravda, že to něčí práce je." což byla postata reakce na "šlechtění není nikterak morálně nadstandartní, ale je to jenom byznys"- jenže veškeré šlechtění čehokoli není jen byznys, v době kdy se s ním začínalo se o byznysu jako takovém nedalo mluvit. Samozřejmě má své důvody.

Pro tebe jestli jsi to nepochopil. " je to z části byznys ale je to něčí práce a slušný člověk nekecá a nekritizuje něco, co sám neumí". Proto je tam "Tak i tak je pravda, že to něčí práce je."

Nkarlos2 - Profil | Po 15.8.2011 8:29:27

jepice - >> Když jsem si přečet Tvojí otázku, myslel jsem že to je snad nějaká sranda. Jak Tě mohlo něco tak blbýho napadnout?Uvědomujěš si že by se pošlapala práce těch,kteří na vyšlechtění kapra do dnešní podoby několik desítek let pracovali?Příště až zase budeš mít potřebu nějakou otázku zveřejnit, tak si nejdřív zajdi na ryby, vyčisti si palici a uvidíš že Tě napadne něco lepšího!!!

NStandey - Profil | Po 15.8.2011 0:00:49

Arsenal >> Přesně. Můžem v klidu spát. Zdravý rozum opět zvítězil na celé čáře...

NArsenal - Profil | Ne 14.8.2011 23:46:51

Standey >> Typický Čech = Zloděj, závistivec, sobec...
a na ho--o fotbalista.Pojďme se radši bavit o fotbalu nebo o babách :-D

Njepice - Profil | Ne 14.8.2011 23:01:09

Standey >> chovám se jako rybář, který chce panenskou říčku s původními organismy. Jiní se poutají na Šumavě ke stromům, já zase k leknínům, aby je nikdo nevytrhal a milovaní líni, štiky a jiné ryby mohly v tomto prostoru žít!
Ano, tyto řeči od kapraře neuslyšíš proto, že jinou rybu v životě nechytl.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 14.8.2011 22:41:40

jepice >> zbytečně moc práce. Každopádně pro mě osobně je kapr zbytečná ryba. Je všude. Když ho chytím, nejsem tedy žádnej tejpek. Nechutná mi a je vošklivej. Kdyby bylo po mým, tak se u nás kapr nevysazuje. Fakt

Nnofish - Profil | Ne 14.8.2011 22:34:16

Standey >> Jn nevím kde někdo přišel na to že zrovna 70+cm je ta pěkná ryba ale dejme tomu. Pro mě jako rybáře je občas 80cm kapr vypadající jako amur spíš děsná fotka. Ale o to nejde. Je to ryba vysazovaná na sežrání. Je relativně žravá (myšleno ti malí- 40cm co se údajně všude vysazují), Relativně odolná, přizpůsobivá a relativně snadno a levně sehnatelná, i to je jeden z důvodů proč jsou všude. Na řece je taky nechci. Teda na říčce, ne na spodním toku velké řeky, kde voda sotva teče. Ale na stojatou vodu podle mě patří, jen to množství v porovnání s úlovky jiných ryb mě občas silně zaráží. Ale to co jsi napsal, že kapr je "národní" ryba, je prostě jak je a nikdo to nezmění, doufám že se tahle tradiced ještě nějakou dobu udrží.

NMichal - Profil | Ne 14.8.2011 22:18:56

Standey >> to válení koulí je makačka na bednu, to se pozná

Nsliver - samolibý vůl - Profil | Ne 14.8.2011 22:17:50

nofish >> v přehradách můžou být kapři, ale mnohem méně, než je zvykem. Vždyť kapr nejvíc urychluje svým způsobem života stárnutí přehrad. Štik tam nikdy nebude po určité době moc, nakonec stejně předají vládu candátům. Všichni chtějí moc kaprů, moc štik , moc sumců, moc bolenů, ale tak to bohužel nefunguje. Voda se nám nikdy nepřizpůsobí, musíme se přizpůsobit my. Jenže kšeft velí jinak, bojlís a woby se musí prodat.

Njepice - Profil | Ne 14.8.2011 22:07:52

Standey >> napsal jsi názor, který nebyl k otázce a zachoval jsi se tedy jako malé dítě. A snažíš se mě před ostatními akorát dětinsky zesměšnit, jelikož se ti bez pádných argumentá zdá má otázka jako nesmyslná. Jsi ostudou všech kaprařů!

Nnofish - Profil | Ne 14.8.2011 22:03:03

Standey >> Standey - 14.8.2011 21:52:50 >> pozor! Kapr je naše "národní" ryba a jsme na to defakto hrdí. Momentálně se mi nechce, ale dohledal bych v jedné knize výlovky ryb z řek (pravděpodobně Lužnice, nebo Vltava) když se vozily ryby do Vídně v 18. a 19. století atd. Kapři tam fakt nebyli. Je fakt že nádrže jako LIpno a Orlík taky nebyly. Kaprů je všude hodně právě proto že je to nejvíce chovaná ryba u nás. Švédové holt zase mají dostatek štik tak asi nadávají, že by se měly likvidovat aby bylo místo pro kapra........ Ta vidina, že když na přehradě nebudou kapři, bude podobná právě těmto "dravcovým jezerům" je zajímavá, ale ne vše zajímavé, v praxi dopadá dle přání.

Buďme vděční za to co máme. Když bude někde hodně dravců, najde se druhý tábor, propagující to samé u dravců. Vyvážená obsádka je výhra, ale to je snad specifické pro každou vodu........

Nsliver - samolibý vůl - Profil | Ne 14.8.2011 21:42:00

tady je psáno, jak to mají s kaprama Poláci. Tam se chová kapr ještě dýl než u nás , a podívejme :

http://www.wedkarskiswiat.pl/index2.php?option=com_​content&do_pdf=1&id=762

už v několika wojwodstvích nesadí kapra skoro nikam, protože jsou si dobře vědomi, co kapr dokáže všechno zničit. Poláci nepodlehli tolik kaprařskému boomu jako my blbci.

jedno je jisté, masívní vysazování kapra vede k znečištění vody, zániku rostlin, ubývá potravy pro původní druhy a to vše vede k jejich degeneraci. Čistá voda, myslím průhledná, a rostliny , to je základ. Kapra bych snesl v rybnících a velkých řekách, v žádném případě bych je necpal do přehrad a menších řek.
Jenže tady je jedno průmyslové odvětví na kaprovi postavené a to je v prdeli. Všechno by mohlo být jinak.
Radši budu chytat v čisté vodě plotice, cejny, líny, tlouště, parmy, ostroretky,mníky, úhoře, štiky a candáty. Všechny tyto ryby trpí na důsledky přemrštěné orientace na kapra.

NBosanac - Profil | Ne 14.8.2011 21:30:14

Standey >> Dospel jsi do stadia kaprar . Nic cim by ses mel hlubit .

NBosanac - Profil | Ne 14.8.2011 21:28:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nemam rad jmenovani plevelna ryba . Vim jak to myslel jepice pri zadavani otazky . V zasade souhlasim s tim ze je treba kapra zaradit do ostatnich ryb bez omezeni privlasteni . Po case by ho ubylo ve vodach a zaroven by ubylo tech co ho chytaji .

NStandey - Profil | Ne 14.8.2011 21:13:43

jepice - >> No... Je vidět, že jsi ještě neměl příležitost a ani dostatek času dospět. Jsi zkrátka ještě puberťák a jako takovému musíme tuhle hloupou otázku odpustit.

Nnofish - Profil | Ne 14.8.2011 20:03:23

Bosanac >> No ono myslíš, že v soukromých rukou bude řekněme 100Ha rybník za litr na rok a bude zarybněn lépe než teď? Čím víc bude prodaných povolenek, tím víc bude na ryby ale tím víc ryb se zase odnese.....

Ano tebe nezajímá, že na to někdo nemá. Nemá na to nárok. Je to pravda. Ale kdybys neměl ty, mluvil bys jinak...........Raději to ukončíme......

NBosanac - Profil | Ne 14.8.2011 19:13:41

nofish >> Spatne fungujici ale perfektni myslenka .

To mi pripomina komunismus , solidni myslenka ale nefungujici .

NČudličkář97 - Profil | Ne 14.8.2011 18:54:54

jepice - >> podle mého názoru v dnešní době jsou kapři ryby plevelné né svou hojností nýbrž v důsledku dnešních Kaprařů a všech těch jejich sajrajtů které jen zasviní vodu a rozmlsají ryby.
Ale toť jen můj názor.
Petrův zdar!

NBosanac - Profil | Ne 14.8.2011 18:53:42

nofish >> Ta tva otazka je zavadejici . Ten milion je treba dat na novy rybochov tomu kdo bude delat reofilni ryby .

NJirka Rybka - Profil | Ne 14.8.2011 18:24:43

tady se někdo nudí že jepice - běž na ryby a nevymějšlej hovadiny

Npepa-č - Profil | Ne 14.8.2011 13:28:04

stačilo by, kdyby se místo každého druhého kapra dalo něco jiného. rozpočítat to prvý, druhý...kapr,ryba,kapr, ryba...
pořád by bylo dost prasečkinů, aby ucpaly huby igelitkářům, ti pak nechají normální ryby na pokoji.
a pak by bylo dost těch normálních ryb (línů, podouství, dravců, parem..), že by se mohly i občas normálně brát a nijak by to jejich populace neohrožovalo.
prvý, druhý, prvý, druhý...jen tak pro začátek.

NMrknato - Profil | Ne 14.8.2011 13:18:51

nofish >> Uhlídat to nelze, stejně jako zákaz telefonování při řízení auta..... Čím víc bude nesmyslných a nevymahatelných zákazů, tím víc se bude prdět i na ty velmi důležité.

Npepa-č - Profil | Ne 14.8.2011 13:13:16

zakázat kapra pouštět. chytíš druhého a vypadni domů. tím by se přerybnění kaprem pořešilo a ubylo by vohnoutů, co popíchají, vomatlají apod mraky ryb. prostě by po druhém kaprovi museli domů.

NVkarel - Profil | Ne 14.8.2011 12:40:12

Mrknato >> Už jsem to to někdy psal, příklad Polska, na přirozená jezera má kapr stop, max.jako vedlejší - jako ryba schopná hluboce přerývat dno má negativní vliv na celý ekosystém, zákal, likvidace rostlin, úbytek dravců atd.