Povinné zadávání revíru v ML

to MM a RC:
navrhuju udělat novou kapitolku, která ponese označení "Moje chlubení" a tam bych přesunul všechna fota a všechny zápisy z ML, kde není uveden revír, nebo je uvedeno něco jako "...", "někde", "mělnickočeskolipská voda" apod...
Co vy ostatní na to? Měl by být revír povinný v zápise o ML?
Autor diskuse: [uzivatel odstranen] - Profil , 26.5.2011 všeobecné - ostatní

Mělo by být povinné zadávání revíru v ML?

A) ANO, vždy.22%

B) ANO, s podmínkou, že bude existovat ChlubiLov, kde se budu moci pochlubit bez udání revíru.1%

C) NE, ML je dobý tak, jak je.53%

D) NE, stejně by si tam psal každý co chce.12%

E) NEVÍM, nemám názor.0%

F) Je to pro mě srdeční záležitost - je mi to totiž srdečně jedno...12%

Od 27.5.2011 hlasovalo 224 čtenářů.

6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSven - Profil | Čt 26.5.2011 12:17:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> To je určitě moc dobrý nápad....
Já bych to viděl asi tak:
Tady, na revíru 441999 pod druhým pařezem, bydlí kapr Pepa. Baští Bonduelku a kuličky Krvavá tlama od pana Zinka.
Miluje focení, drbání na bříšku a šťourání v análu.

NCarpHouser - Profil | St 1.6.2011 8:05:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roman >> že utajuji svazový revíry (ne jenom tady na Mrku, ale všeobecně mezi rybáři), kde jsou slušné ryby, tak jsem zralý na chocholouška?? Jsem rád na rybách a jsem rád, když na těch rybách nějaký ryby chytám. Drtivá většina rybářů si ničeho neváží a je jim jedno co usmažej, upečou, vyuděj, co odnesou, je jim jedno jestli po nich v tý vodě něco zůstane. Proto vždy při otázce je tady něco, nebo berou, odpovídám, vůbec neberou, asi tady nic není ... a je klid.

NAlbak - Profil | Čt 26.5.2011 13:12:35

Sven >> lépe bych to nenapsal, za mě bod :-)
Zadavatel otázky je pravděpodobně jen další z těch, kteří jen monitorují. Nechápu proč na tom trváte... já osobně s tím problém nemám, všichni víme, jak vypadají "naše" fleky když je někdo propálí...nepořádek, klid je pryč a víckrát si tam nesednete...

Nkozic - Profil | Čt 2.6.2011 9:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> Pokud jde o prozrazení revíru, tak to chápu, Zodpovědní lovci obávající se o svůj flek, či přímo nějaký malometrážní revír by tak neměli uvádět vůbec nic. Pokud se někdo obává, tak není lepší řešení. Jestli se ale obává chlubil, chápu že musí prožívat strašné dilema.
Fotografie se mi líbí a nemusí zachycovat jen živé ryby. Mě se třeba líbí fotografie Slávy Štochla, to je škola...
Pokud narážím na vyretušované fotografie alá MŮJ obličej a MÁ ryba, tak si toto nemohu nějak spojit s něčím jiným, než s egoismem lovců, které nenapadne zrovna vyretušovat i svou tvář.
Takže kdo má potřebu se pochválit a přitom nechce svá místa profláknout, nechť nechá třeba v ML jenom písemnou zmínku. Ale tomu by přece nikdo nevěřil, co?

NJKL - Profil | Čt 2.6.2011 9:28:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> Ono je to tak že kdo nechce revír uvést neuvedo ho. Bude li to povinné - uvede nepravdivý. Napadá mne jiná možnost - co uvádět namísto revíru jen MO která tu kterou vodu obhospodařuje? Na lokalizaci by to vliv moc nemělo a třeba by byo znát která MO je dobrá. Také to není o ničem - ale kdo ví.

Nroman - Profil | St 1.6.2011 20:42:44

syny >> hele pokud je foto tvoje tak se omlouvám--ale našel jsem ji tady http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=624821&page=6 -pod Maldou tudíž jsem celkem logicky napsal co jsem napsal....pokud vím tak jsem nikde nepsal že byla v ML...ale to je jedno. Odkaz jsem dal proto aby někdo viděl jaké fota nemám rád. Jak a proč ta fotka vznikla jsem neřešil a jak píšeš je mi potom prd. Pěkný den.

NVybliz - Profil | St 1.6.2011 12:59:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil - >> Chapu dobre, ze bys rad, aby kdejaky kolemdouci zjistil bez namahy, kde v jeho okoli zrovna co bere? Hodne lidi stravilo roky(jak uz zde bylo napsane) ucenim a pili, aby prelstili pekne ryby. A ted by sve moudra meli predat jen tak kazdemu vandrakovi, co umi trochu s pocitacem a cist? Nemyslim si, ze by jim tak kapalo na karbid. :)
Jinak obecne je pro me uz ML o nicem. Jeste tak pred 2 lety tu byly krasne fotky ryb. Dnes je to z pomalu z 80%(jen odhaduju) jen fotka velkeho kapra v predpazeni nad podlozkou. Takze pokud uz tuto rubriku otevru, tak mhohem radsi mam fotky ostatnich ryb. Nastesti jsou tady jeste lidi, co umi krasne rybu nafotit(namatkou treba Lauri a Scanix).

Nroman - Profil | Út 31.5.2011 21:19:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Povině zadávat revír asi ne-ale dal bych tam kolonky soukromý x svazový, pstruhový x mimopstruhový a kraj-to vše povině, i když je jasné že spousta zoufalců by i tyto údaje nevyplňovala správně. Pokud by někdo chtěl dát číslo revíru nechal bych to na každém soudruhu...

NSmetana - Profil | Pá 27.5.2011 15:57:08

Dalimil >> Noo to je hodně zajímavá myšlenka k podnikatelskému záměru :-D

Já to měl tak,že jsem od mala pytlačil od rána do večera a kapitální ryba pro mě byl kapr 40cm a štika nad 45cm.Všechno jsem masil,ale časem mě tyhle rybky omrzeli a chtěl jsem chytat větší i za cenu,že jich chytím méně. Učený z nebe nespadl a tak když jsem jel k vodě,tak jsem obcházek "dedky" a ptal se jak chytaj na co to de atd.Časem jsem začal chytat i já a od té doby pořád vylepšuji.Dříve jsem měl doma hromadu časopisů a četl jsem je do zblbnutí pořád dokola.Tím mi v hlavě utkvělo dost rad,které se mi hodí i dnes....
Teď už časopisy nekupuju,ale sleduji zprávy od vody,sleduji montáže na které se chytá a hlavně trávím u vody více času.
To je moje cesta k úspěchu :-)

Nkakr - Profil | Pá 27.5.2011 13:59:13

jenikkk >>
Jako mlaďoch jsem hrával házenou, celkem na slušné úrovni.

Tak se nediv, že mám na SPORT jiný pohled jak na lov ryb. Sportovat se dá i s udicí, na louce, v hale, říká se tomu rybolovná technika, výsledky jsou měřitelné.

Ležet v bivaku na osminohém lehátku a čekat až hladová či zmlsaná ryba domácí šlukne nadipovanou značkovou kouli a zaječí pípáky pro mně prostě sport není.

Je to můj názor, souhlasit s ním nemusíš....

Nkakr - Profil | Pá 27.5.2011 13:31:29

jenikkk >>
Jedná se o sportovní, nebo lovecký zážitek??
Kapr nechce sportovat, chce se nažrat.
Sportovat můžeš s koulí.....
Já ryby lovím a pouštím. Jsem barbar ale přiznávám to.
NESPORTUJI - LOVÍM.
A vo tom to je.......

Nhraji - Profil | Pá 27.5.2011 13:08:09

jenikkk >> víš jak vypadá dobře zarybněný revír? Tam chytí i dítě na krátký bič devět druhů ryb a není mezi nimi kapr. To je revír kde je druhová pestrost. Revír, kde chytím za hodinu dvacet ryb a devatenáct z nich je ryba domácí je špatný revír. To jsou sádky.

Nmartin007 - Profil | Pá 27.5.2011 12:38:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ML je rubrika z mého pohledu na hovno protože se z ní nic nedovím. Můžu se jen podívat na onanující rybáře nad ůlovkem uoklejí a nebo masírijící kapří bříško.Lidé přispívající pravidelně do této rubriky si asi myslí že jsou jediní na světě co chytily tlouště a proto radši fotku z půlky začerní a do revíru napíšou tam kde teče voda.Než tohle tak radši nic.ML nechť dál žije pro ty co ho potřebují.

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Pá 27.5.2011 8:54:12

jenikkk >> na podobný žvásty o šíření jediný pravý víry - keč ent rylejs, začínám už bejt alergickej. Ať si akždej pouští, když se mu to líbí, ale ať to žádným způsobem necpe ostatním a když, tak nějak bokem, na tajňáka, aby to neobtěžovalo okolí, který to vůbec nezajímá

Ndrozďák 30,42 - Profil | Čt 26.5.2011 13:42:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dalimil >> ono je to o tom, že jsem skutečný smysl té otázky pochopil až asi po třetím přečtení, takže se za poslední odstavec omlouvám a beru zpět.

Můj názor je, že jakákoliv fotka umístěná na oči davu není nic jiného než egoistická exprese. Podívejte co jsem chytil, prostě je to o pochlubení se. Někde to může být i radost z lovu samotného, prostředí, zážitku - pak ale nemusí být středobodem fota úlovek.
Vyčleňovat nějaké zvláštní sekce a podrubriky, na to bych se vyprdnul.
Beru to tak, že dav má své hřiště, kde může exhibovat a fotky jsou zpravidla vizitkou svých autorů, názor si udělá každý respondent sám a svůj, zpětná vazba se poskytuje zhusta též.
Osobně bych uvítal více fotek, na které by se dalo i dívat, pánč když se někdy do ML podívám, mám pocit že žeru vypuštěné kapry.
Ale taky do té rubriky nemusím lézt.
Jedna aréna už stojí, na co stavět druhou...

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 26.5.2011 11:55:25

Jarda Š. >> s tím regionem to potřeba není. Stačí napsat jestli to byla řeka nebo stoják a popřípadě jestli svazovka nebo soukromá voda. To jsou dostatečné informace, které slouží následně pro ostatní, aby si udělali obrázek.

NGroove - Profil | Čt 26.5.2011 10:47:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdyby byl povinny tak by tam bud nikdo nepsal, nebo by se tam stejne psali jine reviry ...
Kazdyho vec jestli chce poslat treba GPS kde chytal, za sebe muzu rict kdyz si ML prohlizim, ze oznaceni reviru:
reka / rybnik (pripadne prehrada, stojak a pod.) / soukromak, ci P / MP mi uplne staci a nemam s tim zadny problem