10 kaprů ročně

Myslíte si že je to dobrý nápad, stanovit limit pro kapra obecného celosvazově? Na Malých vodách Adršpach, Zdoňov to funguje zcela zpolehlivě a na to že mají hooodně členů, tak jsou rybníky plné.. ti co chtějí kapra na jídlo mají za dost a ti kteří si chtějí hlavně zachytat tak také
Autor diskuse: Metallica - Profil , 8.8.2011 všeobecné - RŘ, MO, svazy
14 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 8.8.2011 18:59:41

už někdo řekl wostrým a moderním kaprařům a útlocitným keč ent rylejs tejpkům z kultu Kapra, že kaprů je jak nasráno a bude ho ještě víc? Řekněte jim to někdo. Řekněte jim, že kapr je vysazován, aby se sežral, popřípadě aby si keč ent rylejs tejpek s ním v bivaku zasouložil, pak mu ranku zakápl klinikem a pustil jej zpět, aby si i jiný keč ent rylejs tejpek přišel na své. Řekněte jim, že kapr je vošklivej, má nadváhu a táhne mu z huby. Řekněte jim někdo konečně, že nikoho nezajímá jejich deviace. Ať si klidně chytaj kapry nadopovaný anabolitikama, který jsou rádi, že jsou rádi. Ať se s nima fotí s vlaječkama v pozadí, s firemníma trenkama a firemním análním kolíkem zavedený jak v kaprovi tak v sobě. Ať pouští víc kaprů než chytnou. Ať na svých srazech obětují pannu a uválej z ní koule. Je to jejich věc. Ať si dělaj, co chtěj. Ale ať to nikomu necpou, do ničeho se nepletou, zašijou se někam do křoví a nevymejšlej zběsilý a žalostný novinky, jak ochránit ohroženého kapra.

NKocháč - Profil | Po 8.8.2011 20:26:20

Zdendahat >> :o)) Vadí mi to, že kdo si dneska koupí biwak a hlásiče, tak už je kaprař. Spousta z nich kapry pouští, ale tu kaprařinu si nechali natlouct do hlavy tak blbě, že zastávají extrémní názory vedoucí do pekel a nejsou o nic lepší než masařky. Přes to, že bych chtěl, aby jsme mohli chytat nonstop a chtěl bych, aby ve vodách byli trofejní kapři, tak ta skupina, která se nechala nakukat na myšlenku K-70 není v ničem lepší než ti co chtějí sypat víc kapra na maso. Ono, když se řekne A, musí se říct i B a to se u nás neděje a K-70 se neřízeně a bez rozumu schvaluje na kdejakým žbluňku bez úživnosti. V nonstopce na jezerech mám trochu prsty taky a byla to chyba. prostě jsme nedospěli k tomu, abychom mohli chytat kapry s rozumem, u nás to prostě fungovat nemůže. A to dohadování tady je k smíchu, většinou jedna část z nudy vysírá ty jakoby ortodoxní kapraře a většina těch kaprařů tady ze sebe dělá nevědomky blbce :o) Nebo tomu nerozumím a nedochází mi to a dělám ze sebe blbce já :o)))

NKocháč - Profil | Po 8.8.2011 20:11:19

Butchi >> není důvod se bát o kapra, ale je důvod se bát o trofejní ryby. Ono jich zase tolik není a trofejní starší kapr nedoroste za pár sezón. Problém je v tom, že kaprů se sype jak sraček, aby se uspokojily nenažrané masařky, ale technika jde pořád dopředu ruku v ruce s informacema a trofejní ryby chytají paka co si je nezaslouží a to nemluvím o těch zmrdech co si chytáním a prodejem těch starších jedinečných kusů vylepšují finanční situaci.

Podle mě jednoznačně přestat sypat kapry, aby přestaly být vody pro masařky a hovada atraktivní a to byť za cenu čekání na záběr i několik dní. Bude to znít divně, ale nemám rád kapraře u vody, raději narazím na vláčkaře nebo plavačkáře na bednách. Kapraři jsou metla našich vod.

NPedro1 - Profil | Po 8.8.2011 11:23:25

Omezil bych candáta,štiku,okouna,lína,karasa obec.,podoustev,parmu,....
Kapra nikdy.

Nšmudla - Profil | Po 8.8.2011 10:50:36

10 kaprů ročně beru, pokud se budou vysazovat i štiky 60+, candáti 60+, boleni, líni 30+, karai stříbřití 40+, cejni 50-60cm, zákaz lovu na menší rybku než 20cm.
Na severní moravě máme omezení 40ks štiky candáta kapra na povolenku a myslím že je to tak akorát, štik candátů moc není, kapry si v tomhle množstív může nachytat každej a 10ks máme na měsíc. což se při troše přebírání dá taky s klidem naplnit rozumnýma velikostma. Neberou se pak taktak mírový čudle.
Kdyby šlo jen o limit na kapra 10ks na rok tak to mi přijde jako zbytečně málo, kaprů je a bude mraky.

Možná by stálo za to povinně nařídit, že kdo nebude mít nachytáno minimálně 5ks kapra ročně, tak nedostane povolenku.

NButchi - Profil | Po 8.8.2011 20:39:07

Kocháč >>
Ty jsi první rozumný kaprař, kterého jsem tady potkal..
Hluboce smekám a setrvávám v tichém údivu.
Víc takových.

Nkakr - Profil | Po 8.8.2011 19:28:13

Netipa - poslední hrdina MRKu >>
Kapři derivovat umí, znají i Pythagorovu větu.
Mnozí kapraři se oprávněně domnívají, že se jedná o nějakou sprosťárnu....

NStanley88 - Profil | Po 8.8.2011 17:12:40

kozic >> Tak to s tebou souhlasím! Pokud bude kapr vysazovan tak je limit 10 Ks/ Rok kravina.-) Kapr je plevel to už bych raději chránil cejna.-)

Ntoorek - Profil | Po 8.8.2011 13:51:03

Metallica: Teda promiň, většinu těhle blábolů čtu jen pro zábavu, jak až lidi můžou zblbnout, ale tohle je už trochu moc. Nejseš z těch tvejch kaprů už trochu připodělanej? Nebo si myslíš, že by ses díky tomu konečně dostal ke svému vysněnému úlovku? Víš, že jsou i jiný ryby než kapr? No když koukám na tvůj věk, tak je mi to jasný, ale neboj, jednou dospěješ. Pokud se teda nenecháš zkazit pseudoochránci kaprů tady z MRKu. V ceně povolenky si kupuji i to maso, jestli ho nakonec domů přinesu nebo ne, je už jen a jen moje věc. Všechna nařízení a omezení jsou k ničemu, pokud je lidi nebudou respektovat. A tohle je to poslední, co by nějakou masařku obtěžovalo. Většina zastánců chyť&pusť taky porušuje RŘ třeba nedodržováním doby lovu nebo zavážením, tak by se neměli snažit vychovávat ostatní. Za volantem taky nedodržuji jen ty značky, co se mi líbí. Já osobně si jdu k vodě občas jen zachytat, ale někdy vyloženě pro tu rybu, protože mám na ni chuť. A když se nepodaří nic jiného, toho kapra chytím skoro vždycky. A znám spoustu těch vašich "dědků", kteří chytají jen ty kapry, pro ně by tento NESMYSL byla pěkná podpásovka. Přitom dodržují RŘ svědomitěji, než kde kdo z vás. Navíc kaprů je všude plná pr.el. :-)

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 8.8.2011 12:08:04

Metallica - >> a petice, petice bude? A co třeba rovnou zařadit chudáka kapříka na seznam ohrožených zvířat? Popřípadě na seznam vyhynulých zvířat? A co ho úplně vyškrtnout ze seznamu zvířat a zařadit ho mezi hyspánskou komunitu?

Šmarja. Kapra vyžrat a nebo ho naházet slepicům a začít vysazovat normální ryby, který nejsou hnusný

Njasommato - Profil | Po 8.8.2011 11:57:44

Pantomas >> priznam sa ze este nie ale mne staci kapor trirazi do roka takze nad tym nerozmislam
ja hornu mieru neobhajujem a ak to niekto vie dobre vyudit ze je to nielen jedle ale aj chutne tak potom bi bola skoda to nezobrat a nechat trapit sportovcami co jej len dotrhaju papulu

NMates PB - Profil | Po 8.8.2011 11:08:45

Tvůj dotaz se mi zdá celkem dost podivný. Proč chceš regulovat lov druhu, který je konzumní a je vysazován v množství nemalém? Nebylo by lepší takto omezit spíše lov ryb původních?

Nkozic - Profil | St 10.8.2011 10:29:07

xman86 >> Pokud tě nutí k smíchu to, že někdo chodí na ryby jen když chce rybyu odnést, tak bys měl trochu popřemýšlet, jelikož je zcela normální, jít na ryby s tím, že úlovek zabiju.
Taky bych se rád zasmál, ale v tvém případě bohužel není čemu a pokud jsem dobře četl tvůj příspěvek, tak myslím, že se taky nesměješ, spíš brečíš.
Brečíš úplně stejně, jako ti "dědoušci", které označuješ jako zdroj problému. Brečíš stejně, protože chceš taky ty svoje blbé nasazené kapry. Brečíš stejně, protože se úplně stejně bojíš, aby na tebe zbylo. Potom, i když třeba ryby pouštíš jsi úplně stejní jak oni.
Proto pravím nas.rat přátelé a nic nesadit. Jen sazení je tomu původem a kupodivu za něj mohou ve velké míře i ti, co nežerou, ale chcou si jen potahat.

Nxman86 - Profil | St 10.8.2011 9:34:02

Předem říkám nečetl jsem celou diskuzi, ale pár ohlasů ano ... :-D a musím se smát když někdo píše, že chodí na ryby jen když si chce rybu odnést :-D atd. ....
Plnně bych podpořil stanovení ročního limitu kapra ... ale smutně podotýkám že ti co si je budou chtít upytlačit a to že si někdo vezme 3-4 kusy je PYTLÁCTVÍ si je stejně narvou do báglu.
Je to začarovaný kruh ... a není z něj cesta ven pokud na svazu budou stále dědoušci kteří vidí jen rybu jako maso!!!
Byl jsem kolikrát svědkem že pánové ze svazu při nasazování pstruhů i kaprů si ty nejlepší kousky napakovali do igelitek a asi nejspíš následně do mrazáčků. A masíčko je doma a nemusí přece trávit čas u vody :-D :-D :-D
Všechno je jen a jen o lidech a čeští rybáři mají před sebou ještě dlouhou cestu k tomu aby měli úctu k rybě a nebralijí jen jako zdroj financí.

Nloveckaprů - Profil | Po 8.8.2011 22:37:08

šmudla >> no a o to mi právě jde. Kapr už je nikla, vápeníka a krásy doslova přežraný. Ale přijít na něj zezadu s kyjem, to rozhodně nebude čekat... :)

Nmeteor - Profil | Po 8.8.2011 20:01:31

dejff >> jsi docela zahleděný do svého CHaP lovu, ale vzhledem k tvému věku se třeba zadaří a v budoucnu z toho vyrosteš :-)
To, že TY zbaštíš za rok jednoho kapra na vánoce (možná), to automaticky neznamená, že jich někdo nemůže zbaštit 130. Jak psal "Venca888", třeba má velkou rodinu nebo malý důchod :-)
S rozpoznáním rybáře a masaře nemáš tak úplně pravdu, neb CHaP = sportovec se sportovní pomůckou (z 99% kaprem) a rybáři jsou ten zbytek :-)
No a závěrem: až bude "Venca888" v důchodu, tak určitě bude co chytat - kapry. Protože kapr je věčný... a pro některé (zřejmě) duševně choré jedince je dokonce kamarád (ty nejtěžší případy chodí s kaprem na piwko - samozřejmě za něj platí - a svěřují se mu se svými zážitky a starostmi :-)), nadryba a modla. Pícháš své (humanoidní) kamarády háčkem? A líbí se jim to? IMHO tě prostě baví rybařit, zároveň máš odpor k zabíjení a omlouváš si to nejvíce dementním důvodem, který lze vymyslet: "kapr je kamarád a kamarádi se nejedí". Zkus kamarádit pro změnu s jinými rybími druhy, kaprů je všude jak srač*k...

NButchi - Profil | Po 8.8.2011 19:36:16

Kapr má především právo dobře chutnat, neboť přesně za tímto účelem byl vysazen. Přežijí jen ty nejchytřejší a nejopatrnější ryby, které dají základ další generaci. Jejich ulovení pak bude pro pravého rybáře opravdovou výzvou.

Né, že si ňákej trouba koupí vybavení na kapry, vagon koulí, přijede poprvé k vodě a bude tahat 20kg ryby jak na běžícím pásu. A pokud ne, začné vřískat a obviňovat celej svět, že mu to neumožnil.

NKok - Profil | Po 8.8.2011 19:21:31

Netipa - poslední hrdina MRKu >> tobě nějakej kaprař musel udělat něco hodně vošklivýho, že nás nemáš rád, ....doufám, že to nebyl ten anální kolík:), .......jinak mám novinu, asi tě to nebude zajímat, ale příští rok se chystá kapří kalendář, budou tam figurovat jména, ....např boubel, pepík, dulík, kulík, bubík a další, každej si může pojmenovat toho svého kapra podle datumu ulovení, jinak o víkendu jsem zjistil že kapr umí číst

NKub1s - Profil | Po 8.8.2011 19:06:17

Netipa - poslední hrdina MRKu >> už by jsi měl konečně vyhledat odbornou pomoc, páč to není možný:-))

Nkozic - Profil | Po 8.8.2011 18:38:08

dejff >> Taky se tu poznají troubové, pro které je život blbého kapra víc lidské duše.

Nkozic - Profil | Po 8.8.2011 17:16:34

Stanley88 >> Stanley, tvůj souhlas se mnou je historickým okamžikem. Našel jsi pro mne pochopení a projevil veřejně souhlas. Cením si toho a jsem na tebe pyšný.

NSven - Profil | Po 8.8.2011 15:54:38

loveckaprů >> nejlepším řešením by pro tebe bylo, neplatit svazu nic a chytat jen na soukromých revírech.
Povolenku bych ti naopak citelně zdražil !
Nejen, že nenaplňuješ §2 odst.2 Stanov ČRS, navíc maříš realizaci dlouhodobé, komunikační kampaně na podporu spotřeby sladkovodních ryb - RYBA DOMÁCÍ, propagovanou Ministerstvem zemědělství České republiky.

NVenca888 - Profil | Po 8.8.2011 15:53:39

loveckaprů >> Jasně, že jich bylo víc a jasně, že je naivní schovávat se za kormorána. Ale tak ať zdražej povolenku nebo omezej lov dle lokálních potřeb.
Obecně si ale myslim, že chyba je v unifikaci lovu v celym státě bez ohledu na místní poměry, v principu svazovýho hospodaření a v bezohlednosti vůči osádce a biotopu obecně (nejen ze strany rybářů). Chci věřit tomu, že po rozpadu svazu se to minimálně v prvních dvou bodech zlepší.

NKajman60 - Profil | Po 8.8.2011 14:47:10

nofish >> ...taky ho jen "jemně píchnu 30-06tkou",....podložku pod něj ale nedostanu....vytáhnu lékárničku a začnu resistutovat,ránu omyju od barvy a poliju litrem kliniku...pak fotím a fotím.Nakonec ho s kolegou opřem o strom.... a snad to rozchodí.....

NKocháč - Profil | Po 8.8.2011 14:18:52

rover >> jo, přesně. "Konec" svazové kaprařiny. Lovci metráků kaprů/1h by se přesunuli na soukromáky k tomu určené a na svazovkách by byl klid a pro převažeče by ztratily svazovky význam, protože sedět kvůli jedné rybě na svazovce stovky hodin by se jim nevyplatilo.
Tak si představuju kaprařskej ráj. Nikde žádný biwaky a bordel a vydupaný fleky plné opilců a řvoucích hlásičů :o)) A byla by to paráda chytit třeba jen jednu slušnou rybu v roce.

Nnofish - Profil | Po 8.8.2011 14:03:05

Fild@ >> Fil@s - 8.8.2011 13:40:16 >> ok

btw: lidi si neuvědomují jednu v našich končinách již vyzkoušenou věc. Když lidem dáme limit 10kaprů/rok, tak ti řeknu úplně přesně jak to skončí. Skonší to tak, že lidi to budou nosit do aut a do křoví a když už budou riskovat tak budou brát všechno. Opačná věc je, že já když pojedu na 14 dní na ryby tak si můžu nechat max 10ks ale když tam pojede někdo jiný s celosvazovkou tak pro něj ten limit neplatí......... nemluvě o tom, že máme v dodatku, že přisvojením dvou ryb končí denní lov.

NKocháč - Profil | Po 8.8.2011 13:54:53

Metallica - >> Myslím si, že to není dobrý nápad. Přes to, že se považuji hlavně za kapraře, tak bych chtěl, aby se kapra vysazovalo 10% současných množství. Naše vody jsou o hospodaření ve stylu navalit členům kapra a pokud možno nad zarybňovací plán, který už je přepálen právě proto, že se počítá s jeho chycením a zbaštěním. Svazovky jsou přerybněny kaprem a ty co jsou v krátké době po vysazení vytěženy mohou mluvit o štěstí. Systém je špatnej stejně jak jsou špatné požadavky členské základny. Vody dostávají na prdel a sebestředné požadavky na limity odnešených ryb jim moc nepomohou, spíše naopak. proto se nediv, že tady hodně lidí nesouhlasí, převážně vláčkaři, muškaři a lidé preferující jiné techniky než kaprařinu. A já kaprař jsem taky proti. Chctělo by to vzít za úplně jinej konec, ale to je nereálné.

NPvl - Profil | Po 8.8.2011 13:25:53

kozic >> Záleží na úhlu pohledu

Npista85 - Profil | Po 8.8.2011 13:20:47

kapr je spotřební zboží tak je to nesmysl....... takže bych ho asi ani moc nepovažoval za ušlechtilou rybu

Njepice - Profil | Po 8.8.2011 13:20:02

Kapr je něco jako kráva, chová se pro maso a kvůli němu ho taky většina lidí chytá. Já bych nějaký limity kolem kapra zrušil a zařadil bych kapra jako plevelnou rybu. Zaslouží si to!

Nnofish - Profil | Po 8.8.2011 13:19:50

ne-jsem proti. Máme 10ryb/měsíc, odnesu si tak 4-5. Jiný 10, další jednu. A 40ks/rok. To je ještě rozumné. Jediné čeho docílíš, bude to, že lidi ty ryby prostě nebudou psát, pokud to půjde nějak udělat.

Opět a zase, kdysi se braly ryby domů stejně jako teď a byly. Teď si někdo myslí že bude "brát lidi u huby" a tím něco zachrání. Chyba bude někde jinde. To že někdo něco dělá špatně a těch ryb je méně by snad chtělo napravit u zdroje problému, ne řešit jeho důsledek omezováním lovících. Jde mi o ten princip. Myslím, že je správné udělat maximum proto, aby tam ty ryby byly, ale ne způsobem omezovat lidi a nenapravit příčiny.

Nkozic - Profil | Po 8.8.2011 13:18:08

sneakhead >> Podle mě je hloupé spojovat lov ryb s relaxací a pobytem v přírodě. Pokud jsi útlocitný výletník. Choď na vandr a lov ryb zanech těm, kteří neopomínají jeho nezvrácený důvod.
Trháš pro relax jabka, abys je pak nežral?

Nkozic - Profil | Po 8.8.2011 12:54:29

Metallica - >> Jsem pro 10 kapr. Každý lovec vlastnící povolenku musí ročně vykázat 10ks ponechaného a usmrceného kapr, jinak mu nebude v příštím roce povolenka vydána.
Týká se to i vlastníků pstruhových povolenek, kapr je všude.
Podobný postih bude hrozit provozovatelům bazénů, koupališť a správcům kanalizací, jimž bude zabavena licence či jinak znemožněna výdělečná činnost, pokud 10 usmrcených kapr ročně nevykáží.

NButchi - Profil | Po 8.8.2011 12:33:06

Je to nesmysl, kapr je konzumní ryba. Dokud se tím dají uplácet blbí masaři, kteří pak dají ostatním rybám pokoj, mělo by to zůstat tak, jak to je.

NPedro1 - Profil | Po 8.8.2011 12:13:18

Venca888 >> Na OH bude kaprolov na čas od roku 2020.
Nejprve se bazén využije k plaveckým soutěžím a poté se do něj nasypou kapři.Již předběžně je domluveno i vysazení Pampelišky a Matyho,pokud budou ještě naživu.Celý závod bude o tom,kdo chytne posledního (tedy nejchytřejšího) kapra,který v bázenu zůstane.To bude vítěz a jeho geny budou použity pro šlechtění nových nadkaprů.

NFil@s - Profil | Po 8.8.2011 11:53:19

šmudla >> Já netvrdím že kapry nechytám - nevím kde jsi to vzal. Ale jsou určitě rybáři, kteří kapry prostě nechytají. A taky nevím, proč bych měl ryby darovat okolním rybářům. Sorry, ať si každý nachytá, ale přiakzovat někomu co si musí nachytat mi přijde jako naprostá pí......čovina!!!!!!!!!!

NMartin M. - Profil | Po 8.8.2011 11:32:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja bych i souhlasil, stacilo by pak nasazovat polovinu kapru co ted a zbylo by na jine ryby :-)

Nhonzin2236 - Profil | Po 8.8.2011 11:28:15

Momentálně mi přijde, že pokud si chci ulovit kapra, nemám s tím velký problém. Takže bych to nijak extra neomezoval. Je pravda, že asi jsou revíry, kterým by to prospělo, ale když už omezovat, tak dravce a všeobecně ryby, kterých je málo. Né kapry, kterých jsou všude mraky ;)

Nšmudla - Profil | Po 8.8.2011 11:26:40

Fild@ >> Fil@s - 8.8.2011 10:56:57 >> Rybář co není schopen za rok ulovit 5 ks mírového kapra si nezaslouží statut rybáře. Dejme tomu by první dvě sezóny mohli mít začínající rybáři povoleno nebýt úspěšní :)
A pokud ryby nejíš tak proč je chytáš?
Aspoň by se vody vyčistili od neschopných mamlasů, kteří tak chodí jenom chlastat a ryby si neváží a i poraněnou zaplísněnou pustí zpět ať si někde chcípne, hlavně že mají čisté konto. Já se k rybám chovám s úctou a když jim nechcu ubližovat tak na ně nejdu.
Nachytat ročně 50kilogramů čehokoliv jiného než kapr je docela fuška(tloušti mi zase tak moc nejedou, oukleje sou kde nic tu nic, proudníky neumím cíleně, parmy se mi vyhýbají.. tak zbývá akorát plotice cejn).
Horní hranice pro kapra je docela fajn, ono když se pod příkrovem tmy zadaří tak je do udírny dobrej, někdo přetáhne přes noc když ryby pouští, tak když si někdo nějakýho přerostlýho sem tam vezme neni níc proti ničemu zase tak hroznej přestupek.

Njasommato - Profil | Po 8.8.2011 11:05:40

ja osobne bi som limit kapra nechal ako je pretoze sa nasadza preto abi sa jedol nie abi bol niako prospesny pre revir a aj pri sucasnom limite vpohode zostavaju v reviroch aj kapitalne kusi pre sportovcou
to minimum neni zli napad nech sa aspon trochu od vody odnesie a vycisti sa tym miesto pre nove mladsie kusi

skorej bi som znizil pocet privlastnenych kusou inich ryb mapriklad stuky potocaka zubaca a podobne

NZdendahat - Profil | Čt 11.8.2011 14:40:00

meteor >> Tak jasný, já taky chodim na takovýhle rybačky, ale jak řikám, neni nad to povodit si nějakýho divobije :-) hlavně to chce klid, takovýhle zbytečný " spory" každýmu vyhovuje něco jinýho, ale zase kdyby všichni dělali všechno stejně nebylo by se očem bavit.
Hm je to začarovanej kruh heh

NMrknato - Profil | St 10.8.2011 11:28:57

Metallica >> Ty jsi argumentoval, že na "malých vodách" fungují nějaké limity, ale tyto limity jslo dány "přídělovým systémem, aby na každého rybáře z MO nějací kapři zbyli, když už je všichni platí "navíc". Na těchto vodách je jiné hospodaření, než na svazovkách. No a na ty dravce se pak rybáři po splnění výlovku na "malé vodě", přesunou na svazovky.......
Řešením je podle mě to, aby rybolov na soukromácích, tedy i soukromácích MO byl jasně oddělen od územního. A to i co se týče příspěvků a brigád. O zarybňování soukromáků MO si myslím své......

Edit : pokud by byla součástí ceny územní povolenky i hodnota brigád a část členského příspěvku, bylo by i na dravce. Za současné situace si MO za tyto peníze nacpou kapry do svého a povolenku (územní) mají tak skoro grátis ....

NVenca888 - Profil | St 10.8.2011 11:21:54

Nonstop >> to jsou plky. myslíš, že vepřový, kuřecí nebo hovězí je čistější? Nebo pangasus, kterej žere vietnamský hovna? Nebo mořský ryby z pobřeží, kde je víc ropy než vody?

Nlado40 - Profil | Út 9.8.2011 23:12:59

Ať si násaďáky rybáři berou, ale když někdo prodá kapitálniho kapra na soukromou vodu je mi z něho na blití...

NLee-Haney - Profil | Út 9.8.2011 22:37:40

Mě osobně ani tak nevadí že si někdo veme nadměrné množství ryb..Co mě však celkem vadí je to že se najdou rybáři co si vemou od vody přes sto ryb a zaplatí za povolenku pár šestek.Nejde o to že bych jim to záviděl.Nakonec to neberu ani tak že si někdo veme ryby v hodnotě třeba dvojnásobek ceny povolenky,ale u některých to skáče ten násobek trochu ve vyšších číslech.Třeba si nakálím na hlavu,ale u mě jsou tihle rybáři paraziti.:)

Nloveckaprů - Profil | Út 9.8.2011 21:48:31

Metallica >> ty, proč? mě je taky šestnáct a mám odchytáno víc jak 10 "rybářů" tady na mrku. Rybu sice neberu, ale nejsem proti tomu jí brát. Je to přeci jenom ryboLOV. Samozřejmě uznávám kapraře a rád chytám gigakapry, gigaštiky a gigaamury. (gigasumce jsem zatím nechyt, ale chystám se :)) Mám na tyhle věci taky svůj názor, a pokud to dospělí rybář nedokáže pochopit, bude jen pitomě odkazovat na můj nízký věk, a na mé chabé zkušenosti..

NFlip - Profil | Út 9.8.2011 15:23:57

10 kaprů nad 10 kg?

Nnofish - Profil | Út 9.8.2011 12:22:16

šmudla >> jeeeee :-D to ne :-D ještě tohle do rybníků. Ne ale třeba do řeky by se snad taky mělo něco nasypat. Když už se tam chytá. Hlavně ne kapři, sumci atd. Okouny tak malém neberu a vetší nechytám- nedaří se. Říkám furt, nasazovat menší rybu a ta bude odnošena průběžně, tak jak budou dorůstat- když budou brát jen míroví, je to v pr......

NDS - Profil | Út 9.8.2011 12:08:08

lumiiir >> Naprosto souhlasím. U nás hospodář sype i malé a ryby se chytají celý rok, ale pro 90% lidí je to špatně, protože oni potřebují chodit jen na mírové a mít co nejkratší čas na splnění limitu. Za jednoho kapra 45cm, dáš v pohodě 2ks 35cm, kteří během sezony do míry dorostou a ve vodě pořád něco plave. Jediný limit, který bych udělal je, že po zasakování jedné (jakékoliv) ryby by končil lov. Jedna ryba na konzum stačí, nikomu se nevyplatí pro ni jezdit x km a lehčeji se pohlídají rybáři sami mezi sebou. To by ubylo lovců a přibylo ryb!
Za tu dobu co chytám, jsem si všiml, že kdo umí ryby chytat, ten nemá problém je i pouštět. nofish - pro Hartu (svaz) je to asi jediné levné řešení jak nasytit lovce:-(.

NVenca888 - Profil | Út 9.8.2011 11:33:49

nofish >> Proč zcestný? A sehnat násadu? Kde je poptávka, tam je i nabídka... toho bych se nebál.
Co je to"narvat" do zarybňovacího plánu?
No a? Ty bys nechtěl mít místo kaprů třeba zrovna nějakou štiku? A určitě by to nebylo jako u kapra... už jenom proto, že ta štika se snáz rozprostře. Navíc to zdaleka neni jen štika ale třeba parma, podoustev, tloušť, okoun, ostroretka... Ty bys nepřivítal víc těhle ryb ve vodě?

Nnofish - Profil | Út 9.8.2011 11:12:00

Tak jsem si prošel diskuzi co se změnilo.

Fascinuje mě jedna věc. Nákdo si ryby bere, maximálně 2-5 kaprů/rok. Tak to by mě zajímalo, kdo jsou ti lidi, co si jich berou více. Teda kromě Šmudly a mě. Další věc je, že někdo píše "2kapři/rok by mi stačili", tjn, ale občas někdo zapomene napsat že má 30 candátů a 20 štik a ty dva kapry..... Prostě je to u nás nejdostupnější ryba, proto je jí nejvíc a proto se jí nejvíc odtahá domů.
Omezíme kapra, co teda rybožravci budou nosit domů? A 2 ryby týdně není žádná masařina, jen pro některé, je to normální rybolov. Omezovat úlovky naší nejběžnější ryby? Trochu na hlavu ne? Akorát to přispěje k tomu, že ten kdo loví dostatkového kapra se pak přeorientuje na jiné ryby, kterých je méně.

Nkakr - Profil | Út 9.8.2011 11:09:34

Venca888 >>
Českomoravský rybář je velmi šikovný a dokáže jakoukoli násadu kapra udržet na míře revír nezatěžující. Jen se mu nesmí házet klacky pod nohy v podobě různých nesmyslných omezení, viz tato otázka.
Neboli, jakékoli omezování ks/rok je kontraproduktivní.
Kapra nebylo, není a nebude nikdy dost !

Nmakass - Profil | Út 9.8.2011 10:48:29

Metallica - >> docela souhlasím. Vice jak 10 kapru za rok jsem si přivlastnil jen 1x,když jsem s rybařinou v podstatě začinal, někdy před 15 lety jako kluk. Od té doby jsem již nic takového neudělal a tento limit by mi zcela jistě stačil.

Nkakr - Profil | Út 9.8.2011 9:02:49

Nějak mně uniká důvod, proč omezovat přisvojování kaprů, notabene na 10ks/rok?
Má zadavatel otázky ánung, kolik rybářů si přisvojí 10+ks/rok??

Kaprů je všude hafo, není nejmenší problém je kdykoli dosadit, tak proboha proč je nějakým způsobem preferovat a pseudochránit??

NVenca888 - Profil | Út 9.8.2011 8:37:42

meteor >> tak to by bylo určitě vhodnější... ale pokud je MO "samozásobitel", tak už to tak snadný neni - slověj chovnej revír a nasypou to do normálního. Navíc 4x-5x ročně dvoutýdenní hájení - na to jednak nemaj právo a za druhý to znamená celkem dva měsíce bez chytání... což asi neni uplně fér.

NKok - Profil | Út 9.8.2011 8:33:39

Venca888 >> touha po mase která převládne pocit z rybolovu, masař může být i s jedním kaprem za rok a rybář může klidně býti i s dvaceti zapsanými ušlechtilými rybami, masaře většinou poznáš těsně po vysazení, kdy po krátké době opouští místo loviště s plným baťůžkem ....v průběhu sezony jsou témeř k nerozeznání od klasického rybáře

Nšmudla - Profil | Út 9.8.2011 7:07:00

oskus >> Podle toho co já vidím kolem vody, tak většina rybářů neumí lovit ryby a tudíž těch pár kusů ročně jim ze srdce přeju , když už se jim na háček něco pověsí. Občas i poradím kam nahodit. A ti co to umí, tak nějak přirozeně prostě pouštet musí, nebo se dopracovali k vyšším laťkám rybařiny. Závidět a nepřát kolegům, to není moc pěkné, mě taky sem tam někdo dobře poradil "jak a kde na ně". A ty koloběhy života a smrti se nemění, mění se jen tváře na březích.

NButchi - Profil | Út 9.8.2011 6:46:37

oskus >>
S 90ti procenty jsi podle mě hrubě přestřelil. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že většina lidí ryby nebere vůbec, nebo přiměřené množství. Masaři jsou akorát víc vidět.

Nkozic - Profil | Po 8.8.2011 22:48:05

patlal >> Pro jistotu si šáhni do patřičných míst. Pakliže vytáhneš kapra nad sedumdesát, nebude již třeba rybníka. Ale nepřeju ti to, pokud nemáš sklony k masochismu, budeš si ty rybníky přát i když budeš mít v zadnici kapříků zásobu, což je pravděpodobné.

Nsplávkař - Profil | Po 8.8.2011 22:36:57

Milan 66 >> a nebylo by řešením, na tý vodě udělat kaprům takový podmínky aby se tam takové ryby udržely díky svým přirozeným instinktům a ne tak, že přijmou život santusáka a za pamlsek se nechaj vytáhnout s vědomím, že zas půjdou z5?? Myslím, že pro začátek by stačilo nasazovat kapry o hmotnosti 2dkg a ne 2 kila...

Nšmudla - Profil | Po 8.8.2011 22:35:20

loveckaprů >> Takže bowfišing :) Já si taky myslím, že techniky doby kamenné budou dobré na intelekt moderního přerostlého kapra, který si vybírá kdy kde a co bude nasrkávat svým rypcem :)
Tohle bych si ani neřekl, že o takové ptákovině se může kecat celej den, založím si otázku jestli je správně 13kaprů ročně + 20 plotic na rybáře.

Nšmudla - Profil | Po 8.8.2011 22:26:38

loveckaprů >> A kolik kusů má mít ten 30kilo kapra? Já už letos asi těch 30kilo kapra mít budu, ale nechce se mi to počítat. Dokonce jsem klesnul tak hluboko, že některý sem lapil i na kaprařský samoseky (používání zbraní určených pro CaR mi není cizí když jde o dobrou věc). Kapraři si informační politikou řežou pod sebou vlastní větev.
Je načase, aby trofejní kapr byl opět vzácným a jedinečným úlovkem který se chytne jednou za život.

Nloveckaprů - Profil | Po 8.8.2011 22:18:04

Netipa - poslední hrdina MRKu >> někdo mi měl sepsat kaprářskou bibly.. desatero by mohlo být Nezmasíš, pokud zmasíš nevezmeš, pokud vezmeš nevykucháš, pokud vykucháš, tak nevyudíš, pokud vyudíš, tak nesežereš, pokud sežereš tak nevysereš, pokud vysereš, uděláš kaprovi pohřeb...

Nloveckaprů - Profil | Po 8.8.2011 22:14:49

Netipa - poslední hrdina MRKu >> pánové, tahle diskuze mě tak zmasírovala, že zítra věsím plavanou na hřebík, du kupit nejlepší shimana věci, co mají, a jdu ulovit alespoň 30kg kapra. Je to tak správně?

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 8.8.2011 21:50:49

meteor >> za zveřejnění této fotografie půjdeš do pekla

Nmeteor - Profil | Po 8.8.2011 21:26:12

Zdendahat >> není. Zkus to a uvidíš, samozřejmě s jemným cajkem :-)
Pro mě je (už) nuda sedět celý den (a víc) u pípáků a čekat na záběr velkého kapra. To si raději zajdu k vodě na pár hodin a potahám třeba deset patnáct ryb (druhově různých - parmy, ostroretky, cejňáky, karasy atd.). Že nemusím víceméně používat podběrák nevadí :-)

NButchi - Profil | Po 8.8.2011 20:50:08

Kocháč >>
Já vím, je to celkem škoda.. Su nezdolný optimista, věřím, že je hodně slušných kaprařů, bohužel nejsou vidět.. Ono je to všechno se vším.. Blbů je konstantní procento. Protože je vás početně nejvíc, tak to znamená i větší počet těch, kteří vám kazí pověst..
No uvidíme, za ten nenásilný přístup bych ti to přál.
Mně jsi opravdu udělal radost, s tebou bych se (na rozdíl od mnohých jiných) u vody potkal rád.
Stejně bych rád věděl, kdy si uvědomíme, že jsme na jedné lodi a plujeme proti ekofašistům, betonové lobby atd..

NKocháč - Profil | Po 8.8.2011 20:45:21

Butchi >> Kluků kaprařů, kteří mají podobný názory jako já je spousta, ale nebaví je exhibovat na mrku a ztratili chuť to tady řešit, já mám dneska takovej volnej večer, v telce dávají prd, tak plkám a snažím se zachránit aspoň nějaké duše. Třeba nad tím pouvažuje nějakej kaprař a když to cvakne jednomu, tak to nebude promrrdanej večer :o))

NButchi - Profil | Po 8.8.2011 20:25:17

Milan 66 >>
Absolutně a v žádném případě NE.
Pro mě jsi slušný člověk, který si vezme rybu, když na ni má chuť. A takovým držím palce, aby se nenechali zválcovat, neboť k nim taky patřím..

NZdendahat - Profil | Po 8.8.2011 20:15:41

Kocháč >> No no, co ti na nich vadí? právě tihle kapraři se chovaji k rybám jako k soupeřovi a né jako ke kořisti. kdyby byli všichni jako "moderní" kapraři, nebo jak jim tady řikáte tak je tu ryb plno.

NJirka Rybka - Profil | Po 8.8.2011 19:05:15

Metallica - >> mnohde utopie,

NSven - Profil | Po 8.8.2011 18:43:18

dejff >> poznáš prd kdo je rybář a kdo ne... hlavně si myslím, že seš nevychovanej spratek, který ještě pro rybařinu nehnul prstem, zato má plnou hubu drzých požadavků..

NBeila - Profil | Po 8.8.2011 18:37:51

Metallica - >> To tady bylo už za komanču, větší blbost jsem tady dlouho nečetl.

Nkozic - Profil | Po 8.8.2011 18:14:48

dejff >> Kaprolačné neodradí změna prvidel. Kaprolačné odradí jenom absence kapra.
Dá se toho docílit kupodivu levně- nesadit.

NTomas007 - Profil | Po 8.8.2011 17:01:55

No, nevím, ale ta ryba denně mi nepřijde zrovna spravedlivá. Jestliže někteří můžou být u vody skoro každý den a já se tam dostanu stěží jednou za čtrnáct dní, pak nevím, proč bych si ty dvě nemohl odnést. Názory, že je moje blbost, když nemám čas, neberu:-)

NMilan 66 - Profil | Po 8.8.2011 16:24:57

Petrus >> tak tak, udělal bych 1 ks denně, a klidně bych zvedl na 60/rok. Zachoval bych 10/ měsíc a hotovo. Chodím na rybník 2 ha a tam o sobě víme, kdo co kdy chytil a jestli ho bral nebo pouštěl. Ohlídat větší vody bude asi problém, ale je tu snad RS!

Nloveckaprů - Profil | Po 8.8.2011 15:52:13

nofish >> s tím souhlasím, tedy pojďme se s chutí vykecávat :)

Nnofish - Profil | Po 8.8.2011 15:49:07

diskuze k otázce pokračuje vesele dál, přitom odpověď už byla dána dávno. Odpověď jeee.....42 a hotovo. Je to pořád dokola. Kdo je ten RYBÁŘ? Ten kdo ryby žere, nebo ten co je pouští? Ti co je žerou, mohou ddozajisté za to, že ti co by chtěli pouštět nebudou mít co pouštět......... Nikam to nepovede, nevyřeší to celkem nic, ale alespoň se vykecáme :-)

Nmeteor - Profil | Po 8.8.2011 15:44:05

loveckaprů >> pokud bych to položil do jiné roviny, pak mě může mrzet, že na krajskou povolenku (MRS) si mohu za rok vzít 365 kusů kapra a zatím jsem vzal jenom 2 :-) také bych mohl chtít vrátit část peněz, že jsem svého limitu nevyužil - což je samozřejmě blbost. A s tím tvým chytáním a nebraním je to to samé. Jinak povolenka mi teda drahá nepřijde, spíš naopak.

Že je to špatně nastaveno, tak o tom žádná...

Nloveckaprů - Profil | Po 8.8.2011 15:42:02

Venca888 >> já také nejsem pro filosofii chyť a pusť, a když to někdo žere, ať si vyloví klidně celý rybník, já ho mám na párku. V našich vodách je až žalostně málo ryb. Seš očividně chytrej chlap, a jistě sis všiml, že to není, co to bývalo, a ať mi do řiti nikdo netvrdí, že to vyžral kormorán :) Za chvíli na má slova dojde, a i ty, budeš chytat a brát domů houby... pak budeš nadávat, že platíš stejnou povolenku jako lidi na třeboňsku, kteří masej kapry vostošest. Pak ti dám dobrou radu...... přizpůsob se, a jestli se ti to nelíbí, povolenku neplať :)

Nloveckaprů - Profil | Po 8.8.2011 15:13:28

Venca888 >> už jsem se s tebou jednou v podobné diskuzi střetl. Mám na tebe otázku. Víš kolik dnes v průměru stojí kilo kapra? cca. 80kč. to není moc. Candát se cenově pohybuje samozřejmě někde jinde, jenže jak často ho chytneš :) když se mi mírový kousek povede 5x do roka, jsem rád :) Já osobně ryby nejím, a přesto je lovím. z hlediska evoluce už jsem asi dávno vyhynul, páč je blbost, abych něco lovil, když to nežeru. Jenomže... i člověk má určité koníčky a zájmy, a já blbec, když se mě na to ptali ve třetí třídě jsem jim řek, že mě baví chytat ryby. Jistě pochopíš do jak blbé mě to dostalo situace. No zpět k otázce. Je dobře, že já vůl, který rybu v životě celou nepozřel a stejně rybu chytám platil povolenku stejně drahou jako ty? Pokud bych se na to díval v rámci služeb, je to jako kdybych si objednal prostitutku, zaplatil a pak si s ní jen povídal. No uznej, není to z principu blbost? :)

NSven - Profil | Po 8.8.2011 15:10:48

Metallica - >> Není to dobrý nápad.
Tento systém funguje více méně podobným způsobem nějakých 120 let a kapři nijak neubývají. Naopak, je jich čím dál víc a jsou jimi zaplevelené i takové vody, kam rozhodně nepatří....
Dobrý nápad by byl, citelně zkrátit kaprozarybňovací plány.
To by ovšem svazové rybařině podtrhlo už tak vratké nohy.....

Nlínák - Profil | Po 8.8.2011 15:04:31

Myslím že je to dobrý napad ale v malém měřítku. Toto by nešlo praktikovat celorepublikově a to z několika důvodů.1 stále je zde početná skupina rybářů kteří co jim skočí na hák to nesou domů 2.další sorta lidí by v tom vidělo utlak (povolenka stojí takový prachy a já si odnesu jen 10 kaprů) 3.u některých lídí by to znamenalo přijít o finančí přilepšení .
Dalo by se pokračovat ale ten pro mě nejdůležitější důvod je že na to nemáme z morální stránky
a čecháčci si vždy našli kličku jak to ojebat.Taky to je neuhlídatelný sám to pozoruju na Labi v Ústí a to se jedná o "blbou K70". Prostě je to všechno v lidech a jejich přístupu.
Jinak za mě já bych to zavedl.

NVenca888 - Profil | Po 8.8.2011 14:40:40

Dawoš >> na tom nesejde... píšeš tady o tom, jak ti je hrozně líto zabít rybu, ale nepřijde ti líto tý rybě probodnout tlamu, stresovat jí zdolávánim, dusit jí na vzduchu a pak jí zmatenou vypustit x-desítek metrů od hejna.
A neargumentuj tim, že někdo dělá něco horšího - to tebe neomlouvá. Stejně jako zloděje aut neomlouvá, že někdo jinej vraždí.

NTondasDas - Profil | Po 8.8.2011 14:40:21

Dobry den,
precetl jsem pouze prvni stranku protoze tusim ze zbytek je +- stejny
Omezeni ktere je tu zdurazneno by melo smysl pouze u druhu kteri nestaci dorus do poradnych rozmeru a to jeste na urcitych revirech ( candat/stika ) na nekterych kaprodromech se zavadi k-70, ale toho se doroste take jeden z mnoha. Z ceho usuzuji ze je to opet zalezitosti jistych MO aby jsi tu vyjimku stanovili.
Jak jsem se zde docetl ze je riskantni brani ryb pres denni limit. Nesmysl !!!
Ja privlacim celkem obstojne obcas na jezu vyvesim rybicku a jdu s druhym prutem na rybku okolo po tisinach. Za dem jsem schopen vytahznout 5 mirovych stik aniz by me nekdo zmercil. Je tak slozite zabit rybu a hodit nani kamen po ukonceni lovu je nahazet do batohu? Rekl bych ze ! Je to pouze o povaze rybare.... Ja dravce zboznuji vetsinu jich pustim ale samozrejme nenecham se pripravit o jejich dobre a vyzivne maso.
Abych to shrnul. Vzdy zalezi na MO jake podminky nastavi (kolik maji penez na ryby) a v nedruhe rade jestli rybar usoudi ze ryba si zaslouzi svobodu nebo pujde na gril nmebo k dalsim 20ti kaprum do mrazaku kteri se za rok vhodi protoze maso bude rozbredle a nepozivatelne !

Nnofish - Profil | Po 8.8.2011 14:31:29

Dawoš >> omg- člověče vím moc dobře co se děje. Ale jak krásně to píšeš, až skoro pláču. "jen propíchnu rybě tlamku, nic víc".............. Omg, člověče prober se, každý té rybě tu tlamku "jen" propíchne, pak až následuje to ostatní. Ale pokud nechci rybu odnést, nemám důvod jí propichovat tlamku. Srnčímu taky jen neustřelím ouško, to se mu zahojí a já můžu říct že jsem si vystřelil.......................

NKamil68 - Profil | Po 8.8.2011 14:27:47

..Ten dotaz je opravdu podivný,nikdy to neuhlídáš a obzvláště ne v ČR,kde lidem není nic svatého!Pomůže jedině převýchova a to je skoro u nás nemožné ... Je to jak v tom vtipu ze zasedání KSČ,kdy se do diskuse přihlásí soudružka Kropáčková a říká:"Já bych zrušila volné soboty,lidi stejně jezdí na chalupy a chaty a tam stejně pracují a pak jsou z toho úrazy atd." Pak si vezme slovo soudruh Novák a říká:"Já bych zrušil i volné neděle,protože lidi na těch chatách a chalupách jenom šukají a pak se z toho rodí takoví pitomci,jako je soudružka Kropáčková." ...

NKok - Profil | Po 8.8.2011 14:13:34

Kocháč >> o tomhle se zdává i mně, a kolik by nás ubylo kdyby tak bylo:)

Nmeteor - Profil | Po 8.8.2011 14:11:31

Pvl >> není pravda. Vesmír a lidská blbost jsou nekonečné (copyright Einstein) :-)
A pokud s tím nesouhlasíš, tak gumařů je 100%ně méně než blbců...

NKajman60 - Profil | Po 8.8.2011 14:06:07

Metallica - >> ...no,tak jsem si početl...opět jeden z mnoha stupidních nápadů. Tak jdu na ně...ať se mi blýskají na stěně nějaké nové požeráky K70++....(...kance a bechyně střílím také jen dospělé,,,selata nechávám být...)))))
toorek - ® Po 8.8.2011 13:51:03 ...tak,tak....

Nkakr - Profil | Po 8.8.2011 14:02:24

Kocháč >>
Nikdy nezvítězí ryba domácí nad rybolovcem. I kdyby se kapra nasazovalo 10x více než dnes je českomoravský rybolovec patřičně vyškolen a poradí si s ním.
Kapra nemůže být nikdy dost.......

NVenca888 - Profil | Po 8.8.2011 13:50:18

nofish >> Já chodim na rybnik, kde je limit tušim 5 kaprů na tejden. Nevypadá to až tak vražedně, ale je to dobrá cesta k tomu, jak omezit masení po vysazení (a taky tam každej rok díky tomu lidi přijdou o papíry).
Stejně tak bych byl pro to, aby po ulovení limitu "ušlechtilý" ryby, skončil lov. To by částečně omezilo i ty, co porušujou právě ten denní limit.

NDawoš - Profil | Po 8.8.2011 13:45:31

Já to schvaluji ! sám za rok víc než deset kapru ani nevemu ma hranice je od 50 do 60 a to mi té ryby je pekelně líto . Ale sem tam musím neco donést, aby mi doma věřily že jsem byl na rybach.

NJarda Š. - Profil | Po 8.8.2011 13:36:40

Venca888 >> Problém s kaprem podle mého obecně není. Candáta se v běžném rybničním hospodářství nedá odchovat zdaleka tolik jako kapra, proto mám za to, že by pro něj měl být limit daleko nižší než pro kapra a ne, jako nyní, kde už je limit tzv. ušlechtilých ryb zaveden, je sčítat dohromady.

Nsneakhead - Profil | Po 8.8.2011 13:15:08

šmudla >> Jsi opravdu tak hloupý ? Přijde ti normální zabít vše co chytneš a ještě se tím chlubit. Ryby jsou živí tvorové a patří mezi ně i tolik nesnášený kapr a tak je velmi nehumánní aranžování a focení ryb, které si ´musel´ od vody odnést. Rybaření je pro mnoho lidí cesta, jak se dostat do přírody odpočinout si, a také si odnést nějaký ten zážitek. Tak proč si tyto zážitky kazit mlácením ryb do hlav?

NJarda Š. - Profil | Po 8.8.2011 13:09:50

Metallica - >> Nevidím důvod, proč by se takto měl celoplošně omezovat úlovek kapra, kterého je dost. Kdybys místo 10 kaprů ročně napsal 10 candátů ročně, pak by to dle mého smysl mělo. Že jsou taková omezení na RMV, je pochopitelné, tam by se jinak vychytali násaďáci hned po vysazení a pak by členové nadávali, že není co chytat.

NVenca888 - Profil | Po 8.8.2011 13:05:04

kdo je to teda ten "sportovní rybář", o kterym se teď tolik mluví?

A mohl bych si třeba od nějakýho chyťapusťáka koupit možnost zmasení dalšího kapra nad limit? Jako s těma emisníma povolenkama: nevyužiješ-prodáš...

NFil@s - Profil | Po 8.8.2011 13:00:49

kozic >> Řeknu ti to upřímě, tento systém bude k hownu

NFil@s - Profil | Po 8.8.2011 12:56:49

kozic >> Jo, super! Nic nechytnu, dojdu domů, napíšu si dva kapry, tak to párkrát udělám a mám splněno. A k čemu to bude???

NPvl - Profil | Po 8.8.2011 12:49:34

Kdo chce vezme si třeba jen 10 ks . Pro některé je málo i 100ks .Věřím tomu ,že ti by to určitě nedodržovali . :o§)) Jinak ... je mi to šumák EDIT jaký by jsi měl názor na " 10 ks " kdyby se otec chovem kaprů živil ? :o§)